Jump to content

coldman

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    431
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

coldman Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. coldman

    MEZHEP SAVAŞLARI

    Bir gerçek var ve bu gerçekten çok eminim. RTE denen seçilmiş başbakana diktatör diyen ve fütursuzca sövüp sayan bazı lağım ağızlılar var. Bunların sayısının 6-7 binden çok daha fazla olduğunu düşünmekteyim. Son zamanlarda bunlardan birisi boka konup konup buralarda vızıldamaktadır. Bu yaratığa ya bir haşere ilacı ya da haşere geçirmeyen tellerle müdahale edilmesi gerekmektedir. Yetkililere duyrulur.
  2. 1. Çarşaf, Hristiyanlık, Yahudilik veya pagan kökenli bir kıyafet ise bu, "Çarşaf = Araplık" diyenlerin iddiasını çürütmez mi? 2. Çarşafın kökeni çok da önemli değil. Daha önemli olan, İslam'a uygun olup olmamasıdır. 3. Bugün (TC dahil) birçok laik ülke tarafından kullanılan ve evrensel takvim haline gelmiş olan Miladi takvimin kökeni de Hristiyanlıktır. Birileri bu takvimden hiç rahatsız olmaz ve kökenini araştırmazlar ama nedense çarşaf gibi Müslümanlar tarafından kullanılan bir örtüyü "Hristiyanlık, Yahudilik, pagan kökenli" diye karalamaya çalışırlar.
  3. coldman

    MEZHEP SAVAŞLARI

    Lise yıllarında namaz kılarken Abdullah Öcalan isimli gencin herhangi bir kişiyi öldürdüğünü bilmiyoruz ancak namazı bırakıp ateist olan APO'nun 30 bin kişinin kanına girdiğini biliyoruz ve yine aynı APO'nun "Kürdistan'da islam üniversitesi kurulsun" ve "Gülen kitaplarını ilgiyle okuyorum" dediği dönemlerde ise bu ülkede silahların sustuğunu da biliyoruz.
  4. coldman

    MEZHEP SAVAŞLARI

    Anlamayan ya da anlamak istemeyen at gözlüklü, cahil ve kalın kafalı sizsiniz. Bana at gözlüklü, cahil ve kalın kafalı diyemezsiniz. Derseniz, karşılığını alırsınız. Demokrat değilseniz, ne diye ve hangi hakla kalkıp karşınızdakine "sözde demokratlar sizi" diyorsunuz? Demokrasi, sadece eğitim seviyesi yüksek olanlara çalışmaz. Cahil olanlara da çalışır. Demokraside, ahlak, eğitim düzeyi, ekonomik durum ve benzeri kriterler bulunmamaktadır. Demokrasi, cahil de olsa, ahlaksız da olsa, eğitimsiz de olsa, fukara da olsa halkın iradesinin tecelli etmesidir. Yeryüzünde uygulanan "demokrasi" de gerç
  5. Çarşaflı kadınların "emolar" ile ilgisi nedir?
  6. coldman

    MEZHEP SAVAŞLARI

    Bir yere geldiğim yok. Sadece başlığa geldim o kadar. Benim hakkımda böyle konuşmalar yapmazsanız, hem benim için hem de kendiniz için iyi olur. 1- Siz "ben bir birey olarak istediğim hakkı istediğim zaman kendime tanırım ve bunun için herhangi bir kurumdan kuruluştan ve şahıstan izin alacak olmam ve zorunda bırakılmam salaklık ötesidir." demeyi hak olarak görebilirseniz, ben de "hırsıza hırsız demek suçtur" deme hakkını kendimde görebilirim ancak ben sizin gibi bir olmadığım için böyle şeyler demiyorum. Benim hakkımda "ampül" ifadesini de kullanamazsınız. Burada bir AKP savunuculuğu değil,
  7. Ayran = Türk, Gayda = İskoç, Kimono = Japon Çarşaf = Arap diyelim. Çarşafın Arap kültürünün bir parçası olması, İslam'ın Arap kültürünü emrettiğini mi gösterir? Emevi kafalı kişilerin Araplığı din bellemesi, kendilerini bağlar. Bazı rivayetlerde Muhammed peygamberin İslam dışı toplumlara ait kıyafetler giydiği yazar. Bu da giyim kuşamda İslam dışı toplumların kıyafetlerinin kullanılabileceğine işaret eder. Burada şunu da belirtelim: İslam, Araplık değildir ancak Arap kılık kıyafetine bürünmek de yasak değildir. Ölçü, İslam'ın emrine uygun olup olmamasıdır. Arap olup olmaması değildir. "Dest
  8. coldman

