Jump to content

Cuvcuv 2

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    389
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne Cuvcuv 2 kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. İnsanları sevmeyen, bazılarından nefret bile eden hümanist bir sapık olduğun da anlaşıldı bu arada..

    Bakalım başka ne cevherler çıkacak seni bu sefil profilinden..

    Kendini ifşa etmeye devam etmeni bekliyoruz.

    Böyle işte sen de kendini belli etmeye başladın. Rasyonel yanın birden yok oldu. biraz sıkışınca hemen fişlemeye ve hakaret etmeye başlıyorsun. Aynen devam et.

    Sen rahatsız bir sanal şovalyesin. Sen buralarda mastürbasyon yapıyorsun.

  2. Şimdilik terbiyesizliğin kendini belli ediyor.

    Bakalım başka nesin. Göreceğiz.

    Kendini bize tanıtıyorsun.

    Kim olduğun değil bizim için önemli olan..

    Ne olduğun önemli. Onu da bize ancak sen açıklayabilirsin.

    Bekliyoruz.

    Neyi bekliyorsun? Kendimi bir sıfatla mı tanıtmalıyım. Ben hümanist ve senin gibi kendini ateist sanan statüko sevdalılarınından nefret eden biriyim.

    Yahu sen de tanıtıyorsun kendini. Biz dediğin kim? Kalın kafanın tekisin. Kimim ben açıklasana. Bu ne böyle! Sinirimi bozan üstü kapalı insanlardan birisin. Sürekli bir ima ve yakıştırmalar. Ne halin varsa gör. Gir konularımdan uzak dur. Efendi gibi tartışırken araya parazit gibi giren ben değildim. Kimsenin babasının malı değil burası. Salak herif. Salaksın. Salaklığın yukardaki yorumlarınla sabit. Yönelttiğin sıfat ve yakıştırmalarla sabit. Sürekli kaşınıyorsun. Birilerini arıyorsun zavallı sıfat ve etiketlerini yapıştıracak. Faşist bozması takıntılı ateist.

  3. Seninle vakit kaybetmek istemiyorum ben. Sen neysen osun. Ben de neysem oyum..

    Burada sidik yarışı yapmıyoruz. Kendini yeterince belirtemezsen izleyiciler sana gereken dersi verirler.

    Benden değil, onlardan bulursun nasıl olsa.. Yazdıklarımı hala anlamıyorsun. O da senin sorunun..

    Konuyu bulandırıp sonra da yarış yapmadığını söylüyorsun. Sen hangi gezegendensin? Derdini anlayabilmiş değilim. Kendini yeterince belirtmek ne demek? İlla bir etiketim mi olması gerekiyor. Ben siyaset yapmıyorum. Belli bir ideolojiyi savunmuyorum. Doğru bildiklerimi konuşuyorum. İnandıklarım değil doğru bildiklerim önemli. Sen asıl neye inandığını ve neyi gerçekleştirmek istediğini düzgün açıkla. Millete çatmaktan başka bir işin yok mu? Çoğul konuşmaktan da vazgeç. Tarikat lideri gibi biz biz diyip duruyorsun.

    Bir tane aklı başında adam senin neye itiraz ettiğini açıklayabilir mi şu forumda? Yazdıklarını özetleyip bana açıklayabilir mi? Çünkü ben hiçbir şey anlamadım. Beni Fethullah gülen ve tayyip ile aynı elit gruba soktun. Bunu nasıl anlayabilirim bilmiyorum. :huh:

  4. Sen istediğine inan.. Gerçekleri değiştiremezsin. Faşizmin tanımını bile bilmiyorsun.

    Ben bu forumda 12 yıldır yazıyorum. Kim olduğum ve nasıl düşünceleri savunduğum belli.

    Sen kendini kanıtlamalısın önce. Bunu da ancak düşüncelerini açıklamakla ve onları savunma yetinle başarabilirsin.

    Sağa sola saldırarak, suçlayarak başaramazsın.

    Biz varsak bu forumda belirtilen düşünce ve inançlardan dolayı varız.

    Bizi burada belirtilen düşünceler ve inançlar onları diğer belirtenlerden ayırıyor.

    Sen neden varsın? Önce kendini belirtmelisin. Bu güne kadar yazdıklarından bir kimlik oluşuyor.

    O henüz tam bir kimlik değil ama hakkında oldukça çok bilgimiz var.

    Sinirli ve kaprislisin. Heyecanlı ve reaksiyonersin.

    Kendine çok güveniyorsun. Seni bire bir karşıma almak istemiyorum.

    Senin için hiç iyi olmaz. Ama yazdıklarını da cevapsız bırakmak istemiyorum.

    Çünkü bazıları oldukça tartışmalı ve açıklama istiyor.

    Üstüne gidersem paniklenir, daha da aşırıya kaçar ve sonunda kaçar gidersin diye de endişe ediyorum.

    Kimsenin benim yüzümden forumdan ayrılmasını istemem. Ama bazen oluyor.

    Burada yazdıklarımızla varız. Umarım bunu unutmazsın. Ne yazıyorsan osun..

