Jump to content

ÜslupFarkı

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    282
  • Katılım

  • Son ziyaret

ÜslupFarkı kullanıcısının paylaşımları

  1. Merhaba arkadaşlar. Sosyoloji alanında doktoramı yapıyorum ve tezimde din sosyolojisi çalışma ihtimalim var. Ancak birkaç şey aklımı kurcalıyor. Öncelikle, nasıl bir konu çalışabilirim? Ateizm Derneği'yle iletişime geçtim ve yardımcı olabileceklerini söylediler ama konumu tam olarak netleştirdiğim söylenemez. Sizlerin ne gibi tavsiyeleri olabilir bana? Ayrıca bu tarz bir konu çalışmam ileride başımı ağrıtır mı? Ateizm çalışmak istediğimi babamla paylaştığımda bile ufak çaplı bir dünya savaşı çıktı. Bu tarz konularda günümüz Türkiye'sinde akademik çalışma yapmak akılcı bir davranış mı sizce
  2. İngilizcen varsa buyur oku: http://www.worldvaluessurvey.org/WVSContents.jsp Yoksa da ya olanı anlamaya çalış ya da boş yere kafanı yorma.
  3. 1. Resim: Inglehart-Welzel Dünya Kültürel Haritası 2. ve 3. Resimler: Aynı harita üzerinde çalışmış Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Dünya Değerler Araştırması Derneği (WVSA) Yönetim Kurulu Üyesi Profesör Doktor Yılmaz Esmer'in hazırladığı 'Türkiye Değerler Atlası 2012"den alınmıştır. Kaynak: Türkyie Değerler Atlası 2012: http://content.bahcesehir.edu.tr/public/files/files/ATLAS%20SUNUM%202_10_2012%20(2).pdf
  4. ÜslupFarkı

    Vatan partisi baraja dayanmıştır

    Muhtelif yerlerimle güldüm. Böyle cahil solcu bulundukça dinciler hepimizi kelle paça doğrar. HEPAR'ı bir araştır derim.
  5. Bir şey olmaz. Yamultur Avrupa bu gibileri.
  6. Davutoğlu'nun katılması bence iyi oldu. Böylece para ve siyasi çıkar sayesinde "İslamcılık"tan vazgeçtiklerini gösterdiler.
  7. ÜslupFarkı

    ALMANYADAKI KIZA VERILMIS AYAR

    Onlar Avrupa'daki ortamın sağladığı özgürlükle "liboş" haline geliyor ve halkın istediği gibi (dinine göre) yönetilmesinin doğru olduğunu söylüyorlar. Liboş beyinleri düşünemiyor ki dinlerini özgürce yaşamak demek sosyal hayattaki diğer birçok şeye kısıtlama gelmesi demek.
  8. ÜslupFarkı

    ALMANYADAKI KIZA VERILMIS AYAR

    Çok doğru. Bunlardan bolca var maalesef. Türkiye'de olup şeriat isteyenler de çok farklı değil aslında.
  9. Korkuyorum ki yakında bunlar yüzünden Avrupa'ya biz giremez olacağız. Sonra bu ülkeye şeriat getirince kaçacak yerimiz kalmayacak!
  10. "Barış Dini"... Birazcık olsun örtüşen bir ad koysalarmış şu dine bari ya!
  11. Adam gerçekten Muhammed olsa ve ümmetinin tekrar düzeltilmesi için geri gelse onun da kafası gidecek yani. Bunlar görünmeyene inanıyor, bilinmeyene tapıyor. O kitapta yazılan şeyler biraz olsun somutluk kazanırsa bu Müslümanlar başka din yaratıp ona inanırlar. Korkarlar çünkü hayallerinde canlandırdıkları şeylerin aslında gerçekte olabileceğinden. Onlar bir başka dünyaya inanıyor, bu dünyada sadece nefes alıyorlar. O başka dünyaya ait şeyleri bu dünyada görmeleri dinden uzaklaşmalarına sebebiyet verecektir.
  12. ÜslupFarkı

    Sizce dünyada en tehlikeli din hangisi

    Budizm bu listede çok sırıtıyor. Başkalarına zarar vermek Budizm'in mizacına ters. Tam emin olmamakla birlikte Hinduizm'in de o tarz bir din olabileceğini düşünüyorum.
  13. ÜslupFarkı

    Şeriatın ilanından önce Türkiye...

    Zaten olay perşembe günü başlıyor ve cuma günü şeriat ilan ediliyor.
  14. Yer: Türkiye Tarih: Bir 2023 perşembesi UYANIYORSUNUZ. RTE'nin bir gün sonra millete seslenip çok önemli bir açıklama yapacağı söyleniyor. "Ne ki acaba?" diye düşünüyoruz. Anaokulunda din eğitimi almaya başlamış kimseler 14-15 yaşlarındalar şimdi. Devam eden süreçte laik sistem iyice baltalanmış, okullarda haremlik selamlık sistemi uygulanmaya başlanmış. Oğlunuz okuldan geldiğinde tecvid dersinden yarın sözlüsü olacağını söyleyip Kuran okumak üzere odasına çekiliyor. Ona, öğretilen şeylerin beyin yıkamadan ibaret olduğunu söylüyorsunuz. "Ama babacığım," diyor, "bunlar kutsal kitabımızda yaza
  15. ÜslupFarkı

    türkiye iran olacak, az kaldı, uyan artık!

