Jump to content

panatheist01

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    61
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

panatheist01 Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. panatheist01

    Kuran'da geçen kelime sayıları...

    içeriğinden dolayı demek istiyorsun galiba?
  2. panatheist01

    Kuran'da geçen kelime sayıları...

    Video'da yapılan olasılık hesaplarının yanlışlığını, aslında söylendiğinin aksine yüksek bir ihtimal olduğunu gösteriyor. Ve bu sadece ha-mim tablosu için yapılan açıklamalar ile ilgili. Yani diğer hurufu mukattaalar için aynı yöntemin kullanılmadığından falan da bahsetmiyor. Sen bunları bildiğin halde mucize var diyebiliyorsan emin ol herşeyden mucize çıkarabilirsin. Hem de her din için geçerli bu. Ayrıca video'daki arkadaş üzerinde Allah yazan koyunları paylaşırken güzel bir iş yapmış. Sence de çok düşük bir ihtimal değil mi yani bir koyunun üzerinde Allah yazması?
  3. panatheist01

    Kuran'da geçen kelime sayıları...

    Kriptoloji diye bir alan var. Acaba dedim bu arkadaşlar 19 sistemi falan derken bunu mu kastediyorlar. Ama maalesef pek alakası yok.
  4. panatheist01

    Kuran'da geçen kelime sayıları...

    o olasılık hesabını da doğru yapmamış olabilir. Genelde bu tür işlerle uğraşanlar bu tür hataları isteyerek ve istemeyerek yapabilir. Emin ol onların hesaplarına bakarsan senin doğmuş olman bile imkansız hale gelir. Biraz inceleyeyim derken şu video ile karşılaştım. ;stersen sen de izle. http://www.youtube.com/watch?v=6sk9wAFyY-k&list=UUXQ0BFhhAfOGGv4Vln_-H6g
  5. panatheist01

    Kuran'da geçen kelime sayıları...

    yani ben de sandım ki tüm huruf-u mukattalar aynı yöntemle incelendiğinde hep aynı sonucu veriyor. O zaman işte bir ilginçlik olurdu. Ama bir yöntemle bir huruf-u mukattaa'nın 19'un katı olduğunu gösterip aynı yöntemle başka huruf-u mukattaa'larda aynı sonucu göremiyorsan o zaman orada sistemden değil sadece keyfi bir seçimden bahsedebiliriz.
  6. panatheist01

    Kuran'da geçen kelime sayıları...

    Tupac arkadaş, tüm huruf-u mukattaa harfleri aynı yöntemle aynı sonuçları mı veriyor yoksa istediğin sonucu veren yöntemler mi yani farklı farklı yöntemler mi kullanılıyor? Bunu araştırdın mı?
  7. panatheist01

    Kuran'da geçen kelime sayıları...

    Teşekkürler Tupac arkadaşım, ben şimdi internetten de baktım. Maalesef Edip Yüksel'in iddiası imiş bu. Yani Atatürk'ü de Kuran gibi kutsallaştırmışlar 19 ile. Üzüldüm doğrusu. Bu kadar da büyük mantık hatası yapılmamalıydı. Neyse.
  8. panatheist01

    Kuran'da geçen kelime sayıları...

    İnsan beyni patternler, düzenler görmeye meyillidir. En random dağılımda bile bu şekilde bazı patternler görme eğilimi insan beyninin ilüzyonlarından birisidir. Mesela bu konuda kumarbaz safsatası denilen bir mantık hatası bile vardır. Biz burada diyoruz ki siz yere düşen toplardan bazılarında bir düzen görüyorsunuz. Bu düzen sizin baştan görmek istediğiniz bir düzen. Ondan sonra kendi aradığınız düzene benzer bir düzen gördüğünüzde o topları boyuyorsunuz. Yani toplar atılmadan önce tamamı ile renksizdi. Atıldıktan sonra da sadece içinde aradığınız düzene benzer düzenleri seçip onları boyuyor
  9. panatheist01

    Kuran'da geçen kelime sayıları...

    Pardon başlığını baştan sona okumadım. Böyle bir şey mi var bir de iddiaları arasında arkadaşımızın?
  10. panatheist01

    Kuran'da geçen kelime sayıları...

    Ben panteist, diğer arkadaşlar ateist veya başka bir inançtan olsalar da hepimize birden 'kardeşlerim' diye ifade ettiğin için teşekkürler. Ancak lütfen burada bir mantık hatasını göstermeye çalıştığımız için bize kızıp da buradan ayrılma. Sana da sevgiler.
  11. panatheist01

    Kuran'da geçen kelime sayıları...

    Arkadaşım, Kuran metninin 19 kodu ile şifrelenmiş olduğunu ve bu şekilde korunduğunu iddia etmiyor musunuz? Peki elinizdeki metinde 19'u bir mucize olarak görmemiz için objektif olmamız gerek miyor mu? Bir gözlem yaptığında 19'un katı olanları bir kenara ayırıp 19'un katı olmayanları bir kenara ayırırsan o zaman çok büyük oranda 19'un katı olmayan kısmı görmezlikten gelmiş olursun. Diyorsun ki yaptığımız sayımlarda yalın halde olan kelimelerin 19'un katı olduğunu gördük. Ben de sana diyorum ki 19 katı olmayan yalın halde olan kelimeleri gördünüz mü? Eğer görüyorsan bir mucizeden falan bahse
  12. panatheist01

    Kuran'da geçen kelime sayıları...

    Hayır sadece besmeleden bahsetmiyorum. Bir gözlem yaptığınızı söylüyorsun. Ben de bunun gerçekten gözlem olabilmesi için genel-geçer bir yapıya ulaşmış olmanız gerekir diyorum. Örneğin her sayımda yalımlara bakıyorsunuz ve hepsi 19'un katı çıkıyor. Örneğin besmeledeki kelimelerin yalın hallerini sayıyorsunuz 19'un katı çıkıyor. Sonra yevm kelimesinin yalın hallerini sayıyorsunuz bu da 19'un katı çıkıyor. Sonra başka bir sayım yapıyorsunuz başka bir kelime ile bu da 19'un katı çıkıyr. O zaman işte burada bir ilginçlik var denir. Ama eğer sadece 19'un katı olan yalınları sayıyorsanız bu biraz ön
  13. panatheist01

    Kuran'da geçen kelime sayıları...

    Yalın ifade edilen tüm kelimeler 19'un katı mı Kuran'da?
  14. panatheist01

    Kuran'da geçen kelime sayıları...

    Yalın haldeki gün sayımlarında da yorum yapmamışsın. Önemli değil yanılmış olabilir, hatırlamamış da olabilirsin. Yani diyorsun ki biz bütün yaptığımız sayımlarda sadece bizim koyduğumuz kurala yani 19'un katına uygun olan kurala göre sayım yapıyoruz. Diğerlerini görmezden geliyoruz. Ama bu objektif bir sayım demek değildir ki. Yani sen zaten atışını yapmışsın. Ondan sonra çevresine hedef sembolü çiziyorsun demektir. Yani ciddi bir mantık hatası bu. Buradan bu çıkıyor arkadaşım.
  15. panatheist01

    Kuran'da geçen kelime sayıları...

    Olur mu arkadaşım bahsetmişsin. Bak burada :http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=58972&st=40#entry1209226 Yoksa ben nereden bileceğim. Sen burada yazıyorsun ben de senin yazdıklarından yola çıkarak bir soru soruyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...