Jump to content

nero_life

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    171
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne nero_life kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. dindarmıyım orası tartışılır inanclıyım dindar olmaya çalışıyorum aklını gerektiği gibi kullanamayan kişilere ahmak denir buna göre sizde beni ahmak yerine koyuyorsunuz haliyle ispatınız var mı.? kendimi yeteri kadar geliştirdim yalan dolan anlatılan bilimide bilirim az çok fıkıhda bilirim.sayamayacağım kadar satranç şampiyonluklarım vardır egoistlik yapmak istemem ama bunu belirtmek zorundayım iddia ettiğiniz şeye göre.. gerçek dindarlarla karşılaştım coğu kere çoğununda benden akıllı olduklarını düşünüyorum.. bu açtıgınız konunun fiyasko olduğunu düşünüyorum..

  2. Sizinle tartışmaktan yoruldum Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin.Size hiç birşey anlatamayacağım bu anlaşıldı..

    burada 10 sayfada yazsam bişey anlamayacaksınız..yukarda yazdım isteyen okur...

    iyi geceler..

  3. ARAF - 185 - Allah'ın göklerdeki ve yerdeki mülkiyet ve tasarrufuna, Allah'ın yaratmış olduğu herhangi bir şeye ve ecellerinin gerçekten yaklaşmış olması ihtimaline hiç bakmadılar mı? Artık bu Kur'ân'dan sonra başka hangi söze inanacaklar.

    oradaki söz, peygamberin sözü olan hadis değildir. sizin gibi insanların söylediği sözlerdir

    Bakara 151: Nitekim kendi aranızdan, size âyetlerimizi okuyan, sizi her kötülükten arındıran, size kitap ve hikmeti öğreten, ayrıca bilmediklerinizi de öğreten bir peygamber gönderdik.

  4. Kardeşim bunun rastgelesi yok.İslâm'a göre Kuran'daki ayetlerden bir tanesini bile inkâr etmek insanı kâfir ediyor.Bunu herhangi birisi dediği için olmuyorsun.Bizzat kendin yaptığın için oluyorsun.Hadise inanmamak Muhammed'e inanmamak değildir.Kitap bile kendisiyle çelişirken,kitap ile çelişen hadisleri tutup da kabul etmek inançtaki samimiyetsizliğin bir göstergesidir.Ebu Hanife,manâ olarak Muhammed'in söylemediğine inandığı hadisleri kabul etmezdi.Şimdi Ebu Hanife,Muhammed'e yalancı mı demiş oluyor ?

    Ben Tanrı'nın varlığına inanmıyorum.Dolayısıyla Muhammed'in peygamber olduğuna da inanmıyorum.Haliyle mezhep imamlarının görüşleri de beni bağlamıyor ve ateistim.Siz,Tanrı'ya inanıyorsunuz ama sözlerini inkâr ediyorsunuz.Muhammed'in söylediği iddia edilen on binlerce rivayeti kabul ediyorsunuz fakat ne olduğunu bilmiyorsunuz.Mezhep imamlarınızı tanımıyorsunuz ama Müslümansınız ? Arkadaşım kusura bakmayı da,ateizm ile deizm arasında bir yerdesiniz.

    cevabınızı verdim yukarıda okuyun lütfen. kuranı inkar etmedim ben bari bunda provake etmeyin.

    sadece kuranı okuyan birisi,kafasına göre anlar diyorum... ben demiyorum bütün ehli sünnet alimleri öyle diyor.

    ki bakıyoruzki kimi diyor namaz 3 vakit kimi diyor sünnet yok kimi diyor kurban bayramı yok kimi der tavuk kurban olur der. herkes kafasına göre konuşur ?

    işte burada Allahın resulü peygamber devreye giriyor yukardada ayeti yazdım okuyun...

    Bakara 151: Nitekim kendi aranızdan, size âyetlerimizi okuyan, sizi her kötülükten arındıran, size kitap ve hikmeti öğreten, ayrıca bilmediklerinizi de öğreten bir peygamber gönderdik.

