Jump to content

Itchy

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    367
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

2 Takipçiler

Itchy Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male

Güncel Profil Ziyaretleri

782 profil görüntüleme
  1. Itchy

    Bu ülkenin ateistleri bile kalitesiz

    düşüncelerimin eleştirilmesinden değil , ateizmin arkasına saklanarak kişilere hakaret edilmesinden yakınmam. okuduklarım benim için sadece birer fikir. kendi düşüncelerimi üretecek ve uygulayacak durumdayım. bu forumu bulduğumda islamdan yeni çıkmış ve henüz arınamamıştım. bir çok düşüncemin burada zaten yazılmış olduğunu gördüm , daha önce düşünmediğim sorularla ve cevaplarıyla karşılaştım. cigi , brutal , sağduyu ve bir_akil gibi bir çok üyenin iletileri dogmalardan kurtulmamda , kendi kendime düşünmeye yönelmemde bana yardımcı oldu. bu forumda pek böyle şeyler söylenmiyor ama ben saygı ç
  2. Itchy

    Bu ülkenin ateistleri bile kalitesiz

    hepimizin beraber yaşayabilmek için kurduğumuz bu toplumda belirli sınırlar ve kurallar var. yasa , etik , terbiye ne derseniz deyin. kendi teritorinizde beni kalitesiz bulabilirsiniz. ama bunu nefret söylemi veya hakaret şeklinde söyleme hakkınız yok. o yüzden kendi teritoriniz kadar konuşmanızı rica ediyorum. diyorsanız ki bu forum benim teritorime dahil ve benim düşüncelerim dikte edilir. o zaman site adını HACININ YERİ yapın biz de ateistforumlara göçelim.
  3. Itchy

    Bu ülkenin ateistleri bile kalitesiz

    herkes etiketlemeye bu kadar meraklı olduğuna göre yapıştıralım bakalım üzerimize bir şeyler. açtığınız topikte sizle ve brutalla konuşmalarımızından sonra düşüncelerimin agnostisizm olmadığını farkettim , ignostisizmi kendime yakın buluyorum. çok merak ediyorsanız: pcden uzaklaşınca da apateistim. bu forumu yeni fikirler ve bakış açıları edinmek ve bilgi paylaşımında bulunmak için takip ediyorum. bu kadar 'ben' yeterli midir ?
  4. Itchy

    Bu ülkenin ateistleri bile kalitesiz

    benim düşüncelerini beğenip beğenmemem bana özel bir şeydir ve bu onlar için bir şey ifade etmiyor , farklı düşünmeleri onları kendi fikirlerime göre yargılayıp alenen aşağılama veya etiketleme hakkı da vermiyor. sanırım iletiyi manipüle edip benim üzerime oynamak istiyorsun , söylemlerinize dikkat edin hacı bey.
  5. Itchy

    Bu ülkenin ateistleri bile kalitesiz

    ateist olanların sizden kalite belgesi alması mı gerekiyor ? sizin gibi düşünen insanları kaliteli , farklı düşünceleri kalitesiz bulmanız bizi hiç mi hiç ilgilendirmiyor.
  6. Itchy

    müslümanlar niçin İSLAM kaynaklarını reddediyorlar ?

    buhari muhammedin söylediği iddia edilenleri yazıyor , muhammedse allahtan duyduğunu söylüyor. diyorsan ki allah muhammede öyle bir şey demedi kendi uydurdu veya buhari bunları kendi kafasına göre yazdı , orasını bilemem.
  7. Itchy

    Çevre ve kişilik gelişimi?

    adamın sünneti kıçını taşlara silmek. bir de kullandığı tuvalet kağıdını icat eden gavurları pis ilan ediyor.
  8. Itchy

    müslümanlar niçin İSLAM kaynaklarını reddediyorlar ?

    eğer senin doğruluğu şüphe götürmeyen dinin , yetişkin beyinlere seçenek olarak sunulduğunda onları ikna edemiyorsa allahın dini anlattığın kadar mükemmel değil gibi , ne dersin ? çocuklarını ve çevreni müslüman yapmanın bonus sevap verdiği ile ilgili bir hadis bu konuyla ilişkilendiremedim. ama bunu develer üzerinden anlatması ne kadar tuhaf değil mi. bu sözün devenin ne olduğunu bilmeyen insanlara ulaştığında bir anlam ifade etmemesi allahın düşüncesizliği olsa gerek. sırf allah benzetme yapıcak diye yandı milyon tane insan.
  9. Itchy

    müslümanlar niçin İSLAM kaynaklarını reddediyorlar ?

    çocuğun kendi başına doğru dini bulamaz yani öyle mi ? illa ki çocukluktan beri beynine empoze etmeniz gerek ki müslüman olsun ? hastayım müslümlerin şu tarla metaforlarlarına , her konuda girecek bir tarla buluyorlar
  10. Itchy

    müslümanlar niçin İSLAM kaynaklarını reddediyorlar ?

    ne diye rahatsız oluyorsun ki. madem doğru din olduğuna bu kadar eminsin , o zaman çocuğun düşündükten sonra elbet doğru olana ulaşacaktır.
  11. Itchy

    diyanetin salak imamları! riyakarlık

    aslında buradaki helallik mevzusu hikayeden değildir. kişinin borçları ödenir herkesle helallik konusunda anlaşılır ardından kalan mal mirasçılara paylaştırılır. ölen kişi fakir ise o sırada cenazede yakını adıyla bulunanlardan mezvuya el atmaları bile istenebilir. ( nerede öyle müslüm ) ama günümüzde helal etmiyorum diyene dayak atılırsa şaşırmam.
  12. Itchy

    Isanin goge yukselisi

    artık neyin kuranda olup olmadığını unutma başladım. bir kayıp sayılmaz hatta kazanç bile denebilir ama sevdiğim insanların islamdan kurtulmasına yardım ederken kurandakileri hatırlamam fayda sağlıyordu.
  13. Itchy

    Isanin goge yukselisi

    bana çocukluğumda anlatılan bir hikayeye göre: çarmıha gerilip ölen isa değilmiş. askerler isayı yakalamaya geldiğinde içlerinden biri onlara isa şeklinde gösterilmiş. çarmıha gerilen isa değil o askermiş. isa da bu esnada göğe çekilmiş. maalesef ki bu hikaye islami kaynaklardan mı yoksa desteksiz sallama mı emin değilim, araştırmak gerek.
  14. Itchy

    Ateizm Nedir?

    tanrı var mı yok mu çatışması bize daha önce sorulması gereken bir şeyi unutturuyor. tanrı nedir ? cevap burada saklı
  15. Itchy

    Allah Testi

    senin yaptığının daha güçlü bir önerme olduğunun farkındayım. benim önermelerimi 'allahın varlığını inkar edemiyor !' şeklinde yorumlayıp amacından saptırabiliyorlar ne yazıkki. yine de bu konuya yaklaşırken mümkün olduğunca kendimi onlarla aynı konumda bırakmamaya özen gösteriyorum. tanrının varlığına ' hayır yoktur ' demekten ziyade tanrı meselesine pragmatik yaklaşma taraftarıyım. böylelikle fikrim tutarlı ve anlaşılabilir olacak , sonuç olarak da diğer non-teistlerle aynı kapıya çıkacak.
×
×
  • Yeni Oluştur...