Jump to content

ayyaşgezer

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    1.026
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne ayyaşgezer kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. 1) Gözlügünüzün vidasi çok çabuk çikiyorsa vidayi takmadan önce, vidanin girecegi delige renksiz oje damlatin. Vidayi öyle takin.

    2) Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi sıkıyor ise onlari bir kaç dakika buhara tutun.

    3) Makasinizi bilemek istiyorsaniz, zimpara kagidi kesin.

    4) Halidaki sigara yaniklarindan, yanik yerler üzerinde zimparakagidi ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz.

    5) Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarin üzerinde izbirakir. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin. Izden eser kalmadigini göreceksiniz.

    6) Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadan önce kapali olup olmadigini kontrol edin. Açiksa zedelenebilirler.

    7) Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa bir legenin içerisine koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup legenin içerisine yavas yavas sicak su koyun. Bardaklarin kolayca çiktigini göreceksiniz.

    8) Satin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerine yapistirilan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayip yikayin. Üzerinde hiç bir leke ve çizilme olusmayacaktir.

    9) Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için ütü masasinin kilifinin altina alüminyum folyo koyun. Sicagi geri yansitacagindan ütü yapmak daha kolay olacaktir.

    Yahu senin bu hikayenin kime ne faydasi var. Yakuptan yusuftan zelihadan banane. Bugunun survivor şovu. Bak benim dedigim bilgiler daha cok isine yarar. Hangi ogretide hirsizlik veya zina kabul gorur ?

  2. Hoşgeldin... epeydir ortada yoktun..... O da olabilir ama benim dediğim olursa hepimiz için daha iyi.

    Sen şimdi bırak evrimi filan da, önce bi özel mesajlara bak :)

    Efendimiz hazretleri ne demiş, kim ayyaş gezerse, şeytan da onunla gezer:)

    suc bende degil. Saccharomices cerevisiae maya hucresinde. Seytan onunla gezsin. Sekeri alkole ceviren o. Her zaman ev sahibi suclu. Biraz da hirsiza bakalim
  3. Bence insan vucudunun mükemmel olmayışı, varedicisinin tanrı olmadığını......

    Gelişmiş bir sistem olması ise, sadece maddenin onu varedemeyeceğini gösteriyor.

    Varedicinin tanrı olmadığını gösteren başka bir durum ise, doğada varolan herşeyin insan aklı ile çözülebilmesi...

    Henüz keşfedilmeyenler de zaman içinde keşfedilecek.

    Bu durumda, insanı planlayan varlık, insanın potansiyeli ile eşit zekaya sahip olması gerekir ki, bu durumda tanrı niteliği düşer.

    Burdaki planlayıcı ise, büyük olasılıkla doğanın kendisi. evrim de bize bunu gösteriyor.

    Doğa uzun süreçlerde canlılığı daha iyi noktaya getirecektir, diye tahmin ediyorum. ama burda insanın da payı olması gerekiyor. Çünkü biz de doğanın bir parçasıyız.

    Ne demişler...; ne ekersen, onu biçersin.

    doganin uzun vadede... diye baslayan hipotez gecersiz. Evrim teorisi ve dogal secilim mekanizmasi bilincsiz calisir. Doga kosullarina uymayan uyum saglayamayan yok olur gider. Insanlar 1000 yil sonra medeniyetin var olmadigi bir dunyada birbirlerini yiyerek yasiyor olabilir.

  4. Finans haberlerine bakarken Carl Icahn diye bir abiyi gördüm. Adam milyarder yatırımcı imiş. Hiç duymadım kimdir bu diye bakarken babasının Yahudi ama dogmatic ateist olduğunu okudum. Ulan bu dogmatik ateist de neyin nesi derken kendimi bir başka makalenin içinde buldum.

    http://www.deism.com/dogmaticatheism.htm

    İnancı sertten yumuşağa teist, deist, agnostik ve ateist olarak sıralamış. Ateistliği ikiye bölmüş. Pasif ve aktif diye. Pasif olana çocukların ilk anda doğduğu gibi inançsız diye tanımlamış. Aktif olanı da dogmatik ateist olarak tanımlamış. Dogmatik ateist yeterli kanıt var ve yaratan yok der demiş.

