Jump to content

therealist

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    35
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

therealist Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. therealist

    Allah Bir Değildir. Tek Allah Mantık Dışıdır

    Bak, Microsoft yazılımı sürekli gelişiyor. Hatta şu aralar Windows 8'in full versiyonunu bekliyoruz. Microsoft bu noktaya birden mi geldi? Tabi ki belirli bir süreç içinde geldi; fakat, yazılımı bu noktaya getiren süreç değil (evrimciye kalsa süreç getirir ), programcılar&yazılımcılardır. Aynen bunun gibi, genlerimizdeki programın da bir programcısı vardır: Allah.
  2. therealist

    Allah Bir Değildir. Tek Allah Mantık Dışıdır

    Benim amacım mantığım ile bulduğum gerçekleri insanlar ile paylaşmak. Tabi ki bir hayat tarzım var ancak bunun konumuzla ne alakası var? Kendimle alakalı hiçbir kelâm etmedim burada. Kimseye birşey de dayatmaya çalışmıyorum. Ben yazarım; herkes hissesine göre alır veya almaz; bu da beni alakadar etmez. Ben sadece Allah'ın varlığı vs. ile ilgili düşüncelerimi paylaşıyorum. Bu forumun amacı da zaten fikir paylaşımına zemin oluşturmak. Peki, Sağduyu Efendi ne yapıyor? Sağduyu Efendi, sorularına mantıklı cevaplar aldıktan sonra söyleyecek birşey bulamıyor; gerçeği kabullenmek yerine konuyu değiş
  3. therealist

    Allah Bir Değildir. Tek Allah Mantık Dışıdır

    Perspektif işte.. Bu perspektif ile hayata, olaylara, sözlere bakan hiç kimse gerçeği anlayıp, idrak edemez. Evet, Allah benimle, bizimle konuşuyor; fakat, peygamberi ve kitabı ile. Kur'an-ı Kerîm'de Allah, sevdiğiyle, öfkelendiğiyle vs. ilgili ayetlerini önümüze sermiş. Bakmak da bize düşüyor sevgili Sağduyu.
  4. therealist

    Allah Bir Değildir. Tek Allah Mantık Dışıdır

    Gaipten ses duyduğumu da nereden çıkardın?
  5. therealist

    Allah Bir Değildir. Tek Allah Mantık Dışıdır

    Bu da bir insanın tıkanıp, gerçeği kabullenmek yerine hakaret etme yolunu seçmesi olsa gerek.
  6. therealist

    Allah Bir Değildir. Tek Allah Mantık Dışıdır

    Mercedes'in olduğuna inanmayan bir insanın Mercedes'in özellikleri hakkında soru sorması nasıl abes ise, senin de bu soruları şu an sorman abes. Önce Allah'a inan, sonra bu konuları memnuniyetle konuşuruz. Yine de ben sana cevabını vereyim: evet, Allah söyledi.
  7. therealist

    Allah Bir Değildir. Tek Allah Mantık Dışıdır

    Kıyas söz konusu değil. Yerdeki bir cam kırığının parlaması nedendir? Kendi ışığı mı var? Hayır, güneşten gelen ışığı yansıtır. Aynen bunun gibi, Allah, kendisini bilmemiz, anlamamız için kendisinde olan bazı duyguları bize de vermiştir: sevmek, merhamet etmek, öfkelenmek, ortak istememek vs.. Hepsinden öte, Allah'a ilk önce inanman lâzım; zira inanmayan bu meseleleri tam kavrayamaz. iPhone yapan bir robot olsa, onun mühendisi olmaz mı? İnsan robottan daha üstün bir varlıktır, hiç insanın bir mühendisi olmaz mı?
  8. therealist

    Allah Bir Değildir. Tek Allah Mantık Dışıdır

    Biraz daha açar mısın?
  9. therealist

    Allah Bir Değildir. Tek Allah Mantık Dışıdır

    Tanrı sonsuzdur; yani ezlî ve ebedîdir. Zamanı koyan da O'dur; zaman, mekân vs. herşey O'na bağlıdır. Dediğin insanlar için geçerli; sen Allah'ı tamamen insan gibi düşündüğün için yanılıyorsun. Mal sahibine soru sorulmaz; tasarruf O'na aittir. Evet, yarış yaparlarken ''ego''lar çakışacağı için kavga olurdu zaten. Bu konunun neresini anlamak zor acaba? Bir camiden sorumlu tek imam olur; köyün sorumlusu ise yine tek muhtardır. Şehit cenazesine 20 imam da katılabilir; fakat, cenaze namazı ancak bir imamın önderliğinde kılınır. Ekosistem döngüsünün sağlanabilmesi için canlı popülâsyonlar
  10. therealist

    Allah Bir Değildir. Tek Allah Mantık Dışıdır

    Bir camide bir imam, Bir okulda bir müdür, Bir ilçede bir kaymakam, Bir ilde bir vali, Bir ülkede bir lider (sisteme göre başbakan, başkan vs.) olur. Bu örnekler daha akıp gider.. Bunların aksi düşünülemez; yani yöneticilerin birden fazla olduğu. Nasıl ki bir ülkede birden fazla başbakan olur da biri ''A'' derken öteki ''Z'' diyerek sürekli anlaşmazlıklara varmaları suretiyle ülkeyi allak bullak ederler, hiçbir düzen, nizam olmaz ve hatta savaş bile çıkar; aynen bunun gibi, Allah'ın -hâşâ- tek olmadığı düşünülürse, galakside, gezegenlerde, dünyada, eko sistemde, insan vücudunda vs. deng
  11. Tolon Dede, Gerçekten çok ayırt edici olmuş. Bir yazıdan alıntı yaparken ve/veya kaynak gösterirken izlenilmesi gerek kurallar vardır. Bunlara bir göz atmanı tavsiye ederim. http://tk.bilgi.edu.tr/?m=6 Ben gözlerim ''möhürlü'' de tartışırım seninle. Hadi aç artık konuyu; bekliyorum. Geçen seferki gibi kaçış yapmamanı umuyorum.
  12. Tolon Dede, Sanırım gözleri bozuk olan ben değilim, ne dersin? Demek yaratıcının varlığına inanıyorsun, âlâ! Zamana ihtiyacım yok; konuyu açmanı sabırsızlıkla bekliyorum.
  13. therealist

    Müslüman olmak istiyorum ama ...

    İslâm, ölümden sonra cennette sonsuz bir hayatı, bitmeyen bir zevki vaad ederken; ateizm neyi vaad ediyor: hiçbirşey Ayrıca, İslâm'ın vaad ettiklerine hak kazanmak için belirli şartlar var; bunlardan birkaçı da kimsenin hakkına girmemek(gasp, hırsızlık vs.), yalan söylememek, hile yapmamak, dürüst olmak gibi şeyler. Bir ateist için ölümden sonra bir hayat yokken, yani herhangi bir yargılama sürecinden geçmeyeceğine göre dürüst vs. olmanın ne faydası var? Bu durumda ticarete hile karıştırılabilir, gerektiğinde menfaat doğrultusunda yalan da söylenebilir, ''Amaca giden her yol mübahtır.'' mantı
  14. therealist

    Müslüman olmak istiyorum ama ...

    Hayır, zaten ateist olmanın ne avantajı, faydası var ki? Bilen varsa söylesin.
  15. 2 tane robot oturmus bir konuyu tartisiyorlar; bu robotlarin muhendisi olmaz mi? Insan bir robottur. iPhone yapan bir robotun muhendisi olmaz mi?
×
×
  • Yeni Oluştur...