Jump to content

helebax

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    5
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

helebax Hakkında

  • Derece
    Newbie
  1. helebax

    Dünya Atesitleri:"Kur'an Hala Gizemini Korumaktadır"

    Kur'an ile dalga geçen, onu bir insanın yazdığını iddia eden arkadaşlara sorum: Kur'an'da neden evrenin genişlediği, zamanın izafiyeti, iki denizin sularının birbirine karışmadığı, rüzgarların aşılayıcı özelliği, atomaltı parçacıkların varlığı, evrenin başlangıcı ve sonunun olduğu, yükseldikçe basıncın arttığı, dünyada daha önce gecelerin olmadığı vs. hakkında bilgiler var? Kim biliyordu bunları o devirde? Ayrıca Kur'an'da geleceğe dair verilen haberleri nerden biliyor eğer bir insan yazdıysa bunları? Kur'an da yoksa tıpkı cansız ortamda kendini kopyalayabilen ilk canlı hücrenin oluştuğu (!) g
  2. helebax

    Değiştirilmiş Kitap Kuran

    Kur'an değiştirildiyse neden birden fazla Kur'an yok? Neden Kur'an'da edebi üslubu farklı olan bir tek bölüm yok? Neden çeşitli müzelerde, türbelerde sergilenen yüzlerce yıllık Kur'an'lar ile bugünküler arasında bir fark yok? Neden hiçbir sahabe, tabiin, tebei tabiin ve devamında gelen imamlar, müctehidler vs. Kur'an'ın şurasında şu yazıyor bu yazmıyor diye bir tartışmaya düşmemiş? Bunlara kimsenin bir cevabı yok. Asıl soruyu ben soracağım: Kur'an'ın nerelerinin değişmesini istiyorsunuz?
  3. helebax

    Kuranda basedilmesi gerekirken bahsedilmeyenler..........

    Allah kitabında bazı konulardan bahsetmemiş. Pompei'yi neden yazmıyor diye soran arkadaşlara Ad, Semud, Lut vs. yetmiyor mu? Kendisine peygamber gönderilmeden mi helak edildi acaba? Ortadoğu'ya, özellikle Mısır'a yakın bir yerden bahsediyoruz. Musevilikten bihaber olacak bir yer değil, ki Hazar coğrafyasına gitmiş bir din. Kaldı ki MS. 79'dan bahsediliyor. Yani Hz. İsa'nın hemen sonrası. Atlantis Kur'an'da geçmiyor da Atlantis'in varlığı kesin mi yoksa böyle konulara kendimizi fazla kaptırınca kesin mi sanıyoruz? Kur'an'ın indiği bölge Orta Doğu'dur. Kur'an'da geçen olaylar da bu coğrafyada ge
  4. helebax

    Evrim animasyonları

    Bu forumda insanlar hala canlıların mutasyonlara uğrayıp daha kompleks hale ya da farklı bir kullanılır forma geçebildiğini düşünüyor galiba. Tesadüfi değişimlerle/bozulmalarla hem sözde ara formların yaşayabildiği, hem de evrimin hali hazırdaki aşamasına başarılı bir şekilde gelebildiğini mümkün gören arkadaşlar öğrendiklerini bir kez daha gözden geçirmeli. Ayrıca beyin, hücre vs. mükemmel değilse, onların taşıdığı bilgiyi taşıyacak bir makine yapın. Canlılarda aralıksız olarak devam eden meydana gelen hayati işlerde hücrelerin hata oranlarının bilmem kaçta kaç olduğunu da belirtmek gerekir.
  5. helebax

    Allah'ın asla affetmeyeceği biricik şey:ŞİRK

    Ateizm bir dindir. Günümüzde ilah edinilen birçok şey vardır. İlah edinmek sadece dini ritüeller yapmakla olmaz. Para birilerinin ilahıdır, başkaları evrimi, atomları ilah edinir. Kimileri Marx'ı ilah edinir, başka doğru bilmez. Hz. Ali birilerine göre ilahtır (Alevilerin tamamını kastetmiyorum yanlış anlaşılmasın). Kimileri bir şişeyi, kimileri bir deliği, kimileri bir kuponu ilah edinir.
×
×
  • Yeni Oluştur...