Jump to content

ilginclik

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    81
  • Katılım

  • Son ziyaret

ilginclik kullanıcısının paylaşımları

  1. ilginclik

    Araplar bu kadar dangalak mıydı?

    kuranı okumaya başlayıp yarısına geldikten sonra sürekli musadan bahsettiğini farkettiğimde aynı şeyleri düşünmüştüm. Sürekli olarak aynı şeyler aynı şeyler... Sıktı artık başka hikaye bulsaymış.
  2. ilginclik

    Allah'ın bakirelik takıntısı

    Sen konusmayi cok yanlis yerden anlamissin. Anlamadiysan sorarsin sacma sapan yorumlar yapmazsin. Bakire huri vermesi kizlik zarini namusu belirttigini dusundugu icin. Kizlik zarinin asil amacini bilmedigi icin de bakire bakire diye kicini yirtmakta. Olay bundan ibaret.
  3. ilginclik

    Allah'ın bakirelik takıntısı

    Evrimle nasil alakasi yok? Evrimsel surecte olduguna inanan birine nasil namus cart curt diye kakalayabilirsin?
  4. Sunu kavrayamadim. Oku denildiginde kuran yoktu piyasada. Eger kuran direk indirilmis kitap halinde muhammede verilmis olsaydi oku fiilini anlayabilirdim ama orta da bisey yokken oku denmesi... yani sizin daha yorumu yazmadan bana oku demeniz gibi bisey
  5. ilginclik

    Irademiz Ozgur Mu Degil Mi?

    Hayir kesinlikle matrixten bahsetmiyorum yanilsama derken kendi dusuncelerimizle hareket ettigimiz, gorduklerimize verdigimiz anlamlarin beyin tarafindan olusturuldugu yani goruldugu kadar basit olmamasina yanilsama demistim. Anlatamadim tam olarak ne demek istedigimi
  6. Soyledikleriniz hakkinda asiri derecese bilgisiz kaldim
  7. ilginclik

    �Bir ateist için kutsal olan bir şey var mıdır?�

    Annem benim icin kutsaldir
  8. ilginclik

    Irademiz Ozgur Mu Degil Mi?

    Neden heba olacaktir?
  9. Fakat muhammed daha kuran ortada yokken oku denmemis midir? Burada okudugu sey kuran olamaz ki.
  10. Medyumlarin ne okudugunu biliyor musunuz?
  11. ilginclik

    Allah'ın bakirelik takıntısı

    Cunku o zamanlar muhammed onun evrimsel surecte olustugunun farkinda degildi.
  12. Ve ayrica oku diyince sormadi mi bu neyine okuyacagim birader ortada bir sey yok diye?
  13. ilginclik

    Irademiz Ozgur Mu Degil Mi?

    Konuyla alakasi yok ama yeni konu acmak istemedim. Ben bilimin her seyi kanitlayacagini dusunuyorum yani bilimin kanitlamadigi seylere inanmiyorum. boyle bir felsefe var midir?
  14. ilginclik

    Din dersi olmazsa uyuşturucu olur

    Bu adam fizik,kimya,biyoloji ve matematigi, din dersi ile ayni seviye de goruyor. Utanmasa bilime gerek yok diyecek. Okulda verilen din egitiminin hicbir onemi yok. Ogrenmek isteyen acar internetini okur veya yetkili kisiye sorar. Din dersi yerine fazladan bir bilim dersi koy neymis bu din arkadas..
  15. ilginclik

    Irademiz Ozgur Mu Degil Mi?

    Kesinlikle izleyecegim tesekkur ederim. Determinizm de atomlarin hareketlerinden gelecegimizin bilinebilecegi soyleniyor ve bana da mantikli geldi. Mesela bir belgeselde canliligin olusabilmesi icin gerekli ortam bilgisayar uzerinden programlanip populasyonlarin nasil olustugu ve ileride nasil olabilecegi hakkinda fikir yurutuyorlardi.
  16. ilginclik

    Irademiz Ozgur Mu Degil Mi?

    Bende bir belgeselde izlemistim. Katillerin beyinlerini inceliyor bir bilim adami. Beynin bazi bolgeleri digerlerinden farkli ve bu bilim adami ayni seyi kendisine de yapiyor kendisinde de katil beyni cikiyor fakat adam katil degil. Yasam sartlari insanlarin hayatlarina yon veriyor. Aklimda su soru var? Bizler beynimizin olusturdugu sadece birer makine miyiz? Aslinda gorduklerimiz yaptiklarimiz birer yanilmasa mi?
  17. ilginclik

    Irademiz Ozgur Mu Degil Mi?

    Ozgur degilsek yapacaklarimiz onceden tahmin edilebilir mi?
  18. ilginclik

    Irademiz Ozgur Mu Degil Mi?

    Telefonu elime almak istedigim de bunu ben mi yapiyorum beynim mi yapiyor yoksa atonlar mi yapiyor?
  19. Ozgur bir irademiz yok mu yoksa ozgur bir irademiz var mi? - Izledigim bir programda kisinin ozgur iradesi olmadigini, kararlari beynin verdigini ama kisinin sectigi yanilgisina vardigini savunuyordu.
  20. ilginclik

    Materyalizm ve duygular

    Somut ve soyut ornek verdiginiz icin tesekkur ederim olayi anladim tamamen
  21. ilginclik

    Materyalizm ve duygular

    Verdiginiz orneklerden olayi kavradim cok tesekkur ederim.
  22. ilginclik

    Nasıl dinden çıktınız?

    Yetistirilme tarzim islama yakin degildi. Evet muslumandim ama ailem hicbir sey icin zorlamadi. Hep sorguladim suphe ettim arastirdim fakat korkuyordum. Bir ara dine sardim ettigim dualar hicbiri kabul olmuyordu ama hicbiri. Boyle is mi olur diye dusunuyordum her neyse aradan birkac yil gecti kuran okumaya basladim dedim en azindan millet sordugunda kuran okudum bitirdim diyebileyim diye. Kuran okurken sacmalamaya basladi surekli musa surekli musa dedim boyle is mi olur nasil tanridan gelmis bu. Bir gun icimde bir sikinti gecmiyor kesinlikle cildirdim geciremedim aklima bir soru takildi sadec
  23. Arastirdim fakat kapsamli bir bilgi bulamadim. Bilgi olan kisiler beni aydinlatirsa sevinirim. Materyalizm maddecilik her seyin basi madde der. Peki duygulari nasil acikliyor? Duygular beyinde olusur bu yuzden de yine varliginin sebebi madde oluyor sanirim benim tahminim boyle. Altinci hissi materyalizm nasil acikliyor?
  24. ilginclik

    Kevser Suresi

    1400 yil once yazilmis kitabin hala guncel oldugunu soyleyenlere guzel bir ornek olmus. Soyu kesik olan adam nerede? Simdi benim bu adami bilmem ile bunu bilmemem ne farkeder? Sunun yerine yaz bilimsel seylerde okuyalim
  25. ilginclik

    Evreni, canlıları, bir tanrı tasarladı ise ...

    Faydali bir yazi olmus emeginize saglik. Bende sunu ekleyeyim
×
×
  • Yeni Oluştur...