Jump to content

whynot

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    149
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

whynot Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

630 profil görüntüleme
  1. whynot

    MODERATÖR KONTROLÜNE ALINANLAR.

    açmışsın ya işte diyecektim ama açan sen değilmişsin nolan ın yazdığı gözükmedi ilk açtığımda
  2. whynot

    Ateistler Bu Sorulara Cevap Veremiyor!

    Üstadından hiç mi bir şey öğrenmedin. üstadın demiyor mu insanlar cehennem dahi olsa beka ister diye. Mal mıyız biz Allah ve cehennemin var olduğunu bile bile aman biz inanmazsak onlar olmaz diyelim. bi dünyanın akıllısı siz misiniz. ben de isterdim gerçekten bunların olmasını ederdim tövbemi giderdim cennete. yani durum senin zannettiğin gibi cehenneme gitmemek için varlığını inkar etmiş değiliz. aksine şahsım adına keşke olsaydı da ölüp yok olmasaydık diyorum ama sırf ben istiyorum diye de olacak değil.
  3. whynot

    ateistler haklı kabul ediyorum, allah olamaz

    O öyle kıvırılmaz benim çaresiz anamla nasıl bir tutarsın kadirimutlakı. Anaların elinden birşey gelmiyor o yüzden ağıt yakabilir. Ha allahında elinden birşey gelmez diyorsan orası başka.
  4. whynot

    ateistler haklı kabul ediyorum, allah olamaz

    hud 119 Ancak Rabbinin merhamet ettiği kimseler müstesnâ ve zâten de bunun için halketmiştir onları ve Rabbinin sözü de tamamıyla yerine gelmiştir: Andolsun ki cehennemi, cinlerin ve insanların bir kısmıyla dolduracağım. Aslında durum daha vahim çünkü ayete bakılırsa pekte cehennemi insanlar için yaratmamış. Daha kötüsü cehennemi doldurmak için insanları yaratmış. Buyur yalniz kurandan yazıyoruz. Cerbezelerini bekliyoruz. Bu son kısımda kimden cevap beklediğim anlaşılıyor ama yine de bir yanlış anlaşılma olmasın dedim.
  5. whynot

    ateistler haklı kabul ediyorum, allah olamaz

    Yalnızca kuran neden yalnızca kuran. Kuranda yazarları hadislerden daha güvenilir yapan ne. Hadislerin peygamber sözü olup olmadığını kestiremiyorsunuz demek. O halde kuranın allah sözü olduğundan nasıl bu kadar eminsiniz. Şahit mi oldunuz bir ayetin nüzulüne? Ya da nasıl bir ölçegin var da evet bu insan sözü değil diyebiliyorsun. En basiti kuran allah sözü ise; allah fatiha suresinde kimden doğru yola iletilmeyi istiyor. ibadet ettiğini soylediği alemlerin rabbi kim ?
  6. whynot

    ateistler haklı kabul ediyorum, allah olamaz

    Sözleşmeli derken iş daha garip oluyor. Sözleşmeliye tecavüz ettiğinde sözleşmeli sözleşmesini fesedebilirdi. Ama burada hüküm bu yönde değil nedense sadece suçu ne bilmiyorum tecavüze uğramak suç demekki affediliyormuş. Bu nasıl bir sözleşme ya. Kpss den az daha yuksek alsaydım neredeyse ben de sözleşmeli oluyordum. Ucuz kurtuldum. 657 ile ilgili böyle bi durum yoktur umarım. ?
  7. whynot

    ateistler haklı kabul ediyorum, allah olamaz

    kimi ayrı konu, kimi otorite ayeti o nedemek anlamadım zaten onuda senden duydum. Her neyse her soruya bir bahanen var ama ben sorulara cevap bekliyorum bahane değil.
  8. whynot

    ateistler haklı kabul ediyorum, allah olamaz

    Nasıl yani kuran elinizin altındakilerle idare edin derken diğer dindeki insanlara mı diyordu yani. Bu nasıl bir saçmalama şeklidir ya. Yazdığını hiç dönüp okumuyor musun sen. Basbaya müslümanlara diyor tabi ki. Zaten müslüman olmayan neden kuranı taksın?
  9. whynot

