Jump to content

diotallevy

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    607
  • Katılım

  • Son ziyaret

diotallevy kullanıcısının paylaşımları

  1. diotallevy

    İNSAN ŞEMPANZE GORİL MAYMUN BENZERLİKLERİ

    Evrim teorisi yanlislanabilir. Yanlislanabilir olmak yanlis olmak anlamina gelmez. Evrim teorisinin one surdugu yargilar vardir, bunlar dogru mu degil mi diye test edebilirsiniz. Bunun sonucunda evrim teorisi eger yanlissa, yanlis oldugunu gorursunuz. Mesela 100 milyon yillik insan iskeleti bulursaniz evrim teorisini zora sokarsiniz. Bilim adamlari teoriyi gozden gecirmek zorunda kalir, belki tamamen vazgecerler. Tabii daha boyle bir bulgu daha bulunamadi.
  2. diotallevy

    "Ateistin cevap veremediği sorular" iddiası

    Her seye verecek cevabi olanlar "bilmedigini bilmeyen" kimselerdir. Bu tip insanlar da en korkulacak insanlardir. Dogru soru "Ateizmin yanlis cevap verdigi sorular nelerdir?" olmali. Bu sorunun cevabina gore ateizm iyi veya kotu mu diye tartisilabilir. Ateizmin cevap veremedigi seyler uzerinden saldirmak "Ateizm neden A ile basliyor?" diye saldirmak kadar sacmadir.
  3. diotallevy

    Yalnızım Dostlar

    Bir şeyin doğrusunu bilmek ile doğrusunu yapmak çok farklı şeyler. Bilmek bir yerden sonra entellektuel oburluğa kayıyor. Ateistforum'da olduğumuz için örneği de buradan vereyim. Diyelim ki ateizmin insanlığın kurtuluşu, en parlak geleceği olduğunu düşünüyorsun. Peki diğer insanlara bunu anlatmak ve göstermek için ne yapıyorsun? Bilmek yetmiyor. Bunu öğrenince/anlayınca kendi gözümdeki kıymetim azaldı.
  4. Atomlar gibi biz ve çevremizdeki tüm madde %99 boşluktan oluşuyor. Bize Bize bazı cisimler ne kadar sert gelse de bu böyle. Bu yüzden yıldızlar nötron yıldızı veya karadelik olunca çapları birkaç 10 km'ye kadar düşüyor. Bununla ilgili evrimagaci.org'tan karadelikler ile ilgili makaleleri okuyabilirsin. Güneş sistem - atom benzerliği görünüşte bir benzerlik. Çekirdek etrafında gezegen gibi dönen elektron benzetmesi (Bohr atom modeli olarak bilinir) sadece hidrojen atomu için geçerli. 1'den çok elektronlu atomlarda elektronların yörüngesi değil, bulunma olasılıklarının olduğu bölgeler kul
  5. diotallevy

    Bu hiyeroglif gerçek mi?

    Burada muhtemelen gercek hali var. Beklendigi gibi photoshop'lanmis. https://pixabay.com/en/hieroglyphics-hieroglyphics-font-315121/
  6. diotallevy

    Ateistlere sorum var lütfen gelin

    Evrenin mukemmelligi hakkinda evrimagaci.org'tan guzel bir yazi http://www.evrimagaci.org/makale/367 Karmasiklik esit degildir Mukemmellik.
  7. diotallevy

    Ateistlere bir soru

    Bir ateist, kendi hayatinin anlamini gerceklere dayanarak koydugunu iddia ederse, baskasinin buldugu/uydurdugu anlami kendi hayatina giydiren insanlarin hayatindan daha ustun bir anlami oldugunu iddia edebilir.
  8. diotallevy

    laiklik

    Diyanet'in butcesi bu kadar buyuk cunku insanlari kontrol etmeyi sagliyor. Politikacini istedigi de budur zaten.
  9. Fotonun enerji ve momentumu kutle cekiminden etkileniyor demedim. Bir seyin kutle cekiminden etkilenmesinin gerekli kosulu bir kutleye sahip olmasi degil, enerji ve momentuma sahip olmasidir diyorum. Fotonun enerji ve momentumu vardir, bu yuzden fotonlar da yer cekiminden etkilenir.
  10. diotallevy

    Kapalı Alanlar Ve Sıcaklık

    Yemeklerimiz de dogrudan atese degmiyor ama isiniyor. Biz, bize carpan havadaki molekulleri isitiyoruz. Isinan molekuller bize carpinca biz de sicak algiliyoruz.
  11. Bunlari kabul eden bir insanla benim hicbir sorunum olmaz. Mutlu mutlu yasarim.
  12. diotallevy

    Bir düşünce deneyi

    Belli bir sureden sonra tuz taneleri arasindaki uzaklik cok atacagi icin taneler birbirleri ile etkilesime girmeyecekler ve yatay hizlarinin dagilimina gore yere dusecekler. Bu yuzden yuksekligi cok arttirmanin bir etkisi olmayacak. Yerde olusan sekil tuz tanelerinin yatay hizlarinin dagilimi ile alakali. Her tuz tanesinin delikten gecerkenki hizlarinin 0 oldugunu kabul ediyorum. Dolayisi ile her tuz tanesinin dikey hizlari ayni olacak (Hepsi ayni ilk hiza sahip ve ayni ivme ile ivmeleniyor). Yatay hizlar farkli olacak ama -su an matematiksel gosterimi bilmemekle birlikte- sagduyum yatay hizl
  13. diotallevy

