Jump to content

james_33

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    233
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

james_33 Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

472 profil görüntüleme
  1. james_33

    İslam Nedir?

    Burada bir çok farklı şey okudum. Ama hala kendi soruma cevap bulamadım. Bir çok islami siteye girip inceledim. Dua nedir ? Duanın şartları nelerdir ?Dua neden kabul edilmez? Hepsinde genel olarak yazan günahkarsan , tövbe etmediysen duan kabul olmaz yada Allah duanı kabul etmiyorsa ya beni dünyada bir dertten kurtaracak, ya dünyada daha iyisin verecek, yada bunu ahirette yapacağını söylüyorlar. Bildiğiniz üzre dünyada sadece müslümanlar yok. Ayrıca bazı kaynaklarda Allah sevdiği kulu kendisine daha çok dua etsin diye duasını geciktirdiği, sevmediği kulu içinse hemen ne istiyorsa veriyor ki Al
  2. james_33

    İslam Nedir?

    Sayın Rahip. Zaten sorun burada başlıyor. Örnek bir kişi özgür iradesi ile dua ediyor. Duası net ve kesinlikle hayırlı olup olmaması konusu önemli değil, hayırsız da olsa onu istiyor. Bu konuda eğer Allah, bu kulum için hayırsız ben onu duasını kabul etmeyerek , bu benim özgür iradem ile ondan istediğim şeyi engellemesi olmuyor mu? Ama ben özgür iradem ile alkol almak istersem -duayı kabul etmemesine rağmen (hayırlı olmadığı için)- bu eylemi gerçekleştirmeme izin veriyor.Belki de bir çok durumda Allah müdahale ediyor bizim seçimlerimize . Müdahale etmediğini biz bilebiliyor muyuz? Eğer seçi
  3. james_33

    İslam Nedir?

    Sizi trollemek istesem emin olunuz ki bundan çok daha yaratıcı olabilirim.
  4. james_33

    İslam Nedir?

    İşte bu yüzden bir ateistten değil de farklı bir bakış açısına sahip birinin soruma cevap vermesini istedim. Çünkü din size mantıklı gelmiyor. Olabilir , bana da bu dünyada mantıklı gelmeyen çok fazla şey var. Din haricinde toplumun yada insanların değer verdikleri ama tamamen mantıksız olan çok şey var . Ben bu olgularla dalga geçsem hoşunuza gider mi? Öncelikle yazdıklarınızda insanların psikolojik, sosyolojik olarak duygu durumlarını bilmeniz gerekiyor. Düzgün bir üslupla yazan bir insana sizin davranış biçiminiz bu mudur?
  5. james_33

    İslam Nedir?

    Zaten verilen yanıtlar yeterli gelseydi bunu buraya yazmazdım.Ayrıca ben yanıt vereceğimi söylemedim. Kendi içimdeki yolcukta, belki farklı bir bakış açısı görebilirim diye yazdım.Tahmin ediyorum ki herhangi bir inanca ve dine sahip değilsiniz. Bu yüzden zaten sizden cevap beklemedim. Konu hakkında sayısız yanıt verildi diyorsunuz. Evet göz attım ama hepsini kusura bakmayın okumadım çünkü içerikten çok insanların birbirine hakaret etmesinden oluşan bilgi kirliğinden işin özü ile ilgili tatminkar cevap bulamadım.
  6. james_33

    İslam Nedir?

    Size neden yalan söyleme ihtiyacı duyayım. Yazı sitilim beni ele veriyormuş ? Kanıtınız nerede ? Sadece yazı stilimden beni bir başkası ile karıştırıyorsanız, bu tamamen sizin sorununuz. Ben kendimce bir şeyler yazdım . Forumdaki bilgiler neden yeterli gelmiyor biliyor musunuz? Çünkü insan gibi tartışma ortamı yok . Sürekli insanların birbirine ettiği hakaretler var. Burası ciddi bir forum değil mi? Ayrıca size ben cevabımı verdim. Fakat siz bana asıl cevap veremediniz.Yani benim amacım ne ve ben neyi amaçlıyorum?
  7. james_33

    İslam Nedir?

    Peki sayın Kavak benim amacım nedir ? Sizce ben neyi amaçlıyorum? Belki forumdaki bilgiler yeterli gelmedi. Belki daha farklı bir bakış açısına ihtiyacım var? Ve asıl sorum neden önyargılısınız?
  8. james_33

    İslam Nedir?

    Sayın Sieg im krieg. Sanırım benim ilk yazdığımı okumadınız.Ben bazı kavramları kendi içimde netleştiremediğim için konu hakkında İslam ve felsefe konusunda benden daha bilgili bir insanın bakış açısını görmek istedim. Cevabınız için teşekkür ederim.
  9. james_33

    İslam Nedir?

    Peki siz öyle görüyorsanız, bunu değiştirmek için bir şey diyemem.Ayrıca kimseye bir şey ispat etme zorunluluğum olduğunu bilmiyordum. Forum kurallarında bir değişiklik mi var ? İnsanların duyu durumlarını artık ispat mı etmek zorundalar ? Siz birisine fazlaca kızgınsınız, ve bunun acısını benden çıkartmaya çalışıyorsunuz.
  10. james_33

    İslam Nedir?

    Zaten o sorunuza net bir yanıt verebilseydim, sizce bu konu hakkında benden daha fazla bilgili olan insanlardan yardım talep eder miydim?
  11. james_33

    İslam Nedir?

    Aynı niki kullanıyordum. Zaten Sn Kavak benim 8 sene önce kullandığım nick ile bana kendi alıntımı paylaştı.
  12. james_33

    İslam Nedir?

    Gerçekten kimden bahsettiğiniz konusunda hiç bir fikrim yok.8 senedir foruma girmemiştim. Bu yüzden zannettiğiniz malum kişi olmadığımı düşünüyorum.
  13. james_33

    İslam Nedir?

    Peki size göre sebebi ne olabilir ? Neden bu şekilde bir kanıya vardınız?
  14. james_33

    İslam Nedir?

    Sorunuza cevap vermediğim için üzgünüm. Çünkü bazı şeyleri mantıksal olarak kendi içimde çözemiyorum. Ya ben hatalıysam. Ya benim bakış açımda bir sorun varsa. Bu yüzden sorununuza tatmin edici bir cevap verememiş olmamı maruz görün.Bu yüzden aklımdaki soruları burada paylaştım.
  15. james_33

    İslam Nedir?

    Bildiğiniz üzere, insan kendisini yaşadığı hayattan ve elde ettiği tecrübelerden mütevellit kendi gelişimi ile ilgili olarak bazı şeyleri daha fazla araştırıyor ve sorguluyor. Bu yüzden İslama ve felsefe bakış açısı olarak benden daha bilgili birisinin sorularıma istinaden cevap verebilmesini umuyorum. Belki benim gözden kaçırdığım bir şeyler vardır. Fakat gelecek cevaplara istinaden bunu sorgulamayacağım anlamının çıkmasını istemiyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...