Jump to content

Jaina

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    41
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Jaina Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Location
    İstanbul
  1. Jaina

    Soğukta uzun süre kalan biri şok geçirirmi?

    Çok sıcak havada vücudu alıştırmadan birden denize dalmak da soğuk şokuna neden olabiliyor. Özellikle deniz suyunun sıcaklığı düşükse.
  2. Jaina

    Şirinler Köyü

    Bana Şirine derler zaten, köyün Şirinesi ben olayım.
  3. Jaina

    ateistler nasil bir tanri bekliyor

    Tanrı kendine tapınılmasını beklemesin bana yeter. Bana tapının demek kompleksli, ezik bir tutum. Hiç tanrısal değil.
  4. Jaina

    ATEİST CENNETİ

    Benim bir cennet hayalim var. Ama istediklerimi yapabilmekten çok, istemediklerimi yapmamak üzerine bir hayal. Bir ışık hüzmesi olup boşlukta salınım yapmak istiyorum. Kimse benden bir şey istemesin, ilişmesin, bıraksınlar kendi halime ööle. Acı hissetmeyeyim. Anlamsız bir mutlulukla dolayım.
  5. Jaina

    Yakilmak

    Öldükten sonra gömülmek yada yakılmak kişinin yada ailesinin isteğine bağlı. Ceset için farkeden bir şey yok sonuçta. Kimi ülkeler boş toprak sahalarının azlığı nedeniyle ölülerin yakılmasını tercih ediyor olabilirler. Yada dini inançları gereği ölüleri yakarlar. Örneğin uzak doğuda çoğu ülkede ölü küllerinin konduğu küçük kutucuklardan piramit yapılır. İnsan boyunu ancak geçen bu minik piramitlerde yüzlerce kişinin külü bulunur. Böylece mezar alanlarından tasarruf etmiş olurlar. Aileleri de onları yine ziyaret etmiş olur. Ben şahsen gömülmeyi tercih ederim. Yakınlarımın da gömülmesini ter
  6. Jaina

    Çok Eşlilik Yalanı

    TC kanunlarına göre zina, bir kaç yıl öncesine kadar suçtu. 3 yıla kadar hapis cezası vardı. AB ye yaranma uğruna suç olmaktan çıkartıldı, şu anda sadece medeni kanuna göre boşanma sebebi olabiliyor. Biraz insanca düşünün. Sevgi, saygı, sadakat, aşk.. bunlar öldü mü? Nedir çoklu evlilik. Çoklu evliliği makul bulanları inşallah eşleri aldatsın diyorum. Başka bir şey demiyorum.
  7. Jaina

    Çok Eşlilik Yalanı

    3 kadınla evliysen hapse girersin. Çünkü yasa dışı. Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyoruz. Seni sadece adminlere değil, cumhuriyet savcılığına da şikayet etmek gerekecek bu durumda. Çoklu evlilik, çoklu evliliğe izin verilen toplumlarda zinanın meşrulaştırılmış halidir. Evlilik adı altında zinadır. İnşallah eşlerinin de başka eşleri vardır.
  8. Jaina

    Çok Eşlilik Yalanı

    Terbiyesizlik etme. Ben belki evliyim, sen nerden biliyorsun. Düzeysiz konuşma da adam yerine koyup mesajlarına cevap yazalım. Burda görüş tartışıyoruz. Kimsenin özel hayatı değil burda konuşulan. Bir daha seninle kimse evlenmez gibi terbiyesizlik yaparsan seni şikayet edeceğim. Çok evlilik ahlaksızlıktır evet. Çoklu evlilik düzgün bir insanı bile dejenere eder. Yukarda örnekleri verildiği gibi. O günkü şartlar bugünkü şartlar demişsin. Bu din evrensel olsaydı, her zamana, her şarta uyardı.
  9. Jaina

    ateist nasıl inkar etmeli, inanan nasıl ispat etmeli

    Yanlış bir tanımlama. Ateizmde "kabul etmek" diye bir şey yoktur. Ateizm; Tanrı yada Tanrıların var olduğuna dair bir inanca sahip olmamaktır. Ateizm sadece kanıtlarla ilgilenir, sorgulayıcıdır. Kabule dayalı değildir. İnançlar kabule dayalıdır. Kanıt olmadığı halde "öyle kabul etmek" vardır inançta.
  10. Jaina

