Jump to content

Küllük

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    286
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne Küllük kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Dinimden olmayan kimsenin peşine atam diye takılmam. Sen nasıl müslüman osmanlıyı atan olarak görmüyorsan

    Ne iftirası güzel kardeşim. Devletin dini islamdırı çıkarıp laikliği getirdi derken iftiramı atıyoruz ?????????

    1) Genel yazdım, sana iftira atıyorsun demedim ya da demek istemedim (konuyu takip bile etmedim)

    2) Osmanlıya tepki duymam Müslümanlığı ile alakalı değil. Bugünkü Türkiye belli yönlerden Osmanlıya göre çok daha Müslüman sayılabilir (sadece belli yönlerden). Osmanlıya tepkim, soya dayalı ilkel yönetimlere duyduğum tepkidir. Aslında adamlara acırım, gerçekten Osmanlı hanedanı hayatı en çok kendi soyuna zehir etmiştir. Korku ve ihanet içinde yaşanan ömürlerin hikayesidir.

    Tepkimin bir nedeni de bugün Osmanlı dönemini özleyen, geri getirmek isteyen ve salak salak yalanlarla ortada dolaşan cahillerdir. Çok kısaca şöyle söyleyeyim; Roma İmp. Osmanlıyı 100 kez döver ama bir tane salak İtalyan bulamazsın "Ah o dönemler gelse" diyen. Umarım anlamadan cevap yazmazsın

    Hadi şimdi kardeş kardeş öpüşün ve tartışmak istediğiniz bir tarihi kesiti tarih biliminden faydalanarak tartışın :)

  2. Yav bide sulandırma konuya yaa

    sadete gel

    Dinsiz diyorsun yani sende. Bizim müslümanlarada anlatsan. Adamlar hala Atam deyip duruyor :)

    Dininden olmayan atan olmuyor mu? Bu dediğin Kuran da bile yok. Orada sadece dost edinmeyin diyor ama anam-babam değildi diyin demiyor. Ya da iftira atın demiyor.

    İnsan evladı gibi yöneticiliğini eleştirirsin, bunu yaparken de sağlam kaynaklardan faydalanırsın, yalanla gerçeği birbirine katmazsın vb.

    Ben ateistim ama takdir ettiğim bir sürü Müslüman var. Zor değil anlayacaksınız :)

  3. Atatürk,

    Bu topraklara gelmiş en yürekli ve halkına samimi liderdi. Halkı kandırmaya kalkmadı ve mecliste bile dinsiz olduğunu açıkladı.

    Ona atılan her iftira sadece büyümesine katkı sağlamaktadır.

    Anadolu halkı kıçındaki don kadar padişahlara değer vermemiştir. Kılık kıyafet değişikliğine gösterdiği tepkiyi padişahlığın kaldırılmasında göstermemiştir.

    Çünkü o halk aşağıdaki dörtlüğün anlamını yaşayarak öğrenmiştir. Onun için bırakın nefret söylemini, kardeş kardeş insan evladı gibi bir refah ülkesi olmamız için adaletin hakim olması için bilgi ve görgünüzü artırın.

    Şalvarı şaltak Osmanlı

    Eğeri kaltak Osmanlı

    Ekende yok biçende yok

    Yiyende ortak Osmanlı

  4. Katalan yine iş başında , neyse konuyu akşam takip edicem :lol: :lol:

    Takip et dostum, gerçi değişen bir şey yok; ilgili arkadaşlar bir ayeti kurtarmak için hiç kaygı duymadan önce Allah'ın sözlerini yalanlıyorlar, sonra ayetleri eğip bükmeleri daha da tuhaf çelişkiler ortaya çıkarıyor, sonra onları toparlamaya çalışırken hem kafir olup hem de komik duruma düşüyorlar ..... şeklinde devam ediyor başlık :D

    Not: Muadh hariç, o dürecem dediyse dürecektir dedi. Gerçi başlığın konusu o değildi ama yine de ayetleri fazla dürmedi. Merakeden de efendilikten kazandı, onu da anmasam olmaz :)

  5. Bu çocuk gelinlerin hakkını koruyacak mekanizmalar niçin çalışmıyor?

    Niçin sosyal baskı mekanizması çalışmıyor?

