Jump to content

comandante

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    17
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

comandante Hakkında

  • Derece
    Member
  • Doğum Günü 03-03-1979

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    tekirdağ
  1. Kuran'a bakınca aslında hiçbirşeyin cevabının olmadığı anlaşılıyor. Mesela ben namazın nasıl kılınacağını, abdestin nasıl alınacağını, oruçla ilgili bir satır yok zaten göremedim. Toplum yaşamına karşı hırsızlığın cezası, miras paylaşımı, yetimlere yönelik bir düzenleme var ama (arada teraziden düzembazlık yapan müslümanlara da biraz gönderme var) birçok hukuki konu ile ilgili düzenleme yok, varsa yoksa kafirler nasıl azap çekti,nasıl helak ettik,aman inanmazlık etme yakar pişiririm. Çünkü akıl karı değil, ancak korkutarak bişeyler yapmaya çalışmış Muhammed. Aslında şaşmamalı 50 tür İslamiyet
  2. comandante

    Tebbet Suresi

    TEBBET Tebbet, "kurusun" manasına bedduadır. Ebu Leheb hakkında inmiştir. Zira o, eziyet etmek kasdıyla Resûlullah'ın yoluna gizlice diken koymuş, bu işte kendisine karısı da yardım etmişti. Sûre, "Mesed sûresi" diye de anılır. Fâtiha sûresinden sonra Mekke'de inmiştir, 5 (beş) âyettir. (Bir rivayete göre Şuarâ sûresinin 124. âyeti gereğince Efendimiz yakın akrabasını çağırarak, onları İslâm'a dâvet etmişti. Amcası Ebû Leheb galiz sözler sarfederek, "Bizi bunun için mi çağırdın?" demişti. Bunun üzerine bu sûre indi.) Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla. 1. Ebu Leheb'in iki eli kuru
  3. Kuranda, Allah'ın insanları saptırdığı veya doğru yola soktuğu, sonrada doğru yolda olanların yüreğine korku ile bağlılık salmak için kendi saptırdıklarına türlü azaplar yaptığı açık bir şekilde defalarca yazılmıştır. Şimdi robotluk atomlarda mı, din mensubu olmakta mı tekrar sorulmalı.
  4. comandante

    İşkenceci Allah

    HAC SURESİ 19 İşte şu iki hasım, Rableri hakkında çekişip durmuşlardır. Sonuçta küfre sapanlar için ateşten giysiler biçilmiştir. Başlarının üstünden de kaynar su dökülmektedir. 20 Bu suyla, karınlarının içindekiler ve derileri eritilir. 21 Bunlar için bir de demirden kamçılar var. 22 Istırap yüzünden oradan her çıkmak istediklerinde, oraya geri döndürülürler: "Tadın şu yangın azabını!" 23 Allah, iman edip hayra ve barışa yönelik işler yapanları, altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacaktır. Orada, altından bilezikler ve inciyle süsleneceklerdir. Ve orada giysileri ipektir.
  5. comandante

    TANRI YOK, ELÇİ YOK, MESAJ YOK

    Berguzar böyle bi soru sorman garip olmuş, sosyalizm,komünizm,liberalizm,kapitalizm,faşizm gibi insan zekasının oluşturduğu toplum düzenleyici sistem varken bu soru gerçekten garip olmuş. Hem zaten dünyanın hemen hemen her yerinde insan zekasının ürünü olan yönetim biçimleri var, kaldı ki ateizm bir ekonomi bilimi değildir, üretim ilişkilerini düzenleyici sistemi yoktur. Neden böyle düşündüğünü bile algılayamıyorum, sitenin ana sayfasında ateizm ile ilgili bilgiler verirken bunları da güzel açıklamışlar, oradan da geniş bilgi alabilirsin.
  6. comandante

    Muslumanlar boyle bir durumda ne yapar?

    Güzel bi konu başlığı olmuş, insanların aslında dini her zaman işlerine geldiği gibi algıladıkları gerçeğini, bir kez daha inançlılardan gelmeyen cevaplar gösteriyor ki burdan yola çıkarsak bütün dinler gelişen teknoloji, ilerleyen bilim, değişen üretim ilişkileri ile beraber zaman içinde farklılaşma göstermektedir. Bu bile tek başına dinlerin insan yaratısı olduğunu kanıtlar aslında.
  7. comandante

    bu nasıl mucize

    Kenank'a verdiği cevap için teşekkür ederim. Bi ateist olarak Kur'an okumaya başladım, hep din üzerine okuyoruz, insanlık tarihininden Kur'an çıkartılamaz ne de olsa, okurken de bu ayeti anlamayıp merak etmiştim o kadar.
  8. comandante

    bu nasıl mucize

    KEHF SURESİ 17. Güneş'i görüyorsun: Doğduğu vakit mağaralarından sağ tarafa kayar, battığı vakit ise onları sol tarafa doğru makaslayıp geçer. Böylece onlar mağaranın geniş boşluğu içindedirler. Bu, Allah'ın mucizelerindendir. Allah'ın kılavuzluk ettiği, doğruyu bulmuştur. Şaşırttığına gelince, sen ona yol gösteren bir velî asla bulamazsın. Güneş nasıl bi doğa olayına konu oluyor bu mucizede(!) merak ettim.
  9. İnsanın tanrıya olan inancının nedenini burada bir örnekle açıklayacağım. Örnek: 1848 yılında Fransa'da meclis kürsüsünden Fallaux yasası üzerine tartışmalar sırasında (inanan-inanmayan ayırmayan, emekçileri ezen yasalardan biri) Montalembert kontunun konuşmasıdır: ''Mülk sahibi olarak ve mülk sahiplerine hitap ederek, tam bir açık yüreklilikle bir sözcük ekleyeceğim, çünkü biz burada,sanıyorum, birbirimize, yalansız dolansız gerçeği söylemek üzere bulunuyoruz. Bugünün sorunu nedir?--o tarihlerde Fransada komün kurulduğunu ve burjuvazi ile işçiler arasında iktidar mücadelesi olduğ
  10. comandante

    Bu soruları cevaplayın.Tartışma bitsin

    Evet Rochader haklı ateizm bu sorulara cevap vermek iddiasında değildir, böyle bir araştırma içerisinde de değildir. Ancak dinin kendi içerisindeki çelişkilere cevap verir. Maddenin kendi iç çelişkilerini ancak diyalektik materyalizm ile yani Marksist felsefe ile cevaplayabiliriz. Ancak bu cevap kitap olur, meraklıları için ve konuyu tam anlamak için Georges POLİTZER'in ''Felsefenin Temel İlkeleri'' baştan aşağı bu cevaplarla doludur.
  11. comandante

    MUHAMMED YALANCIDIR.

  12. İlkel ve tek tanrılı dinlerin hepsi varoldukları süre içerisinde iktisadi olarak neler yapmışlardır ve bunlar kime yaramıştır? Bu konuda ki cevapları bekliyoruz.
  13. comandante

    ATEİSTLER DE CENNETE GİDEBİLİYORMUŞ

    Olmayanı tartışmanın ne anlamı var. Ölümden sonra öte dünya diye birşey olmadığına göre yeryüzünde kurulan sermayenin (ve hizmetkarı inananların) cennetinin, nasıl insanlığın genelinin cennetine dönüştürüleceğini tartışalım.
  14. comandante

    Tanışma Başlığı

    1979 tekstil bekar
  15. comandante

    Büyük Müslüman Hüseyin Üzmez...

    bunlara amerikadan, avrupadan para geliyodu biliyoz ama, viagrada geliyo galiba yaw
×
×
  • Yeni Oluştur...