Jump to content

suert

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    17
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne suert kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Öyle uygun görmüş Rabbimiz.

    6 gün senin bildiğin gün mü? Allah katındaki gün.

    Herkes senin gibi üstün bilimadamı değil zavallı. Halkın arasına karış. Halkın da anlaması gerek Kuran'ı.

    uydurma şimdi. Tevrat'taki, bildiğimiz gün.

    Akşam oldu, sabah oldu ve ilk gün oluştu.

    Akşam oldu, sabah oldu ve ikinci gün oluştu.

    Akşam oldu, sabah oldu ve üçüncü gün oluştu.

    Yedinci güne gelindiğinde Tanrı yapmakta olduğu işi bitirdi. Yaptığı işten o gün dinlendi.

  2. Hayır. Onların tahrif edilmiş dinine benzemesin diye özellikle indirilmiş ayetler. Onlar dinlerini dünya menfaatine sattılar. Ama biz insanlaştırılmış bir tanrı inancını yıkan İslam'a inanıyoruz ve sadece Allah'a tapıyoruz.

    neresini anlamadın ki?

    Allah, Tevrat'a cevap yazıyor. "Dünya'yı altı günde yarattık ve bize yorgunluk dokunmadı."

    6 günde yarattık ve yorulmadık, diyor. Tevrat'a cevap yazıyor.

  3. Tevrat için geçerli bir durum bu. Bizi bağlamaz.

    Evrimci masallar çok eğlenceli. Mağara kısımları ayrı bir eğlence..

    asıl olayı anlamdın galiba. zaten Allah da, Eski Ahit'e cevap yazıyor.

    "Dünyayı altı günde yarattı, fakat ona bir yogunluk dokunmadı."

    iki türlü de komik ve gerçek dışı.

  4. Bu siteyi okuduğum zamanlarda sen halen teisttin belki de..

    Yahu bana bunlarla gelme. Sen öğren çünkü senin ihtiyacın var ve çok olacak. Evrim zerre kadar umurumda değil, masallar bile ondan eğlenceli. Öğren ve öğret forumdaki herkese.

    dünyanın 6 günde yaratılıp tanrının 7. gün dinlenmesi eğlenceli değil mi?

  5. savaş demişken aklıma geldi.

    Levia, senin şu Allah'ın savaşta melek yardımı yapıyordu değil mi :)

    3: 125 Evet, güçlüklere karşı direnir ve erdemli davranırsanız size şu anda ani bir baskın yapsalar, Rabbiniz sizi eğitilmiş beş bin melek ile destekler.

    8: 12 Rabbin meleklere, "Sizinle beraberim, inananları destekleyin. İnkarcıların yüreğine korku salacağım. Vurun boyunlara, vurun onların her parmağına," diye vahyediyordu.

    Rab Tanrı'ya benziyor Allah :)

  6. 9: 28 Ey iman edenler! Müşrikler ancak bir pisliktir.

    9: 29 Kendilerine Kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savaşın.

  7. Senin gibi inanmayanlar hadlerini aştılar ve Allah'ta bazı kavimleri helak etti. Ancan helaktan önce elçilerine mucizeler verdi. Onlar sihir , büyü dediler inanmadılar (çoğu). Asa nasıl yılan olur , bi adam nasıl denizi yarar deyip inkar ediyorsun. Senin bunlardan önce en baştan objektif olarak Allah, kitap öğrenmen lazım. Sonrasında bu mucizelere bakınca anlıyacaksınki onlar Allah'ın peygamberiydi. Allah herşeyi yaratan , gücü kudreti sonsuz olandır. Bu mucizeyi peygamberine vermeyecekte kime verecek ?

    Allah'ın peygamberlerine verdiği bu mucizelerden kuranda bahsetmesinin nedeni hiç şüphesiz bizlerin öğüt alması içindir.

    Allah seni hidayete erdirir inşallah.

    muhammed'in, mucizesi olmadığını biliyorsun değil mi?

  8. Tamamen bilimsel tartismadan uzaksin yine. Ben her iletimi kaynak ve açik yanlislanabilinir olarak sunuyorum.

    Samiyiyetsiz davrananlar var. Guya dinle gerici oldugu için, muslumanlari aklin yoluna çagirmak için çapaliyorlar. Halbu ki, kölelikden-cariyelikten bahsediyorlar ? Bunlar bitti neyi tartisiyorla o halde ? Subyanciliga karsi guya kavga veriyorlar, bir musluman : bu islamda yasak, eskiden böyleydi derse derhal : hayir, bu dinen uygun, sen saçmaliyorsun diye larsilik veriyorlar. Adeta : sen subyanci ol, ne edeceksin kafani kullanmayi der gibi ! Samimi degiller saldirilarinda, tek gerekçeleri, gurur ve kendilerini tatmin etmek. Bir musluman subyanciligi savunsa malzeme olacak sadece. Dine karsi kompleks besliyorlar, aydinlatma gibi bir gayeleri kesinlikle yok tek isleri, dinden çikislarinin ne kadar akillica olduguna kendilerini her bahaneyle desteklemek : senin inanmaman için ispata gerek yok, zaten bu kisisel bir sey. Elestireceksen de, hakaretlerle degil, yanlislanabilinir deiller ile yap. Bu akli buker, ve kimse bunu reddedemez, dille red etse de içinde o yesermistir.

