Jump to content

Patrona_hll

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    17
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Patrona_hll Hakkında

  • Derece
    Member
  1. Patrona_hll

    Yoksa tüm müslümanlar kafir olabilir mi?

    Tamamen saçmalık ben yok diyorum aman dilerse salınacak dıyorum ısrarla öldürülecek i savunuyosan şuan dunyada kan gövdeyi göturuyor olurdu ve sen suan bunları konusamazdın kellen gövdene agır geldıgı ıcın coktan ölmüştün bunlarıda bi düşün..
  2. Patrona_hll

    Yoksa tüm müslümanlar kafir olabilir mi?

    Sen ayetlerin devamını oku bence..Çünkü devamında şu ifadeler geçer..Eger tövbe eder aman dilerlerse salıverin der.Katliam yapamazsın adam aman dilerse.
  3. Patrona_hll

    Zina

    Hatmeşmiş olabilirsin ama yanlış hatim bu sonuçlar çıkartır..Sen ne dedigini anlamışsın ne demek istedigini degil çogu insan bu hataya düşüyor..Ben sana akıl vermıyor senınde aklına ıhtıyacım yok kafadan atma seylerle konuscaksan çene yorma yok ayetlerle konuscaksan buyur dınlıyorum..
  4. Patrona_hll

    Zina

    Olabilirlerle mi konuşcaz ? Ne kanıt sundun hani ? Kafamdaki uydurma islam degil senin gibi kuran islamı budur bana göre..
  5. Patrona_hll

    Zina

    Ya sen daha ne dedigini bilmiyosun bide bana laf atma ilk lafın ''verdiğin ayet savaş esirleriyle alakalıdır cariyelerle ne alaka ?'' ikinci lafında cariye savaş ganimetidir diyosun kafan mı güzel ? sen bi kaç kere daha oku yazdıklarımı sonra tartışalım..Ben oraya cariyenin tanımınıda yazdım ayetide bir baglantı kur gel haydi..
  6. Patrona_hll

    Zina

    Güzel kardeşim gözünle okuyorsun dimi ? Kadınların savaşta ne işi var dedin çanakkale örnegini verdim,,çanakkaledeki kadınlara kafir demedim onu sen bi tarafından uyduruyosun her zamanki gibi..Yazılar yukarda kayıtlı çık bir daha oku..Ya hala şeyhlerin takkalilerin müridlerin videolarını bana atıyosun ben tınlamıyorum onları arkadaşım varsa Allah ın sözü at yoksa sus git ateist mi oluyon deist mi oluyon ne oluyosan ol belliki ne kanıt gösterirsem gösteriyim müslüman olmıycan..
  7. Patrona_hll

    Zina

    Okuma yazma örneği bir örnek bu türetilebilir.Adamın iş gücünden faydalanılır.Atıyorum bir örnek daha vereyim ; Derki şu evimi bitirene kadar bana yardım et sonra serbestsin.Bunada heralde sanki kafirlerin hepsi inşaat mühendisiydi demessin umarım Vakit kazanmak taktik dedigin senin yorumun kardeşim hala ısrar ediyosun yapma bunu..Kuranın köleliği yasakladığına dair ben ayetimi attım sende varsa kanıtın paylaş bizde görelim yanlış biliyosak düzeltelim.yok ise eger yorumunu bana dikta etme..en yakın örnek çanakkale savaşında top mermi taşıyan kadınların orda ne işi vardı demi gitsin evinde otu
  8. Patrona_hll

    Yoksa tüm müslümanlar kafir olabilir mi?

    2 ayetinde devamındaki ayetleride okuyunca bir sorun kalmıyor.Sen derleme yapmışsın ordan burdan..Demekki sen her kitabı yarım yamalak okuyorsun ortasından başlıyorsun sonunu tahmin edice bırakıyorsun vb. Bu kafayla kuran okuman sakıncalı senin açından ve çevren açısından benden sana bir ögüt
  9. Patrona_hll

    Sünnet..çocukluk kabusu!

    Mesaj sayıma bak daha yeni yeni geziyorum yavaş yavaş sıra gelir elbet acele etme
  10. Patrona_hll

    Zina

    Evet apaçık ayet işte ne gülüyosun zoruna mı gitti müslüman olmak Bir söz veriyosan kendine güvenip yenilince tutmasını bil bari be adam.. 1-)Apaçık yasaktır tavsiye degil.Onu nasıl anlarız dersen; Salıverin kelimesinde emir kipi kullanılmıştır tavsiye veya ögüt kelimesi degildir.Tavsiye olsa cümle söyle kurulurdu ; ''savaş bitince onları ya karşılıksız yada karşılıklı salmanızda size bir günar yoktur/vardır'' denilseydi bir ögüt olurdu. 2-) Fidyeden sen sadece maddi bir varlık algıladıgın için böyle düşünmen doğal.Ama peygamberimiz zamanında senin gibi böyle soran bir dinsiz olmuş ki ona ş
  11. Patrona_hll

    Sünnet..çocukluk kabusu!

    Babanın forumu mu ? Benim gibi bir adamın yoklugu büyük bir eksikliktir zaten Modern müslümanlıkla ne alakası var kardeşim sünnet var diyosan delilini söyle ben yok diyorum.
  12. Patrona_hll

    Sünnet..çocukluk kabusu!

    İslamda sünnet yoktur..
  13. Patrona_hll

    Kuran müslümanlarına sorular

    Hepsinin tek tek sorulursa cevabı var ve çok basit ama sanki galibiyetmiş gibi makale halinde yazmış yollamış
  14. Patrona_hll

    Müslümanlar Artık İslamdan Utanıyor

    Bu senin yorumun..Bana göre müslümanlar islamdan daha çok gurur duymaya başladı..
  15. Patrona_hll

    Zina

    Cariye kelimesi sözlüklerde; - Eski dönemlerde savaşta düşmanlardan esir edilen kadın köle – hizmetçi – ve - Genç ve iyi hizmet eden kadın, olarak tanımlanmaktadır. Gelelim ayete ; “Nihayet onlara üstün geldiğiniz zaman bağı sıkı bağlayıp esir alın. Sonra harp ağırlıklarını atıp, savaş bitince de onları ya karşılıksız olarak, ya da fidyeile salıverin. Allah’ın emri budur. Eğer Allah dileseydi onlardan başka türlü de intikam alırdı. Fakat böyle olması sizi birbirinizle denemek içindir. (Muhammed suresi 4)” Bu saatten sonra müslüman olman farz oldu genç
×
×
  • Yeni Oluştur...