  5. kuran, benim peygamberim size kitap öğretecek diyor hikmet öğretecek diyor

    kitap kuran oluyor hikmet ise sünnettir..!

    senin gibi birine bunları anlatma zorunlulugum yok ama iyilik yapıp anlatacağım.

    kuranı, hadisle anlamazsan herkes kafasına göre anlam çıkartır ve reform yapar tevrat ve incil gibi tahrip edersiniz.

    kuranda zekat verin diyor ? kaçta kaçı ? koyun varmı altın varmı ?

    bak bazıları 5 vakit namaz yok diyor.... 3 vakit kılarız biz diyor demekki yanlış anlamışlar.

    nasıl anlıcaksın hadisle anlıcaksın.

    umarım almışsındır cevabını

    Bakara 151: Nitekim kendi aranızdan, size âyetlerimizi okuyan, sizi her kötülükten arındıran, size kitap ve hikmeti öğreten, ayrıca bilmediklerinizi de öğreten bir peygamber gönderdik.

    Bir hadiste şöyle der...

    Sakın sizin birinizi arkasına yaslanıp Kur'anda bulduğuma uyarım bulmadığımı reddederim derken yakalamayım.. Ahirzamanda bunlar gelecekler benim hadislerimi inkar gelecekler!

  6. Normalde çok umrumda olduğundan değil ama bu konuda senden çok daha fazla bilgi sahibi olduğum için yazıyorum.Cevap yazdığın arkadaş hiç bir mesajında ayetlere inanmayın diye bir cümle yazmamış.Hadis ve ayet konusuna gelirsek,Kuran'ın açıklayıcı olmadığını söylediğinizde yetmiş tane ayeti dolaylı ve doğrudan inkâr etmiş oluyorsunuz,ki buna göre kâfir denen insanlardan oluyorsunuz.

    Hadis konusu bambaşka,Allah'ın katında dinin İslâm olduğunu söyleyip,Tevrat'ın hükümlerini içeren hadisleri kabul ediyorsunuz.Sizin gibiler ne Kuran'ı bilir ne de İslâm'ı ama millete inanç dersi vermeye çalışır.Şaka mısız nesiniz ya. :)

    bir müslüman rastgele birine kafir demeyeceğini bilir.. çünkü o kişi kafir değilse laf geri dönmüştür.ben değilsem o laf sana geri dönmüştür bunu bil.

    ben hiç bir ayete yanlış demedim.hadisler peygamberin sözüdür ayet gösterki bana peygambere inanmayın yalan söylüyor desin..

  7. bu gidişle zaten yok olacak. 200 yıl ama 300 yıl ama 500 yıl farketmez. çağımız bilim ve teknoloji çağı. ayrıca yok olmayı illa tek bir müslümanın dahi kalmaması olarak algılamayın. yüzde 90'ı müslüman bir ülke yüzde 20'lere gerilerse başarıya ulaşılmıştır zaten. tamamen silinmesi ütopya olur ama yeni nesiller bilimle teknolojiyle yetişeceği için dinin yalan olduğu anlaşılacak. bundan 30 yıl öncesine göre ülkemizde çok daha fazla dinsiz olduğuna inanıyorum ve mutlu oluyorum.

    verdiğim hadis açıktır.kıyamet tek bir müslümanın üstüne kopmayacak buda demektir ki o gün geldiğinde hiç bir müslüman kalmayacak.gidiş o gidişi gösteriyor.

  8. Guneşe de zeusa da ota da b.ka da yüzyıllarca binyıllarca taptılar...

    islam dediğin olgu hz.ademden bu yana gelir.hatta insan yaratılmadan önce cinler vardı dünyada onlardada islam vardır onlarında peygamberleri vardı o dönemlerde. islam hep vardı. mitoloji dinler sayesinde oluştu ve bu sapkınlıktır antik mısırın cinlere tapması gibi güneşe tapması gibi,aynı şekilde helenistik dönemlerde zeusa tapmada Allahın dinini çarpıtmadır.

