Jump to content

klavye

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    39
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

klavye Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  • Doğum Günü 01-01-1914

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. klavye

    Zaman var mıdır ? Evrenin hafızası var mıdır ?

    ek not olarak zamanı anlayabilmel için anılarımızın olması gerekiyor.Yani biz zamanı beynimizdeki kıyaslamadan dolayı.Kıyaslama yoksa zamanda yok yani sen bir gün 24 saatir mi diyorsun git kendini bir mağaraya sok belki bir günü 52 saat olarak falan ölçersin.
  2. klavye

    Zaman var mıdır ? Evrenin hafızası var mıdır ?

    takvimde mesela sürekli geçen süreleri belli aralıklara böleriz bu bizim hayatımızı kolaylaştırıyor.
  3. klavye

    Zaman var mıdır ? Evrenin hafızası var mıdır ?

    saat dediğimiz şey zamanı belli aralıklara bölmektir.
  4. klavye

    Zaman var mıdır ? Evrenin hafızası var mıdır ?

    amani algilamak icin, once bu kavramin nereden ciktigina bakmak gerek. Insanoglundan oncezaman diye bir kavram yoktu ve zamani ortaya koyan insanogludur. Ayrica, zaman temporal olarak,gecici ve degiskendir. Insanoglunun tum numenal yetisinin fonksiyonu gibi. Bilimsel olarak spatio temporal temelli dortlu algida, spatio spa yani sabit kokeninden gelir ve yer, mekan demektir. Bu temelde gorsel olarak uc boyutlu olsada algi olarak tektir. Zaman ise algi olarak ucludur. Yani gecmis, simdiki ve gelecek zaman, ya da dun bugun yarin. Hem mekanin hem de mekandaki herhangibir parcanin, zamana bagimli
  5. klavye

    Zaman var mıdır ? Evrenin hafızası var mıdır ?

    BENDE öyle düşünüyorum hafıza ve zamanla nasıl bir ilşki kurulabilir bilemiyorum.Atıyorum ki evrende bir hafıza olduğunu varsayalım ne işe yarıyor bu hafıza kendi kendini mi kontrol ediyor.Ha şu var hafızanın oluşması için bir süre gerekir bu da bir zaman var demek mi.İnsanların pekçoğu zaman kavramını yanlış tanımlayabiliyor.Mesela güneşe baktıgımızda 8 dakika önceki halini görüyoruz.Çünkü ışığın 148 milyon kilometreyi aşıp dünyaya gelmesi 8 dakika sürüyor.Yani biz güneşin geçmişini görüyoruz. Zamandaki ilk yanlış algılama evrensel bir şimdi kavramının olmasıdır.Yani burda saat 12 ise aydada
  6. klavye

    Başörtülü öğrenciyi derse almayan Prof. hapis yatacak

    KADININ BAŞINI KAPATMASI ERKEKLERE HAKARETTİR.(eğer erkekler saçımı görüpte bana günah yazılmasın diye kapatıyorsa veye erkekler tahrik olmasın diye kapatıyorsa)
  7. klavye

    lit motors fizik bilgisi olanlar

    neden ki adam o motoru 16 bin dolara satıyor okdar olsun artık.Çok sağlam yapmak zorunda.
  8. klavye

    bu yapılabilir mi?

    buna benzer bir şeydi.
  9. klavye

    lit motors fizik bilgisi olanlar

    getirir youtube ye lit motor yaz orda motorun içinde jiroskop koymuşlar baya ağır herelde bir 10 15 kilo var ikitene jiroskop var taba jiroskopa öne doğru eyim verince motoru sağa geriye doğro eğm verincede sola yatırıyor yani yani jiroskopla dediğin yapılır.Bu arada güzel bir soru sordun.
  10. klavye

    bu yapılabilir mi?

    arkadaşlar youtube kelebiğin zannediyorum nasıl evrim geçireceği bilgisayar ortamında tahmin edilebiliyordu.İnsanlar içinde bu mimkünmü yani 10 milyon yıl sonra ne şekilde olucaz bilinebilir mi?
  11. klavye

    lit motors fizik bilgisi olanlar

    sice böyle bir araç güzel mi veya yaplsa güzel olurmu?
  12. klavye

    yaratıcı...

    saçmalık.Ben bildiğimiz anlamdakin den farklı bir tanrı olabilir diyorum bu bana bulaşmış bir virüs değil bu sadece ihtimal vermek demek ha şu var bu o verdiğim ihtimalden dolayı ona inanacağım veye agnostik olacağım anlamına gelmez
  13. klavye

    yaratıcı...

    neden kesinlikle yoktur diyeyim yani mesela bizim bildiğimiz gibi kuranı incili vs yi bize gönderen bir tanrı bencede yoktur.ama kesinlikle değil.Ayrıca bildiğimiz anlamdakinden farklı bir tanrı varsa .MESELA BİERGEZEGEN OLSUN BÜTÜN BU EVRENİN YARATILMASINA O ETKİ ETMİŞ OLSUN ONUDA BİR TANRI OLARAK KABUL EDEBİLİRİZ.
  14. klavye

    Peygambere hakaret için savcılara çağrı!

    hiç bir şey olmuyorBen kalkıp dünyayı ele geçirecem desem o mantıkla beni öldürmeniz gerekir neden çünkü siz sizi yargıya vericem diyen birine bile böyle bir muamele yapıyorsanız.Ben öyle desem kim bilir bana ne yapardınız.YAZIK YAZIK!!!
×
×
  • Yeni Oluştur...