Jump to content

kerim-abdul-cabbar

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    404
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne kerim-abdul-cabbar kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. arkadaş bilim bilim dersiniz,

    o kadar soruyoruz hadi gerçeğini geçtik bir örnek veremiyorsunuz,

    sonra nasıl eğleniriz diye ağızlara sakız olmuş küfür ha küfür,

    gel evrim konuşalım diyorum, sen bilmezssin git int. araştır.

    bu forum sadece islama hakaret ve küfür forumu mu yoksa her bilginin,

    konuşulacağı bir objektif forum mu,

    bunu belirtirseniz sevinirim.

    aksi halde sorduğum hiç ama hiçbir soruya mantıklı tek cevap gelmeyince, konu direk

    islama hakaret peygambere küfüre gidiyor.

    tutum yanlış

    bir insan bu kadar kör bakabilir mi,

    ateist dediğin veriler le konuşur,

    dedesinin anlattığı efsaneler le değil

    ben evrimci değilim...

    evrim bilim adamlarının işi. Sen git bilim adamlarıyla tartış...

    ama kadınlara tecavüz müslümanların işi...

  2. ne acizsin sen ya , komedi gibisin, peygamberin kafirmiydi, yok kuran bunu yazıyor,

    yok şu böyle dedi,

    sen bırak islam dinini , bana açıkla şu maddeyi, hadi bekliyorum

    iftira atmak yoksa dahamı kolay.

    yada küfür etmek.

    Sen git cennete sex yap

    Nebe 33

    Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır.

  3. Aslında islam tarihinde tecavüz rekorları kırılmıştır.

    Anlatalımmı yani hepsi.

    Neyse hepsini anlatmayalım benim anlatmaya gücüm yetmiyor.

    Çünkü hiçbir insan bu olayları okumaya yüreği kaldırmaz...

  4. Putperestlerle yaptığı Hendek savaşından sonra putperestlerle işbirliği yaptığı suçlaması ile Muhammed Medineli Yahudi toplumu Benukureyza’lıların üstüne yürümüş, Benu kureyza’lılar ellerindeki kaleleri olan Hayber’e sığınmışlardı.

    Hayber kalesini kuşatan Muhammed hiç acele etmedi. 1 aya yakın süre ablukaya aldığı kaleye giriş çıkışı engelledi. Benu kureyzalılar açlık ve susuzluk ile de mücadele ediyorlardı.

    Hayber kalesinde Muhammed önderliğindeki Müslümanların ablukası nedeni ile açlık ve susuzluk ile mücadele eden Benu kureyzalılar , Muhammed ile anlaşma yoluna gitmek zorunda idiler. Muhammed onlara güvenilir !!! bir anlaşma sundu. Derhal silahlarını bırakıp teslim olacaklardı ve Muhammed’in eski Yahudi yeni Müslüman olan sahabelerinden Sa’d bin. Muaz’ın vereceği cezayı kabul edeceklerdi. Çaresizlik içindeki Yahudi benukureyza’lılar istemedende olsa teklifi kabul ettiler savaşadan silahlarını teslim ettiler. Eski Yahudi olan yeni Müslüman Sa’d bin Muaz’ın kendi haklarını koruyacağını düşündüler son bir ümitle.

    Ahzab suresi 26. ayet; Allah, ehl-i kitaptan, onlara (müşrik ordularına) yardım edenleri kalelerinden indirdi ve kalplerine korku düşürdü; bir kısmını öldürüyor, bir kısmını da esir alıyordunuz.

    27. ayet; Allah, onların yerlerine, yurtlarına, mallarına ve ayak basmadığınız topraklara sizi mirasçı yaptı. Allah’ın her şeye gücü yeter.

    Sahih hadislerde anlatılanlara göre kaledeki çaresiz Yahudilerin eli silah tutabilenlerden 400-900 arasında bir erkek topluluğu öldürüldü. 400-900 arası olduğ

    u söylenilen Yahudilerin büyük çoğunluğu HZ. Ali tarafından katledilmişti. Ali o gün kafa kesmekten çok yorulmuştu ve kafa kesme işlemi sırasında yorgunluktan sürekli olarak kılıç kullandığı kolunu değiştiriyordu. Muhammed ise kesim işleminin yanına çadır kurdurmuştu ve kesim işlemini gözlemliyordu.Katledilen Yahudi erkekleri topluca gömüldüler.

