Jump to content

BabyKnightt

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    741
  • Katılım

  • Son ziyaret

BabyKnightt kullanıcısının paylaşımları

  1. BabyKnightt

    Allah Yazılı Buğday Tanelerini Yemeyen Kuşlar!

    Yem dagilmis halde olmadigi icin seklinden korkmus olabilirler. Baska herhangi bir yazi yazsalarda guvercinler yemezdi.
  2. BabyKnightt

    Atatürk'ün Müthiş Zekası

    Ataturk'un kurmaya calistigi sistem suan Isvec'in uyguladigi yari sosyalist yari kapitalist sistem olabilir. Bu sistem gercekten her iki tarafin da iyi yonlerini harmanlamis guzel bir sistemdir. Ulu onderi bir kez daha saygiyla selamliyorum.
  3. BabyKnightt

    deve sidiği ve deve bokunun faydaları

    Televizyonda deve sidiginin aynen bal satar gibi kampanyali olarak satilmaya baslanacagi gunlerin gelmesi yakin gorunuyor. Devletten kobi destegi de verirler belki ha?
  4. BabyKnightt

    ATEİST OLSAM

    Duygulari o yonde olani din durduruyor mu? neden en sapikca isler dindar toplumlardan cikiyor?
  5. BabyKnightt

    ATEİST OLSAM

    Ateist olsan kendini s.tirir misin? Hayir ise neden? Demekki neymis? Ateist olunca insan herseyi yapmiyormus.
  6. BabyKnightt

    Dünya dışı zeki yaşam..

    Bu evrende bir sekilde varoldugumuza gore, her seviyede yasam formlari da bir yerlerde varolmalidir. uygun sartlar altinda bir yasamin baslamasi, bir ihtimal degil bir zorunluluktur.
  7. BabyKnightt

    NASADAN AYDAKİ YARIK AÇIKLAMASI

    islamin mucizesi boyle dandik bir kitaba milyonlari inandirabilmesidir.
  8. BabyKnightt

    BADEMLEME NEDİR (.........?.........)

    Bademleme, badem biyik birakmak sureti ile bademe donusme surecinin adidir. Burada "badeleme" ile karistirilmasini istemem.
  9. Gormek, isitmek ve koklamak vs gibi duyular etkiye verilen tepkidir. Bu tepkiler beyinde her an doner durur. Bu tepkileri olusturan beyin arada yanlislikla "ben" diye bir yanilsama da yaratiyor ve saniyorsun ki "ben" kokladim, "ben" duydum. "sen" diye bisey yok, etkiler tepkileri dogururken "ben" yanilsamasi ortaya cikiyor.
  10. topu duz bir duvara atarsan gelis acisi ile seker, topu yamuk bir duvara firlatirsan farkli bir aciyla seker. Duvari farkli bir maddeden insa edip bir de yamuk yaparsan bu sefer hem yamuk hem farkli bir hizda seker. Bu sebeple ayni etkiye farkli tepkiler veriyoruz.
  11. Bu bile yanlis. Quantum belirsizlik ile ozgur iradeyi yaratmaya calisiyorlar. Ne yapacagi onceden ongorulemeyen sey "ozgur iradedir" diyorlar. Ne var ki, ne yapacagi belirsiz olan sey ozgur irade olamaz ancak "belirsizlik" olur. Burada "ozgur irade" ifadesinin kendisinde bir yanilgi mevcut. Kendisi bastan hata.
  12. BabyKnightt

    Özgür irade diye bir şey yoktur

    ozgur iradenin olmamasi, yapilanlarin sorumlulugunu almamaya sebep olmuyor. Bozuk bir robotun ozgur iradesi yoktur ancak bozuk oldugu icin tamir edilmeye calisilir (ceza verip akillanmasini saglamak) yada bozuk olmasi sebebi ile digerlerini o robottan korumak amaci ile cope atilir (idam veya omur boyu hapis) gibi.
  13. BabyKnightt

    Peygamberi anneden daha çok sevmek

    Bunlar show adami. Mantiginin bittigi yerde, bunlarin gercekleri baslar.
  14. BabyKnightt

    Peygamberi anneden daha çok sevmek

    Ananizi, ayaginin altinda cennet oldugu icin mi seviyorsunuz? Muhammedi de bunu soyledigi icin mi ananizdan daha cok seviyorsunuz? Muhammedi anasindan daha cok sevmeyenlerin yaslari ilerledikce annelerine olan sevgisi azaliyor mu? Muhammedi anasindan cok sevenlerin ana sevgilerinin 30 yasinda da degismedigini ama Muhammedi anasindan az sevenlerin, ana sevgilerinin zamanla azaldigini bana ispatlar misiniz? Boyle bir iddia atiyorsaniz ispatlayin lutfen. Dandik bi iddia atip aksinin ispatini beklemek biraz garip degil mi? Marsta et var mi? elbette var... olmadigini ispatlayabilir misin?
  15. BabyKnightt