    12 yıldır yazmaktan başka şeyler de yapmalıydın. Zaten hep yazdığın belli. Kimse beni istemeden bir yerden çıkaramaz. Panik yapacak ne olabilir? Kimseden korkmam. Düşünceleri sadece ama sadece akıl süzgecinden geçiririm. Onun dışında bir kıstasım yok. Faşizmin anlamını biliyorum. Sen gizli bir faşistsin. Dokunulmaz noktaların var. Sembolik ve şekilci noktalar. Benim için 3 şey önemlidir. İnsan, yurt ve kültür. Gerisini istediğim gibi tartışırım ve bu 3 şey için daha iyi yapmak için çalışmak isterim.

    Celal Şengör de iyi niyetli bir bilim adamı ama bu cahil toplum onun gibileri dışlayıp Fethullah gülen gibi sahtekarları ülkeye başbakan davetiyle çağırıyorlar. Celal Şengör, FAzıl Say gibi insanlar da anlaşılmadan kovulmak isteniyor. İnsanlarımızın ve tabi ki biz de onlarla birlikte elitin ne olduğunu ve elitist olmanın ne olduğunu anlamalıyız. Çünkü bu bozuk yapıdan uzaklaşmadan belki de züppe olmadan sorunlar çözülmüyor. Siyasetimize hakim olan elit dinci. Bunu bilim ve rasyonele çevirmemiz ve bilim geleneği oluşturmamız gerekiyor.

  5. Einstein'da kendini bilim adami sanan statucu bir insan o zaman. Kuantum teorisi ile nasil dassak gectigini dunya alem gordu. Bilimsel alan devrimler alanidir. Biri gelir, eskisini devirir. Kimse "gel kardas, ne diyon bi anlat hele" demez. Elinizdeki deliller artik karsi konulamaz oldugunda ancak bir noktaya gelebilirsiniz. Siz cok safsiniz, bilim bilim diye meydanda gezinip onu herseyden bagimsiz, kendi kendine olan birsey saniyorsunuz.

    Omurgasi olan her insanevladi, senin bu yukaridaki tanimina uyar. Her insanin onyargisi vardir ve her insan kendi statusu icin yeni geleni begenmez. Sen kendini bundan bagimsiz mi saniyorsun? Degilsin, kimse degil. Kendini bundan bagimsiz sandigin icin bir elitistsin, ve seni elit secen elitist bir toplum, butun gelecegini sadece senin veya artik seninle beraber kac kisi varsa bunlarin onyargilarina endeksleyecek demektir.

    Demokrasi buna karsidir. Daha genis kitlelere fikir sorarak, onyargilardan minimum duzeyde etkilenmek asil amactir. Optimum cozum icin, fikir sordugunuz kitleyi mumkun mertebe genisletmeye calisirsiniz. Bunu daraltmaya calisan, en basitinden bilimin kendisi ile celisir.

    Bunun bahsettiğim konuyla ilgisi yok. Bu bilimin kendi içindeki rekabetle ilgili. Bu konunun amacı onu tartışmak değil. Genel olarak elit içinde de elbette statü rekabeti olacaktır. Ben kavram olarak elit ve elitistin toplum tarafından nasıl benimsenebileceğini anlamaya çalışıyorum. Neden insanlar doğruları söyleyen insanları anlamadan hemen dışlıyorlar? Celal Şengör'ün bugün gördüğü muamele bu. Bilim elitini dışlayanlar Fethullah elitine ses çıkaramıyor çünkü o adam toplumu yönlendirmek için neyi kullanacağını iyi biliyor. dini kullanıyor. Adan din allah deyince herkesin nutku tutuluyor. Toplumun önce elitin ne demek olduğunu bilmesi gerek. Yani bizim de bilmemiz gerek.

  6. Neden susturalım sizi?

    Tam tersine. Ben sizlerin ve sizin gibilerin özgürce düşündüklerini özgürce belirtmelerinden yanayım.

    Siz bizim düşmanımız değilsiniz. Rakibimizsiniz. Alternatifimizsiniz. Biz inanç ve düşüncelerimizi uygulamak için karşımızda çıkacak engelleri bilmek isteriz.

    Sen aptalca yorumlar yapıyorsun. Bizi yanlış tanıtıyorsun. Biz faşist olsaydık, bunları yazamazdın bile.

    Konuşun.. istediğiniz kadar konuşun. Siz konuşmadan bizim değerimiz anlaşılmaz. Siz bize hizmet ediyorsunuz. Bunu henüz anlamadınız.

    Sizler bu ülkenin elitisiniz. Fethullah Gülen gibi, RTE gibi, hatta Saidi Kürdi gibi.

    Nurcular da bu ülkenin eliti. Daha bir sürü tarikat lideri var elit gruba dahil.

    Sizler bizim gerçeklerimizsiniz.

    Konuşun. Yazın. İstediğiniz gibi düşünün...

    Bundan iyi fırsat bulamazsınız..