    Ben vereyim cevabı :

    Eğer senin inandığın dinin, çocuk gelin uygulamasını meşrulaştırsa, bu ana babalar da sosyal baskıya maruz kalmadan, utanmadan sıkılmadan, kız çocuklarını satmaya devam ederler.

    Benim çevremde böyle ruh hastaları olsa bile göreceği sosyal baskıdan kimse göğsüsü gere gere bu suçu işleyemez, zaten aklına da gelmez.

  6. 1-2-3:İncil dünya düzdür,yuvarlakdır falan demez.

    Kilise bir insana zarar verme hatta öldürme yada cadı avcılığına düşmüşse hastalanmış demektir.

    Ortaçağı anlamak için ortaçağı tümden anlamak ve nasıl işin içinden çıkıldığını bilmek gerekir.Ortaçağ mitolojisinide bilmek gerekir.

    Evet kiliseler hatalar yapmıştır acaba bu hatalara neden düşüldü,nasıl işin içinden çıkıldı.

    Benim şu anki yorumum ki konu derinleştikçe yorumum farklılaşabilir: Bizim yumuşak karnımız "Kutsal Ruh"dur.Dolayısıyla "Papa'nın yanılmazlığı"na inanılmasıdır.Son Papa,haçlı seferleri için yanlış yaptık demişdir.Kutsal Ruh aynı anda iki zıt fikirde bulunmaz.Bu konuyu Hristiyan arkadaşlarla konuşacağım,bakalım nereye varacağız.

    Ortaçağı tümden ele almak derken.Bir gemi batıyorsa,hangi köşesinde durduğumuzun önemi yoktur.Ateist,Hristiyan,müslüman... olmuş farketmez.Gemi batarsa herkes batar.

    Hani sizin bilgileriniz varsa paylaşılmasını isterim.Ama mümkünse kimseye bedel ödetmeden çıkalım işin içinden.O zaman en gerçekçi çözümü bulmuş oluruz

    Sanırım İsa idi, yğksek bir yere çıkarılıyor ve dünyadaki tüm memleketler gösteriliyor. Bu yazıyorsa dünya döşek gibi düz demektir. Öyle yazmıyor olsa Galileo'yu niye aforoz etmeye kalksınlar?

    Konu Hristiyanlık hakkında merak ettiklerimiz, o yüzden soru soruyoruz. Varsa merak ettiğin konular ve cevabı da varsa herkes yardımcı olur sanırım.

    Bedel ödetme konusunda hem fikirim. Derdim bedel ödetmek değil yeni acıların yaşanmasını istememek. Bu da hurafelerle değil akıl ve adaletle olur.

    İlla tanrıya ihtiyacın varsa hurafelerde değil aklında ara bence

  7. Bu çocuk gelinlerin hakkını koruyacak mekanizmalar niçin çalışmıyor?

    Niçin sosyal baskı mekanizması çalışmıyor?

    -------------------------------------------------

    Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde polise başvuran 14 yaşındaki H.G., babasının isteğiyle 3 aydır birlikte yaşadığı 15 yaşındaki akrabasının kendisiyle zorla cinsel ilişkiye girdiğini söyleyerek şikayetçi oldu. H.G. koruma altına alınırken, zorla cinsel ilişkiye girmekle suçlanan 15 yaşındaki akrabası gözaltına alındı. Polis, şikayetin ardından ortadan kaybolan kız ve erkek çocukların ailelerinin bulunması için çalışma başlattı.