    Bir tarafa da bilimi koymuş ki benim bu makaleyi okumam için yeter şart. Bilim dogmatik değil demiş. Hipotezler ve teoriler değişebilir. Hipotez ile teori arasındaki farkı ele almış. Hipotezin doğrulanması ile teoriye dönüştüğünden bahsetmiş. İki adet önemli teoriyi ele almış. birisi big bang teorisi diğeri ise evrim teorileri. bunların yıllardır doğrulandığından ve bu doğrulardan ileri atılan yeni hipotezlerin de doğrulandığından bahsetmiş.

    Sonrasında koptum. felsefe lojik vb. var bir de bunlar İngilizce beni aşar. Deizm sitesinden geldiği için tabi ki dogmatik ateistlerden pek haz etmiyordur. Zaten sonunda da bu noktaya geliyor.

    Onlar gerçek ateist diyen biri büyük ihtimalle ve hatta kesinlikle dogmatik ateist bölgesinden biri olmalı.

  5. Niye 1+9+7+4 değil

    Ya da niye 1x9x7x4 değil ya da niye

    1+9-7-4 değil?

    Neyse biran benden sayıların ırzına geçerek de olsa bulmak önemliydi

    e bu islam dunyasinda

    sayilarin da

    anlamlarin da

    adamlarin da irzina gecmek kadim kurallardandir.

  6. Bir de benden söylemesi Edip Bey,Edip Bey Kabalacılar sizden çok daha yapıyorlar bu işi ama onlar çıkıp da mucizee diye atlamıyorlar gerçi bir aralar Torah Codes diye bir şey çıkarmışlardı hala da vardır ama sizin gibi Dünya'yı Kurtaran Adam diye Reşad Bey'in veliahtlığını yapmıyorlar.

    (Bkz: 1974: 74.sure 30. Ayette 19 geçiyor diye bu mucizeymiş, ule 30 niye var o zaman süs olsun diye mi ?Yoksa Reşad 30'unda mı buldu bunu yoo 1935 doğumlu 39 yaşında buldu 30 niye o zaman böyle 19'la 74''ü yan yana getir diye işlem varsa söylesin biri bana var dicem öpüp başıma koyacam onu.)

    1974 sayisini ele al. 19 + 7+4 =30

    Elimi opme bir bira ismarla yeter

  7. "ahsüne amela"

    "Ben ölüm ve hayatı hanginizin daha güzel amel yapabilceğini. Bil ki, Alemi şuhudi ve taharri ile meydana çıkarmaklık için yaratmışımdır" der

    ölüm ve hayatı kalblerine bakayım diye değil!

    "Allah insanın amellerinize sözlerine bakmaz Kalbine bakar" hadisi şerifine ne diyceksiniz dersen

    Elbette Resülüllah ne demiş Odur: O hadis şerifin manası: Allah neden kalbe bakar. çünkü bana bakıyorum diye bakar.. ne güzel bir mana kamon..

    bana bakıyorum diye bakıyorum :)

    nerede diyor şuhudi ve tahhar mevzuunu ?

    Hem bu benim durumu bozmaz. Yaratti. 14.7 milyar yil sonra ben geldim. Kalbim temiz cikti. Sinavi gectim. Kalpte problem olsaydi yallah cehennem olacakti.

    Kurani okudum. Muslumandan daha cok okudum, anladim. Kabul edemiyorum ayrica tanimadigim bir abimiz icin sehadet mevzusu absurd geliyor. Allaha lafim yok. Varsa sevecegimden onun da beni seveceginden eminim.

  8. Ulaaaayn. Madem bunlar müslüman değil 2001 yılından beri bizimkiler neden ağlıyor ekranlarda ? Hamas hamas diye ölüp bitiyorlar.

    Bana kalırsa da Müslüman değiller -> kafirler. Hatta sen de Müslüman değilsin. Hepimiz kafiriz aslında.

    Adam ateist ama imamlık yapıyor. Profesyonelim. işimle duygularımı birbirine karıştırmıyorum diyor.

