Jump to content

D.A.

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    203
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

D.A. Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. D.A.

    Yorumsuz ayetler

    Sayın bizon hata bende, sana soru sormadım farzet tamam mı güzel kardeşim!Sen devam et...
  2. D.A.

    Yorumsuz ayetler

    Tamam, seni ilgilendiren Edip Yüksel mealini açıklayabilir misin?
  3. D.A.

    Yorumsuz ayetler

    Bizon seni ve paylaştığın mealciyi, mealini de Abdulaziz Hoca'ya havale ediyorum yüksek müsadenle ve vidyonun ilk 7 dakikasını sana,Edip Yüksel'e hediye ediyorum. Abdulaziz Hocaya da diyecek bir şey bulamıyorum...
  4. D.A.

    Yorumsuz ayetler

    Yazınızı ve sorunuzu görünce dikkatimi çekti, nedir diye bir bakayım dedim tefsirine; Abdulaziz Bayındır'ın bahsi geçen ayetle ilgili mealinin yanlışlığını ve tefsirini anlatmaya çalıştığı bir vidoyaya rastladım. Vidyoyu sonuna kadar izledim, ayetin mealcisiyle alay ediyor başta, sonra ayeti açıklamasını bekliyorsunuz(açıklıyor bu arada)24 dakika komedi izlettiriyor size. Allah'ım sen beni affet, kullarınla alay ettiğini düşünüyorum senin!
  5. D.A.

    Müzikle Açalım

    Murat Yılmazyıldırım: ''İksir içtim değiştim.'' ?
  6. D.A.

    Müzikle Açalım

    Adam bulmuş, ne içtin be abi, DMT mi, başka bir yolun hâli mi?
  7. D.A.

    Allah ve Zeka

    Titanik'in kazasında 1500'den fazla insan ölmüş.Bu 1500'den fazla insan ''Bu gemiyi Tanrı bile batıramaz.'' diyen adama(kaptan) karşı Tanrı'nın gazabına mı kurban gittiler? Nuh Tufanı'nda da gemiye sadece iman edenler alınmış soru şu, bebekleri,çocukları Allah boğmuş mu sonsuz merhametiyle?
  8. D.A.

    Allah ve Zeka

    Şura 33'ten önceki ayeti bir Kuran sitesinde nasıl tefsir etmişler bakın: Diyanet İşleri ŞÛRA 42/32. Denizde yüce dağlar gibi gemilerin yürümesi O’nun varlığının delillerindendir. AÇIKLAMA Bismillâhirrahmânirrahîm Su, içine girdiğiniz zaman batabileceğiniz bir hüviyet gösterir ama Allah'ın koyduğu kanunlar itibariyle yüksek gemiler (transatlantikler) denizin içinde gezen bir dağ gibidir. Ve insanları denizaşırı ülkelere ulaştırır. Gemiler, Allah'ın âyetlerindendir. Çünkü Allah'ın kanunlarına göre seyrederler. Mübareğin Şura 33'e ayeti bağlamadan kendi kafasındaki anlamı Allah bunu söylü
  9. D.A.

    Müslümanlara bir soru

    Bunu yapacak olan bir Tanrı olamaz olsa olsa adalet duygusundan yoksun kendini Tanrı zanneden bir insan olabilir.
  10. D.A.

    İlk Vahiyden Sonrası - FETRETU'L-VAHİY

    Benim de bir başka anlayamadığım mekansız zamansız hem de hiçbir aracıya gerek duymayacak güçte olan Allah ayetlerini postacı gibi çalışan Cebrail isimli bir melekle gönderme ihtiyacı duyuyor ve en önemlisi Allah neredeki yeri olmadığı halde bir yerden mesaj gönderiyormuş gibi bir durum oluşuyor?
  11. D.A.

    Allah ve Zeka

    ?
  12. D.A.

    Allah ve Zeka

    Eğer bir dördüncü veya beşinci ilahi kitap indirilseydi günümüzde büyük ihtimal bundan önceki üç-dört ilahî kitap tahrif edilmiştir diye başlardı ilk cümle, sonra devam ederdi cümlelerine günümüzdeki bilgiler eşliğinde, önceki kitaplara da atıflarla.
  13. D.A.

    İlk Vahiyden Sonrası - FETRETU'L-VAHİY

    Doğrusunu Allah bilir. Bağlantıda bir kopukluk olmuş olabilir,şartlar olgunlaşmamış olabilir, benim sebeplerim zandan ibaret, Müslüman arkadaşlar daha doğrusunu bilir.
  14. D.A.

    GAYB

    Ah Sayın dottore, ah!!! :)Soruma karşılık gelmeyen ne varsa yazdın bir cevabı yazmadın/yazamadın, canın sağolsun.
  15. D.A.

    Müslümanlara bir soru

    Sayın BRUTAL, Allah'ın insanı iyi-kötü açısından değerlendirmesi ve adaletinin tecellisi konusunda sorduğunuz soru felsefî niteliği dini niteliğinden fazla olan bir soru. Sorunuza cevap beklerken sorunun felsefe -mantık-din temelinde değerledirilip cevap verilmesi gerekiyor kanımca. Malumunuz Müslüman arkadaşlar kendilerine yöneltilen soruya baktıklarında cevap verirken kullandıkları kaynak Kuran. Soru Kuran'ın içindeki bir konuyla doğrudan ilişkiliyse Kuran'ın verdiği cevap kadar karşılık buluyor. Soruya felsefî bir derinlik katıp mantık temelinde Kuran'la ilişki kurup sorduğunuzda sorunu
×
×
  • Yeni Oluştur...