    Tüm silah tutabilen erkekleri öldürülen yahudilerin artık zenginlikleri müslümanlarındı.Ahzab suresi 26 ve 27. ayet bu katliamı anlatır. 26. ayette bir kısmını öldürüyordunuz derken öldürülen 400-900 arası Yahudi erkek kastediliyor. Bir kısmını esir alırdınız derken kadınlar ve çocuklar kastediliyor.27. ayette ise Yahudilerin tüm malvarlıklarının artık Müslümanların olduğu anlatılıyor. Katliamdan sonra, Dıhyetü’l-Kelbı adındaki delikanlı Arap, Muhammed’e gelir; tutsak kadınlardan birini kendisine alması için ondan izin ister. Muhammed de,: “Haydi git de bir câriye al!” diye karşılık verir. Ne var ki Dıhye gidip Safiyye’yi alır. Bunu gören bir başka Arap hemen koşup Muhammed’e haber verir. Safiyye’nin Dıhye’ye değil; “Peygamber”e uygun olacagını söyler. Muhammed’de Dıhye’yi çağırtır; “başka bir cariyeyi” almasını söyler. Dıhye’ye verilen “cariye”, Safiyye’nin kocasının kızkardeşidir. Muhammed, kendisine “karı” olmanın karşılığında Safiyye’yi “azâd” eder. Yola çıkıldığında, bir yandan da “zifaf’ düşünülmektedir. Ümmü Süleym, Safiyye’yi hazırlar. Ve gece olunca da Muhammed’in koynuna koyar.” (Başta Buhari, en sağlam hadis kiıaplarında da yer alan bu hadisi, Kamil Miras’ın çeviri ve “Izah”ını da görmek için Bkz. Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrîd-i Sarih Tercemesi, Ankara, 1985, Diyanet Yayınlarından, 2/299-310.)

    Babası ve kocası öldürülen bir kadını aynı gün (veya 1 gün sonra) , hemde babasını ve kocasını öldürenlerin liderine , muhammedin koynuna verdiler. Safiyye o sırada daha genç bir kız iken muhammed 57 yaşında idi.

    Muhammed babası ve kocasını daha yeni öldürttüğü acılar içindeki bir kızı koynuna alıp sevişti.

  5. Bu arada şunu da ekleyeyim: Aslında "sadece ateistler" bölümünde son derece anlamlı konular konuşabiliriz ve konuşacağız. Bunun da zamanı gelecek. Yani ne kadar anlamsız görünürse görünsün bu tarz platformlar çok önemli bir alt yapının oluşmasına yarıyor.

    Ben felsefeden bahsederken müslümanın biri çıkıyor hiç alakasız şeyden bahsediyor.

    Konunun içine ediyor. Bu sitedeki müslümanlar bence çok gereksiz adamlar. Bu dünyadaki varlığını sorgulayamayan insanlar.

    Örnek olarak altaki yazı. Bu tip düşünceye sahip insanla tartışmak bence boştur.

    Kendinize neden işkence yapıyorsunuz merak ediyorum. İslam kafanızdaki ve buradaki tüm soruların cevabını veriyor zaten. İnsan inançsız olunca böyle hiçliğe,boşluğa kapılabiliyor. Gerek yok bunlara,hayatı anlamlandırmak varken anlamsızlaştırmaz size hiçbir şey kazandırmaz.

  6. Aynen ben de arkadaşlarımla gündelik şeyleri konuşamıyorum. Sohbet böyledir zaten. Havadan sudan konuşursun. Her zaman ciddi şeyleri konuşacak halimiz yok. Ama ben havadan sudan konuşmayı sevmiyorum. anlamsız geliyor. Arkadaşlar bir araya geldiği zaman gündelik şeylerden konuşurlar. ama ben genelde siyasetin gereksizliği, dinin açmazları veya eğitimin insanı nasıl köle olmaya zorladığı gibi uç konulardan konuşunca muhabbet oluşmuyor. Çünkü bunlar herkesin konuştuğu şeyler değil. Hayatı akışına bırakamıyorum. Herkesin konuştuğu şeyleri konuşmak hoşuma gitmiyor. Spor veya futbol konuşmak benim için aptallık. Çünkü bana bir kazancı olmadığını düşünüyorum. Kadınlardan konuşunca bile duygusal değil daha çok cinsel şeylerin konuşulması hoşuma gitmiyor.

    Aynı şeyleri bende yaşıyorum.İnsan farklılaşınca yanlızlık artıyor.

    Din siyaset futbol hepsi bana boş geliyor. Kendi fikirlerimi anlatınca anlamsız ifadelerle yüzüme bakıyorlar. kimsenin beni anlamadığını düşünüyorum.

    Bazen bu hayatta o kadar kendimi yanlız hisediyorumki.

    Bazen kendime ben delimiyim diyorum.

    Aslında biz birey toplum çatışması yaşıyoruz. Toplumun hiç bir değeri bizim için anlam ifede etmiyor. Toplumun doğrularıyla bizim doğrularımız çok farklı.

    Bence bu şizoidlik değil

  7. Aslında bende aynı şeyleri yaşıyorum şizoidmiyim başka birşeymi bilimiyorum.

    Git geller yaşıyorum.

    İnsan farklı olunca toplumdan kopuyor konuşacak birşey bulamıyor. Arkdaşlarımla konuşacak birşey bulamuyom. Sohbetler anlamsız geliyor.

    Bazen çok mutlu oluyorum bazen çok mutsuz.

  8. Evrendeki vedunyadaki düzen insan vücudundaki kusursuz calışma mekanizması herseyin insan icin yaratılmış olması onun hizmetine verilmiş olması iste benim imanım bundan geliyor ve bunuda en iyi anlatan ve mantığa dükkâm diye oturan tek kitap kuraaannn. S

    adnan hocayı çok izliyon herhalde. :)

×
×
  • Yeni Oluştur...