Jump to content

harhorin

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    283
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne harhorin kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Dostum bende sana bir şey söyleyeyim, akp nin icraati diye bir şey yok ortada insan ve insanlık adına, akpnin yaptığı din ticareti ve yalan-dolan, namussuzluk vesaire. Haklısın bunları yapanlar hep iktidar olur ve olacaktır. Emperyalizmin kucağında tecavüze uğrarken basbas bağırıp hak-hukuk özgürlük,aş iş diye yırtınan dünün mağduru, bu gün kıçının acısını unutmuş başkalarına tecavüz peşinde ,emperyalist köpekliğine soyunuyor ve adıda iktidar ve icraat oluyor.

    Senin tecavüze uğramış olman başkalarına tecavüz etmekle düzelmiyor ve bu tecavüzünü haklı kılmıyor. Bunu anlayacak kapasiten olsa zaten meselenin iktidar olmak için her pislik mübahtır değil, insan olmak olduğunu bilir, otorite köpekliğini savunmaktan vazgeçersin.

    Sevgi saygımla...

    İcraarti yok diyenle ne tartışıcam ki?Sizin gibi vatan hainlerine köpeklik yapacağıma tayyibe yaparım.ama sizde vatan hainisiniz gerçi.

    Sen türkiyenin daha önce hiç bu kadar özgür olduğunu gördün mü?eskiden oruç tutmayanı döverlerdi şimdi oruç tutmak ayıp oldu.

    SİZ TAYYİP İ MÜSLÜMAN OLDUĞU İÇİN SEVMİYORSUNUZ.bunun herkes farkında.o yüzden boşa nefes tüketmeyin.

  2. Sinek olarak yaşayacağın bir kaç gün... Sonra ölür başka bir şey olursun. Belki sineklerin yaşamı çok zevklidir nerden biliyorsun?

    X olup her zaman sürekli x olarak kalmak saçma ve sıkıcıdır. Erkeksen bir de dişi ol bakalım nasıl olacak? Dişiysen bir de erkek ol bakalım ne anlayacaksın? Hayvansan bir de bitki ol bakalım nasılmış? Bütün bunları hep yaşamanın nesi kötü?

    Bu düşünce ahlakın en büyük kaynağıdır. Başka da ahlaka kaynaklık edecek bir düşünce yoktur. Sokak kedilerini evrimsel kardeşlerin olarak görüp onlara iyi davranır, su, yiyecek verirsin. Sana zarar veren canlıları veya etine ihtiyacın olan canlıların canını olabildiğince insaflı ve merhametli alırsın, onlara işkence etmezsin.

    Tüm canlıları sevmeyen kişinin insana da merhameti olmaz. Bu kesin bir kuraldır.

    Sinek olsan sanki sinek olduğunun farkında olacaksın.Zaten farkında olmak da istemezsin.Bizamanlar sıçtığın bokla oynamayı.

  3. Ha, bir yerde ise yapmanız gerekmez yani. Bir emrin yapılması için 50 kere tekrarlanması lazım sana göre demek ki.

    Gerçi Kuran'ın papağan gibi her şeyi en az 3-4 kere tekrarladığı bir anlatım tarzında bir şeyin bir kere geçmesine şaşırmanız normal.

    Diğer dinlerde Allah diye bir tanrı mı var ki, adamlar Allah'a ibadet etsin. Ne kadar salaksın. Herkesin kendi tanrısı var.

    Ayrıca asıl sizin kapalı bir yere girip ibadet etmeniz lazım, suratınızı yere yapıştırınca kıçınız havada savunmasız kalıyor. Diğer dinlerde böyle salakça bir ibadet olmadığı için onlar istediği yerde istediği anda tanrılarına ibadet edebilirler.

    Amma güldüm ha gece gece.iyi cevap verdin.gerçi onun hakım derken bokum demesi de trajikomik oldu.

  4. He valla haklısın,inanmasan da ibadet ettiğinde tam yapmalısın..

    ben de inanmadığım halde 5 vakit namaz kılarım,hacca giderim,zekat veririm,kurban keserim dua ederim

    İşte her inanmayan senin ,benim gibi olmalı...

    Allaha emanet ol inanmayan kardeşim..

    Hacca gideceğimi sanmıyorum çok sıcak.kurbanda kesemem.zekat verebilirim.beş vakit namaz yok şimdilik.cumalara giderim.

  5. Yok Peygamber zamanında kaldırıldı.

    Allah koydu peygamber mi kaldırdı anlamadım?yoksa peygamber koydu sonra vaz mı geçti.zina edenlerden bahsederken günümüz lafını kullandın.eğer pegamber koyup kaldırdıysa o zaman için de geçerli demektir.

  6. Hükümleri tüm dönemleri ilgilendiriyor. 4 eş, şahitlik, miras, cezalar vs. Bazı hükümler ki sadece o dönemde uygulandı, sonra kaldırıldı. (Zina edenin sadece zina edenle evlenebilmesi- halbuki artık günümüzde zina etmiş biri zina etmemiş biriyle evlenebilir)

    Yani Allahın koyduğu hükümler insanların koyduğu hükümlere göre değişecek öyle mi?

