Jump to content

gezi

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    63
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

gezi Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. gezi

    "İnternetime Dokunma!" Eylemi -18 Ocak 2014

    Kişilere karşı herhangi bir tez (argüman) sunamayıp yalnızca sövgüler savurandan daha öküz, birilerine karşı başka birilerine bağlı olandan daha koyun var mıdır? AKP'ye karşı koşullanmış olmak bir kölelik değil de nedir? Gerçek özgürlük, yeri geldiğinde AKP'yi eleştirip yeri gelince de AKP'yi savunabilmek değil midir? Bir kişi AKP'yi savunmamakta ve AKP'ye saldırmakta diretiyorsa, özgürlük bunun neresindedir? AB'ye girme kapsamında yasalarda yapılan değişiklikler AKP'nin yaptığı değişikliklerdir. Bunları isteyerek ya da istemeyerek yaptığını bilemeyiz. En azından ben bilmiyorum. Benim kişiler
  2. gezi

    Bilinç ve bilgi farklılığı hakkında

    NE? Allah'ın buyruklarını yerine getiren kişileri ortak koşan olarak mı tanımlıyorsunuz? Bunlar, inandığınızı savladığınız betikte (kitabda) olan uygulamalar değil mi?
  3. gezi

    Bilinç ve bilgi farklılığı hakkında

    Allah'ın buyruğu (emri) diye kişilere 100 değnek vuranlar, kişilerin ellerini, ayaklarını, başlarını kesenler ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
  4. gezi

    "İnternetime Dokunma!" Eylemi -18 Ocak 2014

    Özgürlükleri kimseye bağladığımız (teslim ettiğimiz) yok. Bana kalırsa yeryüzünde yönetim diye bir olgu olmamalıdır ancak yönetimin varlığı üzerinden tartışacaksak; yönetimin böylesi yasalar çıkarmasını yasakçılık diye tanımlarsak, bütün yasaları da yasakçılık olarak tanımlamamız gerekir. Bugünkü yönetim çok mu özgürlükçü? Kesinlikle değil ancak bugüne kadar ki yönetimler arasındaki en özgürlükçü yönetimlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Bir örnek vereyim; Bugünkü yönetimin içki düzenlemesi yapması yasakçılık olarak gösteriliyor ancak Cumhuriyet'in ilk yıllarında içki toptan yasaklanmıştı. E
  5. gezi

    Bilinç ve bilgi farklılığı hakkında

    1- Kişilerin ilk inançları, töreleri, öğretileri yaşadıkları topluma göre gelişebilir. Arabistan'da doğup büyüyenin Muhammedci, Ege'de doğup büyüyenin Atatürkçü, Kürdistan'da doğup büyüyenin ise Apocu olması olasıdır. Yalnız, ulusal toplumdan önce kişinin çekirdek toplumu (ailesi) gelir. Bu yüzden, bir kişi Ege'de yaşayan Muhammedci bir çekirdek toplumda yetişiyorsa, Atatürkçü değil de Muhammedci olabilir. Bir kişi Arabistan'da yaşayan tanrıtanımaz bir çekirdek toplumda yetişiyorsa, Muhammedci değil de Muhammed karşıtı olabilir. 2- Kişilerin sorgulama yetenekleri vardır. Kullanırlar ya da kul
  6. gezi

    Maddiyat üzerine mülahaza

    Süleyman, Davud, Muhammed, Yusuf gibi savacı-yalvaç olduğu söylenen kişilerin varsıl oldukları anlaşılıyor. Bunlar dışında; İbrahim'in de çok konuksever olduğu ulayı neredeyse tüm konukları için davarlarından ya da sığırlarından kesip sunduğu (ikram ettiği) anlatılır. O kadar ki kendisine eşlik edecek, yemeğini paylaşacak birini bulmadan yemeğe oturmadığı söylenir. Diyeceğim şu ki, Süleyman dışında da varsıl yalvaçlar-savacılar varmış.
  7. gezi

