Jump to content

Fethi

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    193
  • Katılım

  • Son ziyaret

Fethi kullanıcısının paylaşımları

  1. Fethi

    Hacı'yı Kaybettik

    Bu foruma değişik tarihlerde farklı birçok müstear isimle (korelmis, basit, fth) katıldım, kendisiyle hararetli tartışmalarımız olmuştu. Keşke o ölmeden önce helalleşebilseydik. İnancıma göre; Tanrı zalim değildir, kim kötülük etmişse, kendine kötülük etmiş olacak. Hacı'nın bana bir kötülüğünü görmedim, pek çok ateist gibi yanlış inançlarımı görmeme ve bunları terk etmeme vesile olanlardan biri oldu. Allah'tan kendisine merhamet dilerim.
  2. Selam, Arap alfabesinin kökeni ve Kuran'ın diğer dini metinlere yaptığı muhtemel atıfları dikkate alarak, "Elif, lam, mim." ayetinin muhtemel anlamı konusunda şöyle bir video hazırladım: https://www.youtube.com/watch?v=VYF2RRxqbzE Eleştiri ve katkılarınızı merakla bekleyeceğim. Saygılar...
  3. Fethi

    Nisa/3 ve İslam'da Çok Eşlilik Hakkında Bir Video

    "Sorgulayan Müslüman" bir ekip. Ben de bu ekibin -ekibe sonradan dahil olan- bir üyesiyim.
  4. Fethi

    Nisa/3 ve İslam'da Çok Eşlilik Hakkında Bir Video

    İslam'da çok eşlilik yoktur, diye iddia etmiyorum. İslam'da çok eşliliğe yetim çocuklara sahip çıkılması koşuluyla izin verildiğini düşünüyorum. Peygamberin kaç hanımının olduğu ve Ayşe ile kaç yaşında evlendiği hakkındaki bilgiyi sanırım hadis kitaplarından edindiniz. O kitaplarda peygamberin Ay'ı ortadan ikiye yardığı, parmaklarından su akıttığına ilişkin de rivayetler var. Eğer hadislerde rivayet edilen olayların gerçekten yaşanmış olduğuna inanıyorsanız, bu mucizelere bakıp Müslüman olmanız gerekmez miydi?
  5. Selam, Ateistforumda çeşitli rumuzlarla yaklaşık 11 yıldır yazıyorum. Bu forumda en çok tartışılan meselelerden biridir, İslam'da çok eşlilik mevzusu... Bu konuda bir video hazırlamaya çalıştım. Videoda, yaygın anlayışın niçin doğru olamayacağını ilgili ayetin Arapça metnini ve Kuran bütünlüğünü esas alarak delillendirmeye çalıştım.
  6. Fethi

    Domuz nefreti!

    Yıllar boyu niçin baba dedirtiyorsun ki çocuğa? Bilimsel Açıdan Süt Kardeşlerin Evliliği ve Sütanne ile Evlilik: http://www.alimallah.net/hakkadavet/sutkardes.pdf
  7. Fethi

    Domuz nefreti!

    http://www.alimallah.net/hakkadavet/sorular.htm 33(Ahzab)/37. ayette bahsedilen, peygamberin evlatlığının (Zeyd) karısıyla (Zeyneb) evlenmesi meselesi, bizim için ne anlam ifade ediyor? Bu ayetlerin taşıdığı evrensel mesaj nedir? Bir kişiye "evladım" demekle onun DNA'sı değişmeyeceğine göre; makul olan, bilimsel olan, bu türlü evliliklerin yapılabilmesidir! 33/37: "Hani bir zamanlar Allah'ın nimet verdiği ve senin de nimet verdiğin kimseye diyordun: 'Eşini yanında tut ve Allah'tan kork!' Allah'ın açığa çıkaracağı şeyi kendinde saklıyordun. Allah korkmana daha layık olduğu halde insanlardan
  8. Fethi