    İranlıların çoğunun aslında seküler düşüncede olduğunu okumuştum ve tanıdığım birkaç İranlıda da bunu onayladım. Adamlar Muhammed'e, baş örtüsüne, dine çok rahat saydırabiliyorlar. Bazen frenlemem gerekiyor: "Yahu dikkat et, burası da İran'dan çok farklı değil. Taşlarlar maazallah!"
  16. ÜslupFarkı

    Ateist bir birey olarak hayat felsefeniz nedir?

    Önce İslam'ın tanrısına inanmayarak başladım. Hemen hemen aynı dönemlerde meditasyon, astral seyahat, düşünce gücü, çekim yasası gibi konulara merak saldım. Çok uzun sürmeyen bir arayıştan sonra Taoizm'e inandım. Taoizm, bir dinden çok felsefe sistemi aslında. Lao Tzu'nun öğretilerinin yolundan gidenlere deniyor Taoist. Bir tanrı inançları var ama adına "tanrı" demiyorlar, "kaynak" diyorlar ve bizim bildiğimiz anlamdaki tanrı betimlemesi yok. Herkes bu kaynaktan geliyor ve aslında her an için bu kaynağın bir parçası. Herkes bir ama farklı olduğumuzu düşünmemizin sebebi "bilinç" denilen ayrım m
  17. İngiltere'deki şeriat mahkemelerini biraz daha detaylandırabilir misin? Hiç duymamıştım.
  18. ÜslupFarkı

    SSCB de önemli markalar

    azer mustafayev ve hoxton, bilgilendirme için ikinize de teşekkür ediyorum.Marx'ın fikirlerini kendi dünya görüşüme çok yakın görüyorum ancak Komünizm'in dünya genelinde uygulanışını bir ütopyadan çok distopya olarak gördüğüm için teoride mükemmel görünen bu sistemin uygulamada çok sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Bu tabii ki okuma yapmamış biri olarak yaptığım yorumlar. Biraz daha okuma yapmam gerektiği belli.
  19. ÜslupFarkı

    Bilim mi Felsefe mi?

    Felsefe, bilimin atasıdır.
  20. ÜslupFarkı

    SSCB de önemli markalar

    Sizi bu alanda bilgili gördüm. Sorularım var: 1-Sosyalizm ve Komünizm aynı şey midir? Peki ya Marksizm? Leninizm? 2-Marksist düşüncenin gelişimi ve SSCB dahil farklı coğrafyalarda uygulanışına yönelik güzel bir Türkçe veya İngilizce kitap tavsiye edebilir misiniz?
  21. ÜslupFarkı

    Babam öldü.

    Dine inanmıyor olmanız, dinin sömürdüğü yaratıcı, ruh, ölümden sonra hayat gibi fikirlere kapalı olmanıza neden olmasın. Yaşamış hiçbir bilinç basit bir şekilde sönüp gitmez. Bilimin ta kendisi değil midir "madde yok olmaz, şekil değiştirir." diyen? Babanız çıktığı kaynağa geri döndü. Bu dünyaya gelmesinin sebebi, ruhunun sadece bu dünyada öğrenebileceği bazı derslerin bulunmasıydı ve onları öğrenip gitti. Kaybolup gitmek diye bir şey asla ve asla yok. Şöyle bir şey söyleyeyim: Dinlerin sömürdüğü ve yukarıda sıraladığım (ve benzeri) fikirler nasıl oluyor da tüm dünya genelinde bu kadar "tutabi
  22. ÜslupFarkı

    Karikateist sayfası ne oldu?

    Geri gelmiş sanki? Bazı arkadaşların paylaşımlarını gördüm.
  23. ÜslupFarkı

    Yeni nesil son umudumuz

    Dinsizlik içinde genelde "bilimlilik" içerir. "Sadece dinsiz"miş...
  24. ÜslupFarkı

    Yeni nesil son umudumuz

    Herkes şımarığından, edepsizinden bahsetmiş de bunun arkadaşın sorusuyla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Arkadaşın merak ettiği dinci mi, laik mi oldukları benim anladığım kadarıyla. Bu konuda da ilkinin biraz daha ağırlıklı olmakla birlikte laiklik taraftarlarının da çok az olmadığını düşünmekteyim gençlerde.
  25. Umarım öyle olur. Gerçek İslam'ı bilmiyor bu ülke çünkü. İran gibi kendi kuyularını kendileri kazsın.
×
×
  • Yeni Oluştur...