Jump to content

azer mustafayev

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    572
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

azer mustafayev Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

1.006 profil görüntüleme
  1. azer mustafayev

    Tanrısız Dinler

    zaten ateizm tanrisiz din (tam olmasa bile)
  2. azer mustafayev

    Yerçekimi ve Allah

    1993 lerle kiyasda Türkiye savunma sanayisi çok büyük başarı elde etmiş. O zaman Karabağ savaşında bize gönderilen türk üretimi silahlar rusların 50 - ci yılda ürettikleri eski silahlardan bile gerideydi, fakat şimdikiler artık normal silahlar diğer konuları bilmem.
  3. azer mustafayev

    mehdimi üstündür yoksa muhammedmi???

    Ya gittiğiniz yer Suleymancılar değil ya da siz doğru anlamamışsınız.
  4. Bence şu konuyu açnın aklında gerçekten npksan var. Ateistforumda konu açmış fakat müslümanlar şu konuda ne düşünür diye soru sormuş
  5. azer mustafayev

    Aramizda pkk hayrani var mi?

    PKK lıların hepsi ateist. Eğer ateist olmasa bile zamanla propogandayla ateist yapıyorlar. Başka türlü orada kalamaz. Bir az alevilere müsamaha gösteriyorlar. o kadar. Fakat şimdiki PKK lılar artık tam ateist de değil. Şimdikilerde mecusilik (Zerdüştlük) kabul olunandır. Onlar şunu kürtlerin kadim dini sayıyorlar. Fakat daha çokluk (80 %) ateistler.
  6. azer mustafayev

    Peygamberi anneden daha çok sevmek

    Yani bir şeyle ilgili tam konuşmak için onu her yönüyle incelemk gerekmekdedir. Şimdi de bir ateist anne düşünün oğlu (ya kızı gelmiş) ben müslüman (hristiyan ya budist) olmak istiyormuşum derse yine incinecek. Yani şu mantıkla olay açıklanamaz.
  7. azer mustafayev

    Rıza sarraf abd'de tutuklandı!

    Aynen
  8. +++++++ Bu konuda haklısınız. O zaman bir tek Çanakkale cebhesi yoktu. Eğer bir tek orda savaş olmuş olsaydı haklı olunurdu. Fakat diğer cebhelerde de savaşanların ve kürtlerin oranı çıkarılmalı. Bir de o zamankı nufus ve nufus oranları da göz önünde bulundurmalı. Yani savaş kabiliyyetli gençelerin oranı ve savaşa katılanların oranı.
  9. azer mustafayev

    Peygamberi anneden daha çok sevmek

    Bu haklı bir sitem. Her kes annem der fakat huzur evleri anneler dolu. Her kes babam der ama evlendikden sonra anne baba hatırlanmıyor bile. Bir de kişi bunu böyle düşünsün. Mesela siz ateistim dediğinizde anneiniz inciniyormu. Eğer onun sevmediği bir şeyse demek ki, siz de ateistliği annenizden çok seviyorsunuz.
  10. azer mustafayev

    Bebek ve Çocuk Şantajı.

    +
  11. İlgilendirse bile bunu değişemeyeceksiniz.
  12. Burda tartışma yaratacak bir şey yok . Eğer varsa bile doğru tartışılmamış. Diaynet işlerinin görevi zaten bu. Hadisi beğenmiyorsa biri müslümansa neden nasıl beğenmediği sorulmalı. Müslüman değilse de onu alkadar etmez ister beğensin ister yok.
  13. azer mustafayev

    7 gök meselesine son noktayı koyuyorum

    Bu kadar boş manasız anlamsız şeyler yazmanıza gerek yoktu. Bizde bile 7 çok anlamında kullanıyor. Mesela eskiden 7 katlı bina (şimdi gökdelenler çıkınca bu lafın kıymeti dütü) dedikde biz binaın 7 katı olduğunu anlamazdık yerine göre 5 katlı da ola bilirdi 10 katlı da. Git 7 arxa dönenini (akrabanı) çağır gel üzerime şimdi de kullanılır ve kimse şunu 7 diye anlamaz. Yani müslümanlık hariç başka dinlerde ve kültürlerde de 7 çok anlamında kullanılır. Neden böyledir belki araştırma gerektirir ama bu da 7 - nin gizemi.
  14. azer mustafayev

    7 gök meselesine son noktayı koyuyorum

    Meallere dayanarak yorumlamışsınız. Şurda da baltayı taşa çalmışsınız. Evet bu 7 atmosfer katı ya başka bir şey gibi yorumlanmış. Fakat siz tefsir tevil ve meal farkını bilmediğiniz için böyle saçma sapan yorumlara kalkışmışsınız. 7 kelimesi genellikle çok anlamında kullanmaktadır. Bizlerde bile var. Bir ded 7 sayısının bir sanki "kudsiyeti" varmış gibi bir olquda var. Bu başka bir konu.
  15. azer mustafayev

    Evrim konusu ortaokuldan kaldırılmış

    Mesele zorluğunde değil mesele anlaşılmazlığında. Yani bizde ortaokul müfredatı çok ağır. Mesela bizde okulu bitirenle Avrupada bitirenin bilgi farkı neredeyse yerle gök kadar. Fakat Universite eğitimi de o kadar berbat. Yani bu müfredatı okuyan birisinin son sınıfda kavramadığını sizde 8 sınıflar kavrayamaz. İkincisi hep masal gibi geliyor. Şurada mesel zor olduğu için değil. Anlaşılmadığı içindir. Belki size basit gibi insan maymundan türedi gibi geliyor ama çok karışık ne olduğu bilinmeyen bir şey.
×
×
  • Yeni Oluştur...