    Bir müslümanın gözünden Nisa suresinin 34. ayeti

    http://ask.fm/korelmis/answer/116721283514 http://ask.fm/korelmis/answer/119318361274
  9. Fethi

    Bir müslümanın gözünden Nisa suresinin 34. ayeti

    Birçok konuda yalan söylediğinden emin olduğun arkadaşının işine gelen sözlerini "sahih" kabul etmen gerçekten ibretlik!
  10. Fethi

    Bir müslümanın gözünden Nisa suresinin 34. ayeti

    "Dün birisi ile tartıştık, kafam kızdı, bir üfledim, herif 10 metre uçup yere yapıştı" diyen yalancı arkadaşının başka konulardaki şahitliğine neden güveniyorsun ki? İşine geliyor diye mi?
  11. Fethi

    Bir müslümanın gözünden Nisa suresinin 34. ayeti

    Sana 2 basit soru: Peygamberin hanımını dövdüğüne dair rivayetin gerçekten de "yaşanmış" olduğuna inanıyor musun? Peygamberin Ay'ı iki parçaya ayırdığına dair rivayetin gerçekten de yaşanmış olduğuna inanıyor musun? "Kalp" konusuna gelince... http://www.alimallah.net/hakkadavet/sorular.htm(2. soru)
  12. Fethi

    Bir müslümanın gözünden Nisa suresinin 34. ayeti

    Peygamberin Ay'ı iki parçaya ayırdığına, parmaklarından su akıttığına ve onu çok seven kütüğün ağladığına dair de "sahih" hadisler var senin için Zavallı kardeşim. Madem hadislere bu kadar itibar ediyorsun, bu hadislere bakıp neden Müslüman olmuyorsun? http://eksisozluk.com/entry/49161258(6. madde)
  13. Fethi

    Bir müslümanın gözünden Nisa suresinin 34. ayeti

    Ayetin devamında yer alan "Şayet size itaat ederlerse aleyhlerine bir yol aramayın!" ifadesi, geçimsizlik durumunun ortadan kalkmasıyla ilgilidir. Nasihat, geçici ayrılık, boşanma... Kuran'ın bütününe bakıldığında, hep bu 3 aşamalı yol üzerinde durulduğu görülüyor. Ahzab suresinin 28-29. ayetleri ve yine aynı surenin 50-52. ayetleri birlikte değerlendirildiğinde de, peygamberin dünya hayatının süsünü değil ahiret yurdunu arzulayan ve bunun için çaba sarf eden hanımları aleyhine bir yol aramamasının tavsiye edildiği görülebilir.
  14. Fethi

    Bir müslümanın gözünden Nisa suresinin 34. ayeti

    http://www.alimallah.net/hakkadavet/sorular.htm Evlilik bir sözleşmedir (4/21, 4/33) ve cinsel birlikteliğe dini bir meşruiyet sağlar. Sözleşme teklifi her iki taraftan da gelebilir; sözleşmeler her iki tarafın da rızasıyla gerçekleşir ve tarafların herhangi birinin talebiyle feshedilebilir! Evlilikte, sözleşmenin feshi başlıca 2 sebepten ötürü gündeme gelebilir (teklif edilebilir): Aldatma/hayasızlık veya geçimsizlik. Eğer koca geçimsizlik sebebiyle boşanma talebinde bulunmuşsa; evlilik öncesi kadına verdiği mehri geri alamaz (4/19-21) ve onu boşanma gerçekleşinceye kadar oturduğu evden
  15. Fethi