  9. kuranda çelişki olup olmaması ve tahrifi başka bir tartışma konusu. anlatmak istediğim siz dininiz hakkında ne düşünüyorsanız aynısını başkaları da düşünüyor. bir hindu da kurban bayramını eleştirebilir sizin omları eleştirmeniz gibi. her şey içeriden iyi görünür ancak dışardan bakarsanız nesnel yargılar da bulunabilirsiniz.

    işte burada kişi kendi aklını kullanacak. resmen hikaye yazmışlar mata markos luka gibi.bunu anlayamıyor mu? çelişkiler diz boyu zaten reform sonucu oluşan dinler dedik bunlara.kraliyet ailesine bile özel mezhep sunmuşlar islamdaki gibi değil,kökten değiştirilmiş bir din nerdeyse bazı haklar tanıyorlar.

    hinduları karıştırmayalım lütfen onlar başka bir alem.

  10. kuranında tahrif edildiğiyle ilgili iddialar var içeriden bakınca iyi görünebilir ama dışardan öyle görünmediğine emin olabilirsin. hristiyan ve museviler de kitaplarının tahrif edilmediğini iddia ediyorlar tıpkı mülümanlar gibi

    arapların da pislikten kırılmadığını söyleyemezsin

    kur'an tahrip edilmedi çelişki yoktur.tahrip edilmemesi içinde noktasına kadar tekrar yazdırabilecek hafızlar mevcuttur ilk yıllardan bu yana.

    arapların kendi sorunu islamı yaşayan temiz olmasını bilir ama hindularda pislik bir gelenek.bkz:ganj nehrinde yıkanılması bile bir ispatı ölülerin küllerini, ölü bebekleri atıyorlar kanalizasyonu atıyorlar ve orada yıkanıyorlar.

  11. yoksa diye değil de hindular veya hristiyanlar haklıysa diye düşün öyle cevapla. ya islam konusunda yanılıyorsanız?

    tevrat ve incil hakkında yanılmadıgıma eminim tahrip olan birşey reform olmuş bir din.

    hindulara haklımı diyorsunuz ? pislikten kırılan bir millete?

  12. Ah canım benim keşke bir bilenden öğrenseydin. Herşeyi dedenden öğrendiğin belli zaten. O zaman belki evrimin inanmakla alakası olmadığını bilirdin. Anlamadığın şeyleri anlamak yerine tesadüfü saçma buluyorsun. Daha ne denir ki sana

    1 cümle okuyorsun onuda yanlış okuyorsun. hepsinimi dedim ben? anlama problemi herşeyine işlemiş.

  13. marx amcamız ne demiş bütün insanlık tarihi sınıf mücadeleleri tarihidir diye. yani mevzu bahis yahudiler değil, parayı yöneten egemen sınıf. onlar da örgütlü olarak dünyayı yöneteceğiz kafasında değiller hepsi bireysel çıkar peşinde, zaten kapitalizm bireysel çıkar peşinde koşanların birbirini yemesine dayanır. yahudiler bizi yönetiyor paranoyasına lüzum yok.

    evet israili gördüm ve gelişimlerini kuruluş yıllarında uyguladıkları kolektif tarım politikalarına borçlular.

    yalçın küçük bir ara kalemler ve kılıçlar diye bir program yapıyordu onu biraz olsun izlemek akıl sağlığının yerinde olmadığını anlamaya yeter

    tüm dünyada eli olanları yahudi diye genellemek doğru olmaz. yahudiler kimsenin umurunda değil bu dünyada parası olanın borusu öter. bu ister yahudi olsun ister başka biri. her taşın altında yahudi aramaya kalkarsan doğru sonuçlara ulaşamazsın.

    altın kural, altını olan kuralı koyar. sende bunu düşün

    yalçın küçüğün akıl sağlığı yerinde olup olmadıgını bilmiyorum ama adamın birşeyler bildiği kesindi bilmese o kadar derin ilişkiler içinde olmazdı..

    israil,kibbutz denilen komün modeline borçlu gelişmesinde ama buda bir yere kadar silah sanayini son derece gelişmiş teknolojileri tarımla yapamazsınız.kibbutz dan başka modelleride var ama yinede yetmez..

