Jump to content

DonnieDarko

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    42
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

DonnieDarko Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. DonnieDarko

    norveç vatandaşlığı

    Kaç kere Norveç'e gittin de orada insanların muamelesini gördün?
  2. DonnieDarko

    norveç vatandaşlığı

    Teşekkürler. Evet, ben de sadece İngilizce bilmek çalışmak için yeterli olmayacaktır tarzı şeyler duydum daha önce, fakat İngilizce ile de bulunabilen işler var. Tabii İsveççe bilsen çok daha rahat olursun (: Zor bir dil değil ama. İngilizcen iyi ise 1 senede rahat sökersin İsveççe'yi. Ben başlangıç seviyesinde konuşabiliyorum. Yazıları falan da anlıyorum, en azından neyden bahsedildiğini, ki tamamen kulaktan dolma İsveççe bilgisiyle, orda duyduklarım, öğrendiklerimle.. Gözünü korkutmasın yani. Ben başvuru hakkında çok fazla bir şey bilmiyorum, açıkçası benim de sana sormak istediklerim olabil
  3. DonnieDarko

    norveç vatandaşlığı

    Kalmar'a gittim evet. Güzel bir yer. Yengem ve amcam da orada okumuş benim, gayet memnun kaldıklarını söylüyorlardı. Bir aylık süre için 750 Euro civarı bir miktar bir öğrenci için gayet yeterli. Çalışma olanağına gelince, orda okurken çalışmana izin veriyorlar mı emin değilim. Sanırım onun için bir de çalışma izni gerekiyor ki onu kolay vereceklerini sanmıyorum. Yanlış bilgi vermek de istemem, o yüzden kesin bir şey söylemeyeyim. Bu arada ben de İsveç'te üniversite okumayı planlıyorum. ABD'den bursum var ve bu yıl ABD'ye gideceğim fakat muhtemelen orada 1 sene okuduktan sonra İsveç'e geçeceği
  4. DonnieDarko

    norveç vatandaşlığı

    Valla gitmediğim kent pek kalmadı, özellikle ülkenin güneyinde. Halmstad, Helsingborg, Göteborg, Malmö, Lund, Kungsbacka vs vs. En çok Halmstad'da kaldım. Kız arkadaşım orda yaşıyordu (hala yaşıyor lakin ayrıldık) ve yılda birkaç kez yanına gidiyordum. Aylarca kaldığım oldu. Mevsim tabii ki Türkiye şartlarına göre soğuk, fakat öyle abartıldığı kadar değil. Ben Şubat'ta gittiğimde bile içimde gömlek altına tişört giyerek gezdiğim günler oldu. Küresel ısınmanın etkisiyle İsveç'in de eski soğukluğu pek kalmamış, öyle diyorlar (: Lakin çok soğuk olduğu zamanlar da oluyor tabii fakat sıkı giyindiği
  5. DonnieDarko

    norveç vatandaşlığı

    Evet ben de bunu diyecektim, bu olaya sambo diyorlar İsveç'te. Evlilik, nişan vs.ye gerek yok, kız bir form doldurup biz beraber yaşacağız, teyit ediyorum demesi yeterli. 1 ya da 2 yıl birlikte yaşadıktan sonra vatandaşlık hakkı kazanıyorsunuz. Norveç'te de muhtemelen buna benzer bir durum söz konusudur. İsveç'te aylarca yaşamış biri olarak diyebilirim ki; harika bir yer. Özellikle huzur ve özgürlük had safhada. Kızlarına zaten söyleyecek bir şey bulamıyorum (: Bulunduğum süre boyunca da ırkçılık vs. ile karşılaşmadım, hatta ekstra ilgi gördüm diyebilirim..
  6. DonnieDarko

    Metal dinleyen varmı

    Ümit Besen falan da dinlerim ben yeri geldiği zaman. Pop hariç her şeyi dinlerim beğendiğim sürece ama metalin üzerine müzik tanımıyorum kesinlikle.
  7. Sana demediler Mısırlı diye, önce okuduğunu anlayacak kapasiteye gel, sonra burda tartışmaya katıl insanlarla. Sen Türklükten falan sakın ha bahsetme, Arap dinine, Arap tanrısına itaat eden beyni yıkanmışın tekisin. Hem ümmetçi hem milliyetçiyim diyebilecek kadar da cahilsin.
  8. DonnieDarko

    ateistler atatürkü seviyor galiba

    Oku da öğren ebrar; http://forum.ateizm2.org/index.php?showtop...ost&p=64949
  9. DonnieDarko

    EVRİM NASIL DURDU

    Siteye kayıt olurken üyelere zorunlu IQ testi yapılmasını, IQ testinde belli bir puanı tutturamayanların kayıtlarının reddedilmesini rica ediyorum. Ben hayatımda bu kadar saçma salak bi' tartışma görmedim. İnsandan neden inek olmuyormuş.. Komik lakin..
  10. DonnieDarko

    hadi allah diye bir ilah varsa....

    Allah'ı kim yaratmış? Madem ki kendinizden yüce bir varlık hayal edip ona sığınma hissi duyuyorsunuz, bunu açıklayın bana.
  11. DonnieDarko

    EVRİM NASIL DURDU

    Yukarda arkadaşlar açıklamış zaten, okuma yazman varsa okur öğrenirsin. Senin gibi boş adam olmadığım için zaten cevaplanmış bir soruyu 2 kere cevaplayarak mesaj sayımı artırma yoluna gitmeyeceğim.
  12. DonnieDarko

    EVRİM NASIL DURDU

    Diyorum ya ARZU, cahilsin, her fırsatta da belli ediyorsun. Yüzlerce yıldır niye hiç bi' şey olmamışmış, evrim dediğin öyle ufak zaman dilimlerinde, düz bir çizgi izleyerek olmuyor. O kadar cahilsin ki açıklamam boşa gidecek, o yüzden uğraşmıyorum bile.
  13. DonnieDarko

    hadi allah diye bir ilah varsa....

    Şayet ki inandığın din gerçekten sözde varolan bir Allah'tan gelme ise, ve sen aşağıdaki lafı söylemişsen; "şimdi eğer öldükten sonra sizin dedğiniz gibi toprak olsak bizim ve sizin için hiç bir değişiklik olmaz sizin yaptığınız kötülükler yanınıza kalır..bizim de yaptığımız iyilikler kimse bundan zarar görmezz..... işin bi de bu tarafı var hadi ölünce oprak olmayıp Allah sizi karşılasa inanmadığınız için (kesin) cehenneme koysa ve sonsuza kadar yansanız..." zaten senin inanışın "ya tutarsa" şeklinde. Senin gibi inanacağıma hiç inanmam daha iyi. Ayrıca ateist insan kötülük yapacak gibi s
  14. DonnieDarko

    tesadüfen bulduğum bir site

    Önemi yok. Ben sadece ARZU'nun hatasını düzeltmek için yorum yaptım.
  15. DonnieDarko

    Iblis cin miydi melek mi?

    İblis bir cindir. Meleklerin kendi iradeleri yoktur. En azından Kur'an'dan okuduğum kadarıyla böyle hatırlıyorum ben.
×
×
  • Yeni Oluştur...