Jump to content

yada

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    37
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

yada Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. yada

    size bir soru?

    Gavs, biliyorsun bugün için artık kalp, karaciğer, böbrek nakilleri mümkün. Dua et de ilerde kafa naklinide yapmasınlar çünkü korkarım bütün inancın yerle bir olur. Düşünsene kafa benim vücut senin, ee hangimizin ruhu devrede olacak? Kafadan gelenin mi? Bedende kalanmı ?
  2. yada

    Hz Muhammed Neden Zeynep B.Cahş ile evlendi !

    Niye girsin ki, Zeynep nasıl olsa tıpış tıpış kendi ayağı ile gelecek. Allah'la Resul'ü kafa kafaya verdimi olmayacak iş yoktur.
  3. yada

    Bu adamlar harbi ağır vaka..

    " Ben Kurana aşık amatör bir Kuran okuyucusuyum.Arapça bile bilmem " Nartkan efendi şu yukardaki sözler sana ait değilmi? Şimdi : Arapça bile bilmeyen bir amatör olarak, Yok kuran da cariyeden bahsetmez, yok kuran evrimi kabul eder, yok Adem aslında badem dir vs. vs. gibi işkembeden uydurduğun dine utanmadan 1400 yıllık tarihmi yapıştırıyorsun. Demek ana dili Arapça olanlarda dahil yüzlerce tefsirci ve mealcinin anlayamadığı kelimeleri arapça bilmediğin halde anlıyor ve yorumluyabiliyorsun?... Sen ne halt edeceğini şaşırmıssın.
  4. yada

    Ağır Vaka Adamlar

    Ahlak, her şeyden önce doğruya doğru, eğriye eğri diyebilmektir. Şüphesiz herkez herşeyi bilemez. Bilmediğimiz için yanılmak normaldir. Ama aklını peynir ekmekle yememiş herkezin kabul edeceği deneyle, gözlemle ispat edilmiş doğrular karşısında bile kıvırmak, - diğer konuda tartışıldığı gibi -hala zavallı kaplanları cehenneme yollamaya çalışmak AHLAKSIZLIK TIR. Bu sebeple Nurcular had safhada ahlaksızdır. Senin anlattığın çay-kahve muhabbeti ahlak değil, cemaat disiplinidir.
  5. yada

    Bu adamlar harbi ağır vaka..

    Müslümanlar, Nurcular derken şimdi de " Kuran dini " mi çıktı? Sizinle baş edilmez kardeşim...
  6. yada

    Bu adamlar harbi ağır vaka..

    Nartkan sen hangi dindensin.
  7. yada

    Bu adamlar harbi ağır vaka..

    Diyemez. Çünkü " Nurculuk dini " ne göre böyle bir şey söylerse dininden çıkar.
  8. yada

    Bu adamlar harbi ağır vaka..

    Arkadaşlar boşuna uğraşmayın. Nurcu'luk dini ne bulaşmış bir insanı. Akılla, bilimle, gözlemle ikna edemezsiniz. Aldığı eroinin etkisi ile beyni süngere döndüğü için anlama yeteneği ve utanma duygusu yoktur. Bırakın düştüğü fosseptikte kalsın.
  9. yada

    Bu adamlar harbi ağır vaka..

    Şişşttt. Yavaş ol. Sen Bediüzzaman!dan dahamı iyi bilecen?
  10. yada

    Bu adamlar harbi ağır vaka..

    Run, kırlara çıkıp çiçek toplayalım mı ?
  11. yada

    Bu adamlar harbi ağır vaka..

    Nurcu arkadaşlara mümkünse en yakın hayvanat bahçesine gidip, aslan - kaplan kafeslerine yakından bir göz atmalarını tavsiye ederim. 200-250 kiloya varan ağırlıkları, kazma gibi dişleri, bıçak gibi tırnakları ve bir vuruşta mandayı devirecek kolları ile doğada bu hayvanın ne yapmasını bekliyorsunuz ? Eğer hala bu hayvanların fıtratında ! avlanma yok leş yesinler diyorsanız bilin ki onlar Ateist Ama üzülmeyin mümin hayvanlarda var. Örneğin akbabalar onlar genelde leş yer ve böylece hiç cezalandırılmazlar. Gerçi arasıra can çekişen canlılarıda yerler ama artık o kadar olur.
  12. yada

    Toplumun Kollektif Bilinci

    Hacı, konu ile ilgili bütün iletilerini okumaya çalıştım ve hep gördüm ki doğru yerden çıkıp yanlış yere varıyorsun. Çünkü, sosyal bilimlerde yetersizsin. Dil, Tarih, kültür ve kollektif bilinç dediğin şeyler ciddi akademik konulardır. Senin yaptığın gibi " Bir kitap okudum dünyam değişti " tavırları ile bu konuda fikir beyan etmen doğru değil. Hatta sen fikir de beyan etmiyor mutlak doğru olduğunu söylüyorsun. Bak sana basit bir örnek vereyim ; Ben bu gün Türk toplumu içinde bir peygamberlik iddiası ile ortay çıksam ve birşeyler karalasam, Ergenekon dan, bozkurt dan, Ülgen den, Umay d
  13. yada

    Yılan Korkusu

    Yaşadığınız ortamda, şehirde, ülkede aslan'la karşılaşma ihtimaliniz varmı ? Muhtemelen yok. Ama yılanla her ülkede kırsalda,piknikte vs. Karşılaşabilirsiniz. Yani yılan sizin için sadece bir figür değil, yüzyüze gelebileceğiniz bir gerçek. Ama aslan sizin için doğal ortamda asla karşılaşmayacağınız bir belgesel malzemesi. Şayet odun toplamak için köyünden uzaklaşmak zorunda kalan bir Massai kadını olsaydınız acaba arazide hangisi ile karşılaşmaktan daha çok korkardınız? Yılan mı ? Aslan mı ?
  14. yada

    Filistin'de olanlar ne kadar umurunuzda?

    Filistin de yaşananları anlayabilmen için ; Kısa vade de : Filistin davasını dünya ya duyuran ve az çok kabul görmüş El-Fetih'i bitirip onun yerine dinci Hamas'ı kimlerin piyasaya sürdüğünü bilmen lazım. Orta vade de : I.Dünya savaşın da Ortadoğu yu ve Emperyalizm'i incelemen lazım Uzun vade de: Milat öncesinden başlayarak, Ortadoğu'dan göçetmek zorunda kalan Yahudi toplumlarının tarihini bilmem lazım. Kısaca Cüppeli bu konu seni aşar. Sen git slogan atmaya devam et.
  15. yada

    Kâlû Belâ Meselesi

    Bir önceki iletine göre şeytanınki de bir çeşit vazife oluyor. Boşuna şeytanın günahını alma.
×
×
  • Yeni Oluştur...