Jump to content

Sarı ve Kırmızı

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    434
  • Katılım

  • Son ziyaret

Sarı ve Kırmızı kullanıcısının paylaşımları

  1. Sarı ve Kırmızı

    Allahın gücünün yetmediği şeyler

    Herhangi bir tanım yaptığında o tanımın zıttını dışarıda bırakırsın. Eğer diyorsan ki tanrıyla ilgili yöneltilen bu sorular matematik paradoksları gibidir, O zaman tanrıya yöneltilen bu soruların tanrıyla ilişkili olmadığını söylersin, Bıu da tanrıyla ilişkisi olmayan bu soruları tanrı istese de kendiyle ilişkili yapamaz anlamına gelir. Yine tanrıya bir mahkumiyet doğurur. Sorun burada tanımlarda. Tanrının gücü yetmiyor işta bazı şeylere. O da bir şeylere mahkum. O da birşeyleri yapmaktan aciz. Tanrı tanımı hatalı.
  2. Sarı ve Kırmızı

    Kuranda Neden Erkeklere Kaıdn Vaad Edilir?

    Şu new age yourmları ve inanışlaır klasik islam tartışmasına getirmeyin yahu. DÜnyadaki müslümanlara bakıyorsun %99'u senin gibi değil. Klasik islam üzerinden git. Yeni yeni new age akımlarla islamı sentezlemişsin. Müslümanlaırn çoğu da reddeder senin dediklerini. Gelmişsin bana satıyorsun. Klasik islam üzerinden gidiyoruz. Kendi versiyonunu kendine sakla.
  3. Sarı ve Kırmızı

    Kuranda Neden Erkeklere Kaıdn Vaad Edilir?

    Yani sen şimdi ne diyorsun? Cennette kadın verilmiyor mu? Açıkça yazsana şuraya kıvırıp kıvırp on anlama gelen kelimeler seçene kadar.
  4. Sarı ve Kırmızı

    Kuranda Neden Erkeklere Kaıdn Vaad Edilir?

    Ha ha Göğüsleri ne?
  5. Sarı ve Kırmızı

    Kuranda Neden Erkeklere Kaıdn Vaad Edilir?

