Jump to content

acabacı

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

acabacı Hakkında

  • Derece
    Newbie
  1. acabacı

    Ateist siyasetçi neden yok?

    heinz fischer da agnostik avusturya cumhurbaşkanı. türkiyede daha ben müslüman değilim diyemiyorum, başbakan nasıl desin, cumhurbaşkanı nasıl desin?
  2. acabacı

    Allah Bir Değildir. Tek Allah Mantık Dışıdır

    ilk olarak, biz makine miyiz, değiliz. ne özelliğimiz esas alınarak benzetme yapılıyor? herhangi biri tarafından yapılma özelliği mi? haydi biz kullanma kılavuzundan baktık kullandık makineyi, bizi kim kutsal kitap yoluyla kullanıyor? şahsen ben buradaki kullanma kılavuzunu da benzete benzete ona benzetebildim. verdiğiniz örneklere gerçekten hayret etmek gerekir. aradaki benzerlik bağı doğru düzgün kurulamadan örnek verip onun üzerinden anlatmaya çalışıyor, sonra da delil diyorsunuz. o zaman ben de bakın deniz mavidir, gökyüzü mavidir, şu kadının gözleri mavidir, benim yastığım mavidir, kull
  3. Üzerinden altı gün geçmiş, biraz geç oldu ama, kısası tamamen unutmuşum ben. Teşekkür ederim. Ve http://www.islamustu...onular/had.html linkinde de çok insani (!) açıklamalar yapıldığını fark ettim. İslamdan bir kez daha soğudum.
  4. yüz ifadesi o kadar normal ki, önce başka biri seslendiriyor zannettim. ben öldürülür diyor diye dehşete düşüyorum, adam sadece tabi bunu devlet yapar biz yapamayız diyor. o kadar rahatlattı ki içimi. üç şey dedi. öldürülme için. neleri kastediyor?
  5. acabacı

    Yaşamanın amacı?

    yaşamın amacını sorgulamam için yaşamı bir araç olarak kabul etmem gerekiyor. yaşamı neye ulaşmak için bir araç olarak kabul edebilirim? kimisi için yaşam öbür dünyada mutlu olmak için araçtır. o kişi için amacın ne olacağı ortadadır. ama bence yaşam böyle bir amaca ulaşmak için ortaya çıkmış bir şey değildir. ya asıl amaç yaşamaktır. ya da kendini gerçekleştirme noktasına kadar yaşamak amaçtır, onu yaşadıktan sonra da bir dağılma oluyor zaten. o dağılmanın sebebi de yaşama amacının kendini gerçekleştirme olmasıdır. ya da çok daha başka şeyler. aslında çok eşelenebilecek bir konu. ve ben öbü
  6. acabacı

    Allah Bir Değildir. Tek Allah Mantık Dışıdır

    şu tanrının varlığını bu çeşit örneklerle anlamaya çalışmanıza hayret ediyorum, ölüyorum. işin bilimsel yönünü çok iyi bilmem. ancak güneşin ana ışık kaynağı olduğunu ve ayın da onun ışığını yansıttığını söyler dururuz ilkokuldan beri. o zaman bu bilgiye göre de, bir tanrı var ancak başka bir tanrı aracılığıyla da yarattıklarına ulaşıyor mu diyeceğiz? çünkü denize ışıklar yalnızca gündüz gelmez, bunun gecesi de var. güneş tanrı oluyorsa, ayın ne eksiği var? ha, ona belki peygamber falan dersin şimdi, ona da gülerim. onun için başka bir yerden bakayım örneğe. yıldızlar ışık saçan plazmalar
  7. acabacı

    Allah Bir Değildir. Tek Allah Mantık Dışıdır

    hangi intizam? ve birden fazla tanrı olmuş olsa, nitelik bakımından artış olmayacak mı?
  8. acabacı

    Allah Bir Değildir. Tek Allah Mantık Dışıdır

    çok yüce varlıklar nasıl ve niçin egolarına yenik düşerler ya da yüce bir varlık olduğunda kesin bir düzen oluşuyorsa ve bu düzenden o yüce varlığın olduğunu anlayabiliyorsak, birden fazla yüce varlık nasıl düzeni bozabilsinler ki, tam tersine aralarında kimin önce var olduğuna dair bir hiyerarşi benzeri yapı oluşup da düzenin derecesini yükseltmezler mi?
  9. acabacı

    Allahı aramak...

    zaten bütün iyiler din sayesinde iyi, bütün kötüler dine uymadılar diye kötü. zaten din olmazsa düzen yok, iyi insan yok, iyilik yok. zaten dinler olmazsa dünya barışı bile yok. onlara göre. din olmayınca insan değiliz sanki.
×
×
  • Yeni Oluştur...