Jump to content

guppy

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    95
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

guppy Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. guppy

    Cumhurbaskanligi Icin Kime Oy Vermeliyiz?

    Adayların hiçbirini beğenmesenizde, hepsinden nefret etsenizde, yine de gidip tepkinizi oy pusulasına yansıtınız. Seçiminizin hiç birşeyi değiştirmeyeceğinden emin olsanız dahi, demokratik hakkınızı kullanmadan seçim sonuçlarını beklemenin doğru olduğunu zannetmiyorum. Karar sizin. Saygı duyarım.
  2. guppy

    Oksimoron nedir?

    Bu forumun kurallarına yöneticiler kadar forumun üyeleri de uymak zorunda. Küfürsüz, tehditsiz ve hakaretsiz bir şekilde forumdaşlar fikirlerini söyleyebilmeli. Birinin fikri veya düşüncesi hoşunuza gitmedi diye, ona, sizin tabirinizle, năhoş sözler sarfedilmemeli. Aynı şekilde zıt fikirler yöneticiler tarafından tehditlere ve cezalara maruz kalmamalı.
  3. guppy

    Sonsuz Olma isteği ve Ümit

    Bu dünyada ortam müsait olduğu için doğa ölümsüzlügü değil üremeyi, çoğalmayı seçmiştir. Kurallar çok basit: Doğmak, belirli bir süre yaşamak ve ölmek. Yaşam süresini biraz uzatabilirsiniz, ancak doğaya kazık atıp sonsuza dek yaşam imkansız. Hiç bir insan ne zaman doğacagını ve ne zaman tahtalı köye gidecegini bilmez. Bu kural herkes (ateist, teist, agnostik vesaire) için geçerlidir. Bunu aklı başında olan herkes bildigine göre, şu sonsuz yaşam istegi neyin nesi ? Ölüm korkusundan dolayı mı ?. Akibetimiz değismeyecegine göre korksak ne olur korkmasak ne olur ?.
  4. guppy

    Cumhurbaskanligi Icin Kime Oy Vermeliyiz?

    Oyunuzu kime vereceğiniz sadece sizi ilgilendirir. Kararınızı veriniz ve gidip oyunuzu kullanınız. Bence çekimser kalmak yada oy kullanmamak yanlıştır.
  5. guppy

    Oksimoron nedir?

    Eğri oturup doğru konuşalım. Küfür ve hakaret içermeyen başlıklar yok denecek kadar azaldı. Karşıt fikirlere tahammül neredeyse sıfıra yakın. Tahammülsüz olabilirsiniz, ancak bu karşınızdakine hakaret ve küfür etme hakkını vermez. Forumda sıkça kullanılan ifadelerden bazıları: Salak, aptal, geri zekalı, ahmak ve daha neler... İşin ilginç tarafı ise, bazı Admin´lerin de üslupları benzer şekilde. Muhalif fikirlere ceza yaptırımı uygulanmamalı. Tabii ki küfürbaz forumdaşlar, orantısız güç kullanmadan, ölçülü bir şekilde cezalandırılmalı. Örneğin bir kaç günlüğüne geçici olarak forumdan u
  6. guppy

    Günlük Konuşmalar

    İnşallah´ı, maşallah´ı geçtim; Hergün sabah, öğle ve akşam „Es-Selamu Aleyküm“ diye size selam veren çevrenize, siz kaç gün „Günaydın“ veya „Merhaba“ diyerek direnirsiniz ?. Ben denedim, sonuç benim açımdan tam bir hayal kırıklığı oldu. Fazla sürmez, sizde onlara istemesenizde uyarsınız. Memlekette hatta yurt dışında bile bu tür selamlaşma artık kanıksanmış. Amacım Arapca dilini karalamak degil. Lakin kendi öz dilimize de tecavüz ettigimizin pek farkında değiliz. İşiniz bayağı zor, kolay gelsin.
  7. guppy

    Ateistlere öneri

    Siz üreme organınızı sadece üremek için mi kullanıyorsunuz ? Anlaşılan eşcinselliği insanların kendi seçimleri olduğunu zannediyorsunuz. Eşcinsellik bir üretim hatasıdır, doğa ana öyle takdir etmiş. Sapkınlık falan hiç değildir. Saygılarımla...
  8. guppy

    Kuran ve Ufolar?

    Cinlermi ? Hani nerede ?
  9. guppy

    Kuran ve Ufolar?

    Ben sizin kardeşiniz falan değilim. Cümlere takla attıran sizsiniz, hatta cümlenin anlamını 180 derece çeviren yine sizsiniz. Insanlardan üstün yaratıklar falan yok... Saygılarımla..
  10. guppy

    Kuran ve Ufolar?

    Kuran´ın hangi ayet ve surelerinde ? Bu konudaki verileri bizimle paylaşırlasanız forum ahalisi olarak seviniriz...
  11. guppy

    Kuran ve Ufolar?

    Sayin Adelia siz resmen ayete tecavüz ediyorsunuz. Size de bu suredeki cümleleri şu şekilde alt alta yazıp tekrar okumanızı öneririm: Andolsun ki biz, insanoğlunu şan ve şeref sahibi kıldık. İnsanlardan bahsediyor ... Karada ve denizde taşıtlara yükledik ve temiz yiyeceklerden onları rızıklandırdık. Yine insanlar .. Onları yarattıklarımızın birçoğundan üstün kıldık. Hălă insanlar .. Yani insanların yaratılanların birçoğundan üstün olduğundan bahsediyor.
  12. guppy

    Kuran ve Ufolar?

    Hala anlamamakta diretiyorsunuz. Halbuki sayın mujer30 dördüncü iletide ayeti özetlemiş:
  13. guppy

    Kuran ve Ufolar?

    Galiba size anlatamadım, yada siz anlamak istemiyorsunuz. Ayetin içinden cümlenin birini çekip, ona olmadık keyfi anlamlar yüklüyorsunuz. Doğru düzgün okuma ve anlama zahmetine girmeye katlanırsanız, o ayette hatta şeçmiş olduğunuz o cümlede UFO´nun U´su olmadığını anlarsınız. Şimdi gelelim çok merak ettiğiniz UFO meselesine: Uzay tahmin bile edemeyeceğimiz kadar büyük ve geniş. Başka gezegenlerde, güneş sistemlerinde ve galaksilerde yaşam olabilir. Ancak bizim sevgili dünyamıza şimdiye dek herhangi bir uzaylının uğradığını zannetmiyorum.
  14. guppy

    Kuran ve Ufolar?

    Sayın Cavalry, ayetlerin cımbızlandığını duymuştum, lakin sizin yaptığınız gibi ayetteki cümlenin cımbızlandığı ilk defa görüyorum. Bu suredeki cümleleri şu şekilde alt alta yazıp tekrar okumanızı öneririm: Andolsun ki biz, insanoğlunu şan ve şeref sahibi kıldık. Karada ve denizde taşıtlara yükledik ve temiz yiyeceklerden onları rızıklandırdık. Onları yarattıklarımızın birçoğundan üstün kıldık. Şimdi farkettiniz mi ?. Ufo mufo yok. Size nacizane tavsiyem: Ateist olduğunuzu sık sık söylerseniz, haşa sizin müslüman olduğunuzu zannedecekler.
  15. guppy

    Ateizm ne işe yarar?

    Anlayamadım, ne zaman adam öldürmek elenmiş ? Toplumun çoğunluğu bu eylemi kötülemesine rağmen, hemen her insanın şahsi çıkarı uğruna yapmayacağı eylem yoktur. Bu durumda bu eylem iyimidir yoksa kötümüdür ?
×
×
  • Yeni Oluştur...