    Biz de karşımıza çıkacak engelleri bilmek isteriz. Siz de konuşun. Ben ortak bir elite vurgu yapmak isterken ısrarla rekabet ve düşüncelerimizi uygulamaktan söz ediyorsunuz. Senin kamu bilincine sahip olmayan, tepeden inmeci bir faşist olduğuna artık eminim. Toplum değil senin için rakiplerini alt etmek ve düşüncelerini uygulamak önemli. Seni ciddiye almıyorum artık.

    Sizin değeriniz nedir? Daha doğrusu siz kimsiniz? Sen kendini buğday ambarında sanan bir ateistsin. Sadece klavye konuşturmayı bilirsin.

  7. Bilim eliti dedigin ne yapar biliyormusun;

    Birisi ortaya bir fikir atar, bilim elitleri bakarlar, bu fikir uzerinde calistiklari ve senelerini harcadiklari teoriye tamamen ters, hemen baslarlar dassak gecmeye. Fikri ortaya atan kisiyi once essegin kicina sokarlar. Aradan yillar gecer, kendi teorileri bir turlu tutmaz, sonra bir bakarlar, dassak gectikleri adam hakliymis.

    Ama bir iyi huylari var, dassak gectikleri kisinin gonlunu nobel odulu vererek almaya calisirlar.

    Yani ister bilimci olsun ister dinci, her insan onyargilarinin esiridir. Eger onyargilarin etkisini en aza indirmek istiyorsaniz, dediginiz gibi, toplumun sorgulayabilme kapasitesi olmasi lazim, fikir beyan edebilme kapasitesi olmasi lazim, yani, demokratik bir ortaklik kurabilmesi lazim.

    Elitlerin, uzmanlarin, ben bilirimcilerin eline bakan sunepe bir toplumdan kendisine bile fayda gelmez.

    bilimin önyargısı yoktur. Senin belirttiğin önyargılı kesim kendini bilim adamı sanan statücü insanlar topluluğu. Kendi statüsü için yeni geleni her zaman beğenmeyen zihniyet. Benim dediğimle de ilgisi yok. Konuyu bulandırma lütfen. Burada bilim insanları arasındaki rekabet konuşulmuyor.

  8. islam bir aynadır kim bakarsa kendini görür.

    Evet islamın gerçek amacını hatırlattığın için teşekkürler. İslam aslında bir aynaymış. Yani herhangi bir iddiası yok. Her bakan amacına uygun kullanabilir onu. Demek ki islam insan kaynaklı bir araçtan başka bir şey değil.

  9. Ülkemizin gerçeklerine gözlerinizi ve bu arada aklınızı da, kapatırsanız böyle bir yorum yaparsınız.

    Ne demek bana ne Fethullah Gülen'in elit olmasından.

    O bizim en büyük gerçeğimiz.

    Siz de bizim gerçeklerimizin arasındasınız. Fethullahcılara çanak tutan yarı aydın, hain, ulusal bütünlüğümüzü hiçe sayan, çağın gerçeklerini göremeyen ve halkının mutluluk ve esenliğini doğru saptayamayan meczuplarsınız.

    Bizim elitimiz ve gerçeklerimiz sizlersiniz.

    Klavuzumuz da sizlersiniz zaten.

    Burnumuzun boktan kurtulmama nedenlerimizin başında geliyorsunuz.

    O gerçeği görüp de bunu söylüyorum. Tamam haci sorunun kaynağı buldu. Sorunlara dikkat çekmek isteyen benim gibiler asıl sorunun kaynağı. Benim gibileri susturun sorun çözülüyormuş. Senin biraz şuurunu toplaman lazım. Ne dediğini bilmeyen birisi olduğuna artık eminim. Senin istiklal marşı konusunda bir şişkinliğin var nereden muhalefet edeceğini şaşırmışsın. Faşist zihniyetli.

    Burnumuzu boka batıran bir kaç tane neden yazsana şuraya. Bakayım kuru kalabalıktan öte ne biliyorsun? Somut bir şeyler yaz. Edebiyat yapma.

  10. Insan onyargilari olan bir canli oldugu surece, elitistlik optimum cozum saglamayacaktir, matematiksel olarak imkansiz. Elit dediginiz adam isterse gokten zembille insin, on...yar...gi, herkeste var bu, ben ve sen dahil.

    Herhangi bir konuda karar vermek istiyorsaniz, ve siz bu konuda bir avuc elite, uzmana, iyi bilene guveniyorsaniz, vay sizin halinize.

    O yüzden toplumun bu sürece katılmasını söylüyoruz. Birilerinin peşinden gitmemesi gerektiğini söylüyoruz. Elitin ne olduğunu ve ve ne işe yaradığını toplumun ve öncelikle bizlerin öğrenmesi gerektiğini söylüyoruz.

    Her söylenene inanmayan ve sorgulayan bir toplum kendi bilim elitini yaratabilir. Bizim geleneksel adı altında sahip olduğumuz tek şey dinsel mirastır. Bizde bir bilim geleneği ve birikimi yok. bu yüzden bilim elitimiz de yok.

  11. Bunu bende destekliyorum, ama elit kavramının yöneticileri de kapsadığını unutmamak gerekir.

    Elit kavramının içerisinde toplumu yönlendirme de vardır. Çünkü sorun toplumdadır, siz çözüme ne kadar işaret ederseniz edin, çözüm beraber gerçekleştirilecektir. Avrupa da elitlerin yerini avam almaktadır, Celal Hoca bunu belirtmiş. Aslında küresel bir sorun bu...