    Gel gelelim hepimiz de Müslümanız. Ciğer soteci sahabe, baba katili sahabe, öldürülüp bok çukuruna atılan sahabe, iktidar için peygamberin torununu öldüren sahabe, bakara makaracı bakan, peçeteden fatura yapan bakan, armatörler var mesela evliyalardan sonra imamlardan önce gidecekler cennete.

    Ben de şahsen son nefesimde şahadet edip de gitmeyi düşünüyorum. Belki işe yarar.

    bir de benim gönlüm temiz. Allah biliyor bunu.

  9. Beni Kureyza ise Müslümanların Müttefiki iken ve Bütün arabistanın son hızla hendekde Müslümanlara saldırırken, harbin en tehlikeli anında, birden taraf değiştirip Müslüman askerleri öldürmeye arkadan hemde en zayıf yerinden vurmaya başlamışlar.

    Pekiiii şimdi İsrail topraklarına roket atan Filistinlilerin evini bombaladığında kim suçlu olur bu durumda ? ilk kanı akıtan mı yoksa son noktayı koyan mı ?

    Şu sıralar hiç duyuyor musun israile bomba attılar şuraya düştü şu kadar kişi öldü. İsrail misli ile karşılık verdi ?

    Bittiiiiiii. Kureyzanın torunları kafasına vura vura öğretti. Şimdi Allaha sizinkiler yalvarıyor. Ama 650 yılında kaldıkları için bir şey değişmesi zor bu saatten sonra. Artık 2016 yı yaşıyoruz.

    Bizim tarafta da abdestli gezmeyi öneriyorlar. Dua ile katyuşalardan kaçmayı çözüm olarak görüyorlar. Biraz günümüze gelin de füze kalkanı yapın siz de İsrail gibi. Tabi 650 yılından 2016 ya ne kadar zamanda gelebilirsiniz onu bilemiyorum.

    sonuç olarak zamanında yediğin hurmalar bugün bir yanını tırmalar. ilk kanı sen akıttın ama onlar bitirdi.

  10. Bu ayeti anlamıyordum fakat katran çevirisi ayeti mantıklı bir hale soktu şahsen.

    Ayete Süleyman Ateş ve Yaşar Nuri gibi meal vermek gerek.

    Bundan 100 yıl önce islam yanlış mı anlaşılıyordu ? Sülüman ve Yaşar yok iken ne yapıyordu dindar ahali ?

    Evrim geçiriyorsunuz kabul edin. Gerçek islam vahhabilerin işidin yaşadığı islamdır. Sizinkisi katran islamı...

  11. Dün agnostisizm idi bugün pozitif ateizm.

    Yarın "Yahu dur bir dakika" deyip rasyonel ateizm.

    ...

    Böyle devam eder gider. Evrim yadsınamaz. Burada da evrim var.

    Herkes düşüncesinde özgürdür. Bunu ortaya atar. Atarsa da tartışılmasına kızmaz, dinler. Gerekiyorsa düşüncesini değiştirir değiştirmeyecek ise kendini geliştirmeye ve savunmaya devam eder.

    İnanç dedin miydin duracaksın. Bir kere ispatı ve tartışması mümkün olmaz. Bir yerden sonra tabu başlar. Tabuları aşarsan kelle gider. Bu gerek agnostik gerek pozitif ateist gerekse rasyonel ateist tarafından kesinlikle kabul edilemez.

    bu nedenlerle benim için pozitif negatif rasyonel vs. fark etmez. Buğday birası arpa birası fark etmez. Alt fermantasyon üst fermantasyon fark etmez. %4 alkol %8 alkol fark etmez.

    Hepsini tatmak lazım. Her çiçekten bal toplamak lazım.

  12. Müslümanlar,din değiştirmeyi çok basite indirgiyorlar..Yazılan uyduruk islam tarihinde de sürekli bu konu böyle işleniyor..

    Bugün Türkiye'deki insanları şöyle bir düşünsek bile,din değiştirmenin ne kadar zor olduğu anlaşılır..

    Hamza bir anda dönüveriyor,Ömer bir gece şehadet ediveriyor..Masal bunlar..

