Jump to content

papik

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    390
  • Katılım

  • Son ziyaret

papik kullanıcısının paylaşımları

  1. papik

    Kutuplarda Oruç Nasıl Tutulur?

    Lan sığır mısın sen. Ramazan hep aynı tarihe mi geliyor. 30 günlük ay takvimine göre olduğu için, ramazan ayı her yıl 10 gün önce başlar. Bu sayede her coğrafya, orucu bazen kısa günlerde bazen de uzun günlerde tutuyor.
  2. papik

    Kutuplarda Oruç Nasıl Tutulur?

    Hoşt lan köpek! Başlarım dilinin ayarına. Ay takvimini kasdettiğimi anlamadın mı amip?
  3. papik

    Kutuplarda Oruç Nasıl Tutulur?

    Tam tersi, adalet sağlansın diye ay saatine göre oruç tutuluyor. Bizde nasıl ki yazları uzun, kışları kısa oruç tutluyorsa, Kuzeyde ve Güneyde de öyle zavallı.
  4. papik

    Kutuplarda Oruç Nasıl Tutulur?

    Kaç saate kadar sakıncalı olabilir bilmiyorum. Oruçlu kalma süresi Türkiye'de 17 saate kadar çıkabiliyor. Eğer belli bir saat sonrasında vücut için sakıncası varsa tutmayabilir. Ne var bunda. Kur'an, tutmazsan seni cehenneme atarım mı diyor? Yukarıda dediğim gibi "Allah hiçbir nefse gücünün yeteceğinden öte yük yüklemez"
  5. papik

    Kutuplarda Oruç Nasıl Tutulur?

    Belki hiç bir zaman kutuplarda müslüman olmayacağı için ayrıca belirtilmemiştir "Allah hiçbir nefse gücünün yeteceğinden öte yük yüklemez" ayeti gereğince tutmayabilir bence. Neden kastırıyorsunuz ki?
  6. papik

    Bakara Suresi 193. Ayet

    Kartacalıııı :lol: Cevapları cuk oturtmuşsun.
  7. papik

    Eş Değiştirme(Becayiş)

    Evet, bir temele oturmak ve ateizmin esaslarının belirlenmesi gerekir. Sorumlulukları da olmalı. Bu ne abi, ateyiz yapınca "bizi bağlamaz", müslü yapınca "bak kitabınızda yazıyor siz sorumlusunuz".
  8. papik

    Eş Değiştirme(Becayiş)

    Ben değil, ateyizm demiş, bana kızmayın. Siz geride kalmışsınız, bak baya bi ilerleme olumuş. Bir ateyist; Ateizm insanlara git ananla, babanla, kızkardeşlerinle ilişkiye mi gir diyor, tam tersine yakın akrabalarla bile evliliği sakıncalı buluyor. Peki bunu nasıl yapıyor? Tabii ki, bilimi referans alarak.
  9. papik

    Eş Değiştirme(Becayiş)

    Bilimin yanına bonus olarak bir de hukuk koyduk, olayı emir durumuna bağladık. Bu durumda o ateyizın yaptığı kimleri bağlıyor onu soruyorum?
  10. papik

    Eş Değiştirme(Becayiş)

    Hukuk, bu bilimsel bilgiyi -ana bacı meselesi ile ilgili- referans gösterip topluma emreder. Bir emir olsa bile ateyiz yine aynı şeyi yapabilir, bu durumda o ateyize siz ne dersiniz?
  11. papik

    Eş Değiştirme(Becayiş)

    Bunları yapan ateyizler bilimi neden referans almıyorlar? Bilim onlara yapılması gerekeni, en uygun olanı söylemiyor mu? Bak ananla, bacınla yapma bu işleri demiyor mu?
  12. papik

    Eş Değiştirme(Becayiş)

    O soruyor: Sen de cevap veriyosun: Bırak Adem'i şimdi. Sen ateizm bunu sakıncalı buluyor diyorsun. Sana soruyor, ateyiz arkadaşlar da anasıyla, bacısıyla diyo. Ne yapalım koyalım mı resimleri diyo. Ne yapsın koysun mu?
  13. papik

    Mehmet Akif'in Kuran Çevirisindeki Püf Noktası.

