Jump to content

anlam

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    13
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

anlam Hakkında

  • Derece
    Member
  • Doğum Günü 05-01-1988

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. anlam

    Ateizm bir inançtır

    Bence çok güzel bir tanım yapmışsınız. Ama din yerine inanç sözünü kullanırsanız daha doğru olacağını düşünüyorum. Yalnız herkes inançlı olmak zorunda değil. Bence inançsızlık bir kanserdir ve ölüm demektir. Bu yüzden herkesin bir şeylere inandığını düşünüyorum. Bu bağlamda birbirlerinin zıttı düşünen iki insanın birbirinden farkı olmadığına inanıyorum.
  2. anlam

    Ateizm bir inançtır

    Ateist arkadaşlarımın din düşmanlığının duygusallıktan kaynaklandığını kabul etmelerini istiyorum. Hepiniz inançlısınız. Eğer inançsız olsaydınız bundan daha açık fikirli olurdunuz. Dindarlarda görüp saçma olarak kabul ettiğiniz duygusallık çoğunuzda var. Bunun üstüne biraz düşünmenizi ve daha açık fikirli olmanızı istiyorum.
  3. anlam

    Ateizm bir inançtır

    Aslında o sözün çok güzel bir argo karşılığı var; "sallamamak". Dinin saçma olduğunu, insanların farklı değerlere inanması gerektiğine inanmak bir inançtır. Dindar insanların ateistlerle "sizin soyunuz maymun" diye dalga geçmesi de sallamamaktır...
  4. anlam

    Ateizm bir inançtır

    "Bir düşünceye gönülden bağlı bulunma" "Tanrı'ya, bir dine inanma, akide, iman, itikat" Birinci tanıma göre kendisine ateist diyen hemen herkes inançlıdır diyorum. Ateist olan biri inançlı olmak zorundadır demiyorum. Ama şu bir gerçek ki, insan bir şeylere inanmak zorundadır. Sadece bu kuran, ateizm ya da din düşmanlığı olmak zorunda değildir diye düşünüyorum.
  5. anlam

    Ateizm bir inançtır

    İnsan korku ya da umut gibi duygularla ateist olamaz mı? Müslümanların cahilliğinden korktuğunu söyleyen siz değil misiniz? Herkesin ateist olmasını dilemediğinizi söyleyebilir misiniz? İnsan herşekilde ateist olabilir ve ateist olup istediği olguları doğru ya da yanlış bulabilir, bu durumda dine hoşgörülü de olabilir(dinde olan herşeye rağmen). Çoğu ateist insanın dinlere karşı bu kadar duygu beslediğini görmeseydim, kendimi ateizme bir inanç demek zorunluluğunda hissetmezdim. Ateizmin tanımı belli, ama sizin davranış şekliniz daha çok inançlı biri gibime geldi.
  6. anlam

    Ateizm bir inançtır

    Ben ateizmin bir inanç olduğunu düşünüyorum. Bunun nedenide ateizm hakkında bir çok açıklama olması ve ateizm topluluklarının dinleri kazımaya çalışması. İnsanın farkında olmadan ateist olmasının ve kendine ateist demesinin çok farklı şeyler olduğunu düşünüyorum. Kendine ateist diyen insanların dini kazımaya yönelik duygusal bir savaş içinde olduklarını görmek beni üzüyor. -her ne kadar mantıksal nedenlere dayadatsalarda-. Kısaca, buradaki çoğu insanın aksine, ateizmi dinlerin bir ürünü ve yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bu konuyu önceki başlığımda açıklamaya çalışmıştım ama çok başar
  7. anlam

    Ateist olmak doğru mudur?

    Sadece tartışma çıkarmaya dayalı söz söylemeyin lütfen. Sizinde bu sözle kazanacak bir şeyiniz yok. Ateistin tarifi ya da ona benzer bir şey sorulmadı. Ateistlere kendilerine ateist demeyi doğru bulup bulmadıklarını sordum. Eminim sinirinizi boşaltmak için internetten daha iyi yerler bulabilirsiniz.
  8. anlam

    Ateist olmak doğru mudur?

    Bir müslüman olarak neden ateizmi sevmediğinizi anlıyorum, özellikle bu forumdaki bazı seviyesiz tartışmaları gördükten sonra, sadece alçaltma ve küfür üstüne dayalı tartışmalar. İzin verirseniz bir soru sormak istiyorum. Burada anlattığınız şey, insandaki boyun eğme dürtüsü değil mi? İnsanlar korkarlar ve sarılacak bir şeye ihtiyaç duyarlar, bu yüzden liderler doğar, kimi kadın bunu erkeğinde bulur, bazense bir objedir, sanatçıların sanatı yere göğe sığdıramamaları gibi. Size sormak istediğim, mutlaka herşeye gücü yeten ve her istek ve arzusuna cevap verecek biri tanrı olmak zoru
  9. anlam

    Ateist olmak doğru mudur?

    Sevgili Nature, Ben sizin gibi düşünmüyorum, bence din herkes için farklı olduğu kadar ateizm de herkes için farklı. Bu forumda ateizm hakkında farklı kişilerden farklı yorumlar okudum, eminim siz de okumuşsunuzdur. İzin verirseniz bir soru daha sormak istiyorum; Sizce ateizm müslümanlıktan daha iyi midir, neden? Ateizmin hangi özellikleri müslümanlıktan daha iyidir?
  10. anlam

    Ateist olmak doğru mudur?

    Peki hiçbir dine inanmayan bir insana ateist denilmesi yanlış mı sizce? (nedenleri ne olursa olsun) Bir insan sırf farklı olmak için ateist olursa onun ateist olmayacağını söylüyorsunuz, belkide farkında olmadan ateizmi bir kılıfa sokuyorsunuz. Bu sözünüzden sonra ateizmi bir inanç olarak görmediğinizi gerçekten söyleyebilir misiniz? Aranızda ateizmin bir inanç olmadığını söyleyebilecek biri var mı acaba?
  11. anlam

    Ateist olmak doğru mudur?

    Demek istediğim, başkalarından çok kendinize ateist deyip dememeniz. Bunu sormamın nedeni ateizmi ne olarak gördüğünüzü anlamak. Sizce ateizm bir inançdan farklı mıdır?
  12. anlam

    Ateist olmak doğru mudur?

    Elbette size göre olan doğruyu soruyorum. Doğrunun tanımı kişiden kişiye değişir. Peki siz kendinize ateist demeyi doğru buluyor musunuz?
  13. Sizce kendine ateist demek doğru mudur? Din karşıtı olmak ne kadar doğrudur? Mümkün olduğunca kısa ve anlamlı sözlerle yanıtlamanızı rica ediyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...