Jump to content

depresyon_

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    492
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

depresyon_ Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. depresyon_

    dinden nasıl kurtulabilirim yardım edin

    Denir ki Allah'a konuşmak normaldir ama karşılık alıyorsan...
  2. depresyon_

    Fetih kutlaması!

    Cıks, senin kadar cahiline laf anlatmak için kendimi yoramam. Zaten pek çok şey biliyor gibi görünüyorsun ''Bıraktığı mirasta ne sanat,ne felsefe, ne de bilim var!'' dan tut ''Yobaz olmadığı için hacca gitmiş değil mi?''ye kadar.
  3. depresyon_

    Fetih kutlaması!

    Mide bulandırıcı bir cehalet. Trollüyor musun napıyorsun anlamadım. Yukarıda da hacca gitti yazmışsın. Yüksek bir yerden atlasan ülke seviyesi artar.
  4. depresyon_

    Ateistleri belirli kalıplara sokma çabası

    Aptal olmak zorunda değil, şeriatın hüküm sürdüğü topraklarda insanların kontrolü daha basit değil mi? Belki biraz kaypak ve vicdansız bir Ateist olabilir. Suyu suya katıp ayran eden şeyhlerden olmak şeriatın hüküm sürdüğü topraklarda gayet kolay değil mi? Ateist olması onun dürüst ve namuslu olmasını gerektirmiyor.
  5. depresyon_

    Ateistleri belirli kalıplara sokma çabası

    Senin ''olmalı'' dediklerin Ateizm i bağlıyorda benim Ateizm'in kelime anlamını söylemem nasıl sırf beni bağlayabiliyor?
  6. depresyon_

    Ateistleri belirli kalıplara sokma çabası

    Ben ateizmi bir eğilim olarak görmüyorum. En azından kendi adıma Ateizm bir yol değil. Ateizm bir takım yollar üzerinde ki engellerin kalkması. İnsanı belirleyen gene o yollar. Kişi bu yolla ırkçılığın dibine de vurabilir, gayet eşitlikçi bir düşünce yapısına da bürünebilir hiç bir konuda radikal eğilimler göstermeyedebilir. Elbette görüşlerine tahammül edemediğimiz kişileri aramıza almayız Ama bu herhalde Ateist olmakla ilgili değil bunu herkes yapar. Lakin Ateizm zaten Teizm'in antisi. Hani klasik bir benzetme ama sigara içmeyenleri gruplandırmak gibi. Bir kümenin dışında olmak değil midir
  7. depresyon_

    Ateistleri belirli kalıplara sokma çabası

    Erbakan'ı savunan cahil bir Ateist olabilir. Veya işine geldiği için Erbakan'ı savunan bir çıkarcı Ateist olabilir. Bunlar mümkün değil m?
  8. depresyon_

    Ateistleri belirli kalıplara sokma çabası

    İyide bunun modası mı olur? Adam metafiziğe inanmıyor tamamen materyalist bu adama sen ateist desen demesen değişen ne olacak? Bir öğretisi mi var Ateizm'in. Sen desen ki bu adam sapık ben bunu Ateist'ten saymam peki nedir bu adam? Ateizme fazla mana yüklüyorsunuz. Belli bir öğretisi ilkesi olan sistem yaratacaksanız buna Ateizm demenizin manası yok. Başka bir isimle materyalist alt yapıya sahip bir din oluşturabilirsiniz. Ama Ateizm bu ilkeleri belirlemeden önce var olmuş bir şey. Teizm var olduğunda teorik olarak var olmuş bir şey.
  9. depresyon_

    ATEİST OLSAM

    Önce okuduğunu anla troll müsün nesin.
  10. depresyon_

    ATEİST OLSAM

    Muhtemelen ister istemez şöyle de düşünüyorsundur ''asla kendi seviyemde ki(doğuştan gelen zeka, eğitim, eğilim vs.) bir Ateist kadar zeki olamam'', ''çünkü ben özgürce her istediğimi düşünemem bu beni daha dezavantajlı yapar(Allah falan yardım eder diye düşünüyorsan sayılmaz direk kendi zekandan bahsediyoruz Allah IQ'nu yükseltirse bir anlık denk IQ'da ki kişi ile kıyaslanıyorsun mesela biraz çocuk oyunu gibi oldu ama boşver) haklıysam soruna kendi cevabımı verebilirim.
  11. depresyon_

    NASADAN AYDAKİ YARIK AÇIKLAMASI

    Sen son derece çekişmeli karşıt iki fikir zannediyorsun sanırım din ve bilimi(Materyalist bilim diyeyim hadi farklı bir şeymiş gibi) Dinin zafer kazanmasından falan bahsediyorsun, böyle bir şey varsa gene doğal yollarına bakılır. İmkansız ama olduysa zaten pek çok şey değişir. Lakin din bu yüzden bu tek bilgiyle daha mantıklı hale gelmez. İslam gerçekse bu olayın neticesinde ortaya çıkan yeni bulgular sayesinde kanıtlanır veya kanıtlanamaz. Yani din bilimin sınırları içerisinde girmiş olduğu kanıtlanırsa mantıklı olur. Bilimin ötesinde bir şey olarak mantıklı olamaz.
  12. depresyon_

    hangisi şehit?

    Bu soru vakti zamanında Timur tarafından Memlüklerle girilen savaştan sonra sorulmuş Memlüklere bağlı ulemaya. İsimleri ve detayları hatırlamıyorum. İlk cevabı veren saldıran Timur olduğu için Timur'un askerlerinin cehenneme gideceğini söylemiş ve direk uçurulmuş kellesi. Bir cevap vermezlerse hepsinin kellesini alacağını söylemiş. Ulema ne etsek napsak derken en bilginlerine danışmak istemişler. Timur izin vermiş ve alimi getirmişler. Alim şu cevabı vermiş ''Kim savaşta Allah adına savaşmışsa o şehittir''. Timur cevabı beğenmiş tabi. Yani her ikisi de şehit olabilir. Eğer bir gün İslam'ı k
  13. depresyon_

    Muhammed'in Mekke Dönemindeki Yalanlar.

    Açıklamalarını yazsan daha iyi olurdu. Bu haliyle epey kuru bir şey olmuş.
  14. depresyon_

    Hdpli foşiklerin patlama ile ilgili yorumları

    Faşist kelimesi üzerinde biriyle tartışmıştık. Sonuç, faşizm belki de anlamı en dağılmış terim dünya çapında. Eğer birisi sana kırmızı giyme derse faşizm, dini baskı faşizm, sigara konusunda kendini ikaz edene faşist(evet Okan Bayülgen). Yani gerçek anlamı yandı bitti kül oldu bu kelimenin.
  15. depresyon_

    Evrim konusu ortaokuldan kaldırılmış

    Buna rağmen sınavda ki soruları gayet zordu. Ben anlamıyorum ne yaptıklarını. Ateist sayısı artıyor lakin İslamcıların da sayısı artıyor. İki tarafta tatlı su Müslümanları denilen pek dindar olmayan kesimi asimile ediyorlar ve bir tür kutuplaşma başlıyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...