    MEZHEP SAVAŞLARI

    Ben size "hırsıza hırsız demek suçtur" mu demişim yoksa "RTE'ın anasına sövemeyeceğiniz gibi, kendisine dahi sövemezsiniz." mi demişim? Siz kim olduğunuzu zannediyorsunuz da kendi kendinize hak tanıyorsunuz? Ben de, size ve yedi sülalenize sövme hakkı tanısam hoşunuza gider mi? Ne dersiniz?
  9. coldman

    MEZHEP SAVAŞLARI

    Bunlar, konu ile ilgisi bulunmayan ölmüş bir kadına sövme hakkı mı tanır? RTE'ın anasına sövemeyeceğiniz gibi, kendisine dahi sövemezsiniz. En fazla yapabileceğiniz şey, kıyasıya eleştirmektir. Bunun ötesine geçerseniz suç işlemiş olursunuz. Şimdi, sıradan bir vatandaşa "O.Ç." demek bile cesaret gerektiren bir şey iken, bir başbakana "O.Ç." diyebilmek çok daha fazla cesaret gerektiren bir şeydir. Şu halde, bu cesareti nereden alıyorsunuz? "Neyse parası veririz" diye mi düşünüyorsunuz, "paşa paşa yatarım" mı diyorsunuz yoksa "benim yargıda torpilim var, bana bir şeycik olmaz" mı diyorsunuz? Ne
  10. Bunlar Müslüman olduklarını söyleyen bir kesim insanlar tarafından kullanılan kıyafetlerdir. İslam ile Muhammed'e gönderilen dini kastediyorsanız, o dinin Arabistan'da çıktığını söyleyebiliriz. Peki ama İslam'ın neresinde "sadece Arap kıyafetleriyle örtünebilirsiniz" yazmaktadır? Bunu gösteremiyorsanız, Araplaştırma iddianız "desteksiz bir atış" olmaktan öteye gidememektedir. Şimdi varsa bir kanıtınız bekliyorum. Yine "desteksiz atışlar" ile gelmeyi düşünüyorsanız, boşuna zahmet etmeyiniz. Şu sorularımı da tekrar edeyim bu arada:
  11. coldman

    Muhammed evinize gelse ne yapardınız? anket

    Muhammed her şeyi kendisi kurgulamış olsa bile ona yine sempati duyabilirim.
  12. Size göre İslam'ın örtünme düzenlemesi yapması "Araplık" ise (ki hiçbir ayette ya da hadiste "sadece Arap kıyafeti ile örtünebilirsiniz" yazdığını hatırlamıyorum), diğer laik sistemlerin yaptıkları da "lik, lık, luk, lük" olmalıdır. Kadınların genital bölgelerini ve emzirme organlarını yasaklamak necilik oluyor peki? Almancılık, Amerikancılık, Rusculuk, Ugandacılık, Eskimoculuk?
  13. coldman

    Muhammed evinize gelse ne yapardınız? anket

    5- Eve davet edip ikramlarda bulunurdum. 6- Boynuna sarılırdım. 8- Sorular sorardım. (Örneğin: "Şu şu hadisler ve şu şu sünnetler size mi ait efendim?" derdim)
  14. Yazdıklarınızı okudum ve cevap vermeye de çalıştım, hiç endişeniz olmasın. El ve yüz hariç her tarafın örtünmesini isteyenler sünnilerdir. Bunun dışındaki gruplardan farklı örtünme biçimlerini benimseyenler de bulunmaktadır. Sünnilerde el ve yüz dışının örtünmesi kural olsa da, "Arap çarşafı" diye bir kural yoktur. Çarşaf dediğimiz şeyin ise Araplık ile bir alakası yoktur. Belki çarşaf ilk olarak Arabistan'dan çıkmış olabilir ancak bu, "Arap" diye isimlendirilmesini gerekmez. İlk televizyonu bir İskoç icat etmiştir ancak kimse kalkıp da İskoç televizyonu demez, televizyon der. İslam'ın kadının
  15. Evet, çıplak yaşayan insanlar var ve inancımdan-dinimden bağımsız olarak düşüncemi söyleyecek olursam: Bu tür insanları hiç yadırgamam. Giysinin gerek soğuk, gerek de (cinsel saldırılar da dahil) diğer dış etkenlere karşı korunmak ve süslenmek dışında bir mantığı yoktur. Kültür, gelenek ve moda gibi şeyler ise birincil ve zorunlu ihtiyaçlar değildirler. İnsanların soğukta da olsa sıcakta da olsa çıplak olmalarının gayet doğal bir şey olduğunu düşünüyorum ve çıplaklığa her koşulda izin verebilirim.
×
×
  • Yeni Oluştur...