    Çok Eşlilik Yalanı

    Bizi ilgilendiriyor. Biz niye ateist olduk sanıyorsun, işte bu ve bunun gibi sebeplerden. Evlilik her ne şartlar içinde olursa olsun bir erkek ve bir kadın arasında olur. Bir evlilik sonlandırlmadan başkasıyla evlenilemez. Bunun aksi ahlaksızlık, vicdansızlık, pespayelik ve rezilliktir. İyi ki İslam hukukuyla yönetilmiyoruz.
  11. Jaina

    Çok Eşlilik Yalanı

    İslam öncesi yaşamın pespayeliği, İslam'ın buna ödün vermesini gerektirmez. Bir kişinin birden fazla kişiyle evlenmesi en başlıca pespayeliktir. Rezilliktir. Ahlaksızlıktır. Siz eşinizin başkasıyla uyumasına katlanabilir miydiniz? Bunu meşru kabul etmek için kişinin sapık olması gerekir. Kusura bakma ama bu ilkel insan bakış açısı. Hiç insanca değil hatta. Aile toplmun temelidir. Düzenli bir yaşam için evlenilir. Eşler hayat arkadaşıdır, can yoldaşıdır. Senin bakış açına göre yaşlı insanların evli kalmasının anlamı yok, çünkü ne çocukları olur, ne de şehvet duyguları. Hz. Hatice
  12. Jaina

    ateist nasıl inkar etmeli, inanan nasıl ispat etmeli

    Bir kavramın varlığı ve yokluğu tartışılıyorsa, mantıken önce varlığının kanıtlanması gerekir. Çünkü varlık tektir, yokluğu ise sonsuzun içinde aramak gerekir. Tanrının varlığı bilimsel olarak kanıtlanamaz. Varlığı kanıtlanamayan bir kavramın yokluğunu kanıtlamaya çalışmak anlamsızdır. Tanrı inancı bir duygudur. Soyuttur. Ateistler Tanrının varlığına dair duygu taşımazlar. Bir ateistin, içinde taşımadığı bir duygunun yokluğunu kanıtlamasına gerek var mı? Yokluğun yokluğunu mu kanıtlayacağız, yokluğun varlığını mı? Kavram karmaşasında boğuluruz.
  13. Jaina

    Çok Eşlilik Yalanı

    Ben nedense Hz. Muhammed'in ilk eşi Hatice'ye aşık olduğunu düşünüyorum. 23 yıl boyunca tek eşli kalmış onunla, başka eş almamış. Sadakat aşkın en önemli göstergesidir. Karısı hastalanıp ölmese, peygamber belki de başka eş almayacaktı. Başlangıçta parasal gücünden etkilenmiş olabilir o ayrı. Hz. Muhammed toplumları etkilemiş bir lider, büyük bir devrimci. Ama o da insan sonuçta. Ve çok sayıda kadınla evlenmek gibi zaaflara düşmüş ne yazık ki. Topluma her davranışıyla örnek olurken, çok kadın almak konusunda kendisine ayrıcalık tanımış. 9 yaşındaki Ayşe ile evlenmekte sakınca görmemiş. Kur
  14. Tatlı yalanlar mı, acı gerçekler mi? İşte sizin sorununuz bu. Karlılık meselesi, çıkar meselesi. İnanayım ki çıkarım olsun bu işten. Ateistlerin karla zararla işi yok. Kar edeceğim diye aklına, mantığına ihanet etmez ateistler.
  15. Jaina

    Kur'an'da Kadına Bakış

    İslamın kadını yücelttiği söylenir durur. İslam, kadını tam anlamıyla aşağılayan bir din. Kuran açıkça erkek kadından üstündür der, itaat etmeyen kadını dövün der. İki kadının tanıklığını bir erkeğe eş tutar. Miras payında kadına yarısı yerine üçte birini uygun görür. Erkeklerin çok kadınla evlenmesi Kuran'a göre yasal. Kadınlara örtünün demesi ise artık kadını tam anlamıyla mal olarak görüldüğünün kanıtı. Kapatın şunun üstünü de gündüz vakti aklımıza kötü şeyler getirmesin hesabı. Kendini mal kabul eden kadınlar da buyruk gereği örtünüyor. Bir de buna özgürlük deniyor. Kadının örtünme özgürlü
×
×
  • Yeni Oluştur...