Jump to content

carl sagan

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    87
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

carl sagan Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Adana
  • Interests
    Bilim spor müzik
  1. carl sagan

    Dinazorlarla ilgili güzel bir film

    Zeytinin incirin üstüne yemin eden allah , indirdiği kitapta dinozorlarla ilgili açıklama yapmayı unuttu herhalde.
  2. carl sagan

    İnanmayanlardan Bu Ayetler için Yorum Bekliyorum...

    Evrenin genişlemesi olayı her ne hikmetse meallerdeki yerini 1950 lerde aldı.Daha önce o ayetin öyle bir meali yoktu. Nasa 1950 de evrenin genişlediğini söylediğinde meallere evrenin genişlemesi eklendi. Madem ki bu gerçek 1400 yıldır var , siz bu kadar gerizekalı mısınız ki 1350 yıldır okuyup da fark edemiyorsunuz ? Diğer ayetlere pek hakim değilim ama tamamen meali yapan insanın kendi yorumu.
  3. carl sagan

    Fosiller üzerine

    Bir defa çürütmeye çalıştıkları evrim teorisi hakkında en ufak fikirleri yok. Bir fosil buldun 100 milyon yaşında.Şimdikine çok benziyor. Aaa demek ki evrim yok.... Zaten evrim teorisi de diyor ki eğer bir tür ortamına çok iyi uyum sağlamışsa ve ortam değişmiyorsa, o tür evrim geçirmeyebilir...
  4. carl sagan

    KABE NE ZAMAN YAPILDI?

    Adem hakkında araştırma yaparken cebraille birlikte kabeyi yaptıklarına dair bir masal gördüm.Kabe yapan adamın çocukları nasıl olur da taş-sopa kullanır falan diye düşünürken bir kaynakta da ilk kabe ile şimdiki kabenin aynı olmadığına dair yazılar da gördüm. Ben tanrı olsam ve çölün ortasında "evim" olarak lanse edilen bir yer olsa, ben bu yeri selden koruyamayacaksam nasıl tanrıyım ben ?
  5. carl sagan

    Cem

    Ben de alevi torunuyum ve ateist olmadan önce pek çok kez cemevlerinde bulundum. Öncelikle Türk Kürt Arap alevileri birbirilerinden bir hayli farklı.Mesela ben Arap alevisiydim.Ve bizimkiler hiç bir zaman saz çalıp sema yapmazlardı. Hocanın elini ayağını yıkadığı su içirilirmiş falan...En büyük günahlardan birisi yalan.Ve sen şu an yalan söylüyorsun. Namaz kılmazlar çünkü namazın nasıl kılınacağı ve ne zaman kılınacağı tamamen hadistir.
  6. carl sagan

    Çok ilginç bir ayet

    Kurana inanabilirsiniz ama kurandan mucize çıkarmaya çalışmak, sizi sadece gülünç duruma düşürüyor.O kitap mucize falan değil.
  7. carl sagan

    Bing bang'i kabul etmeyen ateist var mı?

    Bi de insanlara " ben daha tanrı sözcüğü ağzımdan çıkmadan niye tavır alıyorsunuz" diyor. Olacakları biliyoruz. Bu senaryo ilk kez oynanmıyor ki Sen inandığın masallara kanıt aramayan dogmatik bir insansan benim pozitif bilimle ıspatlayabildiğim verileri mantıksız bulamazsın.Bu senin mantıksızlığındır.
  8. carl sagan

    Bing bang'i kabul etmeyen ateist var mı?

    xseddx mantıklı mantıklı sorular soruyorsun.Acaba diyorum bi şeyler öğrenmeye mi çalışıyor..Sonra bi bakıyorum eski tas eski hamam. Bakın sevgili teist arkadaşlar biz bir yaratıcı olmadığını savunuyoruz. Big Bang'ı kim yaptı , evreni kim yarattı , evrimi kim yarattı gibi sorular sorularınız saçmadır çünkü bir yaratıcı yoktur. Eğer siz, tanrınızın tüm kainatı yarattığını savunuyorsanız nasıl yarattı diye size sormak lazım.Bu bizim sorunumuz değil.Ben tanrı olsaydım ve kainatı yarattıktan sonra bir kitap yazıp kullarıma gönderseydim; dünyayı kaç yıl önce yarattığımı , nasıl yarattığımı kaç tan
  9. carl sagan

    Vücudun Yenilenmesi

    Gelişmişlik düzeyi arttıkça yenilenme kabiliyeti ve yenilenme hızı azalır. Mesela deniz yıldızının kolu kessen , kopan bölge yenileneceği gibi kopan koldan bir başka deniz yıldızı daha oluşur. Kertenkele kuyruğu kopunca , bir süre sonra yeni bir kuyruk yapar ama kopan kuyruk kertenkele olmaz. İnsanda ise kopan bir uzuv yenilenmez.
  10. Sudan'dan da tarım arazisi kiraladık öyle deme
  11. carl sagan

    bilim ne zaman bir canlı oluşturacak ?

    Ben de hep ölüleri diriltecek bir teknoloji olsa da muhammedi mezarından kaldırıp yaptığı şeyi gösterme imkanımız olsa diyorum... Kendi bile attığı yalana bu kadar insan hala inanıyor olmasına şaşırıp kalacaktır diye düşünüyorum. Şunu anlamanız gerekiyor ki başkasının teorisini eleştirirken kanıt arayan sizler , kendi teorinize inanırken hiç bir kanıt aramıyorsunuz. Ben şimdi çıkıp desem ki bizi uçan spagetti canavarı yarattı.Sen de bunun aksini ispatlamak için kanıt sunamazsın.
  12. carl sagan

    bilim ne zaman bir canlı oluşturacak ?

    İnorganik maddeler uzayda da var.Senin tanrı herhalde orada da hayat yaratmaya çalıştı ama başarılı olamadı... Sorduğun soru güney kutbunun güneyinde ne var gibi bir soru.Bu konuda senin kitabın ne diyor bilmek isterim.Ol dedim oldu ?
  13. carl sagan

    bilim ne zaman bir canlı oluşturacak ?

    Enerji dediğin zaten ortamda var.Doğada da C H O N var...Gerekli zaman fazlasıyla var.Ortamda ilk canlı oluşmadığı için bozulma diye bir olay sözkonusu değil.
  14. carl sagan

    bilim ne zaman bir canlı oluşturacak ?

    Vakumlasan da olur durup dururken ilk canlı da oluşmaz.Durup dururken evrim de olmaz.
  15. carl sagan

    Neanderthaller

    Beyin hacmi ve zeka seviyesi arasında bir korelasyon olmadığını biliyoruz ama Neandertal beyni , Homo Sapiens beyninden daha büyüktü. Nesillerinin tükenmesi tamamen muamma...Daha liseye yeni başladığımda National Geographic'in Neandertallerle ilgili belgeselini izlemiştim." Arnold Schwarzenegger yapısında bir insan onlar arasında normal karşılanabilir" demişti.Spora merakım olduğundan kafamın bi yerinde Neandertaller hep güncelliğini korudu.O zamanlar Neandertal ırkının Homo Sapiens içinde kaybolduğunu düşünüyordum.Bilim beni yanıltmadı : http://www.ntvmsnbc.com/id/25091674/
×
×
  • Yeni Oluştur...