    Bakın şu konuları sabote etme, anlamını vey etkisini karşı propoganda ile azaltmaya çalışma davranışınızdan vazgeçin. İnanın bu şekilde itibarınızı kaybediyorsunuz. Soru açık. Kuranda neden kadın vaad ediliyor? Bu sorunun nesinden rahatsız oluyorsunuz? Bilmiyorsan bilmiyorum de. Gelip salya akıtıp he he he, diye dıgıl avnilik yapıp kaçmanın alemi ne?
  6. Huri meselesinden bahsediyorum. Kuranda neden bu vaade gerek görülmüş ki? Bunun nedeni ne olabilir? Bu ödülün amacını anlamlandırabilecek arkadaşların yorumları faydalı olabilir. Bununla ilgili konuşalım mı?
  7. Bunun böyle olduğu sonucuna sen içinde varıyorsun. Tamam varabilirsin, senin bileceğin şey. Ancak içinden dışarı çık şimdi. Senin dışındaki nesnel gerçeklikte bu senin içindeki sonucun karşılığı var mı yok mu? Dürüstçe söyle.
  8. Bulundu sayılır. Projeksiyonu yapıldı. Netleştirilmesi süreci var. Netleştirirken başka şeyler de ortaya çıkabilir. Beraberinde başka şeyler de getirebilir.
  9. İşleyişte bir istikrar varsa böyle algılanabilir. İstikrar mı var? Nerede?
  10. Maddeden başka ne var ki böyle şeyler ileri sürebiliyorsun? Madde harici bir tespit mi yapıldı? Bu neyin saçmalığı böyle? Madde bizim için var diyorsun. Tamam başkası için ne var? Adı ne olanın?
  11. Gündeme alıyorsun. Bak tanrıyı gündeme alabilmen için Madde harici bir şey bulman laızm öncelikle. Madde harici bir şey var mı? Madde olmayan bir şey var mı? Böyle bir şeye rastladın mı ki sen bilemeyiz gibi bir söz sarfediyorsun?
  12. İhtimal verme özelliğinde sorun var. O yüzden tanrıya ihtimal veriyorsun zaten. Böyle bir şey olamaz.
  13. Tanrı değil. O özelliklerde bir elmeyı soruyorum. İmkan dahilinde mi?
  14. Aynı şekilde 1 milyon güneş büyüklüğünde olan ve elleri, kolları kafası olan bir elma olsa ve kendisini göstermek istemese onu hiçbir zaman göremeyiz mi?
  15. Bu çok saçma. Deizmin ve Agnostisizmin dayanağıdır bu ama çok saçma bir argümandır. Şimdi Manhattan'da bir ateş yakmanı bekliyorum ben senin. Kamerayla izliyorum seni. Sen bana ateş yaktığını söylüyorsun. Dumanı yok diyorum. Sen de dumanı var mı yok mu bilmen için için tüm dünyayı incelemen lazım diyorsun. Böyle saçmalık olmaz. Deizmin savunduğu, Agnostisizmin Muğlaklaştırdığı, Panteizmin de Genellediği Tanrının mayası Teizmin tanrısından gelir.
  16. İnançsız göstermek mi? Taklidi yapılamayan tek şey Ateist taklididir. Bunu inananlar anlamasa da Ateistler anlar.
  17. Basit örnek vermek derken ben zaten bulgu ve işaret sormuştum. Şimdi senin Allahı tahayyül etme seviyenle, Musluman 22'inin Allahı tahayyül etme seviyeleri kendiliğinden pişti oldu Benim suçum yok bunda. Bunu da sana ulaşmak için kullandım. Bir Ateistin bir inanana ulaşması çok nadir görülür. İnananlar genelde 4 duvarla kaplıdır. Musluman22'nin dört duvarı beton ise senin 4 duvarın ses geçirmez camdır. Sana ulaşıp dokunabildiğimi düşünüyorum. Buradan deneyimlediğin şeyle umarım Ateizmin inançlar karşısındaki pozisyonunu anlayabilirsin.
  18. Hiyerarşiyi bozma. Sen modest'e, modest bana. Dorğudan benle iletişim kuramazsın. Yasak
  19. Musluman22 şu anda senin Musluman22'in. Benim Musluman22'im ise sensin. Tartışmaya dikkat edersen görürsün. Senin göstermeye çalıştığın bir durumu anlamıyor değil mi? Anlat anlatabilirsen.
  20. Ha ha İyiki varsın Musluman22.
  21. Şimdi sen Musluman22'nin yerine geç. Ben de senin yerine geçiyorum. İşte senle bir Ateistin durumu da aynen böyle
  22. Yani farkındasın bunların işaret veya bulgu olmadığının. Peki bu anladığını Musluman22'ye anlatabilir misin? Bunların mantıklı birer açıklaması olduğunu ve onun bunu yanlış yorumladığını Musluman22'ye anlatma olasılığın nedir?
  23. Yani hayvanların tanrıya ilişkin kavramları telaffuz etmesi veya doğada tanrıya ilişkin mesajlara rastlanması (yazılar, resimler vs) Bunların işaret veya bulgu olarak değerlendirilemeyeceği gerçeğini anlıyorsun değil mi? Neden işaret veya bulgu sayılmadıkları ve açıklamalarının ne olduğunu mantık çerçevesinde biliyorsun değil mi?
  24. Modest. Bu alıntıyı senin için yapıyorum. Senin eğlenmek olarak nitelediğin şey bir bulgu, bir işaret olarak görülüyor. Hem de ciddi sayıda insan tarafından. Şimdi bu bulgu veya işareti ele alabilir miyiz nesnel bir şekilde? Bu ve buna benzer diğerleri (doğada muhtelif allah yazıları, hayvanların ağzından muhtelif allah ifadeleri vb) Gerçekten bu bir bulgu veya işaret midir?
  25. Eğlenmek değil. Beraber düşünmek. Ayrıca dikkatini çekerim Allah diyen Karga görüntüsünü müslümanlar çıkardı. Ve islam dünyasının %90'ı onu doğru kabul ediyor. Senin gibi ılımlılar onu bir çeşit ironi algılıyor. Burada sorun nerede? Senin içinde bulunduğun grubun %90'ının kanıt olarak gördüğü bir şeyi soruyorum. Bak sen reddettin ama yukarıda senle aynı inançtan başka biri (ki onun gibiler çok fazla) kabul etti. Kanıt eğlenilecek bir kanıt gibi görünüyor, haklısın. Ama bu benim suçum değil. Beni nasıl suçlayabilirsin ki?
×
×
  • Yeni Oluştur...