Jump to content

mahmud571

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    784
  • Katılım

  • Son ziyaret

mahmud571 kullanıcısının paylaşımları

  1. mahmud571

    Türk Futbolu ve Laiklik

    Ligler ve Avrupa maçları başlamış bir takımın teknik direktörü takımdan ayrıldı. T.f.f takımların üzerinde bir kurum olduğundan , tüm takımlara eşit davranmalıdır. Tabi ki oranın başkanı da bu ahlaka ve anlayışa sahip olmalıdır. Ama bizim gibi dandik toplumların dandik kurumları da böyle bir ahlaka sahip olmuyor. En son oyunlarından birini de gerçekleştirdiler Galatasaray'a. Milli villi diyerekten aslında Galatasaray'a zarar vermek amacıyla bir operasyonda başarılı oldular. Zaten böyle dandik toplumlarda başarılı olur böyle uyanıklar. Allah kitap veya milli ayaklarına fitne fücur yapar
  2. mahmud571

    İsrail oğulları'nın Adı Nereden Gelir?

    Aklıma şimdi geldi. Anadolu'da baharın gelmesi ile bir dereye gidilir ve suya dokuz taş atılır. Hac'da da şeytan taşlanır iken biriken taş yığınlarına cemre denirmiş. Orada da her defasında yedi taş atılıyor. Hacda ki şeytanların çevresinde bir havuz var. Acaba o havuzlara eskiden su mu dolduruyorlardı?
  3. mahmud571

    Amerika'nın da Hakkını Amerika'ya Verelim.

    Mesele yazılım değil ki sadece. En yakın örnek Gezi olaylarında gördük. Hükümet tüm basın yayını susturdu. Amerikan merkezli basını susturamadı. En ulusalcısı bile bu kaynakları kullandı.
  4. mahmud571

    İsrail oğulları'nın Adı Nereden Gelir?

    Dostum belki sen bilirsin. Hz Muhammedin Mescidi Aksaya gittiğini bildiren İsra suresinin ilk ayetinde İsra kelimesi var. Tefsirciler burada ki " İsra" kelimesinin anlamının "gece yürüyüşü" anlamında olduğunu söylüyorlar ama ben biraz şüphelendim bu işten. Düşünsene Hz Muhammedin Kudüs'e gittiğini anlatan ayette İsra kelimesi geçiyor ve o kelimeye gece yürüyüşü falan diye mana veriyorlar. Üstelik de Hz Muhammed Kudüs'e gittiğinde bir taşın üzerinden zıplayarak miraca çıktığı hikayesi de hadislerde var. Hatta bu taşın üzerine bir bina yapılmış ki İslamın en eski ve en özel binası olduğu ha
  5. mahmud571

    İsrail oğulları'nın Adı Nereden Gelir?

    İsmail, İshak Bunlar kardeş. Acaba, hani bizde vardır ya çocukların ismi kafiyeli olsun diye aileler çocuklarına benzer isimler koyar. Hale, Jale tüm mahalle vs. Babaları İbonun da böyle bir takıntısı mı vardı? İshak, İsmail , Yakub. Yakub olmamış ki. Sonradan Yakub ile tanrı güreş tutuyor. Yakub'un adını İsrail yapıyor. Tanrının da kafiyeli isme takıntısı var galiba. Yakub'un ismini değiştiriyorlar onada başında S harfi olan bir isim takıyorlar. Bu S harfinin o gün için genel bir anlamı olmalı.
  6. mahmud571

    Amerika'nın da Hakkını Amerika'ya Verelim.

    Tüm bilgilerin Amerikanın elinde olması daha çok devlet ve milli bir sorun. Çözümü ne?
  7. mahmud571

    Amerika'nın da Hakkını Amerika'ya Verelim.