    Türkiye'nin yarısı 14 senedir bir siyasi partiden vazgeçmedi..Ölümüne savunuyorlar bu partiyi..1400 yıl önceki insanların,aniden tüm hayatlarını değiştirmelerini sanmak;zırdeliliktir..

    e hamzanin cigerini soteleyen abla degistirdi ya kaynana oluverdi. Bildigin cikar iliskileri bunlar. O yuzden bir gunde degisirler. Bahsettigin partinin dun soyledigi ile bugun soyledigi birbirini tutmuyor ayni o zamankiler gibi.

  13. Ben ne yazmışım,sen ne yazıyorsun bana..

    Sana birşey diyeceğim dindarr kardeş..Çağrı filmini izlemişsindir..Filmde Muhammed'e H.z.Hamza yalvarır..Savaşalım Muhammed,SAVAŞALIM der..Bunun üzerine ayet iniverir hemen..Sonra başlarlar savaşa..

    Bana bunu izah etsene..Hadi kamonnn :)

    http://www.ateistforum.org/index.php/topic/57833-oeldurmek-ve-hothgoeru/

    Sürekli cinayet/savaş/katliam ile dolu bir tarih..

    Bugün bile devam ediyor..

    ben sana bisey diyeyim bu hamzaya deseler isin sonunda cigeri kaptiracaksin emin ol gene de donmezdi inancindan. Bu inanc boyle tehlikeli birsey iste. Adam inaniyor insan topraktan allah ol dedi diye yaratildi. Cep telefonunu da ol deyince hizmetine alacak saniyordu ama bu icin 2000 tl yi vermek zorunda. Bu isler boyle kolay mi dindar efendi sen kitaplarini okumaya devam et bakalim neyi cozeceksin. Haaaa sagda solda ders verip konusma yapip cukkayi aliyorsan o zaman baska. E telefona da para lazim hemi ?

  14. Dindar iyi de Rasit halifeden ne istediniz yahu ?

    Hem senin bu savunmana gore osmanliyi kese kese gelen haclilarda da iman gucu yok muydu ?

    Gunumuz israilinde de degme musluman ulkeyi 6 gunde paketleyecek iman gucu bulunuyor. Fazla ustune gitmeyin atom bombalarinin dugmeye basar senin parcalarini en yakin camiden toplariz hafizanallah.

  15. E guzel yazmis bilim temelli olmak benim de dusturum. Anti olmamak da zaten bunun icinde olmali. En sacma dusunce bile ispatlaniverir bir bakarsin kanun oluvermis. Ozgurluge onem vermek de bilimin icinde celal baba ne diyor her zaman tales ben dunya suda yuzuyor diyorum sen ne dusunuyorsun aleksimandros diyor.bu soru iste o ozgurluktur. Burada ateistler agnostikleri bile ciziyorlar.

    su sira gobeklitepeye taktim. O zamanda bile adamlar kendilerine bir inanc sistemi olusturup bir araya gelip tapinak yapmislar ve torenler yapiyolarmis. Bu da birlik beraberlik. Evrim bu adamlari secti neden ? Cunku birlestiler uyum sagladilar ve digerlerini dogaya birakmadan elediler. Neanderthaller gibi...

    Bugun ne goruyoruz ? izmirde aleviydi camiye gelmezdi cemaatte tanimazdik diye adama sela vermiyolar.. yahudi diye anons etmiyorlar. Agnostik diye birak teistleri ateistler bile saldiriyor. Bu durumda bizim mutasyon kisa zamanda tukenir benden soylemesi. Bir an once bir sekilde birlesmek lazim. O da nasil mumkun olur bilemem. Olmasi da sart degil evrim iyiye gidecek diye birsey yok.

  16. Abi cok bilgilisin

    belki para da ediyordur da

    bir ise yaradigi konusunda suphelerim var.

    sen insan topraktan yaratildi diyedur adamlar marsa insan gondermeye ugrasiyolar. Elindeki cep telefonu da topraktan yaratildi ama sen o noktaya ne kadar uzaksin. o bahsettigin enginarin patatesin soganin tohumlarini israil gonderiyor kitabinda onlarla dost olmayin diyor. Dunyadan haberiniz yok. Domuzda, toprakta 650 yilinda kalmissiniz.

    Sen ne is yapiyon harbiden doktor muhendis ogretmen imam ?