    Ne güzel olurdu.
  14. papik

    Kuran Çevirilerindeki Çarpıtmalar

    Bu yaptığınıza da demogoji deniyor, sanıyorum doğru kelimeyi seçtim. Yada laf ebeliği mi demem gerekiyor. Allah'ın herşeyi bildiğini ben yazmadım, siz yazmıştınız ve bana örnek olarak iki adet ayet göstermiştiniz. Ben de en son yazımda, muhatap olduğum arkadaşa, tartışmamızın, Allah'ın herşeyi bildiğine örnek olarak gösterdiğiniz ayetle başladığını söylüyorum. Kuran'da yanlış olmaz dogması ise yine muhtabımın kullandığı bir cümleydi, aynen aldım.
  15. papik

    Kuran Çevirilerindeki Çarpıtmalar

    Aynı şeyleri tekrar tekrar sormayın. Forumda yazılar bunun için saklanıyor. Geriye doğru gidin, cevabı bulacaksınız.
  16. papik

    Kuran Çevirilerindeki Çarpıtmalar

    Eğer yazılanları başından itibaren takip ettiysen, açıklamaların, Allah'ın herşeyi bildiğini yazdığı ayetlerle başladığını göreceksiniz. "Kur'an'da yanlış olmaz" dogmasına atıfta bulunduğunuz kadar, "Kuran'da yanlış vardır" ön kabulünüzü de sorgulamalısınız.
  17. papik

    Kuran Çevirilerindeki Çarpıtmalar

    Sana kolay gelsin. Şurası bir gerçek ki bu forumda Kur'an'ı konuşan insaların çoğu, Kur'an'dan bihaber.
  18. papik

    Kuran Çevirilerindeki Çarpıtmalar

    Bak sana, senin verdiğin örneğe benzer başka bir ayet örneği vereyim. Allah, “Ey İsa, ey Meryem oğlu!” dedi, “Sen insanlara, ‘Allah'tan başka tanrılar olarak bana ve anneme kulluk edin’ dedin mi?” [İsa] cevap verdi: “Sen yücelikte sonsuzsun! [söylemeye] hakkım olmayan bir şeyi hiç söyleyebilir miyim? Bunu söylemiş olsaydım Sen muhakkak bilirdin! Sen benim içimdeki her şeyi bilirsin, halbuki ben Senin Zâtın'da olanı bilemem. Şüphe yok ki, yaratılmış varlıkların idrakini aşan her şeyi tam bilen yalnız Sensin." Bu ayetten, "Allah, İsa'nın bunu söyleyip söylemediğini bilmiyormuş onun için sormuş
  19. papik

    Kuran Çevirilerindeki Çarpıtmalar

    Kepazelik mi? Yazılar yukarıda. Kur'an'ın ucundan kıyısından birkaç kelimeyi gösterip, işte bakın aslında bundan bahsediyor demekten öteye gidemediniz.
  20. papik

    Kuran Çevirilerindeki Çarpıtmalar

    Haydi bakalım Sağduyu cevap ver. Akil, onca yazdığım şeyden sonra hala ısrar ediyor. Şöyle demiştin:
  21. papik

    Kuran Çevirilerindeki Çarpıtmalar

    Konuyu takip edersen, bu bilme meselesi nasıl oluyor izah ettim.
  22. papik

    Kuran Çevirilerindeki Çarpıtmalar

    Yanlışlıkla beni alıntıladınız sanıyorum. Allah seçimlerimizi önceden biliyor'u ben demiyorum, Kur'an'da demiyor. Bunu akil adam, yada Kur'an'ı anlamayanlar diyor. Sen bu cevabını ona yönelt.
  23. papik

    Kuran Çevirilerindeki Çarpıtmalar

    Gelecek, tek bir çizgi değil. Çok boyutlu, sonsuz olasılıkları olan, diğer herşey ile etkileşimli bir ağ. Bu olasılıklardan bir tanesinde fabrikada işçisin, diğerinde bir katil, birisinde uzun yaşıyorsun, diğerinde kısa. Muhteşem güce sahip Tanrı, o olasılığı da görüyor ve biliyor. Sonsuz seçenek içinden sen bir tanesini seçiyorsun. Bu ağ, her saniye yapılan yeni seçimlerle sonsuz ihtimalli bambaşka ağlara dönüşüyor. Anlamadığınız bu önemli detayı ben size anlatmaya çalışayım: Allah, geçmişte insanların hangi durumda hangi şartlarda nasıl davrandığı bilgisini, şu anda insanların hang
  24. papik

    Kuran Çevirilerindeki Çarpıtmalar

    Aşağıda örnek verdiğim birkaç ayet var. Bunları dikkatlice okuyunuz. İsterseniz başka örneklerde verebilirim. Ankebut-3 Biz onlardan önceki kuşakları sınavdan geçirdik. Bu sınav sonucunda Allah, doğru sözlüler ile yalancıları kesinlikle belirler. Ali-İmran 140/141/142 Eğer siz yara aldınız ise karşınızdakiler de benzeri bir yara almışlardır. Biz bu tür acı günleri insanlar arasında dolaştırırız. Allah'ın kimlerin mümin olduklarını belirlemesi ve aranızdan bazı şahitler seçmesi içindir bu. Hiç kuşkusuz Allah zalimleri sevmez. Bunun bir başka sebebi Allah'ın, müminleri arındırması ve k
  25. papik

    Kuran Çevirilerindeki Çarpıtmalar

    Belki ben de sadistimdir.
×
×
  • Yeni Oluştur...