    Güvenlik sorunu var. Peki senin programının güvenlik sorunu yok mu? Seni herkes ele geçirebilir. Kafana vurup elindeki tüm bilgileri daha kolay alabilirler. Tehlikeli gördükleri an daha çabuk seni iptal ederler. Her şeyi bırak senin belli bir büyüklükten daha ileri gitme şansın da yok. Sonuçta biliyoruz ki tüm bilgilerimiz Amerikanın elinde. Bunu bile bile kullanıyoruz. En azından ben bunu biliyorum. Aleyhime de kullanabilir. Ben onun için çok küçük biriyim. Bana gelene kadar akşam olur.
  8. mahmud571

    İsrail oğulları'nın Adı Nereden Gelir?

    Rahim aynı zamanda çocuğun yapıldığı yer değil mi? Ne varmış orada? R,H ve M varımış. Yani üç ana element. Sıcaklık, hava ve toprak. Babadan da suyu eklendi mi yani B . Al sana çocuk. Büyük ihtimalle şu bizim bildiğimiz cemre hikayesi de aynı. Hep denir ya cemra havaya düştü, sonra suya düştü sonrada toprağa düştü diye. Baharın habercisidir cemre. Sonra ne olur ? Doğa canlanır. Cem zaten birleşmek demek. R yani ateş önce hava ile sonra su ile sonrada toprak ile birleşiyor ve doğada yaratma işi başlıyor. Aslında adamlar kendi bilgilerine göre bilimsel bir şekilde doğanın nasıl canland
  9. mahmud571

    İsrail oğulları'nın Adı Nereden Gelir?

    İsrail kelimesinde ki R harfi ateş ve güneş tanrısından geliyor olabilir. S harfi ne ? İsmail, İshak, İsrail vs. Bunların hepsinin adının başında S harfi var? S harfi ne anlama geliyor acaba ? Ben henüz bulamadım.
  10. mahmud571

    Materyalizm ve İdealizm

    Haklısın dostum.
  11. mahmud571

    Amerika'nın da Hakkını Amerika'ya Verelim.

    Google daha da büyük yapan en önemli sır onun büyük olması. O büyüklüğün sebebi de Amerikan şirketi olması. Kolay kolay kimse dokunamadığından büyük oluyor büyük olduğu için çok daha büyük talep doğuruyor. Çığ gibi yani. Büyüdükçe daha büyük oluyor.
  12. mahmud571

    Amerika'nın da Hakkını Amerika'ya Verelim.

    Bilmem hiç hesaplamadım. Ne kadar çok kullanıcın varsa o kadar pahalısındır. O kadar çok talep edilirsin. Programın çok önemi yok. Çünkü programı yapacak çok adam bulunur. Ama herkesin sitesi kapatılmadan bu kadar geniş bir ağa sahip olamaz.
  13. mahmud571

    Amerika'nın da Hakkını Amerika'ya Verelim.

    Ben google nin yerinde olsam Büyük şirketlere derim ki, benim arama motoruma girmen için şu kadar para vermen gerekir ,derim. Google yapmıyor mu böyle bir şey?
  14. mahmud571

    Amerika'nın da Hakkını Amerika'ya Verelim.

    Google nin milyarlarca dolar değeri varmış? Bu değer neye göre ortaya çıkıyor?
  15. mahmud571

    İsrail oğulları'nın Adı Nereden Gelir?

    Bence her topluluk kendine bir dip ana belirlemiş. Böylelikle toplumlar ortak bir anadan geldikleri bilinciyle yani akraba bilinciyle bir millet, (kab)ile oluşturmuşlar. Ortak ataları için yaptıkları Kabe' leri ziyaret, onu hatırlamaları ve anlamaları ile de milli bilinçlerini tazelemişler. Anadolu nun anlamı gerçekten ana dolu mu? Bir sürü ana var. Anadolu'da çok sayıda kadın tanrıça tapınaklarının olduğu biliniyor. Bunlar her kavmin kendi dip anası için yaptığı anısını somutlaştırdığı ve milli bilinçlerini edindikleri tiyatral bir okul gibi bir şey.
  16. mahmud571

    Amerika'nın da Hakkını Amerika'ya Verelim.

