Jump to content

MurattiRosso

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    12
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne MurattiRosso kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. İnsanları dinden soğutan bence bu ve bu gibi insanlar.

    Dünyadan biraz haberdar müslümanlar bence bu söylemlerden sonra dini sorguluyorlar.

    Bir yerdede dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyen dinden çıkmıştır diye bir yazı okumuştum sanırım bir prof.du bunu söyleyen kendi kendime düşününce dünya düz değil bunu biliyoruz dedim şimdi bu gerçeği bildiğim için nasıl dinden çıkarım demiştim.

  2. Ateistforuma gelip, müslüman iken ateist yada farklı bir inanca geçiş yapan olmuşmudur ve ateist hayatına bu foruma gelip son vererek, islam inancını benimseyen olmuşmudur?

    Ben ateist sayılmam belki ama bilemiyorum Müslüman olarakta tanımlayamıyorum en azından kendi içimde böyle. Eskiden okumazdım mantıklı geliyor dinden çıkarım diye ama şimdi okudukça veya araştırdıkça bilgiler çok mantıklı gelmeye başladı dahada değişik bir hal aldı düşüncelerim resmen içinden çıkamıyorum.

    Bu forumada soru sormak için ve aynı şeyleri yaşayan başka insanlar varsa neler yaşadılar onları öğrenmek için üye oldum.

  3. Yazınızda ilgimi çeken RTE politikalarının üzerinizde etkisi olduğunu görüyorum. Bu konu sadece sizde değil birçok kişide soru işaretleri yaratıyor. Kimileri sessiz kalıyor kimileri de beni mgibi arada bir yanlışları söylüyor. Bu iktidarın İslamiyeti kullanarak yürüttüğü birçok politika insanların yollarında uçurumlar oluşturdu.

    Dediğiniz gibi her konuya, olaya direk dini sokuyorlar işlerine geldiği gibi kullanıyorlar bunlara inanların, oy atanların çoğuda Allah dedi namaz kıldı diye atıyor işte bunları gördükçe insanda soğuma oluyor.

    Benim aklım almıyor oku diye başlayan bir kutsal kitaba iman eden insanlar neden hiç birşeyi sorgusuz sualsiz kabul edebiliyorlar .

  4. @BersHan

    Aynı dediğin gibi ufakken namazda kılardım, Kuranda okurdum yazları Kuran Kursuna giderdim bir kere yatılıya gittim orda soğudum biraz yaşım büyükdükçe birde bu Rte iktidarının ergenlik ve gençlik dönemime gelmesimidir nedir bunların yaptığı abuk subuk hareketlerden dolayı iyice soğudum. Birazda araştırdım bana mantıksız gelmeye başladı ama şuan sorsanız Müslümanım derim çünkü öyleyim ama birazda değilim, bende tam bilemiyorum. Ama ne ibadetleri yaparım nede başka birşey cenaze namazlarına giderim sadece.

    Ailemi sorarsanız annem 5 vakit namaz kılar şuandada Kuranı okumaya çalışıyor arapça okumayı öğreniyor. Diğer sülalemde genelde dincidir.

×
×
  • Yeni Oluştur...