    Bir müslümanın gözünden Nisa suresinin 34. ayeti

    Mırnaw kardeşim, Arapçada kullanılan zamirleri Türkçeye çevirirken, cümlenin genel anlamı neyi gerektiriyorsa, buna uygun olacak şekilde ekler ilave edilebilir. Mesela "iyyâ ke" zamiri Fatiha suresinin 5. ayetinde "sana (ibadet ederiz)" ve "senden (yardım dileriz)" şeklinde, iki ayrı biçimde çevrilmiştir. Bakara 282. ayette geçen humâ zamiri "o ikisi" manasına gelir. Ayette, isim tamlamasının tamlayanı olduğu için "o ikisinden (biri)" şeklinde çevrilmiştir. Nisa suresinin 34. ayetindeki ilgili ifade; "onları terk edin/bırakın/boşayın" veya "an" harfi ceri varmış gibi "onlardan vazgeçin/yü
  16. http://www.youtube.com/watch?v=3-GpBHHcTVY
  17. Fethi

    Domuz nefreti!

    http://www.alimallah.net/hakkadavet/domuz1.pdf
  18. Fethi

    İslamiyet Hakkında "Sık Sorulan Sorular"

    Nâsıye alın demektir ve alın bölgesinde yer alan perçem için de kullanılır. "Hatalı ve yalancı" olma özelliği saç telinin değil ancak bu bölgedeki beyin lobunun bir özelliği olabilir. Her erkeğin rutin olarak sünnet ettirilmesi olayına ben de karşıyım.
  19. Fethi

    İslamiyet Hakkında "Sık Sorulan Sorular"

    Ben bir doktorum. Sünnet, duruma göre faydalı, duruma göre zararlı olabilir. Her erkeğin rutin olarak sünnet olmasına gerek yok ama mesela sık idrar yolu enfeksiyonu geçiren bir kişide sünnet faydalı olabilir. Alak/16 demek, Alak suresinin 16. ayeti demektir ve meali şu şekildedir: "Hatalı, yalancı alın." Oradaki linke tıklarsan, bu ayet hakkındaki görüşlerimi bulabilirsin.
  20. Fethi

    İslamiyet Hakkında "Sık Sorulan Sorular"

    Allah "insan"ı güzel bir surette yarattığını ifade ediyor. Dolayısıyla "normal anatomi"ye bir müdahale güzelliği bozmak anlamına gelir. Bize düşen sadece duyurmak ve uyarmaktır. Herkes kendi özgür iradesiyle zaten seçimlerini yapıyor. "O zaman onlardan bir topluluk dedi ki: 'Niçin Allah'ın helak edeceği veya şiddetli bir şekilde azap edeceği bir kavme öğüt veriyorsunuz ki?' Dediler ki: 'Belki sakınırlar diye, Rabbimize bir mazeret (beyan etmek için)..." (7/164) Yanlış anlamışsın. Alak alın demektir, diye bir şey demedim. Makalem şurada: http://alimallah.net/hakkadavet/prefrontal.htm Nâ
  21. Selam! Bu forumdaki 9. yılımdayım. Daha önce, korelmis, fth, basit vb. rumuzlarla bu forumda bulunmuştum. Sanal ortamdaki dini tartışmalara bakınca, üzerinde konuşulan dini meselelerin özellikle belli alanlarda yoğunlaştığını görüyorum. Bu nedenle, bir Müslüman olarak "Sık Sorulan Sorular" sayfası hazırlamanın faydalı olacağını düşündüm. Sayfadaki sorulardan bazıları şunlar: +Kuran'da beyinden bahsedilir mi ve Kuran'a göre kalp düşünce organı iken tıbben sadece bir kan pompası mı? +2(Bakara)/122. ayete göre, İsrailoğulları üstün bir ırk mıdır? +2(Bakara)/282. ayete göre, kadınla
  22. Fethi

    Evlilik Fetvası ( Talak/4)

    http://alimallah.net/hakkadavet/nisa3.pdf
  23. Fethi

    Evlilik Fetvası ( Talak/4)

    http://ask.fm/korelmis/answer/124394731450
  24. http://www.youtube.com/watch?v=ZJiJWs6_ECc
  25. Burada yazılanlar konuyu yeterince iyi ifade edemediğimi/konunun yeterince iyi anlaşılamadığını gösteriyor. Bu nedenle inşallah 2. bir video daha çekeceğim.
×
×
  • Yeni Oluştur...