    Sanırım msn veya diğer chad programları da benzer. Neden insanlar msn yi tercih ettiler. Şimdi ise faceyi. Daha geniş bir arkadaşlık ortamı sağladığı için mi?
  17. mahmud571

    Materyalizm ve İdealizm

    Psikologların yaptığı şey hastalarına ilaç vermek. Bildiğim kadarıyla beyninde olması gerekenden daha azsa bazı kimyasallar beyin anormal çalışıyor. Yapılan şey kimyasal takviye. Şu bildiğimiz en tehlikeli psikolojik hastalıklardan birisi olan şizofrenlere ilaç verince normalleşiyor ilaç verilmeyince hastalık tekrarlıyor. Beyin ameliyatı geçirenlerin ciddi anlamda huyu suyu değişiyor.
  18. mahmud571

    Amerika'nın da Hakkını Amerika'ya Verelim.

    Mesela ben Almanya'da ki tanıdık ile görüşeceğim zaman benim gönderdiğim bilgiler önce sunucuya gidecek ve sonra da Almanya'daki istemci sunucudan alacak öylemi (tabi aynı program bilgisayarımızda yüklü olmak şartı ile)
  19. mahmud571

    İsrail oğulları'nın Adı Nereden Gelir?

    Yakub= Ya kub= Ey "kub" olabilir mi? kabe'nin , kb si kab'ın, kb si kibele'nin , kb si aynı kelime mi? Bunların hepsinin ortak yanı bir ırkın en dip ataları olması. Hatta Yakub aslında bir kadın ismi olabilir mi?
  20. mahmud571

    İsrail oğulları'nın Adı Nereden Gelir?

    Bu günkü anlamda aile kurumunun olmadığı yerlerde yani (bir baba ve babanın eşi ve onun çocukları) Erkeklerin sürekli bir şekilde akit ile kadına sahip çıkmadığı yaşam şekilleri vardır her halde geçmişte. Erkeğin gelip geçici olduğu bir dünyadan bahsediyorum. O zaman aile kimlerden oluşur. Anne ve çocukları ile teyze ve dayılardan oluşur, birde yaşıyorsa annenin annesinden oluşur. O zaman bu gibi ailelerde hem yaratıcı hemde aileyi sahiplenmesi bakımından anne önemli bir rol üstlenmiş oluyor. Anneanne de daha kutsal olur. Anne veya anneanne evin reisi olur.
  21. mahmud571

    İsrail oğulları'nın Adı Nereden Gelir?

    Nutfe ne? Sadece babadan gelen bir sıvı mı?
  22. mahmud571

    İsrail oğulları'nın Adı Nereden Gelir?

    Kuran insanın meydana gelişini anlatırken. İşi nutfeden başlatır ve bu nutfenin gelişimini anlatır. Burada anneye ait bir parçadan, katkıdan bahsetmez. Anne sadece koruyucu bir kap gibidir, anneden bir parça öze bir katkı yok.
  23. mahmud571

    İsrail oğulları'nın Adı Nereden Gelir?

    Babadan gelen su, öz görünen bir şey. Amma annenin ki gözükmüyor? Şu anda onu bilim söylüyor. Daha önceki insanların bunu bilmesi zor. Ancak doğan çocuğun anneye de benzemesinden dolayı akıl yürüterek çocuğa anneden de bir şeyler geçmiş olabileceğini düşünmüş olanlar olabilir. Ama babadan gelen su görünen bir şey ve ne zaman baba ile anne beraber olmuşsa çocuğun ondan sonra olması eski insanları çocuğun özünün babadan geçtiği düşüncesine sevk etmişe benziyor. Pek bu Y genin fonksiyonu hakkında ne düşünüyorsun? Çünkü Y geni sadece babadan geçiyor.
  24. mahmud571

    Amerika'nın da Hakkını Amerika'ya Verelim.

    Sunucu nasıl bir şey? Sunucu kime bağlı? Bir devlet sunucuyu kapatabilir mi? Sunucuya engel olunabilir mi?
  25. mahmud571

    Amerika'nın da Hakkını Amerika'ya Verelim.

    Senin program nasıl çalışıyor? Mesela Almanya'da ki bir tanıdık ile görüşme senin programla nasıl yapılıyor. Site olmadan olabiliyor mu?
×
×
  • Yeni Oluştur...