Jump to content

Baybars

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    50
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Baybars Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Baybars

    Hadisçi bazı sapıklar Kuran'ı yırttı mı?

    Ahlak kuralları göreceli ve zamanedir. Bugünün ahlak kurallarını kullanarak geçmişteki insanların ahlak durumlarını yargılayamayız.
  2. Baybars

    Hadisçi bazı sapıklar Kuran'ı yırttı mı?

    Edip Yüksel'in sırf 19 sistemine uymuyor diye Tevbe suresindeki bir ayeti (sanırım 5.) kabul etmediğine dair söylemler duymuştum ne derece doğru?
  3. Baybars

    Hadisçi bazı sapıklar Kuran'ı yırttı mı?

    Hadisler karşısında şu an ister istemez mahçup oluyoruz çünkü çağın yani batı dogmalarının baskısı altındayız. Eğer dünyaya İslam hakim olsaydı göğsümüzü gere gere hiç kıvırmadan savunurduk hadisleri, ma güçsüz olduğumuz için onların suyuna giderek, bozarak, ılımlaştırarak bazı şeyleri kabul etme yoluna gidiyoruz. Herşeyin dejenere edildiği bir zamanda bu çok normal. Yaşar Nuri'nin itkadi hakkında ciddi şüphelerim var. Dünyaya reenkarnasyonla geldim diyen birine ne derece itibar edilmeli?
  4. Baybars

    Hadisçi bazı sapıklar Kuran'ı yırttı mı?

    Fazla Yaşar Nuri izlemişsiniz gibi beldi bana.
  5. Baybars

    HER TÜRLÜ AYRIMCILIK ÇİRKİNDİR..

    Fikir sahipleri kendisine tehdit olmadığına emin olduğu fikirlere karşı hoşgörülü gibi gözükür sadece hepsi bu.Hiçbir düzen kendisine tehdit olabilecek bir başka düzenin gelişmesine izin vermez.
  6. Baybars

    Laiklik Nasil bu Kadar Kolay Yeserdi?

    Osmanlı medeniyeti tanzimattan bile önce çökmüştü zaten. Batılı yaşam tarzına duyulan merak ve özenti toplumu etkisi altına almıştı. Yani M.Kemal geldi 1 gecede laikliği getirdi gibi bişey sözkonudu değil. Temelleri çok daha öncelere dayanır.
  7. Baybars

    Hadisçi bazı sapıklar Kuran'ı yırttı mı?

    Hadis kitabına gerek yoktu ki, sünnet ve sözlü gelenek pekala işlevini yerine getiriyordu. Eğer bu kitaplaştırılsaydı Müslümanlar arası diyalog ve ümmet bağları zayıflardı. Herkes namaz kitabını alır ve köşesine çekilirdi. Böyle birşey olmadığından herkes namazı öğrenebilmek adına öncelikle ailesinden, olmadı çevresinde yardım aldı. Bu da diyaloğa ve kardeşliğe vesile oldu, tabii ilk zamanlar. Nasıl ki günümüzde elit kesim çocuklarına kitap hediye etmek yerine onlara alimler tutuyorsa bu da benzer birşey. Tek farkı bunun tabana da yayılması.
  8. Baybars

    Zeitgeist Addendum

    Bu çağda tamamen gizli kalamayacaklarını bildiklerinden kontrollü bir şekilde deşifre olma yoluna gidiyorlar, zeitgeits, arrivals, loosa change bunlardan sadece birkaçı.
  9. Baybars

    HER TÜRLÜ AYRIMCILIK ÇİRKİNDİR..

    Dünyada ayrımcı olmayan tek bir fikir bile yoktur. Tüm fikirler "biz ve diğerleri" anlayışıyla hareket eder.
  10. Baybars

    Atatürk?!

    Hep kafama takılan konudur Mustafa Kemal'in laiklik anlayışı. Ayasofyayı müzeye çevirirsin de neden patrikhaneye hiç dokunmazsın? Bu ülkede laiklik sadece Müslümanlara mıdır?
  11. Baybars

    Hadisçi bazı sapıklar Kuran'ı yırttı mı?

    İşin içinde olan her zaman dışarıdakinden daha yetkindir. Sahabe ve tabiin bizzat işin içinde olanlardı ve zihinleri batı dogmalarıyla yıkanmamıştı, bizim ise beynimiz hem batı dogmalarıyla yıkanmış durumda hem de 1400 sene sonrasının görüşleriyle çarpıtılmış durumda. Bugün en zayıf hadisin doğru olma ihtimali bile günümzdeki herhanig bir insanın görüşünün doğru olma ihtmalinden bile daha yüksektir.
  12. Düyanın dört bir yanında milyonlarca kilometre gitseniz bile karşılaşacağınız şeyler yine dünyadaki elementler olacaktır, big bang'i de kabul etseniz, plazma evren modeline de itibar etseniz gerçek değişmeyecektir. Nasıl ki hidrojen ve oksijenden su dışında birşey elde edemezseniz yine aynı şekilde aynı elemetler ve yasalarla da farklı birşey elde edemezsiniz.
  13. Baybars

    Hadisçi bazı sapıklar Kuran'ı yırttı mı?

    Hadisleri devre dışı bıraktığınız vakit herkes kafasına göre bir yol çizer, kimi kafana göre naamz kıl der, kimi aslında İslam'da namaz yoktur, salat kelimesi dua'dır der vs...
  14. Bu çok küçük bir ihtimal hatta imkansız şu dünyadaki yaşamın oluşambilmesinin olasılık yoğunluk ve dağılım haritası çıkarılmaya çalışılabilse emimin 10 üzeri eksi bilmem haç haneli bir sayıya tekabül eder. Dünya dışında yaşamın olabileceğini farzetsek bile bunlar star wars tarzı tuhaf yaratılar yerine yine homo sapineslerden olacaktır. Yaşamın oluşabilmesi için gerekli olan elementler (örn:C) zaten bellidir. Bu elemetlerle nelerin çıkabileceği de aynı şekilde belli.
  15. Birşeyin varlığına dair delil olur, yokluğa dair delil olmaz. Dünya dışında yaşamın olduğunu savunanlar ispatla mükelleftir.
×
×
  • Yeni Oluştur...