    Toplumu kapsamayan hiçbir çözüm ütopyadan ötesine geçemez.

  12. Başlık elitizm üzerine değil mi?

    Sen dedin ya elitizmin de çeşitleri var. Celal Şengör videosunu boşuna koymadım. Elitizmle neyi kastetiğim açık değil mi? Bilimsel olmak ve sorun çözmek. Hangi elitin sorun çözmeye odaklandığı önemli. Bilim adamlarının ve rasyonel düşünen insanların oluşturduğu eliti kastediyorum. Bana ne Fethullah Gülenin elit olmasından. Toplumu yönlendirmek değil amaç. Sorun çözmek ve toplumu da bu şekilde bir elite sahip çıkmaya çağırmak. O yüzden elit gibi düşünmek zorundayız. Eliti bir kesime ait yaparsan hiçbir sorun çözülmez. AVrupa her şartta kendi elitine sahip çıkıyor. ancak dinci elit değil. Bilimci elit.

  13. Dinden vazgeçmeden elitist olunur. Hacı bey yukarıda çok güzel anlatmış, F.Gülen elitse...

    Önemli olan elitist olmak değil bilimsel ve rasyonel olmak. Beni ilgilendirmiyor zaten elitist olmak. Sosyeteye de elitist derim o zaman. Çünkü seçkin olduğunu sananlar grubu onlar da.

  14. Evet elitlik bir kesime aittir, tanımı gereği de böyledir. Seçkin, belirli bir zümreden seçilmiş olana denir. Bu da bileylenerek olur. Elit toplumun içinden çıkıp, seçkinleşmiş şahıslara denir. Kendi konusu üzerine konuşan şahsa züppe yaftalaması yapılmaz. Kendini üstün görüp, gerçekte üstün olmayıp konuşan adama züppe denir. Belirli bir elitliğe ulaşmış insanların karşısındakinin konuyu bilmediğini düşünüp konuşmaları da züppelik zannedilebilir.

    Ez cümle: Zaten seçkinliğe ulaşmış bir insan toplumun parçasıdır ama bir gerçektir ki toplumdan uzaktır artık.

    Elit olduktan sonraki değişimler, ateistlik vd. olabilir ama öncesi buna etki etmez. Salt düşünmeyle yola çıkılıp elit olunmaz, gereken bilgi ve beceri için yılların harcanması gerekir. Bu yöneticilik de olabilir, bilim insanlığı da olabilir, başka bir dal da olabilir.

    Elitist düşünemeyen bir toplumdan elitist çıkmaz. Toplumdan uzaktır ama toplumu değiştiren dinamizmi de bu elit verir. Toplumda her düşünceden bir grup çıksa da toplumu genel olarak bu elitler yönlendirir. Önemli olan seni yönlendiren elitten haberdar olmandır. Elitist gibi düşünmek de budur. İşinde uzmanlaşmış insanın doğrusunu yapmasına izin vermeyen bir toplumda elit barınabilir mi? Bugün Celal Şengör'ün dedikleri neden anlaşılmıyor. Çünkü Elit düşünmenin ne demek olduğu bilinmiyor. Bilim dini ve dolayısıyla islamı hedef aldığı için adamlar din elden gitti diyerek böyle bilim adamlarına saldırıyorlar.

  15. Ben büyüyünce elit olacağım denmez.

    Ben elitim de denmez. Çok çirkin bir deyiş olur bu.

    Her toplumda elit bir kesim vardır. Bu kesim kendiliğinden ortaya çıkar.

    Bu kesimin tanımını yapmak sanıldığı kadar kolay değildir.

    Çoğu kere bu elit kesim toplumu yönlendirir.

    Bu elit kesim herşey olabilir. Dinci de olabilir, ırkçı da, faşist de olabilir, komünist de.

    Tabii insan haklarına hürmet eden, özgürlükçü, demokrasiye inanan, hukuka saygılı aydınlardan da oluşabilir.

    TC'yi şu anda İslamcı bir elit zümre yönetiyor.

    Ondan önce Atatürkçü diyebileceğimiz bir grup yönetmeye çalışıyordu.

    Avrupa'nın aydınlanma çağından bir avuç elit düşünür ve aydın sorumludur örneğin.

    Elit kesimin başarılı olabilmesi için halkla ilişki kurması ve onu yönlendirebilmesi gerekir.

    Tabii bunu yapamayan bir elit kesim de vardır. Ülkemizde olduğu gibi...

    Elit olmak bir mafiret değil.

    Asıl marifet elit olup ülke için güzel örnek oluşturmak ve toplumu gitmesi gereke bir yöne doğru yönlendirebilmek.

    Türk aydınları bunu başaramıyorlar. Celal Şengör de bu konuda başarısız. Düşünceleri çok güzel ve çağdaş.

    Ama topluma hitabedemiyor. Yine kendisi gibi bir avuç elit ve beceriksiz Türk aydınlarına hitabediyor.

