Jump to content

ozkanates

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    1.074
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

ozkanates Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male

Güncel Profil Ziyaretleri

729 profil görüntüleme
  1. ozkanates

    Demokrasi nedir?

    Winston Churchill kardeşim: "Demokrasi en kötü yönetim biçimidir, zaman zaman denenmekte olan tüm o diğer biçimler hariç." (Democracy is the worst form of government, except for all those other forms that have been tried from time to time.) Burak Özdemir kardeşim: "Demokrasi, diğerlerine yanılma hakkı vermektir." Kardeşlerim demokrasiyi nasıl tanımlıyorlar? Kazanan çoğunluğun kaybeden azınlığa diktatörlüğü mü? Seçkin azınlığın, seçkin olmayan çoğunluğa diktatörlük yapamaması mı? Demokrasiye, "çoğunluk yönetimi" demiyorsak... - Demokrasiyi nasıl tanımlıyoruz? - Nasıl bir yönetim biçi
  2. ozkanates

    Vicdan

    Ben inanıyorum ki, komşularının, arkadaşlarının, akrabalarının içinde inançlı insanlar var. Ben inanıyorum ki, bu ülkenin büyük çoğunluğunu oluşturan insanlardan tanıdıkların var. Ben inanıyorum ki, sen onlara vicdan bozukluğu, insan yiyici vs. demiyor, Tüm insanları, insanlığı tek bir paket yapıp, içine onları da atmıyorsun. Çünkü ötekileştirme böyle çalışır, tüm negativiteyi "öteki"nin üzerine yazıp, Ötekine yaptığı zulmü, "ötekinin zulmüne direniş"in üzerine yazarak. Teist kardeşlerin içinde de var, ateist kardeşleri ötekileştirerek, Onları akıllara ziyan, vicdansız, insan yiyiciler
  3. ozkanates

    Herşey Yalan mı?

    Bu soru, zamansızlık ve mekansızlık üzerine düşünmeyi gerektiriyor. Şu anki kara delik denklemlerinden, kara delik merkezlerinin zamansız ve mekansız olduğu çıkıyor. Yani bu sadece soyut bir düşünce değil, bilimsel denklemler üzerinden de incelenen bir konu.
  4. ozkanates

    Işci partisini nasıl Görüyorsunuz ?

    80 yargılamaları sırasında Perinçek mahkemeye şunları söyledi: "Bizi yargılayamazsınız, çünkü biz size polisten de askerden de çok daha fazla yardımcı olduk". İşçi Partisi o zamanlar devrimci postundaydı. 80 öncesinde devrimcilerin, solcuların, muhaliflerin ev adreslerini dergisinde çarşaf çarşaf yayınlayarak, mevcut çatışma ortamında öldürülmeleri için hedef göstermekle yetinmedi, daha da yardımcı olmak için bölgenin krokilerini de vermeyi ihmal etmedi. Bunları, devrimci düşmanı olarak değil, devrimci olarak yaptı. Perinçek, muhalif solun içinde ancak bir utanç ve ihanet kaynağı, ancak siyase
  5. ozkanates

    iblis melek mi, cin mi?

    Kötü söz ve tezsizlikten taviz yok yani. Saygılarımla, Özkan Ateş
  6. ozkanates

    iblis melek mi, cin mi?

    Anladığım kadarıyla bu, "verecek cevabım yok" demek. Canın sağolsun, vakit olur cevap olur, sohbet olur güzel olur.
  7. Sömürge ülkelerde, kendi halkını aşağılamak (elitler, beyazlar) sömürgeci ülke kültürüdür. Halkın kendini aşağılayanlara teveccüh etmemesi de, aşağılayanın kendini haklı görmesini sağlar. Bu döngü böyle sürer gider.
  8. ozkanates

    iblis melek mi, cin mi?

    Ruh, ruh formunda tekamül etmemeyi seçtiğinde melek, etmeyi seçtiğinde cin: http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=57219entry1145785
  9. ozkanates

    iblis melek mi, cin mi?

    Yazıda bunlara "yok" demedim, "her an varlar" dedim. Bahsettiğin kardeşlerim, ben, sen hepimiz aynı yoldayız.
  10. ozkanates

    iblis melek mi, cin mi?

    Kuran, kendini açıklayan kitap. Yani her bir ayet, sadece diğer ayetler ile anlaşılır. Benim verdiğim her bir ayet, konu ile ilgili okuduğum tüm ayetlerin içinden bir örnek. O yüzden sık sık sorarım: "Bu düşünceye uymayan bir ayet biliyorsan paylaşmanı rica ederim". Çünkü kavrayışım yanlışsa, başka pek çok ayette bu yanlış ifşa olur. Yine sorayım: "Ruhun yaratıldığı ilk halin adı melek. O, saf iyilik hali, pozitivite." Çıkarımımla uyuşmayan ayet biliyorsan paylaşmanı rica ederim.
  11. ozkanates

    "Kuran apaçık mı değil mi?" GENİŞLETİLMİŞ

    Tüm felsefe tarihi 2 kelimede özet: "Kendini bil" (know yourself) Gerisi, bu 2 kelimedeki deryayı anlatacağım diye gayret. Ama anlatılmaz, çünkü sesle sözle anlatılacak birşey değil. Deryada olup da deryayı bilmeyen balık misali. Aradığımız herşey biziz zaten.
  12. ozkanates

    "Kuran apaçık mı değil mi?" GENİŞLETİLMİŞ

    Tanrı, hiçbir kulunu dışlamaz, Ger birinin gönlüne, gönül diliyle seslenir. Mistik metinler sadece birer yol işaret levhası, "Her ne arıyorsan, aradığını gönlünde ara gönlünde bul", "Her nereye gidiyorsan, varacağın sadece kendinsin", Anlamında. "Anlamıyoruz" sandığımız, Bize öğretilen ile, bizim gönlümüzdeki arasındaki fark. Gönlündekine itimat etmeyi öğrenene, Artık ne bir öğretilen kalır, ne de anlaşılacak bir fark.
  13. ozkanates

    "Kuran apaçık mı değil mi?" GENİŞLETİLMİŞ

    Paylaşım için teşekkür Cigi. Eğer mesajını ifade edersen, Sohbet imkanımız olur.
  14. ozkanates

    "Kuran apaçık mı değil mi?" GENİŞLETİLMİŞ

    Fildişi kule, hayattan kopuk olanlar demek. Hayattan kopuk olanlar, Hayat kitabını hayattan kopuk okuduklarından, Hayatın/kitabın içindeki aşkı ıskalar, Şiir/benzetme/masal bilirler. .
  15. ozkanates

    "Kuran apaçık mı değil mi?" GENİŞLETİLMİŞ

    Eski Türkçem berbat, şiirim berbat. Ben bundan ne anlayam heyhat Hem Mihrabi kardeşim aramızda değil, Sen anladığını kendi sözlerine anlatırsan, Sohbetimiz olur, derinliği az olur, bizim olur.
×
×
  • Yeni Oluştur...