    ateistler haklı kabul ediyorum, allah olamaz

    ya da sen de artık gözünü aç. Ben gözümü açtığımda kapalıyken görmeyi umduğum hiçbirşeyi göremedim. Sen de kapalı gözlerle ahkam kesmeyi bırakta aç gözünü görebileceğini sandığın şeyleri hala göremediğini anlayacaksın.
  10. whynot

    ateistler haklı kabul ediyorum, allah olamaz

    Okuduğum binlerce fatihada dua ettim ihdinassıratal mustakim diye. Hala doğru yolda değilsem. Demek daha O dilemedi o yüzden benim yapabileceğim pek de birşey yok gibi haksız mıyım?
  11. whynot

    ateistler haklı kabul ediyorum, allah olamaz

    Hadid 22 Yeryüzüne, yahut canlarınıza gelip çatan hiçbir felâket yoktur ki biz, onları yaratmadan önce onu, bir kitapta tespit etmemiş olalım; şüphe yok ki bu, Allah'a pek kolaydır. Tekvir 29 Ve isteyemezsiniz, âlemlerin Rabbi Allah istemedikçe. Insan 30 Ve Allah dilemedikçe onlar, dileyemezler; şüphe yok ki Allah, her şeyi bilir, hüküm ve hikmet sâhibidir. Yalnız kuran dediğin için kurandan şu 3 ayet hakkında ne düşünüyorsun. Allah istemeden müslüman da kafir de olunamaz bu ayetlere göre. O halde Allahın bizleri doğru yola iletmesini dilemesini beklemekten başka çare yok. Evet bekliyor
  12. whynot

    ateistler haklı kabul ediyorum, allah olamaz

    Herkes doğru anlayamıyorsa suç kimin peki?
  13. whynot

    ateistler haklı kabul ediyorum, allah olamaz

    Neyin davası bu simdi melekut diyince cariye olmuyor mu? Bunumu demek istiyorsun. Arkadaş ben kendi adıma arapça bilmiyorum kuranın arapçasını okuyarak birşey anlamam mecbur meal okuyacağım. Senin tavsiyen nesir bu dini diyelim ki yanlış öğrendik sadece ben değil bütün mezhepliler. Peki senin önerin ne neymis bu dinin doğrusu nereden öğrenilecek. Öğrenemediysek suç bizim mi. Ne yaparsak yapalım bir Müslüman gruba göre yanlış yoldaydım. Bu işin dogrusu ne bulamadım diye cehennemlik mi olmam gerekiyor. Allah madem merhametli neden ise neden bu kadar korkuyoruz neden eleatiremiyoruz. Hakkında ko
  14. whynot

    Annemizi nasıl ateist yaparız?

    Karışmayın annelerinize onların müslüman olmasının ne onlara ne de başkasına zararı yok. Üzmeyin annelerinizi bırakın ateist olmayı yüzde doksandokuzu sizin ateist olduğunuz fikriyle bile çok çok üzülürler. Tabi bu benin fikrim.
  15. whynot

    ateistler haklı kabul ediyorum, allah olamaz

    Alıntı Cariyelere sağ elin mülkü denmesinin sebebi nedir? Sorunun Detayı Cariyelere neden sağ elin mülkü deniyor? Satın alırken sağ elle muayene edilmesi ne muayenesidir ve ne içindir?.. Kullanıcı: müslüman2992 | Tarih: Sa, 20/08/2013 - 08:37 Değerli kardeşimiz; Sağ elin mülkü diye belirttiğiniz sözcük, Arapçada bir kavram olarak kullanılır. İster cariye ister köle olsun, kölelik statüsündeki olan kimselerin efendisine olan aidiyetinin ifade etmek üzere: Mülkül-Yemin kavramı kullanılır. Aslında bu deyim, Kurandan alınmıştır. Örneğin: Müminun suresinin 6. ayetinde cariyeler için Ev
×
×
  • Yeni Oluştur...