    Öte yandan Fethullah Gülen gibi diğer yarı cahil elitler ülkemizin geleceğini saptıyorlar.

    Bu arada Türk ateistleri de toplum için yararlı etkinliklerde bulunmuyorlar.

    Halkımızı eğitemiyorlar ve insan haklarını koruyamıyorlar. Ben onları elitin tanımına dahil etmiyorum zaten.

    Toplumu peşinde sürüklemeyen diğer bir elit grup da onlar.

    Tabiki toplumu yönlendiren elitin önce kendini ona açıklaması gerekir. Celal Şengör bunda başarısız. Belki de öyle bir çabası yok ama olması gerekir. Celal Şengör'ü dinleyince benim düşüncelerimi ve aslında bir çok ateist ve agnostik düşünen insanların düşüncelerine tercümanlık ediyor.

    Elitist olabilmek değil mesele hangi elit kesimin seni yönlendireceğine karar vermen gerekir. Bu da düşünme ve bakış açısını değiştirmekle olur. Din ve medeniyet yanyana olamaz diyen bir bilim adamını dışlarsan bu eliti de dışlamış olursun. Sahip olduğumuz din bizi engelleyen bir unsur. Ama çıkıp da din bizi engelliyor herkes dininden vazgeçsin demenin de nasıl bir deprem yaratacağını düşünmek bile istemem. Türkiye'de dini dışlayıp rasyonel düşünüşü hedef alan bir elit hakim olamaz. Bu da sorunlarımızın çözümünün zorlaştığı anlamına geliyor. Peki dinden vazgeçmeden elitist olunabilir mi? Öyle de olunamadığını zaten görüyoruz.

  16. Başka konuda avam olunur. "Başka bir konuda avam olmak diye bir şey yoktur. İnsan aynı anda kaç alanda uzman olabilir ki zaten?" bu bile bunu anlatmaya yeter...

    Farklı düşünmek elitlik değildir. Elitleştikten sonra farklı düşünmeye başlanılır çünkü ufku genişlemeden farklı düşünce meydana gelmez.

    Ateist vd. olmak ile elit olunmaz, elit olduktan sonra bu seçim yapılabilir veya yapılmayabilir. Elitlik bir seçkinlikse ateizmle ve/veya dinsel tercihlerle işi yoktur.

    Elitler sorun tartışan fakat (burası çok önemli) sonuçta çözümde üretip hayata nasıl geçirileceğini ortaya koyan ve/veya hayata geçiren insanlardır.

    Yoksa toplum sorunları kahvehanelerde de tartışılmaktadır...

    Elitizm sorun tartışmak değildir. Sorunlara akılcı ve bilimsel çözümler sunmaktır. Zaten geleneksel ve sorunun kaynağı olan noktadan istediğin kadar tartış bir şey çözemezsin diyor Einstein amcamız. O yüzden herkesin uzman olmasını bekleyemezsin. Öğrenmeyi öğretmek diye bir tabir vardır. Toplum elitleri desteklemeli ve onlar gibi yaklaşabilmelidir. Onları korumalıdır. Züppelikle suçlayıp yurtdışı gitmeye zorlamamalıdır. Böyle dersen elitliği bir kesime ait yaparsın. Bu da toplumun sorunlarını nasıl çözebiliriz konusunda bizi başa götürür. Ne toplum düzelir ne de elitistlik anlaşılabilir.

    O yüzden elit olmanın veya en azından elitistliği alalede bir farklı görünme çabası olarak algılama değiştirilemezse sorunlar düzelmez.

    Elitist olmak için farklı düşünmeye başlamak gerekir. Tabi ki en başta bilime saygı duymak gerekir. Dünya sorunlarının çözümü bilimde ve akılcılıkta yani rasyonalizmde gizlidir. Ateist olmak tabi ki tek başına bir anlam ifade etmez ama düşünme biçimini değiştirdiği anlamına gelir. Bu yüzden elitistler genelde ateisttir. Buna mecburdur. Toplumun genelinin sorunların kaynağının temelde geleneksel alışkanlıklardan kaynaklandığını birilerinin onlara göstermesi gerekir.

    İnsan belli bir uzmanlığa zaten ulaşmayı başarmışsa avamlıktan kurtulmuş demektir. Başka konuda avam olamaz artık. Dünyaya bakışı çoktan değişmiş demektir. Elitistlik dünya görüşünün değişmesidir. Elbette uzmanlık da gerekli. Ancak genel olarak bir birey olarak insan elitist düşünmeye başlamalıdır. Sonra elitist olabilir. İlk aşama düşünmedir.

  17. Elitist olma için önce elit olmak gerekir, elitlik belirli bir düşünceye dahil olmakla olmaz.

    Senelerin çalışması ve bilgi birikimiyle olur. Kişi bir konuda elitken diğer bir konuda avam olabilir.

    Şahsen elitliğe şu açıdan bakıyorum: Bir işin ve/veya mesleğin o işin elitleri tarafından yapılması,

    Yani ne iş olsa yaparım abi değil de, benim yetişmem ilerlemem bu işte, ben o işi yapayımdır. Ki ülkemizde ne yazık ki çok es geçilen bir konudur.