    şuan dünyadaki en büyük 100 şirketini sırala dersem %80nin yahudi oldugunu göreceksiniz. hepsi yahudi değil evet mason kuklalarda vardı unutmuşum :) aşırı derecede materyalist düşünmek bunları kabul etmeyi engellememeli.böyle yazdıkca kısır döngü içinde birbirimizi yemekten başka birşey olmuyor..

  14. Hayır müslümanlar varken kıyamet kopacak ama azınlığı düşülmüş olacaktır..

    Yoksa kıyamette müslümanlar olacaktır..

    araştırmanız yanlış,kıyameti sadece inanmayanlar görecek

    "kıyamet Allah Allah diyen bir kimsenin üzerine kopmayacaktır" (3) Enes(r.a) tarafından nakledilen hadis.

  15. İslam'a yok olacak diyorlar ki bu zaten kıyamet alameti bende biliyorum yok olacagını böyle giderse. tekrarlıyorum kıyamet,1 tane Allah diyen kalmayınca kopacaktır.ahir zamanda bunlar zaten haber verilmişti biz biliyorduk ne olacagını olacaklardanda haberimiz var...

  16. kime teşekkür edeceksin?

    bence sen kendini tamamen emanet etmemişsin ya varsa ya yoksa diye kendini sorguluyorsun.

    yoksa benim zararımı söyle? Koca bir 0

    ben iyi yaşarsam ve iyilik yaparsam benim zararım ne olur ? zaten öleceğiz insanlara iyilik etmek, amaç olmamalımı ?

    varsa onların zararını söyle?

  17. Islam yok oldu , yok oldu. Su anki Islam islam degildir sadece modern versiyonudur. Muhammed mezarindan kalksa dunyada ne kadar Musluman var hepsini saapar valla, la adamin dinini saaptiniz bea Muminler. Ayip denen sey var, saygi saygi. Cehenneme gidersiniz vallaaaa

    al işte .. 2-3 kişiye bakarak konuşan birisi daha..

  18. İslamın geleceği dedelerin ninelerin hikayelerine kaldı ise zor.

    Ayrıca gerçek bilgiler bir tık uzağınızda.

    http://tr.wikipedia....°nsanın_evrimi

    ben öğrendiğim tecrübelerin çoğunu ninelerimden dedelerimden öğrendim sen belki merak edip sormamışsındır ..

    ya güzelim ben evrimi biliyorum nasıl gerçekleştiğini, bana niye bilmiyor muamelesi yapıyorsun ki :) ben evrimin olduğuna inanmıyorum bana saçma geliyor herşeyi bu kadar tesadüfe bağlamak primattan şu oldu sudan bu oldu beyin gelişti vs.. vs.....

  19. neyine göre kanıtlanmış?

    dandirik internet haberlerinden bıkmadınız mı?

    her okuduğunuza inanmak gibi zararlı bir huyunuz olduğunuzu farketmediniz mi?

    duyma değil ninelerinden dedelerindende hiç duymadınmı eskiden uzun boylu insanlar olurdu normal karsılarlardı diye.. şimdikiler yer elması gibi gitgide kısalıyor nesil sen ben farkedemeyiz bunu ama eskiler fark ediyor...

  20. Kiyamet kopmasi icin yeryuzunde tek bir Turk kalmamalidir, bu lafi soyleyen Muhammedin kendisi. Kitalut Turk hadis kitabinda bulabilirsiniz. Tayyib bosunami ugrasiyor anayasadan Turk kelimesini cikarmasi icin? ;)

    ırklar kavimler birbiriyle anlaşsın diye yaratılmıştır.araplarla ilgilide hadisler vardır bu kavim düşmanlığı değil tam tersi olacakların göstergesidir.

  21. evren 13,7 milyar, dünya 4,5 milyar yaşında.

    modern insan dünyada 200 bin senedir var.

    1400 sene bunların yanında nedir ki, kafana göre kanıt sunuyorsun..

    bir öğrenemediniz kanıt nedir, ispat nasıl yapılır..

    o bilimin tespit ettiği yaşlardır insanlık yüz binlerce yıl değil değil binlerce yılla ölçülür.ama bunu size anlatmak imkansız.

×
×
  • Yeni Oluştur...