Jump to content

democrossian

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    14.132
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

4 Takipçiler

democrossian Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

12.313 profil görüntüleme
  1. democrossian

    nasıl ateist oldum

    Tabii ki. Hakkında somut veri elde edemediğimiz konularda bilim görevi felsefeye devrediyor. Dünya dışı yaşam örneğin. Bilim ölçülebilir bir kanıt bulamadığı sürece felsefe bu konuda akılcı öneriler sunuyor. Bu kadar çok sayıda gezegen içinde bizimki seçilmiş olamaz diyor örneğin. Bu somut bir veriye dayanmıyor. Dolayısıyla felsefi bir görüş.
  2. democrossian

    nasıl ateist oldum

    Saat de ilerledi. Ben toparlayayım. Egoyu gerçek bir varlık sanmak ve ölümden sonra da devam edeceğine inanmak tanrıcılık ve tanrı olma hevesidir. Bunun firavun olmaktan ki muslimler için firavun en olumsuz kişidir, farkı yoktur. Muslimler böylece en düşman oldukları kişi, yani firavun ile aynı inancı paylaşarak yaman bir çelişkiye düşerler. Muslim egosu o kadar şişmiş ve canavarlaşmıştır ki tanrılaşmak, sonsuza kadar zevk sefa içinde keyif çatmak istemektedir. Saptırmaya çalışılmadık yan kalmadı şu net, apaçık görüşüme ama görüşüm tekrar ve özet olarak, bu! İnsan gibi katkıda bul
  3. democrossian

    nasıl ateist oldum

    Ölçüm araçların yetersiz olduğu için bilim yapamadın. Daha gelişkin araçların olursa bilim yapabilirsin. Felsefe yaptın. Demokritos atomu varsayarken felsefe yapmıştı, ona benziyor senin bu örneğin.
  4. democrossian

    nasıl ateist oldum

    Yerine göre. Somut ölçülebilir veriler bulabilirsen bilim yaparsın. Aksi halde felsefe yaparsın. Ölçülebilir verilerin olduğu işlere felsefe karışmaz zaten, sözü bilime bırakır. Ölçülebilir veri bulunamadıysa felsefe göreve çağrılır. Bu kadar açık, net.
  5. democrossian

    nasıl ateist oldum

    Güzel ve akıcı bir anlatımın var. Boş lafların arasında hemen seçiliyor.
  6. democrossian

    nasıl ateist oldum

    Ha şimdi cahillerle ben daha ateistim yok ben daha ateistim yarışı yapacağım! Cahil olmakla kalmıyorsunuz çok da aptalsınız. Bu halinizle sizinle konuşmak zaman kaybı. Bir daha bana hitaben bir şey yazmayın. Okumayacak ve yanıt da vermeyeceğim.
  7. democrossian

    nasıl ateist oldum

    Zır cahil! Sana bilim felsefenin peşinden gider diyen mi oldu! Hayır nasıl bu kadar kör kütük cahil oluyorsunuz yahu!
  8. democrossian

    nasıl ateist oldum

    Neye açıklama getireceğim yahu? Hiç bir dişe gelir argümanınız yok ki? Kuru boş itiraz! "Olmaz öyle"nin nesine yanıt vereceğim? Elli kere anlatmışım, argümanım kaya gibi sapasağlam! Karşısında ne var, ebele bübele!
  9. democrossian

    nasıl ateist oldum

    Öyle bir şey yok! Bilim ve felsefenin görev paylaşımını öğrenmelisin. Birbirlerinin alanına girmezler! Aşırı cahilsiniz! Hayır sorsanız öğrenirsiniz de boş beleş habire laflamaktan hiç bir şey öğrenemiyorsunuz!
  10. democrossian

    nasıl ateist oldum

    Konuyu sürekli başa döndürmekten ne anladığınızı bilmiyorum. Ego gerçek bir varlık değildir, sanal bir varlıktır. Boyu, kilosu, göz ve saç rengi yoktur. İçimizde olduğunu hissettiğimiz bir sanal gerçekliktir. Bunun nesini lastik gibi sündürmeye yırtınıyorsunuz ben nerden bileyim!
  11. democrossian

    Dünyadaki sınav adaletli mi?

    İşte ruh demiyor orada. Nefs diyor. Çok da saçma, nüfus çiftleştiği eşleştiği filan gibi saçma sapan bir ifade.
  12. democrossian

    Dünyadaki sınav adaletli mi?

    Belki ama iyi bir İngilizce ile yazmam lazım. Dur bakalım ayarlarım belki bir şey.
  13. democrossian

    Dünyadaki sınav adaletli mi?

    Aslında ilk filmin senaryosu, Nolan'ın kardeşi Jonathan'ın bilim danışmanı Kip Thorne gözetiminde yazdığına göre Cooper'ın karadelikten kurtulmasını öngörmüyormuş. Hatta dünyayı kurtaran mesajı da gönderemiyor, tek yuvamız dünyamız mesajı içeriyormuş. Bu habere şaşırmadım, çünkü Cooper'ın karadelikten hem kal mesajını, hem NASA koordinatlarını vermesi bana çelişkili gelmişti. Burada bir ikilem yaşandığı belli oluyor. Christopher Cooper'ı yaşlanmış kızı Murph ile görüştürmeden filmin finali çarpıcı olmazdı. Finali tamamen değiştirmiş. Bence de iyi etmiş. Final çarpıcı. Ama Cooper'ı
  14. democrossian

    Atatürk Türk bayrağını değiştirmek istemişti

    Can Dündar'a Mustafa'dan sonra güvenmiyorum. Petrol Ofisi amblemi gibi bayrak pek olmazdı. Ay yıldızı Osmanlı evet kullandı ama bu Araplardan filan gelen bir şey değildir, Türklerden gelen bir simgedir. Güzel de bir simge, benim bayrakla bir sorunum yok şahsen. Beğeniyorum, güzel bir sembol. Can Dündar'a güvenmeyin. Nokta.
  15. democrossian

    Milliyetçilik

    AKP politikası diye bir şey yok zaten. Globalleşme, BOP gibi şeyler var. AKP diye bir şey aslında yok. Var gibi görünse de sadece bir uzantı.
×
×
  • Yeni Oluştur...