    Celal Hoca'nın bahsettiği elitlik bunu temel alan bir kavram. Önce elitleşmek sonra da işini yapmak demektir.

    Onun şikayetçi olduğu nokta ise, elitin olması gerektiği yerde, elitin işinin avam tarafından yapılmasıdır...

    Bir örnek vereyim:

    Her hangi bir bölüm düşünelim

    Universite tahsili açısından bakarsak, Lise mezunu üniversite için alakasızdır,

    Lisans eğitimine başladığı anda beginner (başlangıç) seviyesi olur, mezun olduğunda o işi yapacak diploması olur, fikir sahibidr intermediate (vasat) seviyeye gelmiştir

    Yüksek Lisansa başladığında upper intermediate (iyi-orta arası) olur, mezun olduğunda master (uzman, usta) diploması alır ki elitliğe bir adım daha yaklaşır,

    Doktora'ya başladığında master (usta'dır), mezun olduğunda artık o bölüm ve kendi araştırma alanı için elit kabul edilebilir.

    Doktara sonrasında doçentlik ve profesörlüğünü aldığında artık tescilli elittir...

    Bu örneğe uymadan beleşten mezun olan çok adam var mevzu onlar değil.

    Şimdi örnekten yola çıkacak olursak yukarıdaki adama, kendi alanında konuştuğu zaman züppe diyebilir misiniz?

    NOT: ELİTLİK İLLA Kİ DOKTORA DİPLOMASI VD. DİR DEMEDİM. Kısa tanımı giriş paragrafımda...KONUSUNDA UZMAN ÖTESİ ELİTTİR.

    Bunun dışında elit: zengin ve kültürlü (yani yine uzman ötesi kültür) insanlara denir, her zengin elit değildir...

    Başkasında sadece farklı düşünen de elit değildir...

    Tekrar edelim bileylenmemiş olursa seçkin olmaz...

    Farklı düşünmek zaten elit olmak için ilk adım demektir. Doğrudan elit olmak için çalışmak gerekir. Celal hocanın da dediği gibi doğa ile konuşmak demektir. Kendi uzmanlığında konuşmak . Başka bir konuda avam olmak diye bir şey yoktur. İnsan aynı anda kaç alanda uzman olabilir ki zaten? Doktor olmuşsa ve işinin uzmanı ise elit olmaya başlamış demektir. Tarım yapacak insan bile işinin uzmanı olmalı ve doğayı okuyabilmelidir. Erozyon nedir, toprağın verimli kullanılması nedir hatta topraksız tarım nedir bilmelidir. Zaten elit olamadan uzman olamazsınız. Geleneksel yöntemler doğayı ve yaşamımızı tüketiyor. Zaten söylüyorum zengin olmak veya bir cemiyete üye olmak değildir elitizm.

    İşte bu uzmanlıkları dile getiren insanlar düşman olarak görülüyor. Hem bir dinin değerlerini savunup hem de elit olunmaz. Çünkü inancın kendisi dünyanın geçici olduğunu iddia ediyor. Bu inanca göre de inançlı bir insan dünya için çabalamak ve kendini geliştirmekten uzak kalıyor. din ve medeniyet bir arada olamaz. Çünkü yaşadığı ve beslendiği dünyayı değersiz gören bir insan ona nasıl değer katabilir? Herşeyin kendisi için yaratıldığını sanan ve bilince gerek kalmadan ondan yararlanabileceğini sanan bir ahmak. Hem geleneksel anlamdan inancına el sürdürmeyip onu savunup aynı zamanda da onun bilime karşı olmadığını iddia ediyor. Kendileri ile çelişiyorlar.

    Sorgulama bittiği andan itibaren tartışma bitmiş demektir. Sorgulanamaz şeylerim var diyen insanla tartışılmaz.

    Elitist olmanın bu kadar zor olduğunu söylersen kimse elit olmaya uğraşmaz. Elitist olmak demek önce bir elitist gibi düşünmeye başlamak demektir ve kendini hangi alanda geliştireceğine karar vermektir. Bu illa ki bir bilim dalı olmak zorunda değil. Yani edebiyatçı ve yazar olarak da elitist olabilirsin. Dile getirdiğin düşünceler toplumun sorunlarına ve yanlışların yönelik olmalı. Hepsinden önce de kendi yanlışlarını düzeltme üzerine olmalı. Kendini düzetememiş birinin koca toplumu düzeltmesi de beklenemez.

    Bir de geçim sıkıntısı insanların uzmanlaşıp elit olmasının önündeki en büyük engeldir. Çünkü ne iş olsa yaparım diyen adam kendini nasıl geliştirmek isteyebilir? Kendini geliştirmiş olduğu alanda işsiz kalırsam diye de düşünebilir. Öğretmen olmuş adam atanamamışsa benim gibi nasıl işinde uzmanlaşmayı düşünebilir? Uzmanlaştığı alanda işsiz kalmak varken o alanda neden uzmanlaşsın? Tarım Türkiye'de geleneksel yöntemlerle yapılıyor ama aynı zamanda Ziraat mühendisleri de işsiz kalıyor. Aslında tarım işinin elitisti olması gereken kişiler bu mühendisler ama olamıyorlar çünkü türkiyede modern tarım diye bir şey yok.

