Jump to content

mammal

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    1.310
  • Katılım

  • Son ziyaret

mammal kullanıcısının paylaşımları

  1. mammal

    Tanrının işi gücü yok mu?

    Thor'a tapmayanlar bir gün o çekici görecekler Sam Harris'in (a.v.m.) anlattığı bir hikaye: Zeus'a tapanlardan nefret epostaları alıyormuş. Sebebi sadece İslam, Hristiyanlık ve Yahudiliği eleştirmesi ve Zeus'u adam yerine koymamasıymış.
  2. mammal

    Primatlar

    Vücut ağırlığına göre beyin ağırlığı orantısı önemli. O resimde büyüklükten çok renkler önemli.
  3. mammal

    Bizi de Fazıl Say! İmza Kampanyası...

    Olayı futbolla karıştırmışlar Trabzonspor'a ayıp etmişler!
  4. mammal

    Bizi de Fazıl Say! İmza Kampanyası...

    İmzalandı. Bakın Fazıl Say evreni müzikle anlatıyor. Bazılarına göre bu da hakaret çünkü içinde Allah yok.
  5. Caner Taslaman evrimi savunan hatta Kuran'la da uyumlu olduğunu söyleyen yeni model Müslümanlardan. Müslüman 2.0 Yavaş yavaş. Her şey yavaş yavaş
  6. mammal

    İlk canlı

    Büyük resme bakmayanlar tesadüfleri göremezler. Teistler büyük resme bakmak istemiyorlar çünkü işlerine gelmiyor. Milli Piyango'da büyük ikramiye 1 kişiye çıkmış. Bu vatandaş 10 milyon kişinin bilet aldığını bilmezse tesadüfleri anlayamaz. Şimdi uzayda büyük resme bakalım. Uzayda trilyon trilyon yani 1.000.000.000.000.000.000.000.000 tane gezegen var. Bizim gezegenimizin en fazla %0.1'lik (yani binde birlik) bir hacminde yaşam mümkün olabiliyor. Milli Piyango'da parayı devlet kazanır. Yani vatandaş için aslında verimsizdir. Uzay da verimsiz. Bu kadar çok gezegen var. Bizim gezenimizin bil
  7. mammal

    Matematik evrenin dili midir?

    Günümüze kadar çoğunlukla fiziksel sistemlerin matematiksel modellerinde denklemin kendisi ve denklemin çözücüsü ayrı tutulmuştur. Bu ne demektir? Basit bir örnek vermek gerekirse, bir yükseklikten serbest şekilde bırakılan bir taş düşer. Bu taşın hareket denklemi y'' = g şeklinde yazılabilir. y, taşın yüksekliğidir. y'' ise taşın yükseliğinin 2. türevi anlamına gelir. g ise yerçekimi sabitidir. Bu denklemi çözersek "y(t) = (g t^2) / 2" elde ederiz (t, zaman oluyor). Yani taşın yükseliğini artık her an için biliyoruz. Geleneksel fizik yaklaşımında fizik yasaları (yukarıdaki gibi denklemle
  8. mammal

    Türk Ateistler Neden Rahatsız?

    +1
  9. mammal

    Agnostik Forum Saldırılar Yüzünden Kapandı

    Mezhepleşmeyi eleştirdin. Hatta ateistlere mezhepleşmemeleri konusunda tavsiyede bulundun. Bunu yanlış anlamış olduğumu sanmıyorum. Sana ters gelebilir ama biz mezhepleri, farklı görüşleri ve her türlü çeşitliliği seviyoruz.
  10. mammal

    Agnostik Forum Saldırılar Yüzünden Kapandı

    En güzel güzel şey çeşitliliktir. Bu seni üzüyor olabilir. Bizi mutlu ediyor.
  11. mammal

    Agnostik Forum Saldırılar Yüzünden Kapandı

    Demek ki açılınca çok üzüleceksin
  12. mammal

    Agnostik Forum Saldırılar Yüzünden Kapandı

    Olay çok üzücü ama mesaj çok güzel yazılmış. Müslümanlar küçücük bir azınlıktan korkuyorlar İmanları yeterince güçlü değil galiba
  13. mammal

    Allah nedir, neye benzer ne işe yarar?