  7. Bir kitabı açıp deli gibi sonuna kadar okuyan ve hatim ettim diyen ama okuduklarını körü körüne okuyup "lan burda kastedilen ne" diye hiç düşünmeyen bir toplummuş İslam toplumu.Yaklaşık 1 haftadır Deist'im.Dünya görüşüm değişti arkadaş.Din beni zamanında şu "meal hatası" diyenler gibi şartlamıştı kendisine.

    Ben yakın zamanda yurtdışına rusça kuran yolluyordum belki müslüman olan olur diye.O sıralarda kuranda yemekten sonra peygamberin evinden ayrılın ayetini gördüm kuranı açar açmaz.ateistlerinde en çok malzeme yaptıkları ayet koca kitapta ilk açtığım ayet oldu bigün tesadüfen.ama asıl hayalkırıklığına uğramama sebep olan ayet yıldızların şeytanlara atılan taş yapılmalarıydı.işte o zaman bunun hiçbir mantıklı izahı olamayacağını anladığım halde bir ümit bütün meallere baktım kimse açıklama yapmamıştı bide tefsire baktım saçma buldum.hele vardır bi hikmeti Allah bilir tarzı tefsirler görünce olayı çözdüm.ateist sayfalara baktım daha biçok ayet keşfettim ve ateist oldum.önce büyük bi özgürlük hissi ve rahatlık hissettim.sonra bunalım ve derin bi boşluk.ne olursa olsun bu hayatta acılarımı giderecek bişey olmalıydı.ateistlerin ölecez ot olacaz sinek olacaz boka konacaz bok olacaz vs. tarzı ölümsüzlük duygularını tatmin eden argümanlar moralden çok adamı daha da çökertiyordu.sufiler hep ilgimi çekmiştir.sonra budizmin kökenini okudum ve gerçekten bilimin ve ateistlerin inkar edemeyeceği bir sırlar dünyası vardı insanda.şimdi müslüman ibadetleri etsemde inanmıyorum ama yine de ibadetlerde beni tatmin eden bişey var.

  8. Benim motivasyon kaynağım ahmak(müslüman)lar....

    Ahmakları gördükçe,hayata daha çok bağlanıyor, tadını çıkarıyorum..

    Mesela ramazanda bu ahmaklar aç gezerken yediğim yemekler daha lezzetli geliyor..

    Pek içmem ama, ramazanda iftar vakti rakı içiyorum..

    Kısacası ,hayatımı hayal ürünlerine ve palavralara bağlı kalmadan keyif içinde sürdürüyorum..

    Ben inanmadığım halde oruç tutuyorum.beni insan yapıyor.

  9. Ya zaten en yakın göğü yıldızlarla donattık diyor.göğün katları atmosferdeyse yıldızlar atmosferde oluyor.yok evrense o zaman 7 kat atmosfer tabakasından bahsedilemeyeceği gibi evrenin yıldız olmayan 6 tabakasının olması gerekiyor.en uzaktaki yıldız en yakın göğün içine giriyorsa bu nasıl bir yakınlıktır.kaldıki evrende yıldızın olmadığı bir yer yok bildiğim kadarıyla.o yüzden her şekilde bu ayet bilim dışıdır.hatta ayetin devamı olan yıldızları şeytanlara atılan taşlar yaptık sözü noktayı koyar.

  10. Tanrı inancı hayata nasıl anlam veriyor?

    Altı üstü, kafanızın içinde iki uç var ''alevli kazıklar (cehennem') '' yada ''seksi sübyanlar/huriler (cennet)''

    Yani hayatın boyunca alevli kazıklardan kaçmak ve çokcuklarla sevişmek arasında mücadele verme çabası sizin hayatınıza nasıl anlam kazandırıyor ?

    Senin söyledğine deistler değil müslimler bile güler.

  11. Bana ne bu iki yazarın görüşünden? Herkesin kişiliği farklıdır, kiminin gerçekleri olduğu gibi görecek cesareti vardır, kiminin yoktur hayallere sarılmayı tercih eder.

    Peki sen neden filmi kapatmıyorsun, sana hayallerin gerçek olmadığını göstermedik mi?

    Yoo,ben hala agnostiğim.

  12. Sen ilkönce kimin söylediğine karar ver, Tolstoy mu, Dostoyevski mi?

    Asıl saçmalık hayatı olduğu gibi göremeyip hayal ürünü putlara tapmaktır. Sen niye film seyrediyorsun? Nasıl olsa film de bitecek. Ne gerek var bitecek bir şeyi seyretmeye?

    Dostoyevski ama tolstoyunda ateistkenintiharın eşiğinden döndüğünü ve inanınca tanrı orada oluyor dediğini hatırlatırım.

    Ayrıca filmi beğenmezsen kapatırsın.Ve gerçek değildir zaten.

×
×
  • Yeni Oluştur...