Jump to content

direniş

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

direniş Hakkında

  • Derece
    Newbie
  1. direniş

    Papa'dan Müjde: "İyi Ateistler Cennete Gidecek."

    İyi ateistlerin cennete gitmesini, TC devletini tanımayan pkk'lıların iyilik yaptıkları gerekçesiyle TC devleti tarafından ödüllendirilmesine benzetiyorum. TC devleti böyle bir şey yapar mı?
  2. Arab dilini anadilim gibi bilmediğim için "mecazdır" ya da "mecaz değildir", "çeviri doğrudur" ya da "çeviri doğru değildir" diyemeyeceğim. Şayet burada bir mecaz var ise; Türk dilinde "baldırı çıplak" denince "baldırı örtülmemiş birisi" anlaşılmadığı gibi, Arab dilinde de "baldırı göstermek" ifadesi ile "baldırın örtüsünün kaldırılıp teşhir edilmesi" kastedilmiyor olabilir. "Baldırı çıplak" ifadesi ile kişinin yoksulluğuna vurgu yapılır. "Baldırı göstermek" ifadesi ile de Tanrı'nın kendisinin en belirgin emaresini peygamberlere göstereceği kastediliyor olabilir.
  3. direniş

    Tanrı kötü müdür?

    Şu halde; İyi ve kötü kavramları, kime/neye göre belirlenmelidir?
  4. direniş

    Tanrı kötü müdür?

    İnsan var olmadan önce kainatın ve suyun var olması hakkında şunları derim; İnsan dediğimiz canlı kainatta yaratılacaksa, kainatın olması kadar doğal bir şey olamaz. İnsan dediğimiz canlının yapımında su kullanılacaksa da, suyun olması kadar doğal bir şey olamaz. Fırında kepekli ekmek yapmak için, önceden bir fırın ve bir miktar da kepek hazır bulundurulmalıdır, öyle değil mi? Demek ki, kainatın ve suyun varlığı insan varlığıyla ilintilidir. Su var olduğu için var olduğunu iddia ediyorsun. Sudan var olduğun gibi, varlığını sürdürebilmek için suya ihtiyaç duyuyorsun. Sen var olduktan sonra
  5. direniş

    Tanrı kötü müdür?

    Bu senin yorumun. Neden senin dediğin gibi olsun? Neden ters olanın kendin olduğunu düşünmüyorsun? Bir şeyin var olması sebebiyle başka bir şeyin boş yere var olması mı mantıklıdır yoksa bir şeyin bir başka şeye hizmet için var olması mı?
  6. direniş

    Tanrı kötü müdür?

    Suya ihtiyaç duyan bir vücudun var ve su diye bir şey var. Su diye bir şey olmayabilirdi. Gıdaya ihtiyaç duyan bir vücudun var ve gıda diye bir şey var. Gıda diye bir şey olmayabilirdi. Cinselliğe ihtiyaç duyan bir vücudun var ve karşı cins diye bir şey var. Karşı cins diye bir şey olmayabilirdi. Bu örnekler çoğaltılabilir. Bunları var eden kötü olabilir mi?
  7. direniş

    Tanrı kötü müdür?

    Tanrı kötülüğü yaratandır. Ancak bu, onun kötü olduğu anlamına gelmez. Şöyle bir örnek vereyim: Tanrı'ya inanmayan biri açısından; Bir katilin bir maktulü öldürmesini sağlayan şey, teknik açıdan bu cinayete imkan tanıyan fizik yasalarıdır. Şimdi birisi kalkıp da, "fizik yasaları kötüdür" diyebilir mi? Bir iddianın dillendirilmesine karşı çıkmak, iddiayı çürütmek yerine iddiayı ve sahibini aşağılamak, doğru bir şey midir?
  8. direniş

    8 yaşındaki gelin gerdek gecesi öldü

    8 yaşında -ölmeyip de- sağlıklı bir şekilde, sağlıklı yavrular doğuranlar da var.
  9. direniş

    ALEVİLER ASİMİLASYONA KARŞI ALANLARA İNİYOR.

    Bunlar otursunlar oturdukları yerde yoksa çok fena şeyler olur.
×
×
  • Yeni Oluştur...