    Peygamberi anneden daha çok sevmek

    Seni tebrik ediyorum dostum. Bu konuda da son noktayi koydun. "hazreti muhammedi sevmeyen anasini sevemez" İntel Extreme Masters turnuvasina bu sezon katilacak misin?
  16. BabyKnightt

    ÖLÜM...

    kuran'in tamamini okudugunda sen gercekten bu dunyada cezalandirilacaklarina mi kanaat getiriyorsun? yoksa tukurdugunu yalamakta mi zorlaniyorsun? ertelemek kurana neden yazilmistir tahmin ediyor musun? Ey inancli halkim, siz merak etmeyin, Allah onlara suan cezalarini vermiyor (olmadigi icin veremiyor) ama korkmayin, onlar bu dunyada iyice azsin diye muhlet veriyor sonra hepsini zaten yakacak. kalpleriniz ferah olsun. diyerek inananlari rahatlatmak icin...
  17. BabyKnightt

    ÖLÜM...

    Hayir korkutmuyormus, olacaklari soyluyormus sadece... oyle demisti arkadas
  18. BabyKnightt

    ÖLÜM...

    Ama İbrahim-42:Resûlüm!) Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak, Allah onları (cezalandırmayı), korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor. diyor.
  19. BabyKnightt

    ÖLÜM...

    Her acidan anlamsiz bir ileti bu. "Zalimler cezalarini gormeliler dolayisi ile ahiret mutlaka olmali" iddiasi kesinlikle yanlis. Ceza dedigimiz sey, toplumun surekliligini saglamak amaci ile yapilan bir uygulamadir. Bireye isledigi suctan sonra ceza vererek sunlar amaclanir: - Suc isleyen bireyi akillandirmak ve bu sucu tekrar islemesini engellemeye calismak. - Suc islemeye meyilli diger bireylerin gozunu korkutmak sureti ile bu bireylerin suc isleme olasiliklarini azaltmak - Suc isleyen birey eger duzeltilemeyecek derecede bozuk ise, o bireyi toplumdan soyutlamak sureti ile toplum duzen
  20. BabyKnightt

    Farz edin yaratıldık

    2500 mesaj sayisi ile uzun bir aradan sonra gelip pascal'in argumanini sunmak?
  21. BabyKnightt

    cehennem...

    Gec kalmis adalet, adalet degildir. Cehennem cezasina inanan bir cok kisinin bir cok kotulugu yapmasini bazi durumlarda engelleme ihtimali mevcut olmakla birlikte, daha sonra bu cezayi vermenin hicbir anlami yoktur. Allah eger ki ceza verecegim diyip vermeyecekse, bunu goz korkutma amaci ile yapiyorsa, bu durumda da yalan soylemis olacaktir.
  22. BabyKnightt

    cehennem...

    soyle bir ornek vermistim. Bir adam 5 yasimdaki kiza tecavuz ediyor ve yakarak olduruyor... Mesela bu kisiyi idam ettik ve toplumu bu kisiden koruduk. Bunu yapmaya yeltenecek kisileri de korkuttuk ki bunu yapmayi akillarina getirmesinler... veya bir hirsizi hapse attik ki hem kendisi akillansin hem de ayni sekilde bazi insanlar ibret alsin... Goruldugu gibi ceza, hep bir amac icin veriliyor. Bu amac hep gelecege yonelik toplumsal bir fayda beklentisi ile veriliyor. Bu durumda musluman arkadaslara soruyorum: Sonsuza kadar cehennemde kalma cezasi ile Allah'in bekledigi fayda nedir? ne olab
  23. BabyKnightt

    cehennem...

    Ahirette hitler'e ceza vermenin amaci ne olabilir? İntikam mi? İnsanin uydurdugu sanal bir hissi tatmin etmek icin mi? ceza nedir neden verilir? basligini okumani tavsiye ederim.
  24. BabyKnightt

    Kol önemli

    lol
  25. BabyKnightt

    Teizm Ateizm Karşılaştırması :

    Tamam da biz atamizdan boyle gormedik. Bizim atamiz da musluman. Atasindan gordugunu devam ettiren sen oluyorsun bu durumda.
×
×
  • Yeni Oluştur...