Jump to content

kliibapz

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    26
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

kliibapz Hakkında

  • Derece
    Member
  1. Ya sünnetin yararını zararını bırak, allah madem mükemmel yarattı ne diye oynama yapıyoruz bedenimizde? çelişki budur.
  2. kliibapz

    vicdanın ...

    Bu kadar basit işte. Sadece gelişmiş beyinlerimizin eseridir bu.
  3. kliibapz

    vicdanın ...

    dostum sen görmek duymak olaylarını vicdan ile bir tutuyorsan bırak bu işleri git televizyonda dizi falan takip et, ne bileyim bu tarz benim falan izle yorumla daha iyi. görmek, fiziksel bir olaydır. ışığın yansımasını kornea alır ve sinirler ile beyne iletir, böylece görmüş oluruz. vicdan, düşünmek ile ilgilidir. Mesela, 2 kglik taş ve 5 kglik taş var önünde, hangisi daha hafif diye sorduklarında 2kg olanı seçmek gibi. Düşünmek. Kaldi ki, bu vicdan denilen şey, bizim gelişmiş beyinlerimizin eseridir sadece. Soyut bir kavram diye mucizeleştirmeye gerek yok. Ha son olarak şunu ekleyim, her in
  4. kliibapz

    vicdanın ...

    mesela, neden çırılçıplak gezmek uygun gelmiyor bize? acaba beynin evrimi ile mi ilgili. karmaşık geliyor bana...
  5. kliibapz

    vicdanın ...

    gerçekten hiç tatminkar bir cevap alamadım. şimdi baktığımız zaman diğer hayvanlardan çok farklıyız manevi durumda. mesela ahlak?
  6. kliibapz

    Gezegenlerin Ses Dalgaları.

    nasıl ayırt ediyorlar? milyon tane şey arasından... hatta belkide çok farklı frekansta olcemedigimiz daha farklı sesleri vardır
  7. kliibapz

    İçki ve domuz eti neden haram

    Genel olarak olay şu, insana bilinç kapattıran her şey günahtır. Bu açıdan bakınca, sigara uyuşturucu haram mıdır sorusuna da cevap olur. Domuza gelince, şimdilerde hastalığa yol açtığı için kitabımız yüzyıllar öncesinden yasaklamış işte kuranin hikmeti vs denilse de, kanaatimce muhammedin kafasına göre menfaati için uydurduğu bir kuraldir.
  8. kliibapz

    Üçyüz milyon tanrı'mı var?

    Buna mı takıldın? Hayır ben bir insanın böyle saçmalamasını türüme hakaret olarak alıyorum ondan yani. Neyse cevabı verelim, evet evrimin sonucudur bu. Araştırmanı isterim.
  9. kliibapz

    sokak roportaji

    Keserim asarım diyen heriflere muhabirin karşı çıkmasına anlam veremedim. Kuranda zaten kesin asın diyor. Tuhaf bu dinciler.
×
×
  • Yeni Oluştur...