    Dindarlara Kaba Davranmak

    Buradaki cogu ateist de cogu musluman da turk ve Turkiye'de buyumusler/yasiyorlar. Iki tarafta da Turkiye'deki geri kalmisligin etkileri var. Dar gorusluluk, karsisindakini dinlememe, anlamaya calismama, tahammulsuzluk, cabuk sinirlenme vs vs gibi gunumuzde geri kalmis Turk toplumumuzda gorunen davranislar ve burada da sergileniyor. Ateist de musluman da sokaga ciktiklarinda ayni seylerle karsilasiyor. Iki tarafinda gunluk hayatlari birbirine benzer. Turkiye, AKP'ye ragmen hala muslumanlarin cogunlukta oldugu en laik ulkelerden biri. O yuzden ateist de musluman da inanclarina ters bir sey yapm
  14. Bu videoda isigin kutlecekiminden etkilenmesinin sebebinin fotonun enerji ve momentumunun oldugu soyleniyor. https://www.youtube.com/watch?v=IM630Z8lho8 30. saniyede hizlica bahsediliyor.
  15. diotallevy

    Bilim mi Felsefe mi?

    Universitede muhendislik okurken felsefeden yan dal yapmistim. Universitedeki felsefe bolumu hocalarinin buyuk bir kismi baska bolumleri okuyup sonradan felsefeye gecmislerdi, oysa muhendislik bolumundeki hocalar en basindan beri o muhendislik alaninda egitim gormuslerdi. Demek istedigim felsefeye sonradan gecis yapabilirsin ve felsefe disinda bir alanda uzmanlasman sonradan felsefe yapacaksan -farkli bir bakis acisi saglayacak olmasi sebebiyle- sana buyuk katki saglayacaktir. Oysa tersi dogru degil, felsefede ogrendiklerinin norolojiye katkisi cok daha az olacaktir. O yuzden benim tavsiyem on
  16. diotallevy

    Insanlar neden tanriya inanirlar?

    Din ve tanri, insanlara ölumden sonra yok olmamayi, her bilinmeyene cevap verebilme yetenegini ve insan hayatina kolay ve cabucak anlam yukleyebilme yetenekleri sagliyor. Bunlar bi ateisti bile heyecanlandiran seyler.
  17. diotallevy

    Babam öldü.

    Buyuk gecmis olsun.
  18. diotallevy

    Hz Muhammed'in İnsanlığa getirdikleri

    Bu cok ucuz bir elestiri. Bir grubun yanlisini tum islama mal etmek dogru degil. Ufak bir orneken genellemeye varmak da sıkca yapilan bir dusunce hatasi. drKemalin de dedigi gibi Stalinin yaptiklari bu forumdaki ateistleri nasil baglamiyorsa, bu basliktaki eylemleri yapanlar da diger muslumanlari baglamaz.
  19. diotallevy

    ÖNCELİĞİMİZ NE OLMALI?

    Kendimi aydin biri olarak gormuyorum ama Turkiye'nin gelecegi, insanlarin mutluluk ve esenligi hakkinda kafa yoran biriyim. Turkiye neden kotu durumda veya turk insani neden kotu bir ortamda yasamak zorunda diye dusundugumde sorun olarak cahillige variyorum. Insanlar egitimli olsalar, hem dunya, evren, toplum, tarih vs vs hakkinda ham bilgiye sahip olsalar (Malumat) hem de nasil dusuneceklerini bilseler, dogruyu yanlisi nasil ayiracaklarini bilseler, dunyanin geri kalanindan haberdar olsalar, empati kurabilseler, elestirel dusunebilseler, her birinin kendisine ozgu dunya gorusu olsa dunyanin
  20. diotallevy

    Forumda Müslüman Troller ve Küfürler

    Bu baslik su kurali cignemiyor mu? 8-) Bir başka üye ile ilgili aşağılayıcı, alaycı ve küçük düşürücü başlıklar açılamaz. Bu tür başlıklar silinecek, devamı halinde ise ilgili üye uyarılacaktır.
  21. diotallevy

    Forumda Müslüman Troller ve Küfürler

    Levia ingilizce klavye kullaniyor. Ilk yazdigi cumleden anlatmak istedigi "koseye sıkışmışlık" olmasi sakin?
  22. diotallevy

    Dua,istatistikleri değiştirebilir mi?

    Bu deneyden Tanri Yanilgisi kitabinda da bahsediliyor.
  23. diotallevy

    Müslümanlardan niye bilim adamı çıkmaz?

    Bunlarin sorumlusu bilim degil, politikacilar veya gozunu para hirsi burumus insanlar.
  24. diotallevy

    Müslümanlardan niye bilim adamı çıkmaz?

    Bilime kimse tapmiyor. Ateistlerin gokten inme kural kitaplari olmadigi icin dogru-yanlisi dusunerek bulmak zorunda. Bunu icin de insanligin elinde en gecerli bilgi kaynagi olarak bilim var. Bilime verilen onem buradan kaynaklaniyor. Insanlik bilimden belasini buluor diyorsun. Peki bilim ve teknojinin gelistikce insan hayatindaki iyilesmelere ne demeli? Bilim bela getiriyorsa, getirileri goturulerinden az ise bilimin gelismedigi yillarda yasayan insanlar daha iyi hayatlar surmus olmali. enin yazdiklarin paranoyaklik derecesinde. Hastalanmamdaki amac beni hastanelere gondermek mi? O zaman se
  25. diotallevy

    Müslümanlardan niye bilim adamı çıkmaz?

    Boyle diyip bilgisayar kullaniyorsan bu ne perhiz bu ne lahana tursusu demezler mi? Hastalandiginda hastaneye gidiyorsan, uzaktaki akrabalarini telefonla ariyorsan, aksamlari televizyon izliyor ve internete giriyorsan durust biri degilsin demektir.
×
×
  • Yeni Oluştur...