    Dün akşam saatlerinde Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelen H.G., 3 aydır cinsel ilişkiye zorlandığını iddia etti. Çocuk Şube Müdürlüğü’nde psikolog nezaretinde ifadesine başvurulan H.G., yaşadıklarının babasının rızasıyla gerçekleştiğini ileri sürerek şunları anlattı:

    “Annem ile babam uzun süredir ayrı yaşıyor. 3 ay önce babam Ç.G., akrabamız olan 15 yaşındaki D.G.’nin ailesiyle yaşamamı istedi. Karşı çıkmama rağmen beni zorla D.G.’nin evine götürdü ve burada yaşamaya başladık. Bu sırada aynı odada kaldığımız D.G. benimle zorla ilişkiye girdi. Karşı çıkmama ve ailesine söylememe rağmen kimse sesini çıkarmadı. Evden çıkmama da izin verilmedi. 3 ay boyunca D.G. defalarca benimle zorla ilişkiye girdi. Fırsatını bulunca evden kaçtım, ne olur beni kurtarın.”

    AİLELER ORTADAN KAYBOLDU

    İfadesi alınan ve yapılan sağlık kontrolünde zorla ilişkiye girdiği saptanan H.G., savcılık kararı ile koruma altına alınarak, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yurduna yerleştirildi.

    Polis, H.G. ile zorla ilişkiye girdiği iddia edilen 15 yaşındaki D.G.’yi ilçe merkezinde gözaltına aldı. Polis, evlerinde bulamadığı H.G.’nin babası Ç.G. ile D.G.’nin yakınlarının yakalanması için de çalışma başlattı.

  8. Biz bilmiyoruz Kuran çok iyi biliyor yani?

    Tekvir 2'de Yıldızlar kararıp döküldüğünde derken, Güneş hariç diğer bütün yıldızlar için aynı sonu hazırlamış olmuyor mu?

    Düşünmeden yazıyorsunuz.

    Yazdığının Kuran'ı tümden yalanladığının farkında bile değil. Merakeden (tabii bilim katkısıyla) sayesinde yıldızların dökülmediğini, öğrendik.

    Merakeden'e teşekkür ediyoruz :D

    Not: Sevgili Merakeden, tekrar hoşgeldin, özlemiştik... hala kendi kalene gol atmakta çok iyisin :)

    Diğer not: Kuran'da tüm yıldızlar tek işleme tabii tutuluyor, bir yıldız olan güneşe ise farklı muamele ediliyor. Anlayabileceğine eminim. Güneş lahmacun gibi gözüktüğü için onu dürmüşler, yıldızlardan kandil gibi göründüğü için onları da söndürmüş ve yere dökmüşler :)

  9. Dostum ben falancanın mealde ne anlam verdiğine değil,Kitap sahibinin hangi kelimeyi kullandığına bakarın.Ama bir inkarcı olarak senin tavrın doğrudur.Saygı duyarım.

    Yahu ne inkarcısı, islam alimlerinin tercümesini veriyoruz. Üstelik konu dürülme değil. Kuran'ı yazanların güneşin de bir yıldız olduğunu bilmemesi. Dürülme konusunda islam alimlerinin bazılarının tartışmasının kısa özeti aşağıda, detayı da linkte var. Yorma beni gereksiz yere.

    --------------------------------------

    İBN KESİR TEFSİRİ

    TEKVÎR SÛRESİ

    Rahman ve Rahim Allah´ın Adı ile

    (Mekke'de nazil olmuştur.)

    İmâm Ahmed tbn Hanbel der ki: Bize Abdürrezzâk... Abdurrah-mân îbn Yezîd es-San'ânî'den nakletti ki; o, Abdullah İbn Ömer'in şöyle dediğini duymuş: Rasûlullah (s.a.) buyurdu ki: Kıyamet gününü gözleriyle görür gibi görmekten sevinç duyan kimse Tekvîr, İnfitâr ve Inşikâk sûrelerini okusun. Tirmizî de Abbâs tbn Abdülazîm kanalıyla... Abdurrahmân'dan bu hadîsi böylece rivayet eder.

    Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla,

    1 — Güneş durulduğu zaman,

    2 — Yıldızlar döküldüğü zaman,

    3 — Dağlar yürütüldüğü zaman,

    4 — Gebe develer saliverildiği zaman,

    5 — Vahşî hayvanlar bir araya toplandığı zaman,

    6 — Denizler kaynatıldığı zaman,

    7 — Ruhlar çiftleştirildiği zaman,

    8 — Diri diri gömülen kız çocuğuna sorluduğu zaman,

    9 — Hangi günâhtan dolayı öldürüldüğü,

    10 — Sayfalar açıldığı zaman,

    11 — Gök yerinden oynatıldığı zaman,

    12 — Cehennem kızıştırıldığı zaman,

    13 — Ve Cennet yaklaştırıldığı zaman,

    14 — Kişi önceden ne hazırladığını bilecektir.

    Güneş Dürüldüğünde Ali îbn Ebu Talha, Abdullah İbn Abbâs'tan nakleder ki; o: «Güneş durulduğu zaman» kavline karartıldığı zaman, diye mânâ vermiştir. Avfî de İbn Abbâs'tan nakleder ki; o ,bu âyete giderildiği zaman, Hiye mânâ vermiştir. Mücâhid ise, yok olup gittiği zaman, diye mânâ verir. Dahhâk de böyle der. Katâde; ışığı gittiği zaman, derken, Saîd îbn Cü-beyr; batırıldığı zaman, anlamını vermiştir. Rebî' İbn Hüşeym onunla fırlatıldığı zaman derken, Ebu Salih; atıldığı zaman, diye mânâ verir. Ondan nakledilen bir başka rivayette, söndürüldüğü zaman anlamını vermiştir. Zeyd İbn Eşlem ise; toprağa düştüğü zaman diye mânâ verir. İbn Cerîr Taberî der ki: Bu konuda söylenen sözlerin bize göre en doğrusu dürülme anlamına gelen ( ^>Cül ) bir şeyi bir şeyin üzerine toplamak demek olduğudur. Sarığın dürülmesi de böyledir ki bu başın üstünde üst üste yığmak demektir. Çuvalın dürülmesi de böyledir. Bu, elbisenin bir kısmını bir kısmının üzerine toplamaktır. Şu halde dürül-düğü zaman kavimdeki ( OjjT ) kelimesi, birbirinin üzerine topla- nıp sarılıp bir yere atıldığı zaman demektir. Böyle yapınca da güneşin ışığı elbette gider.

    http://www.multimediaquran.com/quran/turkce/081/81-kesir.htm

  10. Gunes baktigin zaman sen gunesin 8 dakika onceki halini gorursun, yani gunesduruldugu zaman(nasil olacaksa artik) sen 8 dakika sonra gorecen , yildizlari ise cok cok cok daha sonra gorebilirsin, yillar, on yillar, yuzyillarin gecmesi lazim. Acaba hepsi ayni andami dokulecek falan? Zaten gunesin durulmesi( :) ) olayi ile dunyada neler olur onuda Allah bilir.

    Bu da olayın bambaşka ve çok önemli bir boyutu, aslında çok daha önemli bir tespit. Dolayısıyla bizim tarafımızdan olayın görülüş şekli iddiası boşa çıkar.

  11. bu benim tahminim.bir gerçekliği yok .müslüman Kur'an ın söylediği gibi inanmalıdır.Güneş dürülecek deniyorsa dürülecektir.Yıldızlar dökülecek diyorsa dökülecektir.Görüntü olarak değil gerçeklikte de bu olaylar olabilir.Müslüman gaybe inanır.Bunları sorgulamak öyle olmaz demek imanda sorun olduğunu gösterir

    Atılan,

    Bunları iyi oku, bizi yorma. Bir dine inanıyorsan adam gibi inanmayı becer bari

×
×
  • Yeni Oluştur...