Jump to content

Milamber

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    136
  • Katılım

  • Son ziyaret

Milamber kullanıcısının paylaşımları

  1. Milamber

    Kainat kendi kendinemi meydana geldi ?

    tanrıyı görerek felan bilemezsin, yaptıklarınada anlam veremezsin. ama gönderdiği vahiy ve yarattıkları şeyler ile bilebilirsin.
  2. Milamber

    Yobazların Atatürk İle Alıp Veremedikleri

    Ya bilmiyorum kimin sözü :S Atatürk diye biliyorum.
  3. Milamber

    Kainat kendi kendinemi meydana geldi ?

    aslında sende ne demek istediğimi anladın, fakat verdiğim cevapları farklı sorulara uyguladın. benim demediğim şekillerde.
  4. Milamber

    Yobazların Atatürk İle Alıp Veremedikleri

    Bana niye atar yapıyorsun, sanki ben yazdım kitaplara bu Atatürk'ün sözüdür diye.
  5. Milamber

    vergi?

    tanrıya gidip sormadım niye 6 gün diye, ama yaratılışını süreçlerle yapılıyorsa, yarattığı süreyi söylemiştir şekil A. daha önce kuranda verilen zamanın izafiyetini tartışmıştım. tekrar başlatmayım; http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=54924&st=680 tanrıyı anlamamı bekleme benden.
  6. Milamber

    Kainat kendi kendinemi meydana geldi ?

    neden 6 gün yarattı: her şey onun kontrölü altındadır demedim bi kere her şeyi onun iradesi altındadır sözünü sizin tesadüf olarak nitelendirdiklerinize söylemiştim! niye herkesin iman etmesini istiyor sözüne ve neden 6 günde yarattı sözüne karşılık "tanrı anlaşılmaz" dır sözünü söyledim. ikisini karıştırıp ben söylemişim gibi gösterme.
  7. Milamber

    vergi?

    Yoktan enerji var olmaz, var olan enerji yok edilemez. Termodinamiğin 1. kanunudur. Big Bang'in öncesi hakkında bi çıkarım yapılamaz, günümüzde Big Bang'in öncesini açıklayabilen ilk teori sicim teorisidir bu konuda da çalışmalar yapılmaktadır. O tekillikte evrenin başlangıcı ile ilgilidir tek noktadan başlaması. Büyük felaketlerden sonra evrenin hiç bi şekilde %100 devam edeceği söylenemez. Günümüzdeki verilere göre karanlık enerji karanlık maddeye daha baskındır. Ve evrenimiz atomaltı bağlara kadar parçalanıp yokolacaktır. Büyük Yırtılma Teorisi. Bunların hepsi bilimsel kabullerdir ve üzer
  8. Milamber

    "Güneş'te ısı ve ışık yok"

    Tekrar tekrar söylemekten bıktım, kuranda lunar mansionlarınıza girip çıkan bi şeyden bahsedilmiyor. ne de 28 konak. Menzilden kasıt ne anladın çok merak ediyorum, menzili çeviriciler gibi konak diye kabul ettin. Sonra her şeyde çeviri hatası buluyorsunuz dersiniz. Size orada 100 kez müteşabih ayetler hakkında %100 çıkarım yapılamaz dememe rağmen. Ehehe bakıyorum yeni bi ayete geçmişiz, diyorum ya Allah'ın güneş-dünya açısal momentumundan falan bahsetmesini bekliyorsun ; Halbuki o, o hâlık ki geceyi, gündüzü ve Şems-ü Kameri yaratmış, bütün o ecram her biri birer felekte yüzüyorlar Enbiya
  9. Milamber

    Kainat kendi kendinemi meydana geldi ?

    ben okuduklarımdan söylüyorum, merak etme araştırıp tanrıyı görüp gelmedim "aa her şeye etki ediyo tanrııı", demiyorum burada. yada "sonsuzu görüp geldim" demiyorum. kuranda her işin Allah tarafından yapıldığı söylenir, onun ilmi olmadan yağmur yağmaz, anneler gebe kalmaz. O sözde vurgu yapılmak istenen sizin "tanrı neden 6 günde yaratıyo anında yaratsa olmaz mı ,tanrı çok merhametliyse niye cehenneme atıyor, tanrının işi gücü yok mu, tanrı niye insanları sınıyor geleceği görmüyor mu" gibisinden sözlere cevaptır. Tanrı bizim açımızdan anlaşılmaz varlıktır çünkü biz ölümlü ve sınırlı varlığız
  10. Milamber

    Tanrının işi gücü yok mu?

    höh, cehennemi insanlığın faydası için düşünülmüş diyerek beyin hücrelerimi yaktın, kendi kişisel hezeyanlarını buna bulaştırma. tanrı kusursuzluğuyla çeliştiği için öyle direk "sana bunu yapıyımda öl" gibi mantık yoktur. benim orda demek istediğim " size ne faydası ne de zararı olmayan şeylere mi tapıyorsunuz" sözüne karşılıktı. biz fayda için tapmıyoruz Allah'a , tanrımız olduğu için tapıyoruz.
  11. Milamber

    Evrim Teorisi, Tanrının Varlığı ile Çelişmez

    panteist bi anlayış.
  12. Milamber

    Yobazların Atatürk İle Alıp Veremedikleri

    Atatürk'ün söylemiş olduğu söylenmesi.
  13. Milamber

    Yobazların Atatürk İle Alıp Veremedikleri

    Okuldaki tarih kitabımda yazıyordu M. Kemal Atatürk'ü de çakmışlardı altına, beni ilgilendirmiyor artık kiminse
  14. Milamber

