Jump to content

Diriliş

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    19
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Diriliş Hakkında

  • Derece
    Member
  1. Diriliş

    Erdoğan yine Atatürk'e hakaret etti

    Gündem değiştirmek için konu lazım.
  2. Diriliş

    Hiçbir şey olamazsanız da cumhurbaşkanı olursunuz

    En kötü ihtimalle cumhurbaşkanı.
  3. Diriliş

    İslam'ı Neden Aşırı Ciddiye Alıyoruz?

    Müslümanların inançlarını "insan haklarına son derece aykırı olan, bugünün değerlerine uymayan, insanlara kin-haset ve nifak getiren, toplulukların çıkara dayalı inançlar" olarak tanımlamışsın. İşte tam da bu sebeple boşveremiyoruz. Gerçekte biz İslamı değil, İslam bizi kafaya takıyor.
  4. 1951 Mülteci Sözleşmesi'nde yer alan Geri Göndermeme İlkesi gereği. Macaristan mülteci mevzuatını değiştirdi mi bilmiyorum.
  5. Almak zorundayız ne yazık ki. Uluslararası prosedür böyle. Ama kontrollü bir şekilde almalıydık ve mülteci kamplarından dışarıya yayılmalarına izin vermemeliydik.
  6. Avrupa'da cinsel tatminsizlik ve yoksunluk yaşayan mültecilere kadınları taciz etmemeleri konusunda özel uyarılar yapılıyor. Hatta Almanya'nın Bornheim kasabasında bazı Alman kadınlarının taciz şikayetleri sonrasında yetişkin erkek mültecilerin kapalı kamusal yüzme havuzuna girmeleri yasaklandı. Mülteciler Avrupa'yı istila ettiğinden beri tecavüz, taciz vakaları yükseldi, sübyancı çeteler arttı.
  7. Diriliş

    Tanrı hiçbirşeydir.

    Belki de şöyle bir mantık yürütebiliriz; Tanrı = Hiçliktir. Zira; Hiçlik de, Tanrı gibi, sonsuz ve değişmezdir. Başlangıçsız ve bitimsizdir. Hiçlik de, Tanrı gibi, kavrayışın ve doğrulamanın ötesindedir. İnsanoğlu hiçliğin doğasını tahayyül edemez (tıpkı Tanrınınkini tahayyül edemediği gibi). Her şey hiçlikten geldi ve hiçliğe dönecektir (Tanrı gibi). Hiçlik, tıpkı Tanrı gibi, paradoksal bir şekilde hem mevcut hem de nâmevcuttur. Deneyüstü, aşkın ve her yerde hazır ve nazırdır. Uzay ve zamanın dışındadır, ancak hepimizin etrafındadır. Hem her yerdedir, hem de hiçbir yerde değildir. Hiçlik de,
  8. İmam 6-7 Yaşındaki Kızların Kendi Babalarına Bile Seksi Görünebileceğini Söyledi, Bu Yüzden Onları Kapatmalıyız https://www.youtube.com/watch?v=wJuUQOLuAPk
  9. Diriliş

    sanırım dinler haklı - dünya düzdür !

    Bunu da kanıt olarak görebiliriz.
  10. Diriliş

    İslamda Ruhban Sınıfı

    Bir takım kişilere "Allahın yeryüzündeki gölgesi", "Mehdi-i Azam" gibi manevi sıfatlar, uhrevi ünvanlar vermekle zaten ruhban sınıfı yaratmışlardır. Onlara redd-i biat edenleri de zımnen ya da sarahaten tekfir ederler.
  11. Diriliş

    İslam'ın İlk 4 Yüzyılı Bilimde İlerdeydi

    Gazalî ayrıca avam tabakasının felsefe ve mantık gibi ilimleri okumasının haram olduğunu söylemiştir. İbn Nüceym (Hanefi fıkıh alimi) El-Eşbah ve'n-Nazair'de felsefe, astroloji ve falcılığın haram olduğunu söylemektedir. El-Derdir (Malikî), bireysel ve toplumsal ödev olan bilgi türlerini anlatırken felsefe, astroloji ve ilm-i kelâm (teoloji, ilahiyat)'ın haram olduğunu söyler. Daha bunun gibi felsefeyi reddeden ve sıcak bakmayan sayısız İslam alimi vardır.
  12. Diriliş

    İslam'ın İlk 4 Yüzyılı Bilimde İlerdeydi

    8-13. yüzyıllarda İslam topraklarında bilim ve felsefe ilerideydi, ta ki matematiğin şeytan icadı olduğunu söyleyen Gazzalî yobazı çıkıp gelene kadar.
  13. Diriliş

    NİCK DEĞİŞTİRMEK İSTEYEN KULLANICILAR

    Nikimin "Diriliş" olarak değiştirilmesini istiyorum.
  14. Diriliş

    Tacikistan'da 13 bin erkeğin sakalı zorla kesildi

    Tacikistan 18 yaş altı çocukların ve ergenlerin ibadethanelere girmelerini de yasaklamıştı. Kutluyorum Tacikistan'ı. Din kılığına girmiş cehalete ve Arap emperyalizmine hiç göz açtırmıyor.
  15. Diriliş

    Neden ateistliği seçtiniz...

    Ateizm gerçeğin peşinde olmanın bir yan ürünüdür. Dekart'ın "Eğer gerçeği gerçekten bilmek istiyorsan, yaşamında bir kez olsun bütün şeyler hakkında şüphe et" sözü ve onun metodik şüpheciliği beni etkilemişti. Şüpheciliğe yatkın olmayı daha doğru bir yol olarak benimsedim ve bana küçüklükten beri aşılanan tüm inançların sağlamlığını radikal bir şüphecilikle test etmeye karar verdim. Uzun tefekkürlerim ve sorgulamalarım sonucunda "sarsılmaz doğrular"ım o kadar da sarsılmaz ve kuvvetli olmadığını gördüm.
×
×
  • Yeni Oluştur...