  18. Bu kavram bilim adamları ve düşünürler tarafından sıkça kullanılır. Kimisi bunun toplumu iyileştirmek için gerekli olduğunu kimisi de basit bir züppelik davranışı olduğunu bilir. Ancak elitist olmakla sosyete olmak ve bir cemiyete üye olmayı karıştırmamak gerekir. Elitizm düşünce ve yaşam olarak hep daha ilerisini savunan insanların oluşturduğu özellikle bilime ve felsefeye yakın insanların oluşturduğu bir gruptur. Bazı ülkelerde elitizm bir gelenektir. Bazı ülkelerde de Türkiye gibi basit, kendini toplumun üstünde gören ve kendini beğenmişler ve züppeler grubu olarak anılır. Bir çok düşünürümüz ve bilim adamımız bu şekilde suçlanabilmektedir. Bu konuda Celal Şengör'ün NTV'de Aykırı Sorular programında söyledikleri de elitizmi biraz tanımlıyor. Fikir vermesi açısından izleyebilirsiniz. 19:20'den sonra izlerseniz Elitizmle ilgili bir çerçeve çiziyor. Düzgün bir bilim adamı olmasından dolayı bu adamın düşünceleri önemlidir.

    http://www.youtube.com/watch?v=T13ULZVhhLo&list=HL1364901821&feature=mh_lolz

    Sizce Ateist veya Agnostik olmak ve toplumun sorunlarına tepeden bakarak çözüm bulmaya çalışmak ve elitist olmak nasıldır? Doğru mudur, yanlış mıdır? Toplumu toplumun içinde kalarak ve aykırı olmadan düzeltmeye çalışmak mümkün müdür? Ya da toplumun düzeltilmeye ihtiyacı var mı? Yoksa bu düşünür, bilim adamı ve sanatçılar neden sürekli toplumun deyimi ile züppe gibi davranıp toplumun var olduklarını iddia ettikleri sorunlarını dile getiriyorlar.

    Ben bir elitist olduğumu düşünüyorum. Ancak elitist olurken de tam bir asosyal yani toplumu iten bir yapıya bürünmenin de yanlışlığını belirtmek gerekir. Her ne kadar tepeden bakmak olsa da hiçbir elitist sorunları hakkında endişe duyup çözüm üretmeye çalıştığı toplumu tümüyle reddedemez. Ederse zaten kendini reddetmiş olur. Bu ülke bir çok aydın ve elitistini yani seçkin insanını yurtdışına sürdü ya da idam ettirdi. Osmanlı'dan bugüne tüm aydın kesimimiz toplumu düzeltmek için çabaladılar. Bu bugün de devam ediyor ama bizim bu elitizm kavramına yaklaşımımız nasıl? Daha doğrusu elitizmi ne kadar biliyoruz? Yani Türkçesi ile Seçkincilik.

  19. herşeyden bagımsız ateistlere bir soru,

    adaletin olmadığı bir dünyada, öldükten sonra herşeyin kötülerin yanına kar kalması sizi rahatsız etmiyor mu?

    Kötülük gördüysen hesabını bu dünyada sonuna kadar isteme hakkın var. İmtihan dunyasında o kötü insanın neden imtihanını başka bir insana zarar vererek gerçekleştirdiğini de Allah'a sormak lazım. Ayrıca ben de sana sorayım. Avını parçalayıp yiyen Aslan kötü müdür?

  20. Geyik muhabbeti?

    Hayır!

    Neşeli bir durum var ortada, durum tesbiti ve eleştiri.

    Bu temelden yola çıkarsan, varacağın yer yine paradoks olacaktır. Hiç bir zaman, hiç bir sonuca erişmemek için güzel bir yöntem.

    Ama yazımda buna zaten değinmedim.

    Değindiğim noktaları ise alıntıladım:

    Renkleri kırmızıya kayan galaksiler bize bu galaksilerin bizden her geçen gün uzaklaşıyor olduğunu gösteriyor.

    Renk değil elektromanyetik tayfın kaymasından bahsettiğini biliyorum. Konu ile biraz ilgilendiğin de anlaşılıyor bu cümlede. Buraya kadar başımla gözüm üstüne.

    Konu ile ilgilenmiş birisi olarak hemen peşinden gelen cümle ise,

    "Çünkü yakın olduğunu bildiğimiz galaksilerin rengi yeşil ve mavi. "

    yanlış.

    Doğrusu, "bize yakın bazı galaksilerin tayfı (rengi değil) maviye doğru kaymış durumda." olmalıydı.

    Bu ise bize bu galaksilerin şu anda bize yaklaştıklarını gösterir.

    Buradaki hatayı, işin içine Evren girdiğinde "Doğru bildikleri olgulara dahi "yanlıştır" gözüyle bakmalar." olarak yorumladım.

    Tabi hatanın nedeni, konuyu hiç bilmemek de olabilirir.