    Kainat kendi kendinemi meydana geldi ?

    neresinde çelişki? evrim ile sonsuzluk arasında bağlantı göremedim. ayrıca algılanamamak kısmı şuna benzer 2. boyuttan 3. boyutu görmeye çalışmak gibi hiç bi şekilde tanrıyı ve sonsuzluğu tamamen anlayamayacağız. bizim inandığımız tanrı her an müdahele etmektedir, senin kendi kendine olduğunu düşündüğün şey bile onun iradesiyle yapılıyordur. beyin ve düşünce ile ilgili söylediklerine katılıyorum. herhangi bi şey diyemem. descartesi her yönüyle kabul ettiğimi söylemedim. Descartes nasıl oluyorda tamamen yıkılıyor, o sadece ruh ve düşünce üzerine düşünsel iş yapmamıştır. felsefeyi severim,
  15. Milamber

    Tanrının işi gücü yok mu?

    bizim inandığımız tanrı öyle bi şey değil zaten, ama sizin umduğunuz tanrı o. size sınandığınızı söyleyince, cehenneme atılabileceğinizi söyleyince karşı savunmalar yapıyorsunuz.
  16. Ahah, atarlarına güldüm atılan2'in dediği canını acıtmış olmalı
  17. Milamber

    Tanrının işi gücü yok mu?

    tanrının amacı yarattığına fayda sağlamak mıdır, yarattığının keyfine göre hareket etmek midir? tanrı yarattığına kulluk etmek için mi vardır yoksa yaratıklar tanrıya kulluk etmek için mi vardır? son cümleyi kurabilme cüretine kalkıştığım için kendimden utanıyorum.
  18. Milamber

    Adnancıların rezil olduğu an !

    neye inandığını bilmeyen, müslüman ülkede doğduğu için müslüman olan insanlarda %99 işe yarayacak bir taktik. takdir ettim lol , adnan oktar yüzünden ateistler artmış olabilir asıl.
  19. Milamber

    Kainat kendi kendinemi meydana geldi ?

    bu kadar zorlamanıza gerek yok, biz size tanrının bizzat yaratışını videoya alıp göstermedikçe inanmayacaksınız. bizde siz bigbangin ötesinden ve her şeyi açıklayarak; tanrının olmadığını videoya alıp göstermediğiniz sürece inanmayacağız.
  20. Milamber

    "Güneş'te ısı ve ışık yok"

    Kuranda ayın 28 tane konağı, her konakta melek ve hr gün ay bir konağa binerek hareket ettiğni ... söyleyen veya buna benzeyen ayeti bul ateist olacam. o aya menziller/durak yerleri / konak yerleri verilmesi ayetinde 3. menâzile :menziller yazar sadece. menzilleri, durak yerleri yada konak yerlerine benzetenler veya yorumlayanlar müslümanlardır. ayette apaçık "konak" kelimesi bile geçmiyor. http://www.kuranmeal...m_mealleri.aspx edit: özellikle 28 tane konak, her konağa bir melekle vs bilgi içeren bir ayet istiyorum.
  21. Milamber

    vergi?

    ben burda müslümanları savunmuyorum, kuranı savunuyorum. üzerinde yorum yapılıyorsa müteşabihdir. müslümanların perfekt olduğunu söylemedim, nette saçma sapan mucize siteleri var. bunlar yüzünden ateistlere pay çıkıyor zaten. ben kitapta ne yazdığını biliyorum, anlıyorum. nefret ve korku saçan uuu. ayrıca konu bütünlüğünün olmamasının sebeplerinden biri parça parça indirilmesindendir, olaylar üzerine felan. Bedr savaşında Hz. Nuh'un hikayesini vermesini beklemiyorsun umarım. kaldı ki günümüzdeki kuran, indiriliş sırasına göre sıralanmamıştır. büyük çöküş vs olduktan sonra bildiğimiz evre
  22. Milamber

    vergi?

    aynen öyle,müteşabih ayetleri anlamıyorsunuz, müteşabih ayetler üzerinden yalanlıyorsunuz. mesela 300 yıl öncesine kadar evrenin sonsuza kadar var olacağını söylüyordu bilim. bu da dinlerle direkmen zıt düşüyordu. fakat müslümanlardan kimse çıkıp ateist olmadı. günümüz bilimiyle müteşabih ayetleri yorumluyorsunuz ve büyük ihtimalle 300 yıl önceki evren muhabbetiyle aynı muhabbeti yaşıyoruz günümüzde. gelecekte sağa sola atılma ihtimali teorilere, sürekli döneklik yapan bilime güvenmek en sakıncalı şeydir.
  23. Milamber

    Yarabbi Sana Şükürler Olsun

    bunu diyen arkadaş, bunun daha çok ateistlerin yaptığını farketmemiş galiba; "kurana göre dünya 6 gün, güneş ışık yapılmıştır, zaten kuranda toprak var evrimle çelişir", derler fakat ayetleri koymazlar
  24. Milamber

    Yarabbi Sana Şükürler Olsun

    Onlara göre müslümanlar bilimden önce bunu bulmalılarmış. bilim yığılarak ilerliyo, zamanda ileri atlayarak 1400 yıl sonrasının bilgisini nasıl bulmalarını beklerler anlamış değilim.
×
×
  • Yeni Oluştur...