    "İnternetime Dokunma!" Eylemi -18 Ocak 2014

    Bu yasalara karşı çıkanların tümünü öğretisel davranmakla suçlamıyorum. Yalnızca, geçerli bir gerekçe sunmadan karşıtlık yapanların öğretisel davrandıklarını düşünüyorum. "12 Eylül oylamasına karşıyım" Neden? "Çünkü AKP'nin elinden çıktı." Bu oylananların onaylanması senin yararına olacak ama. "Öyle olursa daha kötü. AKP yandaşlarımızca da sevilecek ve oylarımız onlara kayacak. Böylece koltuklarını sağlama alıp yönetimde kalmayı daha da sürdürecekler." Kimileri birebir böyle düşünüyor ne yazık ki. Öğretisel davranmayanlara ise olumsuz bir söylemim yok. Bu yasalar özgürlüğe karşı yapılan
  8. gezi

    "İnternetime Dokunma!" Eylemi -18 Ocak 2014

    Bir önceki iletimi iyice inceleyerek okursanız ne düşündüğümü anlayabilirsiniz. Yönetim herhangi bir "geçerli gerekçe" olmadan yaşamıma karışırsa kimsenin eylem tasarlamasını beklemeden kendim gidip eylemimi yaparım. Bunun için gerekirse güvenlik güçleriyle uğraşa da girerim. Toplumun güvenliği için kimi düzenlemeler, kısıtlamalar dahası yasaklamalar yapılıyorsa, böyle bir durumda yalnızca karşıtlarımın elinden çıktı diye öğretisel davranıp eylem yapmam mı gerekiyor? Eğer bir "yer sağlayıcı" toplum için sakıncalıysa, kimi sakıncalı kişiler ağ ortamında sakıncalı işler yapıyorlarsa, bunlar
  9. gezi

    Neden Gerçeği Arıyoruz?

    Çok yalın bir biçimde yanıtlayacak olursak; Öğrenme isteği (merak).
  10. gezi

    "Nimet'lere" şükretme paradoksu

    Yaratan yaratıkların tüketebileceği azıklar yaratmayabilirdi. Yaratan yaratıklarını yaşam boyunca aç kalıp ölmemek ulayı açlıktan acı çekerek kıvranmak üzere tasarlayabilirdi. Yaratanın yaratıklarını açlıktan öldürmesi bile bir algış (şükür) nedeni olarak görülebilir.
  11. gezi

    Maddiyat üzerine mülahaza

    Şu "Kur'an" tümcesi sizi yanlışlamıyor mu? "Seni fakir bulup zengin etmedik mi?" 93:8 Muhammed ulayı Süleyman dışında Davud ulayı Yusuf da varsıl olmalılar. Bunun nedeni; birisinin Mısır'da bendelikten yöneticiliğe kadar yükseldiği, diğerinin ise oğlu gibi bir önder (kral) olduğu anlatılır.
  12. gezi

    'Yetmez Ama Evet'çi Liberaller Ne Alemde?

    12.09.2010 günü yapılan toplum oylamasının (referandumunun) kargaşa (kaos) olarak nitelendirilmesinin nedeni nedir? Bugün savaşçıl yollarla (darbeyle) yönetimi değiştirme girişimi ile suçlanan sanıkların tutukevlerinden salıverilmesi, bu oylama sonucu yapılan değişikliklere borçlu değil midir?
  13. gezi

    İranlı Kadınlar Çıplak Eylem Yaptı

    Bütün doğacı (seküler) yönetimler çıplaklığı özgür bırakmadığı sürece, doğaötesi oluşumları çıplaklık konusunda eleştirmeyi içten bulmuyorum.
  14. gezi

    "İnternetime Dokunma!" Eylemi -18 Ocak 2014

    Ben burada "sansür" denilebilecek bir durum göremedim. Bir yayın organı herhangi bir geçerli gerekçe olmadan yasaklanırsa bir eylem yapılması anlaşılabilir ancak daha böyle bir olay olmadan eylem yapmak açıkçası bana biraz öğretisel (ideolojik) geliyor.
  15. gezi

    Allah İnsanları Neden Muhatap Alıyor ki?

    Çok temelsiz bir sav. Buna göre bir yöneticinin (amirin) kendi buyruğu altında çalışan birisi (memur) ile iletişim kurmaması mı gerekir?
×
×
  • Yeni Oluştur...