Jump to content

rumil

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    69
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

rumil Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. https://www.youtube.com/watch?v=pSjQTPoEfQg
  2. rumil

    sonsuzdan gelmek

    ... Yahu gerçekten de bu yazdıklarım ayıp şeyler.Yani tamam benim çoğu insanın fikrine saygım var ancak gelip burada bazı düşünceleri hor görüp en iyi ben bilirim havalarında olup kendi kendilerini rezil eden insanlar görünce gerçekten de üzülüyorum.
  3. rumil

    sonsuzdan gelmek

    Sextos empericosun diyalektiğine geliyoruz galiba '' tanrının varlığını ileri sürmek dine ve tanrıya olan bir hakarettir. tanrının her şeyi denetleyen bir varlık olduğunu varsayarlarsa o zaman kötü işlerin yaratıcısı konumuna getirirler tanrıyı sadece bazı işleri denetlediğini ya da hiçbirşeyi denetlemediğini söylerlerse de bu sefer de tanrıyı yeteneksiz olmaya zorlarlar.bu da küfürdür''
  4. rumil

    Aşırı Şüphecilik

    Nasıl bir septizmi benimsediğinize bağlı bir şey bu.Descartes ci veya parmenides çi bir septizm ateizm ile özdeştirilebilinir ama mesela protagaros çu veya gorgiasçı bir septizm başlı başına septik olmak demektir bana göre.
  5. rumil

    sonsuzdan gelmek

    Zamanın olmadığı bir ortam düşünelim.Zaman yoksa bir şey düşünülemez çünkü senin de dediğin gibi düşünmek için belirli bir zamanın geçmesi gerekirdi.Ancak tanrı dediğimiz kavramın her şeyi yaratabildiği engin bir güce sahip olduğu anlayışını kabul edersek bu onun için hiç de zor olmayacaktır.Eğer zaman tanrıdan önce var ise tanrı zamanın ortaya çıkarttığı bir varlıktır,töz tanrı ise zaman, tanrının yarattığı bir ussal fenomendir.
  6. rumil

    sonsuzdan gelmek

    Tanrı vardır paradigmasından diyalektik kurmaya çalışdığımızı henüz anlamamış felsefe ile uğraştığını iddia eden birisi gelip bilim ve felsefe literatüründe daha ne olduğu belli olmayan şeylerle ilgili ne gariptir ki kesin hükümler verebiliyor. Asıl palyaçoluk, zihnini belli şeylere odaklamış bir şekilde felsefe yapmak için yola çıkıp herhangi bir paradigma ile empati kuramayıp sürekli belli şeyler hakkında dogmatik düşüncelere sahip olma,sözde felsefik bir bakış açısı olarak nitelendiriliyor. Zaman yaratılamaz,çünkü sonsuzdur.İşte muhteşem bir diyalektik sonucu kurulmuş bir cümle.Bitti,za
  7. rumil

    sonsuzdan gelmek

    Zamanı kendi yarattığı için olabilir mi? Zamandan bağımsız olduğunun bilincine de kendisinin ''var olduğu'' bilincine sahip olduğu an ''idrak'' etmiştir.Kendisinin var olduğunun bilincine de töz olduğundan zamansızlık evresinde sahip olsa gerek.
  8. rumil

    Baltayla parçalara ayrılacaksınız

    İzmlerin genel doğasında olan bir şey vardır.X izm olmadan Y izm olmaz.Dinler olmadan ateizm olmaz.Özellikle türkiye ve diğer geri kalmış ülkelerde izm ler felsefenin yerini güzel bir şekilde alır zira insanların yıllar boyunca sözde inandıkları dinin kendilerine göre çaldığı yıllarının hesabını sormalı ve sürekli kavga halinde olmalıdırlar zira aldatılmışlardır. Asıl tanrıtanımazlığın olduğu yerde herhangi bir izm yoktur sadece felsefe ve bilim vardır.
  9. Cinsellik din kökenli tabu değildir.Cinsellik kadim bir tabudur,hatta öyle bir tabudur ki neresinden tutsan elinde kalır.Dünyanın çoğu yerinde de bu böyledir.
  10. rumil

    spinoza...

    Leibniz az kemiklerini sızlatmadı spinozanın.
  11. rumil

    Şehre inen domuzu recm etmeye çalışan Müslümanlar

    Böyle insanların yaşadığı yere sadece inilir.Domuzun hatası o uygarlık merdivenlerden aşşağıya inmek olmuş.
  12. rumil

    Sizce dünyada en tehlikeli din hangisi

    Görüyorum ki insanlar binlerce yıllık inançları sadece son 100 yıl için değerlendiriyor.Hristiyanlık dininin yaptığı katliamları bilime indirdiği darbeleri dünya tarihi ile anlatmaya kalksak en az 2 ciltlik bir kitap yazarız.
  13. rumil

    Şeytan mı kötü yoksa Allah mı

    Tanrı kötülüğün yaratıcısıdır.
  14. rumil

    Allah'ın amacı ne?

    Kesinlikle psikopatlarla empati kurabilen üstün zekalı birisi.
  15. rumil

    Allah'ın amacı ne?

    Tanrı doğası gereği antisosyal bir varlıktır.Tanrının saplantı nevrozları sosyal bir varlık olan insanı yaratmasına neden olmuştur.Antisosyal olması sebebiyle kendine denk bir varlık yaratmaz zira doğası gereği bencildir.
×
×
  • Yeni Oluştur...