Jump to content

FirstThink

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    85
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

FirstThink Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

508 profil görüntüleme
  1. FirstThink

    Ancak bu kadar yakışır....

    Güvenmek demiyelimde ona, amelelik diyelim he? Daha mantıklı geliyor şimdi değil mi?
  2. FirstThink

    Türev ve İntegral

    1/x= x^-1 =-1/x^2
  3. FirstThink

    Seksüel Evrim

    Herkese teşekkür ederim cevapları için. Ama bu cevap gayet açıklayıcı olmuş. Özellikle size teşekkür ediyorum.
  4. FirstThink

    Seksüel Evrim

    Arkadaşlar aklıma bir soru takıldı seksüel evrimle ilgili.Bilindiği üzere canlıların doğada iki temel amacı vardır. Birincisi hayatta kalmak, ikincisi ise üremek. Tavuskuşları üreme kısmı için seksüel evrim geçirip arkalarındaki göz alıcı kuyruğu evirmişlerdir. Fakat bu kuyruk onlar için üreme dışında büyük bir dezavantaj. Peki hayatta kalmalarını bu kadar zorlaştıracağı halde, yani birinci amacı büyük ölçüde zedeleyeceği aşikar olduğu halde neden bu yolu tercih etmişlerdir? Bir nevi intihar gibi geliyor bana.
  5. FirstThink

    ateizmi öldüren ibadet ORUÇ

    Cinsel sapkınlığı olan bir adam için yaşlı, genç, bakire, güzel, çirkin(aşırı olmadığı sürece) farketmez. Yeterki kadın olsun. Ayette bahsedilen peygamberin akrabaları. Onları da koruması için tanrı helal kılmamıştır değil mi? Bütün kadınları koruma görevi bu adama mı ait? Yaptığı koruma amaçlı evliliklerin, akrabalarının helal kılınmasıyla uzaktan yakından alakası yoktur. O dönemdeki erkek sapıklığını, Muhammed'in savaşa götürdüğü erkeklerin sözlerinden anlayabiliriz. ''Biz Mina'ya giderken zekerlerimizden meni damlıyordu''
  6. FirstThink

    ateizmi öldüren ibadet ORUÇ

    bkz: İmzam.
  7. Forumda birçok konu açıldı evrim hakkında. Neredeyse yarısından çoğusu saçma sapan yanlış bilininler yüzünden müminler tarafından açılan konular. Merak ettiğim şu. Evrim hakkında bu kadar atıp tutan mümin arkadaşlarımız evrimin ne olduğunu 5-10 cümle arasında açıklayabilir mi? Bu konu hakkında neler bildiklerini, bu konuyu nasıl bildiklerini gerçekten çok merak ediyorum.
  8. FirstThink

    Tüm Dünya Müslüman Olsa neler olur?

    Bence meleğin bacağını kesiyorlar diye bütün gökbilimciler asılır, gözlemevleri kapanır.
  9. FirstThink

    Sohbet

    İşte ben de sizin ortada bir tanrı yokken, ciddi ciddi yokken, varlığı hakkındaki bu net tavrınızı anlamıyorum.
  10. FirstThink

    Beğendiğiniz Filmler

    Buradaki filmlerle bir alakası yok konu bakımından ama 500 Days of Summer'ı kesinlikle öneriyorum. Konuyu falan yazmaya gerek yok gerçekten mükemmel. Bütün dallarda oscarı hak ediyor.
  11. FirstThink

    Çorumlu Müslümanlar

    Ağlanması gereken bir durum, gülünecek değil.
  12. FirstThink

    Hangi Akıllı?

    Şu an Sony Xperia P model cihazımı kullanıyorum. Yeni gelen 4.1 Jelly Bean update'i ile birlikte yazılım açısından pek bir problemi kalmadı. Kapalı kasa ve alüminyum(yazın hele kapak buz gibi oluyor cebinden çıkarınca verdiği his mükemmel). Bataryası düzgün kullanıldığı takdirde 1.5 günü çıkarabiliyor. Whitemagic teknolojisi var ekranında. 3 renkteki pixelin yanında beyaz pixel de var. Bu da ekran çeyrek parlaklıktayken bile güneşin altında ekranı siper etmeden görmene yarıyor. 1000 TL'lik bütçe ile hem tasarım açısından hem de performans açısından tercih listesinde yukarıda bulunması gereken
  13. FirstThink

    Sohbet

    Yamuk yumuk derken zaten bir dayanağa ihtiyaç duymuyorum. Eğer zahmet edip herhangi bir kaynaktan evrenin nasıl gözüktüğüne bakarsan şuan bile düzenli kabul ettiğimiz evrenin ne kadar saçma ve dağınık olduğunu gözlerinle görebilirsin. Ben ihtiyaç duymadım ama sizin için göstereceğim dayanak bu olabilir. Peki sizin tanrı hakkındaki dayanağınız nedir? Hala düzende ısrarlı mısınız?
  14. FirstThink

    Sohbet

    Varoluşu yasalarla açıkladım mı ben? Yada evreni var eden yasalar dedim mi? Evrenin düzeninden bahsediyorum attığım bütün postlarda ve bu düzenin sağlayıcısı tanrı değil yasalardır diyorum. Başta mükemmel bir tanrı tarafından kusursuzca yaratılmamış yamuk yumuk evren, yasalar sayesinde olması gerektiği gibi düzenli hale girmiştir diyorum. Var oluş zaten big bang teorisiyle gayet mantıklı bir şekilde açıklanmış. Eğer sen canlıların var olmasından bahsediyorsan, onun cevabı da zaten 3.5 milyar yıl önceki bir hücrede var.
  15. FirstThink

    Sohbet

    Son iki cümleyi okuyup iyice anlamaya çalışırsan son cümlenin açıklamasını ondan hemen önceki cümlede bulabilirisin. Güçten kastım tanrısal vb. güç değil.
×
×
  • Yeni Oluştur...