Jump to content

Murat Uzun

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    54
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Murat Uzun Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. Murat Uzun

    Müslüman arkadaşlarım, amacınız nedir?

    İşiniz gücünüz laf salatalığı. Dini bir kenara bırakın, size Tanrı'nın varlığıyla ilgili birşeyleri anlatmaya çalışıyorum. Siz hemen oradan kalkmış nuh tufanı, tecavüz, savaş o şu bu diye laf salatalığı yapıyorsunuz. Din ile bağlayıp aklınızca çeşit çeşit sorularda mantık hataları arıyorsunuz. Yobaz / bağnaz dincinin saplantısı nasıl ota boka hurafelere inanıp dini özünden uzaklaştırmaksa ateistin yobazı da her koşulda inkar etmek oluyor demek ki. Sen bana adam gibi İYİ ve KÖTÜ nedir onu cevabını ver. Örnek değil. Kuran'da Allah her olan bitene müdahale edecektir, insanların yaşamların
  2. Murat Uzun

    namaz saçmalığı

    Namazı sadece şekil olarak düşündüğün için bu yanılgıya düşmüşsün. Namazı günde 5 vakit eğilip kalkma olarak değerlendirmek soruna aranan cevabı yarıda bırakmak olur, yarıda kalmışsın da. Namaz Tanrı'ya ibadetin adıdır. Diğer semavi dinler içinde namaz / ibadet vardı. Bu farklı yöntemlerde olmuştur o ayrı mevzu. Bu secdeye vararak oldu İslam'da. Ancak başka türlü de olabilirdi.
  3. Ay ikiye ayrılmamıştır. Arkadaşın sihir dediği şey; gözlerine perde inmiştir ve ay o insanlara ikiye ayrılmış şekilde görünmüştir. Sende güldürme bizi sabah sabah : )
  4. Murat Uzun

    Müslüman arkadaşlarım, amacınız nedir?

    Ulan bağnaz ve yobaz kalmış dincilerden hiçbir farkın yok, sadece ters köşedesin. Hangi zihin böyle düşünmeye teşvik ediyor gerçekten bunu anlamıyorum.. Yazık! Dünyada iyi ve kötüyü ayıran şey nedir ya da iyi ve kötü nedir ? Bunun cevabını bulduğun an Tanrı'nın neden kötü dediğimiz olaylar karşısında laps diye kafaya sopa indirmediğini anlayabileceksin.
  5. Murat Uzun

    Müslüman arkadaşlarım, amacınız nedir?

    Tanrı'nın varlığına inanmayan birinin ''onu niye yaptı bunu niye yapmadı'' gibi sorulara cevap araması kadar saçma bir şey yok. Sen zaten varlığına inanmıyorsun, o yüzden başka soru - cevap arama. Varlığı ile ilgili sorularına cevap aramaya çalış. Tanrı ile dini birleştirip hiçbir soruna cevap bulamazsın. Oğlum sen imamli hatipliyken de Atatürk ve Cumhuriyet düşmanıydı ateist olmuşsun yine zihniyetinde bir şey değişmemiş. Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olman ateist olmandan daha aşağılık bir durumdur gözümde.
  6. Murat Uzun

    Müslüman arkadaşlarım, amacınız nedir?

    1- Şiir değil ayet olduğunun farkındayım, ayetle dalga geçtiğin ve espiri yaptığın için sert davramadım üslubuna göre cevap yazdım. 2- Ayetin başında sakallı hocalar dediğin için o cevabı yazdım.
  7. Murat Uzun

    Müslüman arkadaşlarım, amacınız nedir?

    Senin kafaya göre Kuran'ın yüzbinlerce sayfadan oluşması gerekiyordu.
  8. Murat Uzun

    Müslüman arkadaşlarım, amacınız nedir?

    Harbiden siz imam hatiplilere İslam hakkında zerre bir şey öğretemiyorlar. Oradan çıkan Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olmuş, türban - Türkçe ezan diye ağlıyor zırlıyordu.
  9. Murat Uzun

    Müslüman arkadaşlarım, amacınız nedir?

    Ben astronomiyi Timur'un torunu Uluğ Bey'den öğrendim. Çöl bedevisi bağnaz İslamı körelten insanlardan değil.
  10. Murat Uzun

    Müslüman arkadaşlarım, amacınız nedir?

    Şiir güzelmiş ateist kardeş : ) Benim tarikatlarla, şeyhlerle, hocalarla işim olmaz.
  11. Murat Uzun

    Müslüman arkadaşlarım, amacınız nedir?

    Birinin benim önümde birine tecavüz etmesine fırsat vermem. Ha oldu diyelim, (sizin gibi) yukarıdan ilahi bir gücün inmesini beklemem. Canlıların birbirlerini yemesi sadece aç karnını doyurmak değildir. Bu sistemin devamlı olarak ilermemesini / dönmesini sağlaması içindir. Yoksa her canlı aynı belirli yaşta, olgunlukta, kalıpta olurdu sanırım.
  12. Murat Uzun

    Müslüman arkadaşlarım, amacınız nedir?

    Evet Tanrı'nın iradesi olan o ağaçın yaprağı sana oksijen veriyor. Şuan senin bu yaptıkların ve düşüncelerin dışında bir çok ihtimalin olduğunu dahi biliyor. Ancak sen burada olmayı ve böyle düşünmeyi seçmişsin.
  13. Murat Uzun

    Müslüman arkadaşlarım, amacınız nedir?

    Bak şimdi canlılar birbirlerini yemek zorunda diyorsun da, e be güzel kardeşim madem öyle olmadığını düşünüyorsun bana söylesene canlılar hayatta kalmak adına birbirlerini yemek dışında ne yapmalı ? İşte burada sizin hazırcılığınız, oturduğunuz yerden kalkmak istememeniz ortaya çıkıyor. Sıçmiym, acıkmayayım, acı hissetmeyeyim falan filan fistan..
  14. Murat Uzun

    Müslüman arkadaşlarım, amacınız nedir?

    Herkes tek tek cevap vermekten yoruldum ve sıkıldım. Tanrı her insana düşünce ve özgür iradeyi kılmış. Kader diyoruz ya, aslında insanın tek bir kaderi yoktur. Belirli yaşayacağı iyi - kötü olaylar vardır. Ancak bu vakalara hangi yoldan varacağına insan kendi seçtiği yoldan ilerler. Şuan şu saniye yapabileceğin milyon tane ihtimal varken sen sadece birini seçiyorsun ve Tanrı o diğer ihtimallerin hepsini biliyor. İşte burada özgür irade ortaya çıkıyor. İnsanların birbirini öldürmesi, tecavüz etmesi vs. gibi şeyler yine insanların kendi tercih etmesinden doğan olaylardır. Buna sadece A
  15. Murat Uzun

    Müslüman arkadaşlarım, amacınız nedir?

    Ulan tamam işte Tanrı'da sana düşünme yetisini vermiş. Herşeyi iyiyi kötüyü önüne koymuş. Seç beğen diyor. Senin içinde kötülük gidip çocuğa tecavüz edeceksin bir yandan da amdem Allah var diye gökten bir sopa inmesini bekle öyleyse. Ne ise, sen Tanrı'nın hangi pisliğini temizliyorsun ? Şimdi insanlar savaşıyor, terör, tecavüz, hırsızlık diye savunmaya geçme..
×
×
  • Yeni Oluştur...