    ne kaynağı yahu? yine alakasız yanıtlar veriyorsun.

    muhammed, evlatlık oğlunun karısıyla evlendi denildiğinde, "Ne var bunda, çok normal." demiştin. ve üzerine ensest ilişkiyi savunmuştun.

    nesi normal? muhammed diyor ki "Bundan sonra evlatlık oğullarınızın karısıyla evlenmenizde sakınca yoktur."

    peki Levia, hani hep diyorsun ya, "O zamanın şartları öyleydi."

    bu ayet ne olacak peki? "Bundan sonra evlatlık oğullarınızın karısıyla evlenmenizde sakınca yoktur."

  9. Tesekurler depresyon. Malesef, bu sekil dusunenler var, ve var olmaya devam edecek gibi. Buyuk hayal kirikligi yasiyorum gerçekten. Biliyormusun, bir insanin ne dusundugune dugum atma çapalari en nefret ettigim bir sey, ve en kuçuk yasimdan beri buna hiç tahammulum yok. Sanki hakaret etmek, kufretmek, saldirmak, Allah'in kuyruguna bastin, Allah'in memeleri kaç metre, Muhammed Aise'yi söyle duzdu, gibi ifadelerde bulunma bir meziyetmis gibi böyle seyler yazarlar... Sen zaten devletinde azinliksin, bakiyorsun insanlarin bir buçuk binyila dayanan ve 1,6 milyar mensubu olan bir dine agiza alinmayacak dille hakaret ediyor, hepsine "salak, sapik, ahmak" diyorsun, sonra da kalkip : bunlar hosgörusuz diye laf ediyorsun. Gerçekten, bu tip insanlar muslumanlarin konumunda olsa, ve muslumanlar onlar kadar azinlikda olsalar, burunlarindan fitil fitil gelirlerdi. Ateist olmak, hakaret etme kabiliyetine göre ölçulmez. Elestirisellik, bilimsellik ve akilcilikla olur. Saldirmak, ancak yapilacak bir akilica itiraz kalmayinca geriye kalan tek uygulamadir, bir ötesi de siddettir. Saygilar.

    boşuna hikaye anlatma, yemezler.

    muhammed'in, evlatlık oğlunun karısıyla evlenmesi olayını da savunmuştun. sürekli yalanlarla üzerini örtmeye çalışıyorsun, yaptığın sahtekarlık.

    muhammed'in, allah'ı uydurması.... kendi kişisel işleri için kullanması vs.... ne olacak bunlar? insanların bir yalan ile tehdit edilmesi...

  10. Sana göre ateist olmak için illa ki dinleri yermek, yerden yere vumak lazim herhalde. Evet, tanriya inanmiyorum : ve bunun sebebi yoklugunu ispat edebildigim için degil. Tercihim oldugu için. Sen yoklugunu ispat mi ettin ? Olmayan bir seyin yoklugunu neye göre ispat ediyorsun ? Muhammed senin gibi bin tane kimseye deger, parlak fikirli, devrimci, zamanini asan bir sahsiyet idi. Evet, bunu yazdim, ve dogruluyorum. Sana mi danisacagim fikrimi paylasmak için ? Ben sana : sen aptalca davraniyorsun, olmayan seylere hakaret ediyorsun, geçmisteki bir kimseyi sanki bu gun yasamis da Genevre anlasmasini ayak altina almis gibi saçma saçma kendince elestiriler yapiyorsun mu demem lazim ? Sizin gibi ateist olmaktansa, musluman, veya hinduist veya herhangi bir dinden olup, biraz gururlu olmayi tercih ederdim.

    ne oldu, foyan ortaya çıktı.

  11. Levia, muhammed'e hayran olduğunu söylüyor. ayrıca, allah ile ilgili yorum yapmaz, kaçınır.

    bildiğimiz yobaz müslüman kendisi.

    tanrı konusu geçtiği zaman, Levia "Tanrı yoktur diyemem, bunu nasıl kanıtlayacağım ki?" şeklinde aptalca bir cevap yazan da kendisidir.

    kendisine yöneltilen sorulara hiçbir zaman yanıt vermez. tartışma ahlakı da yoktur. karşılığında, alakasız alakasız saçma sapan şeyler yazar.

×
×
  • Yeni Oluştur...