  17. Sayın ayyaşgezer. Müteagalatınız :D yanlış. Zira insan topraktan yaratıldık bak bakayım bedeneni topraktan bir şey görüyor musun :D var mı toprak iblisine bedeninde ateş yok kapiş

    Topraktan yaratildik diyen sizsiniz. Ben bilimin yolundan gitmeye calisiyorum.toprak tanimi nedir ? Cogalan bir bilesikten baslamazsa bu kadar atomu nasil bu duzende bir araya getirebilirsin... Silisyum, Arsenik uranyum vs var toprakta. Bilme gore yapi tasimiz karbon temelli organik bilesikler ki evrende en cok bulunan atomlardir. Karbon da en yilisik atomdur. Atomlar buyuk patlamadan sonra soguma surecinde hidrojen olarak olusuyor daha sonra yildizlarin merkezinde periyodik tabloyu dolduracak kadar cok atom olusuyor ve patlayarak evrene dagiliyorlar. Sonra is protein ve dna sarmalina gitti miydi al sana canli... yani toprakla heykel yapip ona ol demekten daha mumkun ve ispatlanabilir bir hikaye.

  18. 1- iblis "Allahım ne olur ölümü tadmak istemiyorum bana mühlet ver" diye ölümden korkmuştur.. :D

    2-Allah kendi zatıyla secde emrini verecekte. O emre iblis muhalefet edecek mümkün değildir.

    peki neden secde etmedi? Çünkü Allah secde emrini adem babanın lisanında vahy ile verdi. iblis iltibasa düştü onun için Allah ona "ey İblis (iltibasa düşen) diye hitap etti.

    yani İblis adem babanın azğından gelen secde emri Allahın emri midir? yoksa ademin sözümüdür diye iltibasa düştü.

    Allah "ona neden secde etmedin" diye sormadı "Allah bu sorunun cevabını istemiyor"

    Seni secde etmeden ne alı koydu (kibrinden mi) İbliste soruya göre cevap vermek durumda olduğundan "evet allahım kibrinden. ben ateşten yaratıldım o topraktan dedi toprak ateşe secde etmesi caiz olmaz dedi

    Atesten yaratildi diyorsun ölmekten korktu diyorsun...

    Gayb gurup malum vs diyosun saniyoruz ki fransizca gibi mecaz olmayan derin bir edebiyat var karsimizda.

    Ateşten yaratilan bir varlik nasil ölür. Ölmek karbon temelli bir varligin beyin fonksiyonlarinin sona ermesi degil midir. Atesin sonmesi lazim olmesi biraz garip.

    Bu arada ates hissedebiliyor mu ? Beyin yerine gecen bir organ var mi ? Aci cekiyor mu ? Edebiyat guzel de biraz da biyoloji alt yapisi lazim sizin metafizik dunyayi anlamak icin.

    Atesten ses nasil cikar ? Ses midir baska bir sey midir ? Eger ses degilse bunu ilk olarak kim anladi ve yaziya doktu. Ademe ruyasinda ademin dilinde video gosterir gibi mi anlattilar bunu ? Yoksa ates citir citir ses cikariyordu da adem mimiklerinden mi anladi ?

  19. Hah hah aay :D Gayb mechul değildir. Gayb: İnsanların meleklerin cinlerin bilemeyceği zahir batın gizliliklerdir. ve Allahın saltanatıdır

    malum olanda eskinden mechuldü. Gayb değildi. :D

    750 yilinda urettikleri en iyi eser olan kuran gibi kutsal bir yaziyi bile noktalama isaretleri olmadan yazan adamlarin bu kadar derin anlamlari olan bir edebiyati oldugunu mu soyluyorsun. Derin anlamlari dusunuyor ve konusuyorlardi ama yazamiyorlardi.

    Bu adamlar nerede ise butun yoneticilerini oldurduler ve bok cukuruna attilar. Nerede ise hicbir sanatsal yapi,eser birakmadilar. Tek bildikleri kadin ve seks freud un 1000 yil sonra acikladigi gibi.

    Bana 750 yilindan sonra gecirilen bir evrimin sonucu gibi geliyor.bu adamlarda bu derin edebiyatin varligini gosteren ispat var midir ?

×
×
  • Yeni Oluştur...