Jump to content

copy

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    3
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

copy Hakkında

  • Derece
    Newbie
  1. copy

    İnsan gözü ve fotoğraf makinesi

    İnsan gözü ama hangi insanın gözü. Birçok insanda göz hastalığı var. Miyop Hipermetrop Şaşılık Uzağı ve Yakını Görememe, Katarakt ile Şaşılık, Tavuk karası hastalığı, Glokom göz tansiyonu belirtileri, Gözde Kırma (Refraksiyon), Göz enfeksiyonu, Kırmızı göz ve kuru göz hastalıkları gibi hastalıklar var. Gözlük kullanan arkadaşlarınız veya büyüklerinize sorun bakalım gözlüksüz gece gökyüzüne bakınca yıldızları seçebiliyor mu?
  2. copy

    İlk canlı ne kadar basit?

    Demek istediğimi tam olarak anlatamadım. Sanırım kavram karmaşası oldu. Sıvıdan bahsediyorum. sudan değil. Akışkan olan sıvı haldeki şeylerden. Marstaki su muhtemelen donmuş haldedir. Yaşam aktivitesi için sıvı halde bulunması lazım.
  3. copy

    İlk canlı ne kadar basit?

    Yaşam sıvı içinde olur. sıvı hareketi kolaylaştırıyor. Ayrıca 3 boyutta da hareket imkanı veriyor. Daha çok etkileşim imkanı sağlıyor. Çölde ölen bir insanın bedeni çürümez. Çünkü vücudundaki bütün su birkaç saat içinde buharlaşıyor. Bakteriler bile hareket edebilecekleri bir ortam bulamıyor. Cansız beden kurutulmuş meyve gibi oluyor. Bu nedenle ölüleri çöle gömmezler. Uzayda sıvı barındırdığı bilinen iki uyu var. Jüpiterin uydusu europa ve satürnün uydusu titan. Bu uydularda sıcaklık çok düşük olsa da bu uydulardaki gazlar düşük sıcaklıkta sıvı halde duruyor. Geçmişte var mıydı
×
×
  • Yeni Oluştur...