    Meğer Allah varmış. Hem para bile gönderebiliyorsunuz. http://allah.com/
  14. mammal

    Acayip benziyoruz maymuna

  15. Bu sorunun cevabı genden gene çok değişir ama genellikle mutasyon sonucunda ölüm gerçekleşmez. Yani çoğu mutasyon ölümcül değildir. Ölümcül olmayan her mutasyon popülasyon küçük olmadığı sürece tür için faydalıdır.
  16. mammal

    Karikateist

    Felsefe genellikle bilimseldir. Ancak bilimsel olmakla bilim olmak farklı şeylerdir. Bilimsel olmak için test sonuçlarına göre fikirlerine yön vermen gerekir ki felsefe bunu hemen her zaman yapar. Felsefe, mantık ve matematik doğrunun kaynağını akıl ve doğa olarak görür. Bilim bunlardan farklı olarak test sonuçlarını doğrunun tek kaynağı olarak görür.
  17. mammal

    Allah yoksa ateistler neyi inkar ediyor?

    Kralın giyinik olduğunu inkar ediyoruz.
  18. mammal

    Meteor tehdidine karşı tek çare dua etmek

    Ateistler de umut ederler. Ama dua etmek en umutsuz durumdur. Bu yüzden dua etmeyiz. Ateistler için umut en kötü senaryodan daha iyi olan ilk senaryonun gerçekleşeceğinin varsayılmasıdır. Bunun mantıklı bir açıklaması var. Eğer en kötü senaryo gerçekleşecekse hiç umut yoktur ve bu yüzden hiçbir şey yapmanın anlamı yoktur. Eğer en kötü değil de bundan biraz daha iyi bir şeyler olacağını varsayarsak önlem alırız ve bir ihtimal çözüm buluruz.
  19. mammal

    Meteor tehdidine karşı tek çare dua etmek

    Umut ettikleri için.
  20. mammal

    Herkesin anlayacağı şekilde madde ve enerji

    Bunda bir tuhaflık yok. "ölçüm" yapar iseniz diyor. Yani değişiklik yapılmıyor. Bunun önceki iletide verdiğim saatleri ayarlamaktan bir farkı yok. Işık hızından hızlı bilgi iletimi olsaydı o kitabı çöpe at derdim Çift yarık girişim deneyini biliyor musun? Dolaşıklık oradakinden farklı bir şey değil. Londra-Tokyo gibi anlatınca mistik bir şeymiş gibi geliyor.
  21. mammal

    Herkesin anlayacağı şekilde madde ve enerji

    Hacı da aslında belirtmiş ama ben daha açık yazayım: Bu geçerli bir soru sayılmaz. Etkileme diye bir şey yok. Dolanık 2 parçacık çarpışma sırasında senkronize oluyor ve bundan sonra haberleşmelerine gerek kalmadan zıt spin gösteriyorlar. Örneğin; ikimiz bir yerde buluşup saatlerimizi ayarlıyoruz. Sonra birimiz aya gidiyor. Ben kendi saatime bakarak senin saatini biliyorum. Buradaki olay bilginin bir yerden bir yere taşınması değil mesafe uzakken (milyarlarca ışık yılı bile olabilir) korunuyor olması. Bu, kuantum mekaniğiyle birebir örtüşen bir durum.
  22. mammal

    Herkesin anlayacağı şekilde madde ve enerji

    Sen bastığında diğer parçacığın özelliğini değiştiremiyorsun. Hiçbir parçacığın özelliği değişmiyor. Sadece ölçüm yapıyorsun. İki parçacık çarpışmalarıyla birlikte dolanık hale geliyor. Bundan sonra 1. parçacığın spini yukarı ise mesafe ne kadar uzak olursa olsun (isterse uzayın öbür ucunda olsun) 2. parçacığın spini aşağı olur. 1. parçacığın spinini ölçüm yapana kadar bilemezsin ama ölçtükten sonra 2. parçacığın tam ters spinde olacağını bilirsin. Parçacığı sadece ölçtüğün için yani değiştiremediğin için ışık hızı aşılmış olmuyor. Işık hızından daha hızlı bilgi göndermen mümkün değil.
  23. mammal

    Bu bakteri ne zaman evrilecek?

    Kurutulmazsa en çok 1 yıl yaşadığı düşünülüyor.
  24. mammal

    Bu bakteri ne zaman evrilecek?

    Yok
  25. mammal

    Bu bakteri ne zaman evrilecek?

    "Ölmemek için güçlü olmak lazım" cümlesi evrimsel açıdan çok doğru sayılmaz. Çünkü ölmemek güçlü olmanın tanımı. Yani aralarında sebep sonuç ilişkisi kurulamaz. Öyle bir sıvı yok. Ama genetik özellikleri sayesinde ölümsüzlüğe yakın canlılar var. Mesela su ayısı:
×
×
  • Yeni Oluştur...