Jump to content

sayko

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    48
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

sayko Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. sayko

    ´Sağcı geri zekalı, solcu psikopat´

    efsane bir başlıktı be bu. gerizekalı sağcılar ve sayko solcular. liberallerde eşcinsel oluyor herhalde.
  2. sayko

    Evrimsel Biyoloji

    Bu hususta bir bölüm açılabilir bu forumun alt forumu olarak.
  3. 2009 haziran'ın dan sonra en yüksek rekor kırılmış anlaşılan 2207 kişi ile. gerçi bir çoğu ziyaretçi ama zamanla aynı rekor kayıtlı kullanıcılarla da kırılabilir diye düşünüyorum. yine de tebrik etmek lazım, hiç tahmin etmezdim ateistforumun hacklenmesinin üçüncü yıl dönümünde (13-14 ekim 2009 hacklenme tarihi, tam üç sene sonra rekor tarihi) eski rekorunu kıracağını. Bekleyip görelim bakalım.
  4. sayko

    Fiziki ölüm ile birlikte insan yokmu olacak?

    Biyolojik sınıflandırmanın temelini Linneaus atmıştır. Fakat sonra geliştirildi elbette bu sınıflandırma metodu. Özellikle paleontolojik fosillerinde artışı ile birlikte, kladistik ve filogenetik ağaçların oluşturulması, evrimsiz bir biyolojiyi imkansız hale getirdi. Evrim teorisi olmadan biyoloji demek, alfabe olmadan bir lisan, rakam ve sayılar olmadan cebir demek oluyor. Bunu hiç kimse inkar edemez. Buradaki bazı karşı çıkışlarda tamamen dinsel ve inanç temelli önyargılardan köken almakta, bu nedenle fazla taktığımızı da söyleyemem. Soyu tükenen hominidler, insanın bugün tüm dünyayı sarmas
  5. sayko

    Fiziki ölüm ile birlikte insan yokmu olacak?

    hominid diyecektiniz sanırım, primat dediniz. primat takımdır, bütün maymunları ve cadımakigilleri içine alır. hominidler soyu tükenmiş insangiller. insan ekolojik nişleri ele geçirdikçe diğer hominidleri yaşam alanlarından silmiştir.
  6. sayko

    Fiziki ölüm ile birlikte insan yokmu olacak?

    Temel biyoloji ve evrim bilgisine sahip değilsiniz. Bu hiç programlama bilmeyen birisine oturup yazılım geliştirtmeye benziyor. Şu kaynağı okuyun, http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0nsan%C4%B1n_evrimi
  7. sayko

    Fiziki ölüm ile birlikte insan yokmu olacak?

    Asıl sen Sümer-Babil mitolojik efsanelerinden Babil sürgünü sırasında Tevrata geçen, Tevrattanda Kuran'a kötü şekilde kopyalanan Adem-Havva tektanrıcı yaratılış masalına inan. Böylesi bilimsel ve somut gerçekleri gözardı et.
  8. sayko

    Fiziki ölüm ile birlikte insan yokmu olacak?

    Evrim birey üstünde değil, populasyon yani topluluklar üstünde yavaşça genetik kompozisyonun değişmesiyle, ilerleyen nesillerde ortaya çıkar. öyle bir iki beden üstünde değil. Bireylerde meydana gelen mutasyonlar, populasyon gen havuzunda birikir ve doğal seçilimle cinsel seçilim tarafından elemine edilirler.
  9. sayko

    Fiziki ölüm ile birlikte insan yokmu olacak?

    Ruh diye bir şey yok. İnsanın zihinsel olarak diğer primatlardan üstün olması, ara formların, ata ve akraba türlerin şu an için soyunun tükenmiş olmasında yatıyor. İnsan evriminde neandertal, homo erektus, homo habilis, australopitekus, ardipitekus gibi taksonlar varlığını sürdüremediler, zeka geliştikçe bir üst form alttakini sildi, süpürdü. Geriye insan ve uzak akrabası olan şempanze gibi türler kaldı.
  10. sayko

    Fiziki ölüm ile birlikte insan yokmu olacak?

    Daha önceden üretilmiş silahla ormanda yalnız kalırsan belli bir süre yaşayabilirsin. Ama insanın yaşam alanı orman olmaktan çıkmıştır, artık şehirleşme uygarlık sayesinde, yabanıllık seviyesini aşmıştır. İlk insanlar yabanıllık seviyesinde yaşıyorlardı. Mesela bu söylediğin örnekte kendinin yerine avustralya yerlilerini koy, sonuçta onlarda insan. Ormanda gayet iyi yaşıyor adamlar, ama uygarlığa uyum kuramıyorlar.
  11. sayko

    Fiziki ölüm ile birlikte insan yokmu olacak?

    Fosilin tarihlemesine bağlı bu. Örneğin omurgasızlar omurgalılardan önce ortaya çıktığı için bunların fosilleri uzuuunnn bir zamandır değişiklik göstermezler. Ancak çok çok gerilere inildikçe değiştikleri gözlenir. İnsan daha yakın bir dönemde (topu topu 4-5 milyon yıllık bir evrim mazisi var) yaşadığından, evrimi daha kolay ve daha izlenebilir nitelikte. Aynı şey dördüncü zamanda yani günümüzde yaşayan diğer bir çok memeli içinde geçerli.
  12. sayko

    Fiziki ölüm ile birlikte insan yokmu olacak?

    Sen elenirsin, peki tüm insanlık elenir mi sen ölünce
  13. sayko

    Fiziki ölüm ile birlikte insan yokmu olacak?

    Elbette paleontolojik kafatasına bakacaklar, senin işkembe ya da anüs deliğine değil. Ayrıca iskeleti tümden bulunan fosillerde var, lucy buna örnek.
  14. sayko

    Fiziki ölüm ile birlikte insan yokmu olacak?

    Hayır, Primatlarda Zeka daha önemli bir unsur. Bu planyarak düşünme ve başkalarına yem olmama, hayatta kalma kapasitesini artıran bir durum ki, sadece bundan ibaret değil elbette. İnsan bu yolda ilerlemiştir, örneğin Şempanzeler insan kadar zeki değildir, ama onlarında kendi habitatlarına adaptasyon kurmalarına yönelik evrim gerçekleşti.
  15. sayko

    Fiziki ölüm ile birlikte insan yokmu olacak?

    Pandora'nın kutusunu bir kere açtı, artık kapatamaz. Geçmiş olsun.
×
×
  • Yeni Oluştur...