    Ve bahsedilen ise renk değil. Her element ısındığında kendisine öz bir frekansta/dalga boyunda foton yayar.

    Bu element bize yaklaşıyorsa, frekansını büyümüş/dalga boyunu küçülmüş olarak ölçeriz (tayfın maviye kayması).

    Ve tersine, element bizden uzaklaşıyorsa frekansını küçülmüş/dalga boyunu büyümüş olarak ölçeriz (tayfın kırmızıya kayması).

    Neden ister "Doğru bildikleri olgulara dahi "yanlıştır" gözüyle bakmalar." olsun, ister konuyu bilmemek olsun...

    Hemen peşinden gelen "belkili" cümleleri laf kalabalığından başka hiç bir anlamı kalıyor mu?

    Gerçekte genişlemiyor olabilir.

    Bu yanlış temelden bu belkili sonucu nasıl çıkardın?

    Belki sabit bir büyüklüğe sahiptir

    Tayfın kırmızıya/maviye kayması ölçülebildiği halde, Evrenin sabit olması için ne gibi bir fiziksel neden gösterebiliriz?

    ve galaksiler içinde sürekli hareket ediyordur.

    Evren galaksiler içinde!?!?

    Yanlış ifade edilmiş bir cümle olsa gerek.

    Ve peşinden gelen kesin ifadeler:

    Evren hakkında henüz hiçbir şey bilmiyoruz.

    (Yine anlamsız paradoks bir cümle.)

    Elbette biliyoruz.

    Güneş sistemi hakkında tonlarca bilgimiz var. Güneş sistemini terketmek üzere olan aygıtlar yapılmış. Teleskp ile gözlemlenmiş, kataloglanmış,... milyonlarca yıldız ve galaksi mevcut. Güneş sistemi dışında gezegen tesbit etmek imkan dahilinde. Vs. vs.

    Evrenin dışını düşünmekse bu noktada anlamsız. Çünkü iç ve dış mantığı ile çözülemeyeceği kesin.

    Buna sonuna kadar katılırım.

    Ama şu cümleye katılmam mümkün değil:

    Mutlaka dünyada algıladığımız anlamda bir mantıkla ne atmosfer dışını ne de evreni anlayabiliriz.

    Çünkü fizik kanunları her yerde geçerlidirler.

    Gülücüksüz ileti yazmanın tadı olmuyor. :D

    Sevgiler

    Evren hakkında hiçbir şey bilmiyoruz lafında paradoks olan nedir? Bildiğimiz tek şey henüz bir şey bilmediğimizdir. Dünyadaki fizik kuralları evrenin her yerinde geçerli değildir. EVrenle ilgili bildiğimiz tek şey ışığı takip edebildiğimiz kadar gözlediklerimizdir. birebir yerinde evreni inceleme şansımız yok. Evren hakkında fazla bilgimiz yok.

    Sabit büyüklükteki bir evrende cisimler, gezegenler ve galaksiler hareket ediyor olabilir. Bu da zaten neden bazılarının bize göre uzaklaşıp bazılarının yakınlaştığını açıklar. Kimse bana evrenin kesin olarak genişlediğini iddia edemez.

  21. Hah!Farkında değilsin ama demek istediğimi anladın.Bilim silahları daha etkili hale getirmek için kullanıldı.Bu sayede daha çok insan öldürüldü.Din adına da pek çok insan öldürüldü.Bunlar bilimi karalamak için kullanılamaz.Dini karalamak için de kullanılamaz.Asıl karalanması gerekenler bilimi ve dini insanların iliğini sömürmek,insanları köleleştirmek ve insanları öldürmek için kullananlardır.

    İnsanların öldürülmesinde bilime sorumluluk yüklemeye gelince yapıyorsun ama dine hiç sorumluluk yüklemiyorsun. Bilimi insan ürünü görüp dini tanrının ürünü olarak görüyorsun. Düşüncelerin çarpık ilişkiler bütünü halinde. Dinin burdaki etkisini göz ardı ediyorsun. Belki de salağa yatmaya çalışıyorsun. Din adına insanların öldürülmüş olması dinin itici güç haline getirilmiş olması demektir. Bilim adına kimse öldürülmüyor. Öldüremezsin zaten. İnsanın anlama çabasının ürünüdür bilim ve inanç. Onu kötü amaçla kullanan iktidar sahipleridir. İkisi de insan bilincinin ürünüdür. Gözlem olsun dogmatik olsun insanın olayları açıklama çabasının ürünüdür. Bilimi silaha çeviren inancı da dine çeviren aynı zihniyettir. İkisinde de insanı kullanma ve yok etme amacı vardır. Ama ben insanın yok edilmesine karşıyım. Hem dini hem de siyaseti reddediyorum. Dini reddederken onun uydurması olan her türlü karakteri de reddediyorum. Peygamberler de buna dahil. Zaten varlıkları kuşkulu hatta birer hayalden ibaret. Ademden başlayıp muhammede kadar gelen hiçbir peygamber gerçekte yaşamamıştır. Yaşadıklarını gösteren hiçbir kanıt da yoktur.

×
×
  • Yeni Oluştur...